Metreat - hvad betyder ordet MeTreat?

Table of Contents

metreat

MeTreat er et ord, jeg har skabt – et trademark!

Selve ordet er sammensat af de engelske ord Me og Treat.

Me betyder, som du sikkert ved, -> “mig”.

Treat betyder “en ekstraordinær oplevelse, som giver stort velvære og nydelse”.

Så en MeTreat er altså en ekstraordinær oplevelse, som giver dig stort velvære og nydelse!

Men det er faktisk meget mere end det!

En MeTreat har hver gang fokus på et tema, som alle input og aktiviteter sættes i forhold til. Det er en kombination af Qigong, meditation, åndedrætsøvelser og workshop med oplæg og eventuelt tilknyttede øvelser. Denne sammensætning gør MeTreaten unik.

Qigong, meditation og åndedrætsøvelser medvirker til at åbne din bevidsthed og give dig adgang til flere lag samt til din intuition. Du åbner samtidig for at din hjernes to halvdele kan samarbejde. Din logisk-analytiske side og din kreativt-intuitive side. Det kan give dig dybe ekstraordinære oplevelser, som giver dig store indsigter samtidig med, at det føles rart at være dig i din krop og sind.

MeTreat = tid kun for dig! Tid til bare at være DIG!

Tid til og kun for dig kan nemt lyde utroligt selvoptaget, men det er det ikke!!!

Det handler om, at DIN indre kande skal være fyldt for, at du kan fylde dine nære og kære’s glas. Ganske som, når man i flyvemaskinen får besked om at tage iltmaske på selv, før man hjælper andre. En tom kande kan ikke fylde nogen glas, overhovedet!!!

I forbindelse med en MeTreat handler det derfor om, at du kan fylde din indre kande. Så det handler KUN om dig! DET er DIN tid. Din tid til at være dig helt og aldeles. Tid til at VÆRE og tid til at LÆRE

Tid til at sænke skuldrene, få bevæget kroppen på en behagelig måde med Qigong. Og tid til at få input;

  • der inspirerer dig
  • der giver dig ny viden
  • der provokerer dig til at få gjort de små justeringer i hverdagen, du ved skal til
  • der får dig til at forstå dig selv og andre endnu dybere
  • der får dig til at le
  • der får dig til at trække vejret dybt, fyldigt og roligt
  • der får dig til at tage dig selv mere alvorligt, men mindre højtideligt

Kort sagt, så kan næsten alt ske til en MeTreat. Humor gør os trygge ved hinanden og får os til at sænke paraderne, så vi kan se kærligt og ærligt på os selv og hinanden. Det er hele ideen med denne form! Det er i øvrigt dokumenteret, at det sænker stressniveauet nu og på sigt. Det kan du læse om her om den polyvagale teori.

Den første MeTreat blev afholdt i 2017 i Nyborg. Den havde fokus på de fem elementer. Læs hvad deltagerne fik ud af den her

En MeTreat varer typisk fra 3 timer til halvanden dag.

Temaer for 10 forskellige MeTreat

1 – Yin & Yang – Balance mellem at VÆRE og at GØRE

Er der altid noget du liiiige skal gøre, før du kan slappe af? Har du været ramt af stress? Kom og mærk, hvor stor forskel det kan gøre at VÆRE og restituere førend du skal GØRE. Jeps! Jeg vender din verden på hovedet til denne MeTreat! Du vil høre og forstå hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen og hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Læs om Yin og Yang her. Denne MeTreat er meget populær. Du kan læse om Yin & Yang MeTreat her.

2 – Indre og ydre alkymi – lær at lave “guld”!

Helt kort og forenklet kan den indre og ydre alkymi defineres som energiens transformation og forfining i krop, følelse og sind. Det udvikler os. Det er den personlige udvikling, som Qigong forårsager. Læs om indre og ydre alkymi her

3 – De fem elementer – krop & sind sammenhængen

Sammenhæng mellem kroppens organer, tanker og følelser. Traditionel kinesisk medicin anser de fem elementer for centrale for vores sundhed og de dannes af Yin og Yangs indbyrdes dans. Læs hele artiklen om de fem elementer her.

4 – Selvudvikling, selvafvikling, selvindvikling, selvudfoldelse – man blir helt forvirret!

I artiklen fortæller jeg om min vej med selvudvikling og hvordan jeg først for alvor udviklede mig og mine ressourcer, da jeg mødte Qigong og fik det kropslige aspekt med. Indtil da var jeg alt for meget i mit hoved og mærkede knap nok mig selv. En af de ting, som jeg skriver om er ordene selvudvikling, selvafvikling og selvindvikling. Jeg konkluderer kort, at måske handler selvudvikling mere om selvudfoldelse. Det passer helt i tråd med tænkningen i Qigong og Daoismen. Læs artiklen om Selvudvikling, selvafvikling, selvindvikling her.

5 – Kortet over selvudvikling – findes det overhovedet?

Selvudvikling kan vi nemt tro “bare” er et af Vestens Buzz-ord fra de seneste +30 år.  MEN det er det faktisk slet ikke!!! Kineserne har haft fokus på selvudvikling i tusinder af år! De kalder det Nei Jing Tu. Det er en integreret del af både Daoismen og Buddhismen og Qigong har hele tiden været en måde at udvikle sig på alle planer. Dybest set handler det om Qi. Qi er og gennemstrømmer alt. Læs her hvordan Nei Jing Tu kortet skal forstås

6 – Forstå din personlighed ud fra de tre energicentre

En MeTreat med fokus på din personlighed forklaret i energi! Jo, det kan man faktisk godt! Der er 7 personlighedstyper i Qigong – hvilken mon du er? Og hvordan udvikler du din personlighed til dit højere potentiale? Læs om de tre formål og mål for at gøre Qigong – Qigong er nemlig selvudviklende. Dette er en af de mest populære. Du kan læse om Personlighedstype MeTreat her.

7 – Nej – kan være det kærligste ord, du kan sige

Styrk din energi, bed om det du ønsker og sæt dine grænser kærligt. Om hvordan du undgår at lade andre stjæle din energi. Og om hvordan du får balanceret din energi, så du kan tale til og med alle uden at hæve stemmen, hvæse eller snerre. Find din indre fred, ligesom Dragekrigeren Po fra Kung Fu Panda. Denne MeTreat sætter vi stor lyd på!

8 – Disse tre chakraer danner din personlighed indtil…

Dit ego kan være styret af frygt eller tillid. Styret af frygt vil du se fare, fjender og problemer overalt. Styret af tillid vil du kunne se muligheder og handle på dem og derved vove at gå efter dine drømme. Lær hvordan du genkender og ændrer tanker og følelser, som skaber vaner baseret på hæmmende overbevisninger. Få troen på det gode og dine drømme igen.

9 – Mennesket mellem Himmel og Jord – er det dig?

Forstå dine syv kropslige chakraers fulde potentiale. De kan forstås som en præcisering af energiens transformation i den indre alkymiske proces. Hvert chakra har en særlig kvalitet og et særligt potentiale. Denne MeTreat har fokus på, hvordan du kan udvikle potentialet i de syv chakraer og dermed udvikle dig og komme mere til kernen af, hvem du er – eller har potentiale for at være.

10 – Intuition eller ej

Hvor god er du til at lytte til din indre stemme? Eller hører du mere på de andres stemmer og meninger? Hvordan mon det ville være, at lære din indre stemme at kende? Hvad er intuition og hvad er “dårlig mavefornemmelse”? Hvordan kender du forskel? Intuition bor faktisk to steder – i krop og i sind. Du lærer om den ene vigtige faktor, som ALTID forpurrer sand intuition.

Find den næste MeTreat her

Vil du have indflydelse på hvilken MeTreat, der skal i kalenderen som den næste?

Så skal du blot udfylde spørgeskemaet her.

Jeg beslutter MeTreat temaet baseret på svarene fredag 22/10-21 kl. 13.00.

Den næste MeTreat vil få sin egen side med link herfra og videre til den. 

Hvor afholdes MeTreat?

Da jeg kender lokaler i Odense vil den første MeTreat være i Odense. Jeg har kontakt til lokaler i København/Frederiksberg. Det vil derfor også være en mulighed. Jeg har ikke kontakt til lokaler i Jylland, så det er endnu ikke en mulighed.

På den enkelte MeTreats side vil det fremgå hvilken dato, tidspunkt og adresse MeTreaten er. Der vil ligeledes være link til tilmelding.

Lær hvad 10 minutters daglig Qigong kan gøre for din sundhed – på 5 dage

0 kr for at deltage Ja, jeg vil gerne deltage!

.

Fornavn og efternavn:

Email:


Med kun 10 minutters daglig Qigong vil du:

  • Mindske stress, da kroppen afspændes og den beroligende og genopbyggende del af nervesystemet aktiveres
  • Få bedre søvn, da motion stabiliserer hormoner med indvirkning på søvn og søvnens kvalitet
  • Lindre gener fra spændinger i kroppen