Metreat - hvad betyder ordet MeTreat?

metreat

MeTreat er et ord, jeg har skabt – et trademark!

Selve ordet er sammensat af de engelske ord Me og Treat.

Me betyder, som du sikkert ved, -> “mig”.

Treat betyder “en ekstraordinær oplevelse, som giver stort velvære og nydelse”.

Så en MeTreat er altså en ekstraordinær oplevelse, som giver dig stort velvære og nydelse!

Men det er faktisk meget mere end det!

En MeTreat har hver gang fokus på et tema, som alle input og aktiviteter sættes i forhold til. Det er en kombination af Qigong, meditation, åndedrætsøvelser og workshop med oplæg og eventuelt tilknyttede øvelser. Denne sammensætning gør MeTreaten unik.

Qigong, meditation og åndedrætsøvelser medvirker til at åbne din bevidsthed og give dig adgang til flere lag samt til din intuition. Du åbner samtidig for at din hjernes to halvdele kan samarbejde. Din logisk-analytiske side og din kreativt-intuitive side. Det kan give dig dybe ekstraordinære oplevelser, som giver dig store indsigter samtidig med, at det føles rart at være dig i din krop og sind.

MeTreat = tid kun for dig! Tid til bare at være DIG!

Tid til og kun for dig kan nemt lyde utroligt selvoptaget, men det er det ikke!!!

Det handler om, at DIN indre kande skal være fyldt for, at du kan fylde dine nære og kære’s glas. Ganske som, når man i flyvemaskinen får besked om at tage iltmaske på selv, før man hjælper andre. En tom kande kan ikke fylde nogen glas, overhovedet!!!

I forbindelse med en MeTreat handler det derfor om, at du kan fylde din indre kande. Så det handler KUN om dig! DET er DIN tid. Din tid til at være dig helt og aldeles. Tid til at VÆRE og tid til at LÆRE

Tid til at sænke skuldrene, få bevæget kroppen på en behagelig måde med Qigong. Og tid til at få input;

  • der inspirerer dig
  • der giver dig ny viden
  • der provokerer dig til at få gjort de små justeringer i hverdagen, du ved skal til
  • der får dig til at forstå dig selv og andre endnu dybere
  • der får dig til at le
  • der får dig til at trække vejret dybt, fyldigt og roligt
  • der får dig til at tage dig selv mere alvorligt, men mindre højtideligt

Kort sagt, så kan næsten alt ske til en MeTreat. Humor gør os trygge ved hinanden og får os til at sænke paraderne, så vi kan se kærligt og ærligt på os selv og hinanden. Det er hele ideen med denne form! Det er i øvrigt dokumenteret, at det sænker stressniveauet nu og på sigt. Det kan du læse om her om den polyvagale teori.

Den første MeTreat blev afholdt i 2017 i Nyborg. Den havde fokus på de fem elementer. Læs hvad deltagerne fik ud af den her

En MeTreat varer typisk fra 3 timer til halvanden dag.

Alle online MeTreat er inkluderet i WebQigong medlemsskab. 

Temaer for 10 forskellige MeTreat

Disse 10 online MeTreat er inkluderet i medlemskab i online Qigong medlemsklub WebQigong. Læs om WebQigong her.

1 – Yin & Yang – Balance mellem at VÆRE og at GØRE

Er der altid noget du liiiige skal gøre, før du kan slappe af? Har du været ramt af stress? Kom og mærk, hvor stor forskel det kan gøre at VÆRE og restituere førend du skal GØRE. Jeps! Jeg vender din verden på hovedet til denne MeTreat! Du vil høre og forstå hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen og hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Læs om Yin og Yang her. Denne MeTreat er meget populær. Du kan læse om Yin & Yang MeTreat her

Få adgang til denne MeTreat her.

2 – Forstå din personlighed ud fra de tre energicentre

En MeTreat med fokus på din personlighed forklaret i energi! Jo, det kan man faktisk godt! Der er 7 personlighedstyper i Qigong – hvilken mon du er? Og hvordan udvikler du din personlighed til dit højere potentiale? Læs om de tre formål og mål for at gøre Qigong – Qigong er nemlig selvudviklende. Dette er en af de mest populære. Du kan læse om Personlighedstype MeTreat her

Få adgang til denne MeTreat her.

3 – Disse tre chakraer danner din personlighed indtil…

Dit ego kan være styret af frygt eller tillid. Styret af frygt vil du se fare, fjender og problemer overalt. Styret af tillid vil du kunne se muligheder og handle på dem og derved vove at gå efter dine drømme. Hør hvordan du genkender og ændrer tanker og følelser, som skaber vaner baseret på hæmmende overbevisninger. Få troen på det gode og dine drømme igen. Læs om denne MeTreat her.

Få adgang til denne MeTreat her.

4 – Intuition eller ej

Hvor god er du til at lytte til din indre stemme? Eller hører du mere på de andres stemmer og meninger? Hvordan mon det ville være, at lære din indre stemme at kende? Hvad er intuition og hvad er “dårlig mavefornemmelse”? Hvordan kender du forskel? Intuition bor faktisk to steder – i krop og i sind. Du lærer om den ene vigtige faktor, som ALTID forpurrer sand intuition. Læs om denne Intuition eller ej? – MeTreat her.

Få adgang til denne MeTreat her.

5 – Karma eller ej?

Karma kan være en streng læremester! Tiden er inde til at forløse de tunge karmiske lektier og træde ind i en tid præget af oplysning, intuition og forståelsen af at skabe trygge og kærlige fællesskaber. Herunder kan du styrke din energi, ved at sætte dine grænser kærligt. I denne Metreat vil du også høre om, hvordan du undgår at lade andre stjæle din energi. Og om hvordan du får balanceret din energi, så du kan tale til og med alle uden at hæve stemmen, hvæse eller snerre. Finde din indre fred, ligesom Dragekrigeren Po fra Kung Fu Panda. Denne MeTreat sætter vi måske stor lyd på! 

Få adgang til denne MeTreat her.

6 – Fra ubalance i Qi til sygdom

Lidt om TCM/taditionel kinesisk medicin og de 5 elementer.

Her fokuseres på sammenhængen krop og sind imellem, hvor Qi er bindeled. Du vil høre om tanker og følelser og deres tilknytning til kroppens organer og hvordan, du kan påvirke balance negativt og postitivt via bevidste valg af bevægelser, fokus, tanker og følelser. Du vil måske blive overrasket over, hvor enkelt det kan være og hvor meget du selv kan gøre for at være ved godt helbred. Traditionel kinesisk medicin anser de fem elementer for centrale for vores sundhed og de dannes af Yin og Yangs indbyrdes dans. Læs hele artiklen om de fem elementer her.

Få adgang til denne MeTreat her.

7 – Indre og ydre alkymi – lær at lave “guld”!

Helt kort og forenklet kan den indre og ydre alkymi defineres som energiens transformation og forfining i krop, følelse og sind. Det udvikler os. Det er den personlige udvikling, som Qigong forårsager. Læs om indre og ydre alkymi her

Få adgang til denne MeTreat her.

8 – Mennesket mellem Himmel og Jord

Denne MeTreat ser vi kort på Daoismens og Kristendommens “dyder og dogmer”. Vi taler om deres forståelse og anvendelse af begrebet lys. Temaet er en fortsættelse af MeTreat om den indre alkymi, som er et daoistisk begreb. Den indre alkymi handler om at skabe den gyldne nektar, som er metaforen for Qi. Men ikke bare Qi, men den transformation af Qi, som uvægerligt betyder en øget bevidsthed og dermed personlig og spirituel selvudvikling – kort sagt OPLYSNING.

Få adgang til denne MeTreat her.

9 – Vinter er hviletid, forudsætningen for nye begyndelser

Vinter er hviletid og væretid – restitution, vi må samle kræfter til foråret og nye begyndelser. Vinter og især omkring nytår er også tiden, hvor vi laver nytårsforsætUanset du har besluttet dig for at holde op med at ryge, begynde at motionere, tabe dig til bikinisæsonen, Spise mindre slik og kage eller dyrke mere motion og meditere mere, så har du brug for tid til at VÆRE. Fordi det er forudsætningen for at kunne GØRE! Derudover må du hjælpe krop og sind med at åbne for intuitionen og MÆRKE, hvad du i virkeligheden ønsker dig. Ikke bare overflade behovene – men de dybereliggende behov. Hvad er langvarig glæde og langvarig tilfredsstillende for dig? Vi ser lidt på det nye Kinesiske Kaninens år 2023 og hvad det bringer.

Lørdag den 14. januar 2023 kl. 9.00-11.00 online via Zoom.

Denne er udelukkende tilgængelig for WebQigong medlemmer både live og på replay. 

Hvor afholdes MeTreat?

Nogle MeTreat vil være live og andre online.

På den enkelte MeTreats side vil det fremgå om det er online eller live og hvilken dato, tidspunkt og evt. adresse MeTreaten er. Der vil ligeledes være link til tilmelding.

Hvis du vil være den første til at vide noget, så skriv dig på maillisten herunder.

Alle MeTreats er inkluderet i WebQigong medlemsskab, både som online deltagelse og replay.

Find den næste MeTreat her

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: