Mit møde med Qigong

Rebecca Galsgaard certificeret Qigong og Børne Qigong instruktør

Jeg mødte Qigong, da jeg som deltidsansat sekretær i en kiropraktisk klinik, ytrede ønske om flere timer på sigt. Vi lavede derfor en brainstorm omkring hvilken ydelse, vi manglede i klinikken. En kollega satte Qigong på listen, noget hun var stødt på på Internettet, men ingen havde stiftet videre bekendtskab med det. Der var en ledig weekend i juli 2017, som chefen og jeg kunne afsætte til kursus. Jeg undersøgte kurser i de forskellige forslag og vi endte heldigvis på Vibekes Qigong Practitioner.

Som fuldstændig nybegynder følte jeg slet ikke, at jeg fik noget ud af videoerne jeg fandt på Youtube, så jeg håbede på at Qigong Practitioner ville få mig til at mærke noget mere både fysisk og mentalt. Jeg krydsede fingre for, at det var noget for kiropraktorklinikken, men ikke mindst for mig selv, dengang tænkte jeg dog mest for at få flere timer. 

Om Practitioner kurset – og hele uddannelsen

Jeg startede, som sagt, ud direkte på Qigong Practitioner – jeg var meget spændt på om min tålmodighed rakte til dette! Videoerne jeg havde set på nettet, var jo virkelig stille og langsomme, og ikke noget jeg havde været vant til.

Vi havde kun været i gang i få timer, hvor både chefen og jeg kunne mærke Qigongen virke, både fysisk og mentalt. Vi kunne endvidere se virkningen på øvrige deltagere med diverse skavanker, der gav et klart billede af, at Qigongen ville kunne hjælpe mange af klinikkens patienter på samme vis. Det var helt sikkert det her, jeg skulle videre med.

Min udfordring har været enkelte øvelser, indtil jeg forstod dem

Enkelte øvelser følte jeg meget grænseoverskridende, men efter en god forklaring har jeg taget dem til mig og jeg elsker dem.

Den øvelse der i tidernes morgen var værst var Universet ryster, jeg syntes bare det var så mærkeligt at stå og ryste, rasle og sige mærkelige lyde foran alle andre!!! (Det er denne øvelse, som du kan læse om her).

Jo vævet blev løsnet og vi fik gang i blodomløbet, men det var da for mærkeligt!

Men en dag forklarede Vibeke omkring gazellen på savannen, som havde 3 valgmuligheder, når den blev udsat for fare: den kunne enten flygte, kæmpe eller gemme sig. Ved de 2 førstnævnte valg bliver stresshormonerne udløst, men det sker ikke ved den sidste mulighed og derfor ryster den sig. Det har vi mennesker aflært os, og derfor ophobes stresshormonerne – og det er dem vi skal af med, ved Universet ryster.

Pludselig gav øvelsen så meget mere mening, og jeg kunne give mere slip – og nu er det den bedste øvelse!

Qigong ved de Lollandske “Stonehenges” – Dodekalitten.

Uddannelsen har været som en rejse

Jeg ønskede som sagt i første omgang at få flere timer og samtidig havde jeg et ønske om at kunne gøre for de patienter, vi har igennem klinikken. Både chefen og jeg var overbevist om, at det her var, hvad vi manglede. Uddannelsen gav mig meget mere end forventet – Foruden muligheden for at øge mit timetal, så blev det starten på en fantastisk personlig rejse, delvist fordi Vibeke er en eminent coach, men også fordi Qigong kan noget som ingen psykolog eller andet sundhedspersonale kan

Det bedste ved forløbet var at komme i gang med min helt egen personlige rejse. Jeg påbegyndte et arbejde med mig selv, som jeg nok vil fortsætte med resten af mine dage. Jævnligt bemærker jeg positive forandringer med mig selv, både fysisk og mentalt.

Det var følelsen af at blive mødt med respekt, accept og forståelse af såvel Vibeke som de øvrige deltagere. Det var fællesskabet i min nye Qigong-familie. Og ikke mindst at jeg har fundet en aktivitet, som jeg både kan bruge til at heale mig selv, muligheden for at give mig selv et liv i balance, og hjælpe andre med at få det bedre, både fysisk og mentalt. Jeg kan endda have dejlige, og samtidig fornuftige, hyggestunder med både mand og børn. (Vi gør Qigong sammen).

Rebecca og nogle af de skønne deltagere hun har på Lolland.

Vibeke Fraling – Qigong Academy – har en helhed jeg ikke har mødt andre steder 

Jeg er virkelig stolt over, at være uddannet ved Vibeke Fraling.  Jeg har nu prøvet flere andre instruktører, og Vibeke har bare en helhed med, som jeg ikke har oplevet andre steder. Der er bare en dybde i teorien og en logisk forklaring på, hvorfor vi gør, som vi gør, hvilket giver Qigongen mening for mig. Hun har mennesket med, du gør det, så godt du kan og det er godt nok.

Jeg vil til enhver tid altid anbefale Vibeke Fraling, hun ser ressourcerne i enhver og fremmer det bedste i folk og så er hun bare knald dygtig, hun kan bare sit kram.

De 3 vigtigste aspekter jeg har fået ud af at lære Qigong!

  1. Jeg har fået redskaber til at heale mig selv – Jeg er bl.a. blevet mere rolig og afslappet, idet jeg har fået en større tillid til mig selv.
  2. Jeg mærker fysisk forandring, både var angår smidighed, styrke og ikke mindst kontrollen over min vejrtrækning. Ligesom jeg kan afhjælpe mange af mine egne spændinger og skavanker, når de opstår.
  3. Jeg har fået redskaber til at hjælpe andre med at få det bedre.
https://lh4.googleusercontent.com/OPsfHrvpqOjVXJ89G4KUmKUrsfaiXnBQAwQGoYuIS_2c-Bt5j_R8othlE7PO4C4bDHsJA6yQTbfZ3k5g1EwcFSEZsESdFZPWd2ZUHOhITMQuoEUzZGqTCmICjkI-yDvW0sxrWYEZ

Min drøm med Qigong 

Jeg håber først og fremmest, at jeg vil kunne udfylde de ekstra timer, jeg mangler med Qigong, både af helt økonomiske årsager, men også fordi jeg oplever en selvtilfredshed med at gøre en forskel for andre. Jeg har allerede oprettet hold via AOF og har netop skaffet et lokale, så jeg kan få mere målrettede forløb med kiropraktor klinikkens patienter. 

På sigt kunne jeg godt tænke mig at komme ind i skoleregi og hjælpe børn og unge med at finde ro og troen på sig selv i en stressende hverdag. Jeg har derfor taget børne Qigong uddannelsen og skal snart have startet nogle tiltag op, så jeg får vakt interessen i mit lokalområde.

En skønne dag vil jeg også gerne kunne udbyde udenlands retreats både for voksne og familier, igen for at komme væk fra den stressende hverdag og for familiernes vedkommende også for at lave noget socialt og samtidig fornuftigt sammen.

Mit bedste råd hvis du er i tvivl om du har glæde af Qigong?

Alle kan have glæde af Qigong – det er rent velvære, det er forebyggende, det styrker og det er meditativt og afbalancerer krop og sjæl, det er helt fantastisk!

Kærlig hilsen

Rebecca

Certificeringsår:

Masterclasses:

Her kan du kontakte Rebecca

Undervisning og hold:

AOF afteskole: https://lolland.aof.dk/kurser/Motion+og+bevaegelse/qigong/