Om Qigong Master Vibeke Fraling

Jeg har baggrund bl.a. som sygeplejerske, skolelærer og coach. Jeg har derudover undervist i kommunikation og selvcoaching.

Efter stresskollaps og smertelidelse besluttede jeg, at blive rask og leve et liv med mere energi, indre ro og glæde. Qigong gjorde dette muligt.

Som Qigong Master har jeg valgt som en af de første i Danmark også at udbyde online træning i Qigong (WebQigong) for at kunne hjælpe flest muligt med at få mere energi, indre ro og glæde ind i deres liv. 

Vibeke Fraling 2024 - Vibeke Fraling Qigong Academy Master i Qigong

Indholdsfortegnelse

Qigong Master og Teacher Trainer Vibeke Fraling – min historie

Jeg gik ned med stress i november 2009. (Du kan læse om hvad stress er her.) Jeg havde været i en ny og krævende stilling i fire måneder, jeg var småbarnsmor, vi var ved at bygge hus, jeg har det særligt sensitive karaktertræk (det vidste jeg ikke dengang). Jeg stillede store krav til mig selv om, at ALT skulle være tip top i orden. (Særligt sensitiv er et karaktertræk, som betyder, at man påvirkes af mange flere sanseindtryk end flertallet og ligeledes bearbejder disse grundigere, du kan læse mere om dette her. Hvis du vil vide lidt om arbejdsliv og det at være sensitiv så er det her.).

Qigong-Åndedrættet-på-stranden

Jeg havde virkelig sat mig selv op til at mislykkes!

Jeg husker den dag, jeg knækkede, det var en onsdag og den onsdag begyndte jeg bare at græde, tårerne løb bare i en stille strøm ned ad kinderne på mig. Til sidst var jeg nødt til at tage hjem fra arbejde, for jeg kunne slet ikke standse dem og det var lidt akavet at sidde i et åbent kontor med glasvægge, hvor alle kunne se mig og så snøfte og pudse næse.

Jeg kom aldrig rigtig ud af min stress…

Jeg kom aldrig rigtigt ud af min stress og selvom jeg vendte tilbage på arbejde endte det bare i en grim oplevelse og nederlag for mig. Jeg endte med at blive fyret efter aftale og så stod jeg der – sygemeldt med stress og uden job eller fremtidsperspektiv i maj 2011.

Jeg havde meget svært ved at acceptere situationen og forsøgte hele tiden at ”gøre noget ved den” ved at forandre den. Jeg kastede mig ud i det ene forsøg på at få en jobsituation efter den anden, men hvert forsøg udløste en ny fiasko og efterhånden var jeg udmattet både fysisk, mentalt og ikke mindst følelsesmæssigt. Jeg sov det meste af døgnet, bekymrede mig i de vågne timer og gråd krydrede tilværelsen lidt ekstra. Jeg havde ondt af mig selv og led inderligt under ikke at kunne ”gøre noget”.

Fibromyalgi – funktionel lidelse

I efteråret 2011 ramte jeg sofaen. Smerter og en underlig følelse af ikke at kunne mærke min krop og ikke helt at kunne styre den sendte mig til tælling. Et halvt år med Sofa, TV og trøstespisning betød flere smerter, 20 kg ekstra og om muligt endnu mere selvmedlidenhed. Sådan så jeg ud – klik her.

Jeg led virkeligt med smerter op til 9-9,5 på en skala til ti.  I perioder var jeg sikker på, at mit liv var på vej mod en hastig og alt for tidlig afslutning. Om ikke andet ønskede jeg det i glimt som følge af ren og skær afmagt.

Diagnosen var som et udueligheds-stempel i panden

Marts 2012 fik jeg diagnosen fibromyalgi. En stressrelateret kronisk smertelidelse. Den var en direkte følge af den stress, jeg ikke kunne slippe af med! Nu havde stressen belastet min krop så længe, at sikringen var røget. Med sikringen mener jeg smertedæmpningscentret.

Jeg var ikke i stand til at dæmpe smerter og derfor havde jeg så ondt – hele tiden. Fibromyalgi er i diagnosegruppen funktionelle lidelser. (Du kan læse et brevkassesvar om Qigong kan hjælpe ved funktionelle lidelser her).

Med diagnosen så jeg mit live passere revy i en alder af 43 år! Som om der ikke allerede var nok at være ked af og stresset over! Jeg følte det var som et stempel, hvor der ikke stod fibromyalgi men uduelig og ubrugelig!

Men så dukkede et glimt af livsvilje og kampgejst op. Saftsusemig om jeg ville lade det her slå mig ud, nu måtte det simpelthen være nok! Der måtte for hulan være noget, der kunne hjælpe og som jeg kunne holde til!!! Du kan læse om min indre drivkraft her.

Qigong blev min vej til et bedre liv

”Qigong” lød det inde i hovedet og selvom jeg ikke helt vidste, hvad det var, så undersøgte jeg det, jeg fandt bøger og dvd på biblioteket og afprøvede det. Det virkede!

I starten kunne jeg kun gøre fem minutters Qigong dagligt, men hurtigt blev det til 24 minutter hveranden dag – det var den tid Shibashi serien tog!

Jeg mærkede hurtigt, at mine smerter aftog efter Qigong og i glimt oplevede jeg mig helt smertefri. Så jeg mærkede håbet stige igen.

Jeg lærte smertehåndtering og mindfulness og mødte begrebet HSP = highly sensitive person. I forbindelse med Qigong opdagede jeg at smertehåndtering, mindfulness og det at begå sig i en verden fuld af stimuli, når man har det særligt sensitive karaktertræk alt sammen ligger i forståelsen og udøvelsen af Qigong og den filosofiske ophav – Daoismen. (Den kan du læse om her).

Derfor besluttede jeg at uddannede mig til Qigong instruktør, da jeg i Qigong fandt både smertehåndteringsredskaber, mindfulness og redskaber til at håndtere min sensitivitet. (Du kan læse om Qigong som mindfulness i bevægelse her.)

Deadline-motivation fik mig til at starte hold op

To måneder inde i min Qigong instruktør uddannelse startede jeg et prøvehold. Jeg har altid været motiveret af deadlines og da jeg jo var nødt til at kunne noget for at undervise, var jeg motiveret for at lære. Jeg lærte rigtig meget af at skulle undervise – og det viste sig at være en god investering. Dels tvang det mig til at fastholde daglig træning, når jeg allermest fik lyst til at krybe sammen i fosterstilling og give op. Dels har jeg et nørde-gen så jeg har studeret øvelser, former, serier og andet materiale i bund. (Du kan læse om min til tider manglende motivation her. Her kan du læse, hvordan Qigong kan blive en god vane.)

Gradvist fik jeg det bedre. Jeg klarede et halvt års arbejdsprøvning og fik tilkendt fleksjob. 15-17 timer om ugen kunne jeg klare! Det var jeg faktisk ret stolt af. April 2013 fik jeg tilkendt fleksjob og gik i gang med at søge.

Fra fleksjob til fuldtid og videre til selvstændig

På et jobsøgningskursus fik konsulenten sagt, at nogle fleksjobbere gør deres hobby til deres job. “Det vil jeg!”, tænkte jeg og fik hold i Qigong i foreninger, aftenskoler og fitnesscentre. Syv hold om ugen havde jeg i 2013. Med min forberedelse og egen Qigong Praksis blev det til op til 15 timer Qigong ugentligt!

Jeg fik en vild idé!

I løbet af 2013 voksede tanken og idéen om at leve af Qigong. Og især voksede ideen med at koble mine rigtig gode evner til at undervise, researche, lave seriøst og gennemarbejdet materiale samt at formidle. December 2013 var jeg klar over, at jeg var nødt til at komme ud af “systemet” for at kunne realisere den drøm.

Januar 2014 fik jeg job som støtte og mentor i en 1.klasse som fleksjobber. Allerede 1. marts 2014 fik jeg vikariat på fuld tid og normale vilkår som klasselærer i klassen. 29. marts 2014 blev jeg momsregistreret og begyndte at uddanne Qigong instruktører.

Juli 2014 blev jeg fastansat i indskolingen.

2015 blev jeg skilt og solgte hus. 2016 flyttede jeg med mine børn til Nyborg i en lille lejlighed.

August 2016 startede jeg som asyllærer ved Nyborg Friskole. Hverdagen med børn der viste tydelige tegn på PTSD gav mig mod til at integrere Qigong i skolehverdagen i langt større udstrækning end tidligere. Vi gjorde 20 minutter Qigong hver dag og med tydelige resultater. I den periode vi havde Asylcenter i Nyborg underviste jeg også kvinder i Qigong på Asyl centret. Det kan du læse om her.

Når en dør lukkes åbnes en ny…

Februar 2017 lukkede asylcentret og mine skønne elever blev spredt for alle vinde i Danmark, udland og hjemlande. Jeg blev almindelig lærer igen.

Efter mange og lange overvejelser valgte jeg at opsige mit gode og elskede job som lærer for at prøve min drøm om at leve af at udbrede Qigong af. Første december 2017 var min første dag som fuldtidsselvstændig.

Jeg har været smertefri siden årsskiftet 2014 kun i spidsbelastede perioder mærker jeg de gamle stressreaktioner og fibromyalgien kortvarigt med træthed og ømhed. Men Qigong giver mig redskaberne til at skabe balance og leve med mere energi, glæde og overskud.

Jeg lever og ånder for at dele Qigong med andre, som også ønsker et liv med flere farver og mere liv! 😉

Læs om mine livsmetaforer og min identitetsfortælling her.

Mine uddannelser og kurser

Man bliver aldrig færdig med at lære hverken i livet eller i Qigong, derfor uddanner jeg mig fortsat.

Om Qigong Master og Teacher Trainer Vibeke Fraling uddannelser og kurser (nyeste først):

 • 5 Animal Form – Daisy Lee – Juni 2024
 • Next Level Radiant Lotus Qigong for women – Daisy Lee – April 2024
 • Radiant Lotus Qigong for women – Daisy Lee – Marts 2024
 • Guardian Qigong ved master Robert Peng januar 2022
 • Reiki Healing I, II og Master 2020 (genopfriskning) ved Ann Kjerbye og Living With Nature
 • Certificeret ved Professor Lin Housheng i Taichi Qigong Shibashi Set 1 december 2020.
 • Privat studerende ved Rose Sangregorio – Metaphysical centre of Canada.Deltaget i meditationer og kurser siden 2016. Privat studerende siden september 2019 og stadig studerende.
 • Teacher Trainer Shibashi set 1 ved Fabrice Piché november 2018, repræsentant for grundlægger Professor Lin Housheng
 • Secret Elements Qigong, Level 1 Basic Teacher, januar 2017
 • Certified Yi Jin Jing Qigong fra Peng University, ved Master Robert Peng, april 2017.
 • Master Robert Peng, kursus maj 2015, Juni 2016 – Qigong Ecstasy & The Master Key. 2017 Qigong Blissfulness and Guardian Qigong, 8 Cycles Qigong.
 • Bagua Zhang (cirkelvandring) ved Yang Yubing, ph.d. lektor BSU, via Qigong & Taiji Yangsheng Center / Fredensborg Qigong Klub 2015
 • Universal TAO hos Mantak Chia 2014
 • Liangong Shibafa uddybende 2014
 • Shibashi sæt 1, 2 og 3 ved Master/Sifu Wing Cheung  2014
 • Videreuddannelse via Chinese health Qigong Association 2013
 • Kurser ved Qigong Instructor Lee holden 2013
 • Qigong instruktøruddannelse ved Solvejg Østergaard, DGI Østjylland 2013
 • Dyre Qigong, Torben Rif, PTCC 2012
 • Innovationsguide, Metropol, nationalt center for erhvervspædagogik 2010
 • Lærer fra Odense Seminarium 2007 (Dansk, Kristendomskundskab/Religion og billedkunst) Undervisningserfaring med disse samt Idræt.
 • Intuitiv kropsmassage 2007
 • Personlig Coach ved Sofia Manning 2001
 • NLP Practitioner (kommunikation) 1999
 • 1998 Udviklede Bindevævsmassage / Fasciareleasemassage, som cert. Qigong instruktører ved Vibeke Fraling Qigong Academy kan uddanne sig i.
 • Kraniosakralterapi 1998
 • Reiki mester (healing) 1998
 • Autoriseret Sygeplejerske i Næstved, Danmark 1993 og i Norge 1994. (Erfaring fra især onkologi, almen kirurgisk samt hjemmesygepleje i Danmark og Norge)

Mit ønske, min vision

 • er at udbrede Qigong som praktiske redskaber, der giver børn og voksne energi, overskud, indre ro og livsglæde i en til tider hektisk hverdag
 • er at uddanne Qigong instruktører, som ambitiøst vil arbejde for samme mål
 • er at gøre det enkelt at leve et liv fyldt med energi og glæde
 • er at sprede energi, smil og glæde på min vej

Du kan læse om Kolibri Qigong her. Kolibri Qigong er den særlige tænkning jeg har sat fokus på med min Qigong og mit Qigong Academy. Kort sagt handler den om at deltagere med Qigong får ressourcer til at udvikle deres potentiale og den de er indeni. 

Jeg elsker Qigong!

Det gør jeg, fordi det har været min vej ud af stresskollaps og kronisk smertelidelse (Fibromyalgi). Qigong har givet mig livet igen og al min livsglæde og power.

Vibeke Fraling mediterer i skov i Nyborg
Qigong har sit udspring i Daoismen (som du kan læse om her) og Dao betyder “Vejen”. I Daoismen, som i min forstand er mere en filosofisk tænkning end en religiøs, handler det om at være på vej og følge flow snarere end det handler om at nå målet (nå frem) ved at presse sig og udmatte krop, sind og følelser. Det handler om nærvær i nuet fyldt med glæde, kærlighed, lykke og påskønnelse. At gøre livet enkelt.
Qigong-Practitioner-Vibeke-Fraling
Tak fordi du læste med. Hav en dejlig dag med masser af klar og frisk Qi (livskraft) Kærlig hilsen Vibeke

Du kan lære og/eller gøre Qigong med Vibeke Fraling Qigong Academy

Gå til Qigong hos Vibeke i Kerteminde efter sommer 2024

I samarbejde med FOF Østfyn opstarter jeg hold i Kerteminde efter sommerferien 2024. Flere informationer, når alt er på plads. 

Følg også med på siden om Qigong Intro, hvor du finder link til årets Qigong Intro i august/september. 

Det er et temperamentsspørgsmål, om du vil;

Du kan GØRE Qigong med mig som instruktør online i WebQigong medlemsklubben

Minikursus er inkluderet i WebQigong. Tjek alle medlemsbonusserne!

Månedlig pris 147 kr. Du kan spare ved at tegne halvårligt eller helårligt medlemskab.

Du kan LÆRE Qigong, du kan gøre for dig selv på Qigong Practitioner online kursusforløb.

RAB godkendt med 15 timer.

10 ugers online kursusforløb for 2.497 kr. (rabat for WebQigong medlemmer)

Du kan også GØRE Qigong live med en af mine certificerede Qigong Instruktører. Læs deres præsentationer via linket i knappen.

Du kan UDDANNE dig til certificeret Qigong Instruktør ved Vibeke Fraling Qigong Academy. En anerkendt uddannelse i hele Skandinavien. 

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: