Hvad er MCFspir - MasterClassForløb med spirituelt fokus?

Masterclassforløb med spirituelt fokus

Table of Contents

MCFspir er et Qigongvidereuddannelses- og spirituelt selvudviklingsforløb på et år. 

I løbet af det år modtager du undervisning samt materiale til emner/temaer, som kvalificerer dig til fortsat at udvikle og dygtiggøre dig som certificeret Qigong Instruktør, samt udvikle dit virke som sådan. 

Det spirituelle fokus styrker din balancering af de tre Dantian samt åbningen af Centralmeridianen. Det udvikler din spiritualitet og sætter skub i din personlige udvikling. 

Du får viden og redskaber, som kan hjælpe dig med gradvist at etablere dig et bierhverv, som måske med tiden kan blive mere. 

Der er kun ét forløb ad gangen og der går mellem 1 og 2 år mellem hver start af forløb. Hvert forløb er unikt i sin opbygning og i sit indhold. 

Hvorfor deltage i MCFspir?

Du får opdateret din viden, samt fordybet dig i aspekter, øvelser, genrer, serier, systemer indenfor Qigong. 

Du får viden og redskaber til at lave en forretningsplan samt pitche din idé til andre. 

Du får de bedste redskaber til at styrke og støtte din personlige og spirituelle udvikling. Disse er i tråd med tænkningen i Qigong, men er kun for dig og ikke med henblik på deling med andre, i alt fald ikke til at starte med, da du først skal gøre dig erfaringer med dem. Du bliver del af en gruppe, som bliver dine nærmeste kolleger og spirituelle Qigong familie. 

Dit WebQigong medlemsskab er inkluderet i dit MCFspir forløb.

Hvordan foregår MCFspir forløbet?

Det er et forløb på et år med mulighed for at fortsætte på MCF QP-Lærer, som er år 2 og derpå mulighed for at fortsætte på MCF Helhed, som er år 3.

MCFspir er kombineret Online og Live. Vi starter og slutter med Live dage (Odense, Thorsgade 13) og har derimellem regelmæssige Online undervisningsgange i tidsrummet 15.30-18.00. Dvs. 2,5 time ad gangen. På billedet herunder ser du datoerne for hver undervisning samt tidspunkter for Livedage.

Imellem undervisningsgangene mødes du og holdet uden mig for at gennemgå noter, øve jer i øvelser og/eller “vende verdenssituationen”. I er hinandens væsentligste støtter i den personlige og spirituelle udvikling, som dette år vil byde på. 

Du er i en Facebook gruppe med dine holdkammerater, hvor I kan sparre. 

Der er max plads til 6 deltagere på hvert års MCFspir forløb. 

Betalingen er enten månedlig, kvartalsvis eller for et helt år ad gangen.

Du beholder adgang til alt dit materiale ved Vibeke Fraling Qigong Academy i mindst to år efter tilmelding.

Materiale til forberedelse sendes kort efter hver undervisningsgang, så du har tid til at forberede dig til næste gang. 

Undervisningen optages kun i særlige tilfælde. 

Emner vi beskæftiger os med

 • Anatomi og bevægebiomekanik – nyt onlinekursus
 • Fasciareleasemassagen – Live!
 • Raindrop massage med æteriske olier – Live
 • Åndedrætsøvelser
 • Meditationer
 • Qigong – Qi Massage, Stances, Nei Gong
 • Chakrasystemet, aura og Centralmeridian
 • Heling af traumer
 • Loven om tiltrækning
 • Futuremapping – coaching der balancerer brug af højre og venstre hjernehalvdel
 • Businessudvikling – forretningsplan og pitch

Anatomi og bevægebiomekanik

Kiropraktorstuderende Ellen Fraling har i 2021 udarbejdet et Anatomi og Bevægebiomekanik kursus til Qigong Instruktør uddannelsen. Det får du inden livedagene i begyndelsen, så du har en endnu større forståelse for kroppens konstruktion og funktion, når vi kombinerer Qigong med bindevævsmassage og Raindrop massage. 

Fasciareleasemassagen – Live!

Mange lærte Fasciareleasemassagen online og/eller med Coronarestriktioner. Vi dykker derfor ned i den igen en halv dag. Vi kombinerer det med forståelsen af det at arbejde med healing. Og du vil mærke og forstå, hvorfor Fasciareleasemassagen er så enormt effektiv. Uanset du ønsker at have klienter, så vil denne viden og dine erfaringer med fasciareleasemassagen for altid gøre dig til en endnu dygtigere Qigong Instruktør. 

Bindevævsmassage-Qigong-Master-Vibeke-Fraling-masserer-sin-datter-Ellen-Fraling

Raindropoliemassage – Live

Æteriske olier aktiverer det limbiske system – vores følehjerne. Det betyder, at vi med dufte kan balancere tanker og følelser og dermed energien i vores kroppe og Wei Qi Field/Aura omkring kroppen. Denne Raindropolie massage er enkel, nænsom og dybdevirkende. 

Inden massagen får du et indblik i oliernes verden og hvordan du som Qigong Instruktør kan anvende dem. Ann Marie Nora Kjerbye, som underviser i Raindropoliemassagen er ekspert i Young Living olier. 

Raindrop Technique, som massagen hedder, er en unik og kraftfuld behandling baseret på massage, zoneterapi og andre unikke teknikker udført på både fødder og ryg.

Raindrop olie massage Ann Marie nora kjerbye

Åndedrætsøvelser

Åndedrættet er essentielt – det ved du allerede. På MCF Spir lærer du 3 nye åndedrætsteknikker og øvelser. Hver har en unik betydning for balancering af Qi samt udvikling af din Centralmeridian. 

I AM breath, som grounder og udvikler din centralmeridian og den Qi, som flyder i den. I AM breath næres din essens, din kilde, som du kender fra de tre formål og mål for at gøre Qigong

De to øvrige åndedræt balancerer energi og nervesystem og bringer dig i meditativ tilstand lynhurtigt. 

MCF spir åndedrættet

Meditationer

Vi har fokus på 3 meditationer på dette år. Alle meditationer udføres med hænderne i Chin Mudra.

I AM meditationen, som hører sammen med I AM breath og indeholder ALT hvad vi arbejder med!

“I dag er en god dag” meditationen. Den kender du måske, men du vil lære en endnu dybere forståelse af dens effekt.

6 fasers meditation er en meditativ visualiseringsøvelse, som vi anvender aktivt for at skabe vores drømme liv – og så har den alligevel et uventet Twist!

Meditation får en helt ny betydning for din daglige Qigong praksis.

Nye Qigong øvelser

Du lærer nye Qigong øvelser i kategorien Qi Massage, herunder fx fingerøvelser fra Shibashi systemet, som styrker immunforsvar samt afspænder fingre og hænders fascia. 

Du lærer Stances fra Shibashi systemet. Disse stances afspænder klassiske problemområder og styrker muskler, bindevæv og led. De sætter fokus på din kropsholdning og forbedrer din alignment, centrering og grounding. Når du har fået dem under huden er de velegnede til meditation i din egen praksis. 

Nei Gong er 6 øvelser, der styrker din indre alkymi. De er baseret på tanken om Nei Jing Tu, som er den daoistiske betegnelse for selvudvikling. Den er illustreret ved en af de klassiske og kendte illustrationer i daoismen.

nei jing tu kort

Chakrasystemet, aura og centralmeridian

Vi genopfrisker viden og forståelse om de 7 chakraer og især de tre, der danner vores personlighed.

Vi fordyber os i, hvordan tanker bliver til frygt, hvordan vi transformerer hæmmende overbevisninger og frigiver stagneret energi fra traumer. 

Vi fordyber os i udviklingen fra separation til enhed. Fra vandrette til lodrette forbindelser, om balance, harmoni og neutralitet. Hvad betyder disse begreber og hvordan praktiseres de?

tre formål og mål for Qigong - dantian

Healing af traumer

Traumer er bundet energi. På Qigong Instruktøruddannelsen har du lært at arbejde med og ud fra den Polyvagale teori. 

Nu dykker vi ned i forståelsen af traumer energetisk. Vi forholder os til, hvordan traumer påvirker vores personlighed og på hvilken måde, vi frigiver ressourcerne og slipper det traumatiske omkring traumer. Vi kalder det “Blop of Blur”. “Klatter af sløring”, “mudder i energifeltet” omkring os. 

Hvor der er Blob of Blur kommer lyset ikke ind, derfor vil vi rigtig gerne transformere den tunge, slørede, slørende og ofte drænende energi til klar og frisk Qi og lys. 

tre formål og mål qi

Loven om tiltrækning

LOA = Law of attraction er meget kendt og ALLE påberåber sig at vide, hvordan den nød knækkes, så du kan blive rig!

MEN der er flere væsentlige aspekter, som overses i den sammenhæng. Fx at spørge sig selv om det er vigtigt at være rig? Eller om rigdommen handler om det, man tror penge vil give én?! For i så fald kan man lige så godt tiltrække det med det samme.

Du får den fulde indsigt i dette værktøj og du får fyldt din værktøjskasse med de nødvendige redskaber, så du kan praktisere tiltrækning mere bevidst og langt mere balanceret. 

møf spir loven om tiltrækning

Futuremapping – Coaching 

Future mapping er coaching, der balancerer brug af højre og venstre hjernehalvdel. Det hjælper dig med at opdage skjulte ressourcer og finde de mål, som er de rigtige for dig. 

Duane Hartel er uddannet Lifecoach ved Sofia Manning og arbejder idag med Futuremapping. 

Se videoen og lær mere om, hvad Futuremapping er.

Businessudvikling

Businessudvikling rummer processer og værkstøjer, som gør dig klar på og klar over, HVAD det er du vil med din Qigong.

HVORFOR det er så vigtigt for dig, så du altid er i kontakt med din indre motivation.

HVORDAN du tager dit næste skridt, så du bevæger dig mod målet – på DIN RETTE VEJ!

HVEM du må være for at realisere dine drømme og mål.

Og så får du også redskab til at pitche din idé til andre – hvilket er nødvendigt, hvis du skal finde samarbejdspartnere, investorer eller markedsføre dig.

Din Qigong-familie

Ingen kan ALT selv – men sammen kan vi SÅ meget mere!

MCF Spir giver dig en håndfuld kolleger, som er i samme intensive proces som du! I støtter hinanden, skubber kærligt og blidt til hinanden, så du kan udvikle dig mest muligt på den mest balancerede måde i løbet af MCF Spir.

Synergi bliver en vanemæssig tilstand for dig og det tiltrækker mere og mere af det gode!

MCF spir synergi

Hvem er MCFspir for?

Alle certificerede Børne Qigong instruktører kan deltage i MCFspir hold 22-23. 

Der er teori på cert. Børne Qigong instruktør uddannelsen, som danner grundlag for den spirituelle del af MCFspir.

Ligeledes er gennemført deltagelse på MasterClass Fascia et must, da vi starter med Fasciareleasemassagen på første Live dage.

Fremtidigt (2023) lægges teoriindholdet samt øvelser fra Certificeret BørneQigong Instruktør uddannelsen sammen med MCFspir og Certificeret Børne Qigong Instruktør uddannelsen som selvstændig uddannelse bortfalder. 

MCFspir

Hvornår starter næste MCFspir forløb?

1.7.22 – mail sendes med materiale

9.8.22: MCF Spir 22-23 kl. 17.00-20.00 (Live i Oasen Thorsgade 13, Odense)

10.8.22: MCF Spir 22-23 kl. 9.00-18.00 (Live) 

11.8.22: MCF Spir 22-23 kl. 9.00-18.00 (Live) 

12.8.22: MCF Spir 22-23 kl. 9.00-14.00 (Live) 

06.09.2022 – online 15.30-18.00 (via Zoom)

04.10.2022 – online 15.30-18.00

01.11.2022 – online 15.30-18.00

29.11.2022 – online 15.30-18.00

19.12.2022 – online 15.30-18.00

10.01.2023 – online 15.30-18.00

07.02.2023 – online 15.30-18.00

07.03.2023 – online 15.30-18.00

21.03.2023 – online 15.30-18.00

18.04.2023 – online 15.30-18.00

16.05.2023 – online 15.30-18.00

15.6.23 kl. 9.30-18.30 (Live)

16.6.23 kl. 9.00-15.30 (Live)

Pris og betaling

Prisen for et års MCFspir forløb er 21.997 kr.

Dette er inkluderet:

 • 65 undervisningstimer Live/online (værdi 39.997 kr)
 • Undervisningsmateriale til alle emner – som video og/eller e-bog eller lydfil (2.997 kr)
 • Anatomi og bevægebiomekanik kursus (værdi 1.997 kr)
 • Fasciareleasemassagekursus (live) (værdi 1.500 kr)
 • Raindropmassage (live); undervisning og materialer fra Living With Nature. (værdi 2.000 kr)
 • Te/kaffe, frisk frugt, chokolade og kage til eftermiddag på alle live dage. 
 • WebQigong medlemsskab i de 12 måneder forløbet varer (værdi 1.297 kr)
 • Al dit materiale til forløbet på en medlemsside på Simplero 
 • Du beholder adgang til alt dit materiale fra tidligere kurser og uddannelser
 • Redskaber til at udarbejde forretningsplan og lave en pitch
 • Mulighed for at planlægge din egen retreat/dit drømmeprojekt.

Betalingsmuligheder

 • Betal 21.997 kr på een gangklik her
 • Betal 1833,5 kr pr måned i 12 månederklik her
 • Betal 5500 kr hvert kvartal fire gange i alt klik her

Du kan betale med Visa/Masterkort, Mobile Pay og kontooverførsel. Månedlige betalinger trækkes med 30 dage imellem. Betalinger med Mobile Pay og kontooverførsel registreres manuelt og kan tage 2-4 hverdage før de registreres. 

Eksempel på program for første Live weekend

Første dag på MCF Spir 22-23 kl. 17.00-20.00

 • Velkomstrunde og praktiske informationer
 • Qigong “til at lande på og få sjælen med”
 • Aftensmad og kage (jeg har ny kage med til hver dag)
 • Om at arbejde med Qigong, healing og massage – en udvidelse af dine roller og egenskaber
 • Teori til og om spirituel selvudvikling; vi arbejder videre med teorien om Centralmeridianen, de tre Dantian; de tre skatte, de 7 chakra, Fra tanke til vane og videre til frygt samt heling af traumer og neutralitet.
 • Afslutningsmeditation

Anden dag på MCF Spir 22-23 kl. 9.00-18.00

 • Velkomst og Morgen Qigong
 • Kort om Anatomi og bevægebiomekanik samt Fascia – sammenhænge og betydning for Qigong, massage og healing.
 • Stances i Shibashisystemet
 • Formiddagspause med frugt
 • Fasciareleasemassage inklusiv ansigtsmassage – første gennemgang
 • Frokost med 10 minutters hvil til musik
 • Fasciareleasemassage inklusiv ansigtsmassage – anden gennemgang
 • Eftermiddagspause med kage
 • “Blob of blur” – I AM meditation, åndedræt. Sådan slipper du blokeringer.
 • Stances i Shibashisystemet kombineret med meditation

Tredje dag på MCF Spir 22-23 kl. 9.00-18.00

 • Velkomst og Morgen Qigong
 • Teori og praksis  – Æteriske olier og Raindrop massagen fra Living With Nature
 • Formiddagspause med frugt
 • Første gennemgang af Raindropmassagen
 • Frokost med 10 minutters hvil til musik
 • Anden gennemgang af Raindropmassagen
 • Eftermiddagspause med kage
 • Afslutning af Raindropmassagekursusdelen
 • AUM – lyden af Universets og din skabelse
 • I AM og I AM that I AM – affirmation

Fjerde dag på MCF Spir 22-23 kl. 9.00-14.00

 • Velkomst og Morgen Qigong
 • Fra idé til virkelighed – din forretningsplan
 • De 4 did. hvd. spm
 • Dig som brand
 • Canvasmodellen
 • SWOT
 • Frokost med 10 minutters hvil til musik
 • Nu samler vi det hele i de 4 did. hvd. spm.
 • Fokus indtil vi ses online
 • AUM til at slutte dagen på.

Anden hverdag efter Live weekenden modtager du en mail med opsamling på weekenden, links jeg har talt om osv. Desuden din forberedelse samt link til næste undervisning. 

Deltagerne opfordres til at mødes online imellem hver undervisningsgang for at gennemgå noter, vende oplevelser og erfaringer samt fungere som støtte for hinanden på denne rejse. 

Eksempel på program til onlinemøde

Onlinemøde kl. 15.30-18.00

 • Kort runde – siden sidst. (Ofte med fokus på fx største/bedste indsigt/oplevelse)
 • Gennemgang af teori/øvelse knyttet til rundens tema/-er
 • Ny Teori/ny øvelse/nyt fokus
 • Pause ca. 10 minutter
 • Mere teori/øvelser
 • Opsamling/Afslutning

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: