Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Indholdsfortegnelse

Månedens tema for emner i nyhedsbrev samt i WebQigong

Månedens tema

Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse en artikel om 10 fordele ved at gøre Qigong her.

Månedens tema fortæller, hvilket tema, der særligt er i nyhedsbreve fra Vibeke Fraling Qigong Academy denne måned. Det er månedens tema, som er omdrejningspunkt for aktiviteter og mails i medlemsklubben WebQigong. dvs. hver måned har anbefalinger af Qigongprogrammer, som har fokus på dette tema. Samtidig vil den månedlige online MeTreat have månedens tema i fokus. 

12 gode grunde til at gøre Qigong

Qigong…

 1. er en holistisk metode som fokuserer på at skabe balance i det hele menneske – i krop, sind og sjæl
 2. er smertelindrende
 3. styrker fleksibiliteten i led og muskler og giver dig en bedre balance
 4. øger din lungekapacitet
 5. styrker forbindelsen mellem krop og sind
 6. giver øget energi og vitalitet (ældningstegn)
 7. styrker dit hjerte og blodforsyningen rundt i kroppen
 8. giver bedre holdning og styrker din kropsbevidsthed
 9. styrker immunforsvaret
 10. dæmper depression og angst – styrker dit mentale velbefindende
 11. reducerer kroppens stressrespons
 12. styrker fordøjelsen og reducerer inflammation i kroppen

Månedens tema - måned for måned

Januar

I januar måned er fokus på, at Qigong er en holistisk metode, som fokuserer på at skabe balance i det hele menneske – i krop, sind og sjæl. Der er således fokus på, hvad Qi er, hvordan Qigong påvirker både krop og sind og skaber balance og harmoni i krop, sind og sjæl og giver øget livskvalitet. Det ligger implicit i de tre formål og mål for at gøre Qigong.

Februar

Februar er fokus på, at Qigong er smertelindrende. Det er ikke blot min personlige historie. Men baseret på viden og forståelsen af, hvad smerter er og kan komme af. Og naturligvis – hvordan Qigong lindrer smerter. Helt enkelt endda. 

Marts

Marts er fokus på, at Qigong styrker fleksibiliteten i led og muskler og giver dig en bedre balance. Hvis kroppen ikke aktiveres, “stivner” vores bindevæv. Det er aldrig for sent at starte med Qigong! Qigong kan udføres af alle – også siddende vil man have stor glæde og gavn af Qigong. 

April

I april er fokus på, at Qigong øger din lungekapacitet. Dvs. der er stort fokus på åndedrættet. Det er samtidig måneden for International Qigong dag, som samler Qigongentusiaster verden over under mottoet “One World – one breath”. 

Maj

I maj synliggøres, hvordan Qigong styrker forbindelsen mellem krop og sind. Herunder forbindelsen mellem tanke og følelse. Når du bliver bevidst om forbindelsen mellem krop og sind, vil det styrke din forståelse, oplevelse af din intuition. Samtidig vil krop og sind få hjælp til at slippe gamle oplevelser

Juni

Månedens tema i juni handler om, hvordan Qigong giver øget energi og vitalitet og reducerer ældningstegn. Jeg lover dig ikke evig ungdom, men jeg giver dig indsigt i redskaber til at bevare kroppens og sindets vitalitet. Fx ved at balancere søvnen.

Juli

Juli måned har fokus på, at Qigong styrker hjertet og blodforsyningen rundt i kroppen. Dermed styrkes konditionen, og du kan holde dig fysisk aktiv på en rolig måde. Qigong er bevægelse i ro og ro i bevægelse. Læs om fysisk inaktivitet her

August

I august er fokus i månedens tema på, at Qigong giver bedre  kropsholdning og styrker din kropsbevidsthed. Med en større opmærksomhed på netop kropsholdning kan fx “textneck” forebygges og fx spændingshovedpine, stress og angst kan undgås. 

September

September sættes fokus på, at Qigong styrker immunforsvaret. Qigong baseres på Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og den flere tusinde år gamle erfaringsvidenskab, som ligger til grund. Den vestlige naturvidenskab har dog masser af godt at tilføje om Qigongs evne til at styrke immunforsvaret

Oktober

Månedens tema i oktober sætter spot på Qigongs evne til at dæmpe depression og angst og styrke dit velbefindende. Stress kan føre til depression og angst og dermed følelsesmæssig udmattelse. Qigong har redskaber både via krop og sind, at finde vejen til mere energi og glæde ud af stress, angst og depression. I oktober afholdes desuden Mental sundhedsuge i uge 41. 

November

I november dykker månedens tema dybere i, hvordan Qigong reducerer kroppens stressrespons – både nu og her og over tid styrker evnen til at håndtere belastende situationer. 

December

Julemåneden sættes fokus på, hvordan Qigong styrker fordøjelsen og reducerer inflammation i kroppen. Enkle øvelser hjælper den fysiske fordøjelse, andre enkle øvelser hjælper med at “fordøje” de mange indtryk fra sociale sammenkomster, som ellers kan overstimulere

Hvorfor farver for månedens tema?

Månedens Tema - fem årstider og fem elementer - VFQA-2

Farverne repræsenterer den årstid og dermed det element, som månedens tema præges af. 

At årstiderne hører til et element kommer fra Traditionel Kinesisk Medicin (TCM)

Der er fem elementer i TCM; Vand, træ, ild, jord og metal.

Elementerne skabes af Yin og Yang. Yin og Yang er de to energier, som skaber alle ting. De fem elementer er fem faser af den energetiske cyklus, som skaber og opretholder alle tings balance. 

Den cykliske tænkning kender vi fra årstiderne, og månederne er energetisk knyttet til et element. Nogle måneder sker det energetiske skifte i løbet af måneden. Det følger ikke slavisk kalendermånederne. 

Elementer i månederne

Månedens tema for emner i nyhedsbrev samt i WebQigong

Vinter som element og årstid

Vinter og vandelementet handler om at restituere, gå i hi og samle kræfter og reflektere. Det er nødvendigt for at bevæge os fremad og ind i det ukendte med forsigtighed frem for frygt og handlingslammelse. 

Forår som element og årstid

Foråret er tiden, hvor det spirer grønt selv gennem sne. Foråret og træelementet byder på nytænkning, nye ideer, mod til forandring og nye visioner. Vi får lyst til at realisere vore drømme og komme ud i verden igen. 

Sommer som element og årstid

Sommeren er knyttet til ildelementet. Ilden handler om passion og glæde. Vi glædes og det smelter vore hjerter. Hjertet er kejseren i kroppen ifølge TCM. Alle organer i kroppen gør sit for at glæde kejseren. Hjertets opgave er at pumpe blodet og dermed glæden rundt i kroppen. 

Sensommer som element og årstid

Sensommer er ikke en del af vores officielle årstider i Vesten. I TCM er sensommer lidt som fugl Fønix der rejser sig af asken. Det er alt det, der består og er stabilt. Det er kernen og essensen. Det er omdrejningspunktet.

Efterår som element og årstid

Efteråret er tiden, hvor træernes saft og kraft suges til rødderne, bladene visner og falder af træerne. Det er klargøring til at gå i hi. Vi samler forråd og rydder op. Vi skaber orden, struktur og overblik.

Månedens tema og årstid/element giver dig Qigong og inspiration, der er relevant og aktuelt for sæsonen. Du kan vælge denne inspiration til ved at melde dig på nyhedsbrevet og du kan få den fulde udgave med Qigong, MeTreats samt inspiration i form af artikler ved også at melde dig ind i WebQigong

Få nyhederne først - tilmeld dig nyhedsbrevet

Få adgang til Qigong, MeTreats og inspiration - tilmeld dig WebQigong

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: