Om Qigong Academy

– Vibeke Fraling

Stresskollaps og smerter kunne have præget resten af mit liv!

Vibeke Fraling Qigong Academy startede som et ønske om at dele den viden og de redskaber, som hjalp mig ud af stress og smerter. 

Efterhånden er Vibeke Fraling Qigong Academy vokset sig så stor, at jeg i 2017 kunne opsige mit job som lærer og hellige mig Vibeke Fraling Qigong Academy 100%.

At gå ned med stress og få diagnosen Fibromyalgi (kronisk smertelidelse) kunne sagtens have betydet, at jeg havde givet op og accepteret, at stress og smerter ville fylde min hverdag resten af mit liv. Men NEJ, det VILLE jeg ikke. Og hvor der vilje er der vej. Qigong blev min vej. 

Du kan høre min historie her i videoen

Vibeke Fraling Qigong Academy fødder i vandkant

Qigong - min vej til et liv uden stress og smerter​

Qigong blev min vej til at afspænde kroppen og finde fred både i krop og i sind. 

Jeg fik ro på tankemylder og det betød, at håbet om et liv uden stress og smerter spirede. 

Jeg fik tilkendt fleksjob. En jobkonsulent fik sået frøet til drømmen om, at Qigong kunne fylde mit arbejdsliv. Jeg oprettede hold i Qigong i gymnastikforeninger, aftenskoler og i Fresh Fitness flere steder på Fyn. 

Men jeg måtte erkende, at jeg aldrig ville kunne nå ud til så mange mennesker, som kan have glæde af Qigong ved kun at have Qigonghold på Fyn. 

Og jeg kunne jo ikke dagligt eller på ugentlig basis rejse Danmark rundt for at have hold. 

At uddanne Qigong instruktører var eneste mulighed for at udbrede Qigong til rigtig mange mennesker. Og tanken om Qigonghold online blev samtidig født.

Det blev til en certificeret Qigong instruktør uddannelse, som har ry for at blandt de bedste i Skandinavien. 

Det blev også til medlemsklubben WebQigong, hvor man kan gøre Qigong online med mig på skærmen. 

Qigong-Åndedrættet-på-stranden

Uden netværk var det aldrig lykkedes

Vibeke Fraling Qigon Academy i skoven

Vibeke Fraling Qigong Academy kom ikke ud til mange mennesker over en nat. Alt hvad Vibeke Fraling Qigong Academy er i dag, er skabt med fuldt fokus på min vision om at udbrede Qigong som vej til at slippe stress og smerter samt finde overskud i dagligdagen til at være glad.  

Men det var aldrig lykkedes alene! Uden støtte og opbakning fra mine børn, familie, venner, sparringspartnere og skønne Qigong deltagere og instruktører var det aldrig gået. Idag har jeg desuden en kæreste, som gør ALT, hvad han kan, for at jeg kan dele Qigong med så mange som muligt.  

Signatur Vibeke Fraling Qigong Academy

Min vision med Qigong Academy

Jeg ønsker med Qigong at give deltagere på kurser og uddannelser samt medlemmer af WebQigong mulighed for at have og leve et liv med mere energi, glæde og overskud. 

Jeg (og certificerede Qigong Instruktører fra Vibeke Fraling Qigong Academy) tager udgangspunkt i, at ethvert menneske til enhver tid gør det bedste, han eller hun kan. Qigong tager udgangspunkt i menneskers ressourcer og giver mulighed for at udvikle endnu flere af de iboende ressourcer. Det gælder både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt. 

Det er vigtigt for mig, at deltagerne oplever succes. De skal opleve, at noget lykkes, at de rent faktisk sagtens kan deltage på trods af fx stress, smerter, nylig operation eller angst. At de selv kan gøre noget aktivt for at have det godt og få det endnu bedre og blive klogere på sig selv.

Gennem instruktion giver jeg deltageren mulighed for at få optimalt udbytte af øvelsen uanset han/hun har brug for at udføre øvelsen med modifikationer. 

Deltageren får meget mere med end Qigongudøvelsen. Qigong er funderet i Daoismen og selv i simple øvelser rummes en livsfilosofisk dybde, som naturligt indgår i instruktionen og giver brugbare indsigter for deltageren.

Kolibri Qigong - en unik Qigong

Kolibri Qigong er den form og det system, som Qigong i Vibeke Fraling Qigong Academy kaldes. Den er skabt af Vibeke Fraling på baggrund af forskellige Qigongformer og -systemer. Vibeke Fraling har med baggrund i sin enorme viden sammensat en tænkning og et system, som er helt unikt for Vibeke Fraling Qigong Academy. Det kombinerer den logisk-analytiske naturvidenskabelige vestlige tænkning med den emotionelt-intuitive østlige erfaringsvidenskab. Du kan læse om hvad Qigongform og qigongsystem er her.

Supplerende til det du læste under visionen hører, at Den Indre Alkymi er i fokus. Den indre alkymi handler om, at Qigong både bedre fysikken, helbreddet og immunforsvaret men også det, man kan betegne den personlige udvikling – og den spirituelle udvikling, om man vil. 

Kolibrien og uendelighedstegnet i logoet er ikke tilfældigt valg.

Om kolibrien

Kolibrien anses for at være et kraftdyr. Dvs. et dyr med en særlig symbolik og dermed kraft. Den anses for at være budbringer og den, der kan stoppe tiden. Kolibrien symboliserer kærlighed, glæde og skønhed.

Da kolibrien kan flyve baglæns lærer den os, hvad vi kan tage med os fra fortiden, men den lærer os også, at vi ikke skal blive hængende i fortiden. Vi er nødt til at bevæge os fremad.

Når den svæver over en blomst og drikker nektar viser kolibrien os, at vi skal værdsætte og nyde hvert øjeblik og sætte pris på det, vi elsker.

Størrelsen på Kolibrien fortæller os, at vi aldrig skal undervurdere størrelsen i forhold til evnen til at udrette storhed. Dette underbygger tænkningen i Qigong – Less is more. Fx at en lille indsats kan give et stort resultat.

Kolibriens evne til at flyve både, frem, tilbage, op og ned anses for at symbolisere menneskets potentiale for at skabe storhed og bryde med konformitet.

Om uendelighedstegnet

Uendelighedstegnet symboliserer både det uendelige og det evige. Det er for mig symbolet på, at alt er i uendelig og evig bevægelse.  At det er sådan, det er meningen det skal være og at balance faktisk er denne vekselvirkning mellem yderpunkter.

Lyt til min podcast for at høre mere.

Vibeke Fraling Qigong Academy - professor lin housheng shibashi
Vibeke Fraling Qigong Academy - fabrice piché
Vibeke Fraling Qigong Academy - secret elements

Min baggrund - fagligt

Man bliver aldrig færdig med at lære, hverken i livet eller i Qigong, derfor uddanner jeg mig fortsat. Ved siden af og under teksten ser du udvalgte af mine beviser og certifikater.

Uddannelser og kurser (nyeste øverst):

 • Guardian Qigong ved master Robert Peng januar 2022
 • Reiki Healing I, II og Master 2020 (genopfriskning) ved Ann Kjerbye og Living With Nature
 • Certificeret ved Professor Lin Housheng i Taichi Qigong Shibashi Set 1 december 2020.
 • Privat studerende ved Rose Sangregorio – Metaphysical centre of Canada.Deltaget i meditationer og kurser siden 2016. Privat studerende siden september 2019 og stadig studerende.
 • Teacher Trainer Shibashi set 1 ved Fabrice Piché november 2018, repræsentant for grundlægger Professor Lin Housheng
 • Secret Elements Qigong, Level 1 Basic Teacher, januar 2017
 • Certified Yi Jin Jing Qigong fra Peng University, ved Master Robert Peng, april 2017.
 • Master Robert Peng, kursus maj 2015, Juni 2016 – Qigong Ecstasy & The Master Key. 2017 Qigong Blissfulness and Guardian Qigong
 • Bagua Zhang (cirkelvandring) ved Yang Yubing, ph.d. lektor BSU, via Qigong & Taiji Yangsheng Center / Fredensborg Qigong Klub 2015
 • Universal TAO hos Mantak Chia 2014
 • Liangong Shibafa uddybende 2014
 • Shibashi sæt 1, 2 og 3 ved Master/Sifu Wing Cheung  2014
 • Videreuddannelse via Chinese health Qigong Association 2013
 • Kurser ved Qigong Instructor Lee holden 2013
 • Qigong instruktøruddannelse ved Solvejg Østergaard, DGI Østjylland 2013
 • Dyre Qigong, Torben Rif, PTCC 2012
 • Innovationsguide, Metropol, nationalt center for erhvervspædagogik 2010
 • Lærer fra Odense Seminarium 2007 (Dansk, Kristendomskundskab/Religion og billedkunst) Undervisningserfaring med disse samt Idræt.
 • Intuitiv kropsmassage 2007
 • Personlig Coach ved Sofia Manning 2001
 • NLP Practitioner (kommunikation) 1999
 • Kraniosakralterapi 1998
 • Reiki mester (healing) 1998
 • Autoriseret Sygeplejerske i Næstved, Danmark 1993 og i Norge 1994. (Erfaring fra især onkologi, almen kirurgisk samt hjemmesygepleje i Danmark og Norge)
Vibeke Fraling Qigong Academy - sygeplejerske autorisation
Vibeke Fraling Qigong Academy - lærereksamensbevis
Vibeke Fraling Qigong Academy på stranden

Du kan lære og/eller gøre Qigong med Vibeke Fraling Qigong Academy

Start med Minikurset i Qigong

Det er et temperamentsspørgsmål, om du vil;

På en uge kan du lære, hvad 10 minutters daglig Qigong kan gøre for din sundhed!

Med kun 10 minutters daglig Qigong vil du med minikursus i Qigong:

 • Mindske stress, da kroppen afspændes og den beroligende og genopbyggende del af nervesystemet aktiveres
 • Få bedre søvn, da motion stabiliserer hormoner med indvirkning på søvn og søvnens kvalitet
 • Bedre din kondition, da øvelserne styrker hjerte og lunger

Du får på minikursus i Qigong adgang til:

 • 19 videoer med øvelser, teori om øvelser samt svar på spørgsmål til øvelser (værdi 1.499 kr)
 • Mail hver dag i 7 dage med åbning til nyt materiale for den dag
 • Adgang til materialet i 2 år
 • Kursets værdi samlet 1.747 kr

Læs mere om Minikursus i Qigong her.

Du kan GØRE Qigong med mig som instruktør online i WebQigong medlemsklubben

Minikursus er inkluderet i WebQigong. Tjek alle medlemsbonusserne!

Månedlig pris 147 kr. Du kan spare ved at tegne halvårligt eller helårligt medlemskab.

Du kan LÆRE Qigong, du kan gøre for dig selv på Qigong Practitioner online kursusforløb.

RAB godkendt med 15 timer.

10 ugers online kursusforløb for 2.497 kr. (1.997 kr for WebQigong medlemmer)

Du kan også GØRE Qigong live med en af mine certificerede Qigong Instruktører. Læs deres præsentationer via linket i knappen.

Du kan UDDANNE dig til certificeret Qigong Instruktør ved Vibeke Fraling Qigong Academy. En anerkendt uddannelse i hele Skandinavien. 

Bliv certificeret Qigong instruktør

Vil du vide mere om kurset Qigong Practitioner og uddannelsen til certificeret Qigong Instruktør uddannelsen, så se Webinar om uddannelsen. 

Vibeke Fraling Qigong Academy - tak-

Du er altid velkommen til at kontakte mig på mail og telefon, hvis du har ubesvarede spørgsmål.

Hverdage mellem kl. 8.00- 16.30. Weekender holder jeg oftest fri og ferier fremgår af kalenderen.

Mail – kontakt@vibekefraling.dk

Telefon – +45 28 83 07 13

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: