Hvad er certificeret Qigong Instruktør uddannelse?

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse er en uddannelse til Qigong Instruktør med afsluttende certificering fra Vibeke Fraling Qigong Academy. Det er en forudsætning, at du har deltaget på Qigong Practitioner Level 1 ved Vibeke Fraling Qigong Academy forinden.

Efter certificering kan du instruere i Qigong på hold, som du selv sætter op fx ved aftenskoler, foreninger, på arbejdspladser, workshops eller Retreats både i Danmark og udlandet. 

Allerede ca. et halvt år inde i uddannelsen opfordres du til at oprette små hold, hvor du kan øve dig i at instruere og få værdifulde erfaringer som instruktør. 

Du kan se et informationswebinar om certificeret Qigong Instruktøruddannelsen. Tilmeld dig maillisten på knappen herunder. Du får adgang med det samme.

certificeringssegl-med-orange-stempel
certificeret Qigong Instruktør uddannelse Vibeke Fraling Qigong Academy

Næste certificeret Qigong Instruktør Uddannelse

Den næste samlede certificerede Qigong Instruktør uddannelse starter 15.-17. november 2022 med Live dage. De næste halvandet år er undervisningen onlin indtil Live dag mod slutningen. Den slutter med certificering 12. maj 2025.

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse er både live og online. Den varer halvandet år. Det er et krav, at du har gennemført Qigong Practitioner Level 1 enten som 10 ugers eller 21 dages onlineforløb.

Der er kun 7 pladser på holdet. 

Hvorfor tage en kombineret live og online Qigong Instruktør uddannelse?

De to Live weekender i starten og slutningen giver mulighed for at mødes og lære hinanden at kende. Det giver underviser (Vibeke Fraling) og underviserassistenter mulighed for at lære dit bevægemønster at kende, så vi fremtidigt kan støtte dig bedst muligt i din Qigong udvikling. Det giver et godt og velfungerende hold med gode og velfungerende studiegrupper. Derfra kan vi høste endnu flere af fordelene ved online undervisning. 

Grunde til at online Qigong kurser lærer dig mere end almindelige weekendkurser

Når du deltager i et live kursus, så er påvirkningen med ny viden kæmpestor og samtidig komprimeret til fx en enkelt eller to dages weekendkursus. Det betyder, at hjernen får et hav af nye informationer og det vil ikke være muligt at erindre særligt mange detaljer i fx øvelserne eller teorien knyttet til øvelserne. På denne kombinerede uddannelse bliver den online undervisning videooptaget, så du kan gense din undervisning igen og igen. 

Online møde Qigonginstruktoer-uddannelse

Fordele ved online undervisning:

 • Du kan deltage, hvor du end er, bare du har internet.
 • Du har mulighed for at tage uddannelsen i små bidder. Lidt hver dag er bedre og grundigere indlæring.
 • Du kan se og gense videoerne igen og igen for at få flere og flere detaljer arbejdet ind i din forståelse og udførelse.
 • Du sparer transporten og ophold, som tager tid og koster penge og er tid væk fra dine kære.
 • Du er på hold med max 10 deltagere, så der er tid til hver enkelt individuelt og samtidig har du fordelen af studiekammerater at sparre med. 
 • Du får individuel sparring på din udførelse af øvelserne og du lærer af at se og høre sparring på de andres udførelse. 
 • Vi kan ses oftere i kortere tid ad gangen end ved fysiske kurser, men over en længere tidsperiode, så din indlæring styrkes.
 • Det er lettere at få passet uddannelses- og studietiden ind i din og familiens hverdag.
 • Du studerer i skiftende studiegrupper, så du lærer alle holdkammerater godt at kende i mindre grupper ad gangen.
 • Selvom du studerer for at lære vil du opleve den indre ro i krop og sind, som Qigong giver.

Ulemper:

 • “Kaffepause snakken” mangler. Men den er der alligevel mulighed for i pausen online. Du har kaffepausen til de Live dage.

Qigong bliver man aldrig færdig med at lære. Det vil du opdage efterhånden. Du vil kunne slippe ideen om at skulle kunne øvelserne perfekt eller med det samme. 

Qigong handler om at være nærværende i udførelsen af øvelsen, hvilket er den tilstand Pål Johan Karlsen siger er den bedste for læring og hukommelse. Dette nærvær i Qigong kommer af gradvis opmærksomhed på detaljerne. Denne tilstand lærer du endnu mere om under Peak Performance.

Sådan får du mest udbytte af din uddannelse

Det meste af dit undervisningsmateriale ligger som både tekst og video. Det betyder, at når vi mødes online, så møder alle forberedt. Vi kan dermed nå dybere i forståelsen og anvendelsen af teorien og vi kan arbejde mere detaljeret med udførelsen af øvelserne. Ved at gøre Qigong med Vibeke Fraling i WebQigong får du mulighed for at opleve og lære gennem din egen Qigong Praksis også. 

Du kan samtidig gense alle videoerne igen og igen og få flere aspekter og detaljer med i din læring.

Indeholdt i den certificerede Qigong Instruktør uddannelse

 • Mindst 700 A4 siders E-bog materiale med teori og øvelser. (Værdi 2.497 kr.)
 • Mindst 20 timers video med teorigennemgang fordelt på over 25 videoer. (Værdi 5.597 kr.)
 • Mindst 25 timers video med gennemgang af øvelser fordelt på mere end 150 videoer. (Værdi 6.997 kr.)
 • I alt 124 undervisningstimer kombineret live og online. De online undervisningstimer optages, så du kan gense dem. (44.997 kr.)
 • I alt mindst 209 undervisningstimer live/online og video. 
 • Mindst 50 timers videoer, hvor Vibeke instruerer i Qigong. Du får 20 måneders medlemskab i WebQigong = online Qigong medlemsklub. Der er mindst 50 timers Qigong fordelt i videoer med programmer med forskellige temaer fra 3 minutter til halvanden time. (Værdi 2.800 kr) WebQigong – læs mere her
 • 1 original Qigong Måtte, 130 cm rund måtte med kork overside og gummiunderlag. Præget logo på. (Værdi 597 kr.)
Uddannelsens værdi: 63.485 kr.
Qigong måtte fra Qigong Academy


Irene Solvig:

“Jeg er igang med min Qigong uddannelse Level 2 hos Vibeke Fraling.
Det er online undervisning, med 3-4 timer vi er sammen via Zoom.
Og jeg må indrømme at det er over alt forventning. Vibeke er en fantastisk formidler, Når der har været undervisning/spørgetime på holdet og vi har øvet forskellige qi gong øvelser, bliver det optaget på video, hvor man efterfølgende kan sætte sig og nærstudere sig selv og hvilke rettelser der evt. er blevet instrueret af Vibeke, det er så dejligt at man kan sidde i ro og gennemgå de bevægelser man evt skal arbejde på, og samtidig kan se at en “klasse” kammerater udvikler sig. og man lærer at kigge på de rettelser som Vibeke instruere, og man kan i fred og ro arbejde på disse rettelser, der bliver talt om mange ting når vi er sammen online, der kan være ting man ikke får med når der undervises, men det “fanger” man så efterfølgende når man ser videoerne. On line undervisning virker.”

Opbygning overblik over de 11 moduler af certificeret Qigong Instruktør uddannelse 

Modul 1 – Om at gå fra Qigong Practitioner til at være Qigonginstruktør Trainee.

Modul 2 – Anatomi og bevægeapparatets biomekanik samt serien Liangong Shibafa part 1 (18 øvelser)

Modul 3 – Undervisningsplanlægning med fokus på opbyggelse af progression. Taichi Qigong Shibashi set 1

Modul 4 – Peak Performance – om at kunne yde dit bedste – Wuji Stance og Qigong Åndedrættet

Modul 5 – Bindevæv/Fascia i ubalance giver smerter og stivhed i kroppen samt Qi Massage

Modul 6 – Polyvagal teori – Nervus Vagus betydning for stressreduktion samt opbygning af modstandskraft overfor stress samt Kejserens foryngende Øvelser #1-17

Modul 7 – De 7 personlighedstyper i Qigong samt De fem Silkeøvelserne og Walking Qigong (gående Qigong)

Modul 8 – Teori og øvelser i og om de fem elementer i Traditionel kinesisk medicin = TCM samt øvelserne De fem årstider

Modul 9 – Teori og praksis om hjernebølger, trance og meditation samt Stances (stående øvelser)

Modul 10 – Hensyntagende Qigong – Qigong der tager hensyn til særlige behov hos deltageren

Modul 11 – certificering, herunder din certificeringsopgave og -video.

Modul beskrivelse af de 11 moduler af certificeret Qigong Instruktør uddannelse

Modul 1 – Om at gå fra Qigong Practitioner til at være Qigonginstruktør Trainee

I dette modul er fokus på den ændring, der er, når du går fra at være Qigong Practitioner(Qigongudøver) til at skulle instruere i Qigong. Det er en ændring, der betyder, at du nu skal lære at instruere andre og samtidig forholde dig til at skulle foregå med et godt eksempel som Qigong Instruktør Trainee. 

Du stifter bekendtskab med meridianbanerne i kroppen. Du lærer om det mikrokosmiske kredsløb samt det makrokosmiske kredsløb af energi i kroppen. Du lærer samtidig om de mange forskellige typer af Qi, der findes i kroppen. Denne viden bygger vi videre på i hele uddannelsen og især i modul 8 om de fem elementer i traditionel kinesisk medicin. 

Øvelser på modulet

Du lærer 1 ny øvelse (Stance = stående øvelse) og vi går i dybden med 5 Basis Qigong øvelser, du kender fra Qigong Practitioner.

certificeret Qigong Instruktør - mikrokosmisk kredsløb
Ren Mai og Du Mai - de to energibaner, der udgør det mikrokosmiske kredsløb.

Modul 2 – Anatomi og bevægeapparatets biomekanik samt serien Liangong Shibafa part 1 (18 øvelser) 

Dette modul lærer du de 18 Liangong Shibafa part 1 øvelser, som er udviklet af Dr. Zhuang Yuan Ming og Master Zhuang Jean Shen. De er udviklet som øvelser med (fysio-)terapeutisk effekt på kroppen. Og anvendes til genoptræning efter traumer på bevægeapparatet.

Du lærer desuden væsentlig forståelse for kroppens anatomi samt relevant viden for at forstå bevægelserne i Qigong øvelserne(biomekanik). Det gør dig i stand til at udføre og instruere i den mest hensigtsmæssige udførelse af Qigongøvelserne samt ruste dig til at kunne modificere i forhold til særlige skånebehov, du kan møde hos dine deltagere. Skånehensyn lærer du om i modul 10. 

Underviser i Anatomi og bevægeapparatet er kiropraktorstuderende/stud. manu ved SDU – Ellen Fraling.

Øvelser på modulet

Du lærer de i alt 19 øvelser i de 18 Terapier = Liangong Shibafa part 1.

Startbilledet på videokurset i anatomi og bevægeapparatet.

Modul 3 – Undervisningsplanlægning med fokus på opbyggelse af progression 

Dette modul lærer du at planlægge undervisning fra øvelsesniveau til planlægning af session, forløb, retreats og sæson samt progression fra Qigong Instruktør Trainee (under uddannelse) til certificeret Qigong Instruktør.

Du lærer didaktiske værktøjer (= teori og praksis om læring og undervisningsplanlægning).

Progression

Du lærer at bygge progression for dine deltagere, så de kan udvikle styrke, smidighed og større flow af Qi. Dette modul har fokus på at konkretisere dine ønsker for dit virke som Qigong Instruktør. 

Med disse planlægningsværktøjer kan du gå helt ned i detaljen. At være dygtig til at forberede sig grundigt, gør det lettere at afvige fra planen i praksis om nødvendigt.  Uden forberedelse er alt improvisation, hvorimod med grundig forberedelse justeres planen naturligt i forhold til dine deltageres behov. Pædagogik og psykologi i forbindelse med undervisning er inkluderet i dette og andre moduler.

Øvelser på modulet

Vi fordyber os grundigt i de 18 Taichi Qigong Shibashi set 1 øvelser, som du kender fra Qigong Practitioner Level 1, så du bliver klar til at instruere i dem.

Du lærer desuden to nye øvelser.

På dette tidspunkt af uddannelsen opfordrer jeg til, at du øver dig i at instruere dine nære og dit netværk i Qigong. 

certificeret Qigong instruktør Didaktikkens 4 Hovedspørgsmål.jpg
Denne model lærer du at anvende i din læring og planlægning af instruktion og undervisning.

Modul 4 – Peak Performance – om at kunne yde dit bedste

I dette modul er fokus på teori og praksis omkring det at yde toppræstationer.

PEAK = din egentilstand

Hvad skal der til fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og energetisk? Dette modul giver dig redskaberne til nårsomhelst at kunne indtræde i den tilstand, hvor du kan præstere allerbedst. Dette, dit peak state, er den tilstand, hvor du kan yde toppræstationer. Denne tilstand, som er efterstræbt i konkurrencemiljøer, er en af de naturlige tilstande at være i, når du gør Qigong. 

Din undervisningserfaring

Du vil lære helt konkret, hvordan du gør både i forhold til fysikken, det mentale, det følelsesmæssige og det energimæssige. Dertil endda nogle forståelser, som er meget lavpraktiske herunder fx Maslows behovspyramide.

I dette modul er fokus også på opbyggelse af din undervisningserfaring. Dette modul ligger spredt over hele uddannelsen og efter første gang i begyndelsen af uddannelsen, er det udelukkende undervisningsassistenterne, som underviser på dette modul.

Øvelser på modulet

Du lærer 5 nye øvelser anden gang dette modul er i planlægningen. 
certificeret Qigong instruktør - Peak-med-Qigong

Modul 5 – Bindevæv/Fascia i ubalance giver smerter og stivhed i kroppen

Dette modul giver dig viden om og øvelser til at bringe balance i Fascia/bindevæv. Fascia/bindevæv rummer 6 gange så mange nerveceller som muskler. Smerter registreres derfor mere af bindevæv end muskler. Eftersom bindevæv er kroppens sammenhængskraft er det væsentligt at have viden, forståelse og fornemmelse for fokus på; aktivering, smøring, smidiggørelse samt styrkelse af dette i Qigong. 

Dette modul rummer al det teoretiske omkring fascia som vævstype. Øvelserne i dette modul er alle med fokus på forståelsen af, hvordan bevægelse kan udføres, så vi slider mindst muligt på kroppen og i stedet afspænder, støtter og styrker den. Qigong vil dermed have en smertelindrende effekt.

Øvelser på modulet

Du lærer 23 nye øvelser og 2 serier i kategorien Qi Massage.

Modul 6 – Polyvagal teori – Nervus Vagus betydning for stressreduktion samt opbygning af modstandskraft overfor stress

Dette modul rummer teori om nyere stressforskning om de mange funktioner af nervus Vagus, den tiende hjernenerve, som har betydning for bl.a. vores stressniveau, stressdæmpning og vores balanceevne. Teorien om Nervus Vagus’ mange funktioner kaldes polyvagal teori og er baseret på Stephen Porges forskning. Den dokumenterer effekten af Mindfulness baserede bevægelser (som fx Qigong) i forhold til både akut og langvarig stress. Den dokumenterer, at Qigong medvirker til at opbygge større resiliens/modstandskraft over for stress. 

Kejserens øvelser til foryngelse!

Desuden lærer du Kejserens Foryngende Øvelser #1-17, som kombinerer din nye forståelse af både det biomekaniske samt viden om Fascia med viden om Nervus Vagus mange betydninger i forhold til forståelse af stress og opbyggelse af modstandskraft mod stress. Disse øvelser afspænder kroppens fascia fra inderst til yderst. De har derfor stor stressreducerende samt smertelindrende effekt. 

Øvelser på modulet

Du lærer de 17 øvelser i serien Kejserens foryngende øvelser.

Nervus-Vagus

Modul 7 – De 7 personlighedstyper i Qigong

Stående og gående øvelser = Stances og Walking Qigong samt De fem Silkeøvelser er øvelser, du lærer i dette modul.

Modulet handler derudover også om uddybende forståelse af de tre energicentre i kroppen samt centralmeridianen, som er forbindelsen mellem dem. Afhængigt af, hvor der er mest og mindst energiflow, vil vi udtrykke forskellige karaktertræk. Karaktertræk kommer af de tanker og følelser, som bestemte sammensætninger af mere eller mindre energiflow i krop og sind giver. Qigong vil over tid balancere disse mere og mere, så vi kan leve livet helt ind i den lavpraktiske hverdag med endnu mere balance, harmoni og neutralitet. Dvs. vore tanker og følelser, som alle påvirker vores måde at være i verden og leve vores liv falder mere og mere til ro og giver en oplevelse af større grad af overskud, ro og balance.

Silkeøvelserne – udviklet til brystkræftramte

De fem Silkeøvelser er udviklet i 80’erne til brystkræftramte kvinder og mænd. Disse fem øvelser er meget meditative og velegnede til at afspænde de områder, som er medtaget af strålebehandling, kemo og operation. Disse øvelser er meget populære blandt alle deltagere. Da de giver en skøn indre ro. Samtidig afspænder de væv i skuldre, nakke og arme, dette kan være påvirket af arbejdsstillinger og hverdagstravlhed uanset man har været ramt af brystkræft. 

Velvære og etik er forenelige

Velvære er et udtryk for indre ro, at vore tanker og følelser har fundet et fredeligt leje og at vi begynder at forstå vigtigheden af at fylde os selv for at have noget at flyde over til andre med. Dette er en af kerneforståelserne i Daoismen. Det har intet med egoisme og selvoptagethed at gøre, det er en helt lavpraktisk ideologi – hvis kanden er tom, kan du ikke fylde et glas med den. Hvis du derimod hele tiden fylder kanden, vil der hele tiden være noget at fylde glasset med. Så grundtanken er, at vi er nødt til at være fyldte for at kunne være noget for andre. Disse etiske principper fra Daoismen begynder vi at se mere på sammen med fx pligtetikken repræsenteret ved især Immanuel Kant og dermed det kategoriske imperativ om. Dertil nærhedsetikken og den etiske fordring om altid at være bevidst om ansvaret ved at have med andre at gøre fremsat af Knud Ejler Løgstrup.

Øvelser på modulet

Du lærer 18 nye øvelser og vi fordyber os i 2 kendte.

Modul 8 – Teori og øvelser i og om de fem elementer i Traditionel kinesisk medicin = TCM

De fem Årstider er de fem øvelser baseret på de fem elementer fra TCM.

Dette modul handler om forståelsen af sammenhængen mellem krop og sind. Herunder den traditionelle kinesiske medicins forståelse af sammenhængen mellem organerne og de tanker og følelser, vi har. Dette modul har fokus på at synliggøre den indre alkymiske proces. Den indre alkymi handler om transformation af energi. Energi kan ikke ødelægges, kun ændres/transformeres. Forståelsen af denne transformation synliggøres via TCM. Øvelserne i dette er fx en lille serie på fem øvelser kaldet De fem Årstider, som synliggør den cykliske sammenhæng i transformationen af energi, som vi kender den fra årstidernes skiften.

Øvelser på modulet

Du lærer 19 nye øvelser på dette modul. Herunder de fem Årstider baseret på de fem elementer. Dertil de seks helende lyde som lyde, der kan kombineres med forskellige øvelser/bevægelser, hvilket du også lærer. 

certificeret Qigong Instruktør Fem elementer som kryds-2
De fem elementer i traditionel forståelse.
Ying og Yang
Illustration af sammenhængen mellem Yin og Yang.
certificeret Qigong instruktør alkymiGryde
Alkymigryden som "skaber guld" - den gyldne eliksir som Qi er.

Modul 9 – Teori og praksis om hjernebølger, trance og meditation

Qigong som mindfulness og meditation i bevægelse tydeliggøres.

Dette modul handler om meditation. Det handler om simple redskaber, der skifter bevidsthedstilstanden til de hjernebølger, som vi betegner meditative. Dem har vi flere lag af. 

At meditere giver hjernen ro til at restituere. Det giver samtidig dit sind adgang til flere lag af din viden samt kreativ problemløsning. kreativ problemløsning opstår, når din logisk-analytiske hjerne og din kreative-emotionelle-intuitive hjerne samarbejder om et problem/et spørgsmål/en idé. 

Qigong udøves i sig selv i de øvre lag af de meditative hjernebølger. I dette modul lærer du mere om det at meditere samt at guide meditationer. 

Stående meditation

Dette modul har desuden fokus på det at stå i Qigong, stå som en pæl eller et træ, kaldes det. Stances er en eminent måde at blive opmærksom på spændinger i kroppen. Det bygger styrke og udholdenhed – stamina – at stå i længere tid. At stå i stances udløser små rystelser (tremor) i vævet, som slipper ophobet energi i form af spændinger, Det er kroppens naturlige metode til balancering. Det træner samtidig evnen til at fokusere og tæmme/tømme sindet. Dermed udvikles udholdenhed både fysisk og mentalt.

Øvelser på modulet

Du lærer 7 udgaver af  stående Qigong kombineret med meditationer.

certificeret Qigong instruktør Hjernebølge-kurve
Hjernebølger som de ses på en skærm.
certificeret Qigong Instruktør Hjernebølger-oversigt
Hjernebølgernes forskellige frekvenser.

Modul 10 – Hensyntagende Qigong

Hensyntagende Qigong er Qigong til mennesker med skånehensyn, fx svagt syn, at være hørehæmmet eller “have dårlig balance”. Herunder fx siddende Qigong.

Dette modul handler om at udvikle din forståelse for justering og modificering af øvelserne i Qigong. Alle øvelser kan modificeres og tilpasses individuelle behov. Less is more er kernetanken i Qigong, så med grundig og dyb viden samt forståelse for øvelsens essens vil du kunne modificere den til enhver deltagers behov. 

I dette modul er siddende Qigong en fast bestanddel, da siddende Qigong er en enkel justering for en deltager med ustabil balance fx. 

Øvelser på modulet

Dette modul baserer sig på at modificere de øvelser, som du har lært, således at de kan udføres siddende. Fx Taichi Qigong Shibashi set 1.

Her sidder jeg til Qigong - 2020 brækkede jeg en tå og måtte sidde ned og instruere.

Modul 11 – certificering, herunder din certificeringsopgave og -video

Dette modul er afslutningen på din uddannelse. For at blive certificeret skal du skrive en opgave, der godkendes, før du kan filme det certificeringsprogram, som din opgave handler om. Den tredje og sidste del af certificeringen er feedback individuelt med Vibeke Fraling.

Opgaveskrivningen påbegyndes allerede ved modul 3 om undervisningsplanlægning som en naturlig del af din læring af teori, planlægningsredskaber samt øvelser. Du har derfor mulighed for at udarbejde store dele af indholdet til opgaven i løbet af hele uddannelsen og dermed ikke blot de sidste tre måneder, hvor vi har fokus på den samlede opgave og dermed dit Qigong Projekt samt certificeringens tre elementer; opgave, video og feedback. 

Er du i tvivl om du kan skrive en certificeringsopgave, så kontakt mig.

certificeret Qigong instruktør Didaktikkens 4 Hovedspørgsmål.jpg
Denne didaktiske model er en del af det, du skriver din opgave ud fra.

Under uddannelsen er du medlem af WebQigong medlemsklub

Der er over 200 videoer med mere end 50 timers træning i Qigong.

Det understøtter din egenpraksis i Qigong samt din læring at “gå til Qigong” ved Vibeke Fraling via WebQigong.

Du kan møde alle øvelser fra uddannelsen i anvendelse i programmer i medlemsklubben WebQigong.

Læs om WebQigong medlemsklubben her.

Startsiden til medlemsklubben Webqigong

RAB point

I løbet af 2022 ansøger jeg om godkendelse af certificeret Qigong Instruktør uddannelse, så den kan give medlemmerne af FDZ og ZCT point.

Qigong Practitioner Level 1 er godkendt med 15 timer.

Hvordan foregår uddannelsen?

Uddannelsen starter med tre Live dage, hvor vi har mulighed for at lære hinanden at kende og få etableret en god gruppe med gode studiegruppeaftaler.

Forud modtager du link den første teori og de første øvelser som E-bog og videoer. Alle materialer ligger på materialeplatformen Simplero, som du kender fra Qigong Practitioner kurset. E-bogsmateriale kan printes.

Efter de tre live dage mødes vi online ca. hveranden uge i 3 timer. Datoer nedenfor.

Forberedelse

Der vil være forberedelse i form af teori og videoer til hver gang. WebQigong giver dig mulighed for fordybelse i øvelserne og opleve hvordan jeg instruerer dem svarende til instruktion på et hold. Du vil komme i en studiegruppe med holdkammerater, hvor I kan mødes Online eller i virkeligheden efter ønske/muligheder for at øve i at instruere samt for at sparre.

Holdet vil desuden have en Facebook gruppe, hvor underviserassistenterne og jeg tjekker ind dagligt på hverdage for at besvare spørgsmål.

Ca. et halvt år inde i uddannelsen vil jeg anbefale dig, at begynde at have hold i Qigong. Det giver en uvurderlig erfaring med at instruere og det styrker din indlæring både teoretisk og praktisk samtidig udvikler det dig som Qigong Instruktør Trainee. 

Hvor foregår certificeret Qigong instruktør uddannelsen?

Live dage i Odense på Fyn

De to Live weekender foregår i lokaler i Odense – lokale følger.

Der er betalingsparkering i Odense. Gratis parkering udenfor Odense centrum. Der er flere hoteller, AirBNB og B&B i Odense. De er i forskellig prisklasse.

Online møder via Zoom

Online møderne foregår via online mødeprogrammet Zoom. Du får et link, som er det samme hver gang og du får en adgangskode til at komme ind til mødet. 

Det er en fordel at downloade Zoom og oprette sig som gratis bruger. Det kan du med både pc/mac, tablet/iPad og smarttelefon. De sidste to via app.

Når vi er i undervisning, ses vi med kamera tændt og mikrofonerne slukkede undtagen, når vi har spørgsmål og kommentarer. 

Nogle gange kan det være en fordel med headset, men det er ikke muligt, når vi gør øvelser.

Det er en fordel at sidde et sted, hvor du ikke forstyrrer resten af husstanden og omvendt. 

Da vi oftest skal lave øvelser undervejs, anbefaler jeg, at du finder et sted, hvor vi kan se det meste af dig, når vi skal justere øvelser individuelt. 

Datoer for certificeret Qigong Instruktør uddannelse hold CQIU 23-25

CQIU er forkortelsen for certificeret Qigong Instruktør Uddannelse.

certificeret qigong instruktør uddannelse hold 2023-2025
Her ser du datoerne fra starten af uddannelsen. Kolonnen til venstre viser temaet og kolonnen til højre viser dato og tid og der er angivet de dage, som er live i Odense.
certificeret qigong instruktør uddannelse hold 2023-2025
Her ser du datoerne for de sidste ni måneder af uddannelsen. Kolonnen til venstre viser temaet og kolonnen til højre viser dato og tid og der er angivet de dage, som er live i Odense.

Deltagelse og fremmøde

For at kvalificere dig til certificering, skal du deltage live (online og livedage) i 90% af undervisningstiden. 

I forbindelse med undervisningen via Zoom har vi mulighed for at optage undervisningen. Det gør vi dog kun, hvis en særlig situation gør det nødvendigt. Denne mulighed findes ikke på Live dage.

Hvem underviser på certificeret Qigong Instruktør uddannelsen?

Primær underviser er Qigong Master Vibeke Fraling. I løbet af hele den halvandet år lange uddannelse vil der være en-to underviserassistenter. Eksterne undervisere er fx underviser i Anatomi og bevægelsesbiomekanik, kiropraktorstuderende Ellen Fraling. 

For at få mulighed for at være undervisningsassistent (UV/UVA) skal man være certificeret Qigong samt Børne Qigong Instruktør samt være i gang med minimum MasterClass forløbet med spirituelt fokus år 1. Som UVA binder man sig for 6 måneder ad gangen med mulighed for forlængelse. 

Overblik over uddannelser Qigong Academy

På billedet ser du overblik over uddannelser og videreuddannelser. ​

Pris og betaling for den certificerede Qigong Instruktør uddannelse

39.697 kr. 

Spar 9.697 kr. ved at tilmelde dig hold 23-25 inden 31. oktober 2022 kl. 23.55. (Desværre er der ikke mulighed for ratebetaling med denne pris).

Ønsker du at betale i rater med 30 dage imellem, så har du disse muligheder:

Du vælger din pris/ratemulighed, når du tilmelder dig. Der vælger du desuden betalingsform.

Betaling med Kort og Mobile Pay. 

Faktura fås på mail ved betaling. Det er muligt at tilmelde en anden person – dette er især aktuelt for fx foreninger og aftenskoler. 

Efter tilmelding

Når du har tilmeldt dig, modtager du en mail, der bekræfter din tilmelding. 

Du får mail med din Simplero Id og link til materialeplatformen på Simplero. Der vil ikke være åbnet for adgang til alt dit materiale. 

Kun WebQigong vil du få adgang til med det samme og i de kommende 20 måneder fra tilmelding. 

Du modtager en mail med oversigt over datoer for uddannelsen og du vil inden start få mail, der åbner for det første relevante materiale. 

På de første Live dage modtager du en tom mappe til dit materiale med notesblok og skriveredskaber. Du får samtidig din Qigong Måtte og hvis du har meldt dig til inden 15/8-21 kl. 12.00 får du også din T-shirt. 

Du vil løbende modtage mail med åbning af mere materiale. Det er for at du kan fordybe dig en bid ad gangen, at du ikke får alt på en gang. 

20 månedlige rater:

1.984,85 kr / månedligt
 • 20 måneder = 39.697 kr.

24 månedlige rater:

1.655 kr / månedligt
 • 18 måneder = 39.697 kr.

36 månedlige rater:

1.103 kr / månedligt
 • 12 måneder = 39.697 kr.

1 samlet betaling:

39.697 kr
 • Een samlet betaling = 39.697
Da jeg havde været på Qigong Practitioner, var jeg ikke i tvivl om, at Vibeke Fralings tilgang til Qigong var det rigtige for mig. Min personlige praksis har derigennem fået meget mere dybde. Det var præcist det, jeg ønskede og manglede. De efterhånden mange år med daglig Qigong praksis har givet mig et fysisk og psykisk stærkt og stabilt helbred. Vibeke Fralings tilgang til Qigong har dog givet mig en indsigt og en energi, som jeg kan se og mærke, at både jeg selv, og mine elever, nyder godt af. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg også skulle certificeres hos Vibeke. Vibeke Fraling, har taget sig tid til at fordybe sig i Qigong med det formål, at dele hendes personlige indsigt på hendes instruktørkurser. Det er fantastisk, 1000 TAK for det. Jeg var aldrig kommet så langt, så hurtigt, hvis jeg ikke havde mødt Vibeke! Jeg er stolt over min uddannelse hos Vibeke Fraling, fordi niveauet er højt både fysisk og teoretisk. Det er et kvalitetsstempel, som jeg er sikker på bliver tydeligere i de nærmeste år. Det bedste ved uddannelsen, er Vibekes evne til at afmystificere Qigong/Traditionel Kinesisk Medicin teorierne, og trække paralleller til vesterlandsk måde at se livet og verden på. Vibeke er en eminent formidler af den uvante daoistiske teori og tankegang, der ligger til grund for Qigong. Hun gør det komplekse lettilgængeligt.

Det siger Qigong Instruktører er det bedste ved Qigong og ved at være Qigong instruktør!

For nylig spurgte jeg i vores Facebookgruppe for de certificerede Qigong Instruktører fra Vibeke Fraling Qigong Academy

Hvad det bedste ved Qigong og det at være Qigong instruktør er og har givet dem.

Her har jeg plukket 9 svar ud:

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: