Certificeret Qigong instruktør

Merethe Svahn Hansen – Frankrig (Sjælland)

Uddannelse

  • Certificeret Qigonginstruktør 2019
  • Masterclass Fascia 1-3 2019

Hold og undervisning

Workshops på Chateau de Haux i Bordeaux i 2023 – hold øje med min Facebook. 

22/8-2023: Introduction à QIGONG 16;30-18:30

29/8-31/10- 2023: 10 classes de QIGONG de 16h30-18h

Kontakt

Adresse: F-66360 Nyer
Email: infomerethe@gmail.com
Telefon: +45 51588906 & +33 777 265224

Web: www.merethesvahn.dk  www.lamenagerie.dk
Facebook:  https://www.facebook.com/LaMenagerieDeHM og https://www.facebook.com/merethesvahn

Mit møde med Qigong

Jeg mødte qigong første gang i forbindelse med en salgskonference for mange år siden, Torben Rif gav os en introduktion til Qigong. Det var en dejlig oplevelse, som jeg næsten havde glemt, indtil jeg havde passeret de 50 år og begyndte at tænke over, hvordan jeg kunne holde mig i fysisk god form uanset alder. Det var i 2013-14. Jeg vidste instinktivt, at det eneste rigtige var qigong, og jeg vidste også, at jeg skulle starte med det samme for at få mest ud af det, når jeg bliver gammel. 

Mine overvejelser før opstart

Jeg var allerede certificeret qigonginstruktør og underviste på FOF, da jeg stødte på Vibeke Fraling i 2016. På det tidspunkt havde jeg arbejdet en del med mindfulness, meditation og generel selvudvikling i over 10 år. Alligevel havde jeg mange åbne spørgsmål og manglede redskaber, der kunne binde min aktive og intuitive viden sammen med mine tanker og fornemmelser. Jeg vidste instinktivt, at hvis nogen kunne hjælpe mig, ville det være Vibeke. Og det har vist sig at være sandt.

Mine forventninger blev indfriet

Da jeg havde været på QP, var jeg ikke i tvivl om, at Vibeke Fralings tilgang til qigong var det rigtige for mig. Min personlige praksis har derigennem fået meget mere dybde, hvilket var præcist det, jeg ønskede og manglede. De efterhånden mange år med daglig qigong praksis har givet mig et fysisk og psykisk stærkt og stabilt helbred, men Vibeke Fralings tilgang til qigong har givet mig en indsigt og en energi, som jeg kan se og mærke, at både jeg selv og mine elever nyder godt af. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg også skulle certificeres hos Vibeke.

Jeg elsker qigong. Både den mentale og fysiske dimension. Fordybelsen. Meditationen i bevægelse, der udvider og udvikler mig. Men jeg elsker bare at mærke, at min krop fungerer. At jeg kan klatre, vandre og løbe, når jeg er i Pyrenæerne. At jeg kan bidrage, holde fokus og mange bolde i luften på mit job. Derfor er qigong en fast del af mit liv.

Det bedste uddannelsen har givet mig

Det bedste ved uddannelse, er Vibekes evne til at afmystificere qigong/TMC teorierne og trække paralleller til vesterlandsk måde at se livet og verden på. Da jeg første gang blev certificeret qigong instruktør, handlede det om egen praksis. Om at finde alle svarere selv, ud fra teorien om, at den, der søger, finder. Og jeg har søgt. Men jeg har ikke en taoistisk munks tid til fordybelse i alverdens lærdom. Jeg har et travlt liv. Men jeg ved, at qigong altid skal være en del af det liv. Vibeke Fraling, har haft tid/givet sig selv tid til at fordybe sig i qigong med det formål at dele hendes personlige indsigt på hendes instruktørkurser. Det er fantastisk, 1000 TAK for det. Jeg var aldrig kommet så langt, så hurtigt, hvis jeg ikke havde mødt Vibeke!

Merethe

“Det er fantastisk, 1000 TAK for det. Jeg var aldrig kommet så langt, så hurtigt, hvis jeg ikke havde mødt Vibeke!”

Hvad er de 3 vigtigste aspekter du har fået ud af at lære Qigong?

Hvis jeg skal nævne et par konkrete forandringer i mit liv gennem qigong, så må det være, at jeg er blevet roligere, mere omsorgsfuld og tilgivende. Konkret er jeg meget bedre til at håndtere min impulsivitet og begejstring, så jeg dels kan lytte og lære af andre, men også så jeg er blevet klogere på mig selv. Min tålmodighed med andre er blevet mere omsorgsfuld og overbærende, og jeg vælger nu bevidst at tro på, at ingen vil mig noget ondt, at alle synes jeg er et godt menneske, en god veninde og en dygtig kollega, og hvis det alligevel kommer til at føles modsat, så har det sikkert ikke været deres bevidste intention.

Min drøm om Qigong

Jeg underviser allerede i qigong på aftenskole og på workshops både her og i Frankrig. Jeg drømmer om at det bliver til flere og så vil jeg gerne specialisere mig indenfor styrkelse af immunforsvar, med fokus på at udgå/forebygge skader og sygdomme og acceleration af heling og restitution, hvis det er gået galt. Jeg er vild med tanken om, at man med qigong er i stand til selv at have indflydelse på sit fysiske og mentale helbred.  

 

Er du stolt af at være uddannet ved Vibeke Fraling Qigong Academy?

Jeg er stolt over min uddannelse hos Vibeke Fraling, fordi niveauet er højt både fysisk og teoretisk. Det er et kvalitetsstempel, som jeg er sikker på bliver tydeligere i de nærmeste år. Vi står stærkere som instruktører, når vi også har bredere indsigt og forståelse for daoistisk filosofi og TMC.

Hvad er dit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong?

Alle har glæde af qigong, fordi træningen afspænder fysisk og mentalt. Derfor vil alle også føle sig veltilpasse efter træningen. Men det er umuligt specifikt at sige, hvad den enkelte vil opleve hvornår, og i hvilken rækkefølge. Qi flyder derhen, hvor der er behov – det handler om at give slip og have tillid til os selv – Life always finds it’s way!

Vil du anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy?

Jeg vil til enhver tid anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy, til dem, der ønsker dels at fordybe sig i deres personlige træning dels i de teoretiske aspekter i qigong. Vibeke er en eminent formidler af den uvante daoistiske teori og tankegang, der ligger til grund for qigong. Hun gør det komplekse, lettilgængeligt.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: