Charlotte Rømer Bergstrøm Scheibel Qigong Instruktør

Certificeret Qigong instruktør, Roskilde

Charlotte Rømer Bergstrøm Scheibel

Uddannet Fysioterapeut

Uddannelse

  • Certificeret Qigong instruktør 2018
  • MasterClasses:
  • MasterClass Fascia 1-3 2019
  • Starter BørneQigong Instruktør Udd. i 2020

Hold og undervisning

Qigong træning i Roskilde Motions- og Idrætsklub:  http://www.rmik.dk

Kontakt Charlotte

Adresse: 4000 Roskilde
Email: frucbs@gmail.com
Telefon: 30 82 18 98
Facebook / Messenger: Charlotte Rømer Bergstrøm Scheibel

Mit møde med Qigong

Jeg mødte Qigong via min Tai Chi underviser, for en del år tilbage, og jeg har deltaget på et par andre Qigong workshops. Jeg synes det var noget helt særligt, at fordybe mig i de mere enkle bløde bevægelser fra Qigong, ifht. Tai Chi.

Charlotte

”I mit arbejde som fysioterapeut og mindfulness instruktør – søgte jeg efter flere nænsomme redskaber til at arbejde med krop og åndedræt.”  

Dels for at øge velværet, men også for at dæmpe stress, smertetilstande, og andre reaktioner på kronisk sygdom. Privat trængte jeg også selv til, at gøre noget godt for mig selv og min egen krop.

Mit møde med Qigong og Vibeke Fraling – Qigong Academy

Jeg ville, via deltagelse i Qigong Practitioner, fornemme på min egen krop, om Vibekes måde at undervise Qigong på, var noget jeg kunne bruge, både fagligt og privat. Jeg vidste ikke på forhånd, hvor mange kurser jeg ville tage.

Et stort ønske var, at det lykkedes mig at finde tilbage til en Qigong, som var rummelig og fleksibel. Der skulle være plads til alle – med mulighed for at tilpasse øvelserne efter deltagernes fysiske niveau. Det ville blive nødvendigt i mit professionelle arbejde. Så ønskede jeg også at få mere viden om Qigong, og den helse-forståelse som Qigong er baseret på, samt et indblik i TCM. 

Charlotte

”Jeg blev ret hurtigt grebet af dén her måde at træne og formidle Qigong på. Her var der virkelig plads til alle – uanset niveau og eventuelle fysiske skavanker.”  

Jeg opdagede, at via Qigong træningen, og det materiale vi fik på uddannelsens 3 niveauer, kunne jeg begynde at sammenflette min faglige samt personlige viden og erfaringer, om kroppen, sygdom/symptomer, stress samt mindfulness. Jeg var ikke i tvivl om at det var denne form for Qigong jeg skulle fordybe mig i, da jeg først var kommet i gang.

Jeg fik et helt fornyet og meget bredere syn på Qigong – og jeg fik genskabt min egen Qigong træningsglæde.

Charlotte

”At tage Instruktøruddannelsen, har været en meget betydningsfuld rejse for mig.”  

Det bedste for mig var at sige “Ja tak” til hele forløbet, og det at skulle skrive en afsluttende opgave. Det er først i det øjeblik, hvor man skal til at bruge sin viden, at den bliver integreret. Det bedste for mig var også at få mere viden om baggrunden for Qigong og TCM.

Hvilken udfordring havde du, hvis du havde en/nogle?

Mine tidligere erfaringer med Tai Chi / Qigong, rummede en meget høj grad af detalje træning og perfektion. Det var en udfordring at slippe noget af dette i starten, og særligt med en helt ny undervisningsform, hvor vi blev præsenteret for en serie med 18 bevægelser på 3 dage – noget jeg tidligere ville have brugt ½ år på at lære! Men samtidig var det også en lettelse at have lært noget mere på kort tid – og detaljerne kommer jo hen ad vejen når man træner og gradvist bliver bedre.

Hvad er de 3 vigtigste aspekter du har fået ud af at lære Qigong?

1: Qigong bidrager til at jeg holder min energibalance – åndedræt og blide bevægelser lader simpelthen hele mit system op!

2: Når jeg står dér med mit Qigonghold, mærker jeg en kæmpe glæde og et stort nærvær. Den glæde smitter af på min hverdag.

3: Qigong træningen har givet mit sensitive karaktertræk en større jordforbindelse. Jeg er bedre til at mærke hvad jeg har brug for, og handle derefter.

1: Qigong bidrager til at jeg holder min energibalance – åndedræt og blide bevægelser lader simpelthen hele mit system op!

2: Når jeg står dér med mit Qigonghold, mærker jeg en kæmpe glæde og et stort nærvær. Den glæde smitter af på min hverdag.

3: Qigong træningen har givet mit sensitive karaktertræk en større jordforbindelse. Jeg er bedre til at mærke hvad jeg har brug for, og handle derefter.

Charlotte-qigong-instruktoer øvelse i haven

Min drøm med Qigong

Charlotte

Qigong har meget at byde på!”  

Stressramt – eller – Har du bare behov for mere ro og velvære i din hverdag?: Jeg bruger bevægelser fra Qigong og særligt viden om åndedrættet, til bl.a. stressramte. Vi lever i en tid hvor ydre som indre krav og pres, er en stor udfordring. Det har konsekvenser for krop, sind og sygdom. Åndedrættet låser og kroppen spænder op.

Brystopererede kvinder: Jeg behandler brystopererede kvinder, hvor jeg bruger Qigong – Silkebevægelserne og særligt viden om fascier / bindevæv. Qigong kan lindre gener efter operation og stråler, fordi bevægelserne løsner spændinger i bindevæv og muskler, samt stimulerer til et bedre flow af lymfe.

Til dig med kronisk sygdom: Jeg genoptræner mennesker der er ramt af forskellige kroniske sygdomme, eller følger til behandling; fx Hjertesygdom, Diabetes, lungesygdomme, cancer mv.

Charlotte

” Mit fokus er altid, at du kan træne Qigong uanset dit niveau. Der bliver taget hensyn ved at justere Qigong så det passer til dig! ”  

Kan du anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy?

Den måde som Vibeke underviser i Qigong på – viser at der er plads til alle. Jeg fandt lige dét jeg ledte efter – og jeg fik langt mere end forventet.

Charlotte

” Vibeke brænder meget tydeligt for sit stof. Det er super motiverende, og det gav mig lyst til at tage Qigong uddannelse hos Vibeke Fraling Qigong Academy.”  

Jeg vender gang på gang tilbage til det store materiale vi har fået adgang til på uddannelsen: Videoer, instruktioner, skriftligt materiale, viden om TCM – alt sammen på platformen.

Hvad er dit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong?

Charlotte

” Qigong skal opleves – det kan ikke forklares!”  

Der er masser af gode grunde til at træne Qigong! Du er hjertelig velkommen til en gratis prøvetime hos mig – vi snakker om din oplevelse bagefter!

Deltagere på mine hold kommer jævnligt og fortæller om deres egne oplevelser:

  • Bedre bevægelse i skulderen efter en operation
  • Færre smerter i ryggen efter langvarig kronisk tilstand
  • Bedre stående balance
  • Mindre stress følelse inden i kroppen

Måske kan du nikke genkendende til noget af dette efter lidt tid – men alt er jo helt individuelt! 

Kærlig hilsen

Charlotte

Charlotte-qigong-instruktoer

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: