Om Qigong

Qigong er kinesiske helsebevægelser i samme genre som indernes yoga. 

Qigong er mindfulness i bevægelse. Nogle kalder det sågar meditation i bevæglse.

Ordet Qigong kan skrives både i et og i to ord – Qi Gong.

Hvad er Qigong (tjigång)?

På videoen fortæller jeg helt kort, hvad Qigong er.

Qigong er sammensat af Qi og Gong. Qi betyder energi i forståelsen Livskraft og Gong betyder den dedikerede tid, man arbejder bevidst med sin livskraft og dennes kvalitet. Du kan læse mere om Qi her.

Hvis du ønsker at se de to efterfølgende videoer om de fire parametre i Qi Gong og de tre formål og mål for og med Qi Gong, så ligger de alle tre på min kanal på You Tube.

Nogle af mine yndlingsøvelser

Her er en helt kort video, der viser nogle af mine yndlings Qigongøvelser udført på stranden ved Nyborg. 

Øvelserne er fra serien Taichi Qigong Shibashi. Den serie kan du læse om her og du lærer den, hvis du tager kurset Qigong Practitioner, som du kan læse om her.

“Er Qi Gong det samme som Tai Chi?”

Nej, men det er i stil med Tai Chi, men forskellen ligger i fokus og anvendelse. Hvor Tai Chi er i kategorien kampkunst er Qi Gong  med fokus på helse. Tai Chi er oprindeligt udsprunget af Qi Gong. 

I Kina anvendes Qi Gong i enhver form for behandling. Det er og har altid været en del af Traditionel Kinesisk Medicin og den dag idag anvende det Kinesiske sundheds- og uddannelsesvæsen Qi Gong både som en del af behandling og med henblik på forebyggelse samt  som daglig motion.

TCM = Traditionel Chinese/Kinesisk Medicin, som handler om, at skabe balance og harmoni i krop og sind så alle organer og celler fungerer optimalt. Denne balance kommer ved at balancere de to komplementære energier Yin og Yang.

Helt kort om Qi

Komplet kropstræning, mindfulness og meditation

Qi Qong er en fantastisk motionsform, som kombinerer fuld kropstræning med mindfulness eller meditation om man vil. Du kan læse om hvad mindfulness i bevægelse er her.

Det er en meget afslappende motion, som styrker og afspænder krop og sind. Qi Gong er for alle. Du kan læse om Qi Gong som moderat konditionstræning her.

Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med og hvis man har skavanker, kan øvelserne justeres, så de passer til den enkelte. Qi Gong er ligeledes formidabel til genoptræning fx ved ondt i ryggen. Læs et brevkasse svar om det her.

Jeg har selv genoptrænet efter et alvorligt stresskollaps, som skadede både krop og sind og gav mig smerter. Læs min historie her.

Ny forskning fastslår, at mindfulness i bevægelse både hjælper på akut stress og også medvirker til at udvikle modstandsdygtighed overfor stress på længere sigt. Læs mere her.

Desuden har jeg brugt Qi Gong for at komme mig efter hjernerystelse og whiplash. Jeg har flere deltagere, som har fået genoptrænet skader og mén. Læs fx Dorthes udtalelse her.

Hvad Qigong er godt for

Qigong er godt for at stresse af, spænde af og slappe af både kropsligt og i sindet.

I Vesten har vi tendens til at have et højt stressniveau og det påvirker os kropsligt og mentalt.

Så udover disse 10 fordele, som du kan læse om her, så er de fire punkter til højre hovedpunkter, der er væsentlige for os i Vesten.

Om Qigong på bloggen

Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »
International Qigong dag one world one breath - Vibeke Fraling Qigong Academy - IQD24

International Qigongdag 2024

Det officielle og Vibeke Fraling Qigong Academys logo for International Qigongdag Om International Qigongdag 2024 International Qigongdag 2024 – lørdag 27/4 i tidsrummet kl. 10.00-12.00. Læs

Læs mere »
Qigong Intro 19.-27. august 2023

Qigong Intro 2023

Om Qigong Intro 2023 Qigong Intro er en måde, du kan møde Qigong på – gratis. Det er en introduktion til Qigong, hvor du på

Læs mere »
Kaninens år 2023

Kaninens år 2023

Kaninens år 2023 Vandkaninens år forløber fra den 22. januar 2023 til 9. februar 2024. Ved dette kinesiske Nytår, som er baseret på Månekalenderens Zodiac

Læs mere »

International Qigongdag 2023

Det officielle og Vibeke Fraling Qigong Academys logo for International Qigongdag Om International Qigongdag 2023 International Qigongdag 2023 – lørdag 29/4 i tidsrummet kl. 10.00-12.00. Læs

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: