Hanne Nielsen, Tommerup

Mit møde med Qigong og Vibeke Fraling – Qigong Academy

Engang tilbage i 2013 faldt min interesse på Qigong. Det var International Qigongdag – jeg kan ikke sige, hvad der gjorde, at jeg skulle forfølge dette tilbud, men det gjorde jeg.

Jeg fik Vibeke til at lave hold i Tommerup

Jeg kontaktede efterfølgende Vibeke for at hun kunne oprette hold i Tommerup idræt. Det første år var vi 2-3 personer i en alt for stor hal, men jeg kunne alligevel mærke, at det var skønt at gøre Qigong.  

Året efter reklamerede jeg endnu mere for holdet. Mange tænkte vist, at det var et meget underligt bevægelsestilbud. Vi fik stablet et hold på benene på mellem 10 og 15 personer og vi i trænede nu i Fyrtårn Tommerup med Vibeke som instruktør. 

Om Qigong Practitioner kurset – og hele uddannelsen på det PERSONLIGE plan

Jeg er social og sundhedsassistent i hjemmeplejen og det belastende arbejde gjorde, at jeg sidst i 2015 blev sygemeldt med stress i 3 mdr. Jeg fortsatte med Qigong og gjorde de øvelser hjemme, som jeg kunne huske. Jeg husker det som, at det nok mest var “Rygmarvsåndedrættet”. I foråret 2015 skulle jeg tilbage på job igen – jeg brugte 3 måneder på at komme tilbage på 33 timer.

Samtidig meldte jeg mig, stærkt motiveret af Vibeke, til uddannelsen som instruktør. Jeg var noget nervøs ved tanken, fordi jeg stadig var stressramt og ikke kunne huske selv små ting, og ikke kunne koncentrere mig i længere tid ad gangen. Jeg havde også svært ved at have have mange personer omkring mig. Så jeg følte mig presset. Jeg blev en del af hold 4 på den gamle uddannelse, der strakte sig over 5 måneder.

Mine bekymringer var unødige, for Qigong hjalp mig med at strukturere min hverdag, give mit sind ro, bevæge kroppen nænsomt – uden at det skabte mere stress.

Jeg lavede de øvelser, der kom til mig. Det var øvelser som “Trække og skubbe skyen”, “Qigong åndedrættet”, “Mindfull Walking” og “Rygmarvsåndedrættet”.

Min uddannelse blev min genoptræning

Jeg tænker i dag, at det var en fantastisk genoptræning i at genopbygge mit sind, der igen kunne håndtere flere input ad gangen. Så havde det ikke været for Qigong, den viden der følger med samt den daglige Qigong tankegang, så tror jeg ikke, at jeg var kommet så langt, som jeg er nu. Og jeg ser stadig en af mine kolleger fra den gamle uddannelse.

Min hverdag under min stress sygdom var præget af træthed, manglende initiativ, følelsen af alt for mange input, trods det at jeg, stort set, kun havde som opgave at starte vaskemaskinen. Rigtig meget uro i kroppen og i nogle perioder angstfyldte. Angst som jeg slet ikke opfattede som angst.

Her har Qigong lært mig, at jeg kan styre stress og angst og det kan jeg styre med bla. min vejrtrækning. Qigong hjælper mig i hverdagen til at accepterer min aktuelle tilstand og at lytte til min krops signaler. Det er jeg meget taknemmelig for.  

2018 tog jeg den opgraderede uddannelse for at få mere viden

Det har jeg fået med fagligt

Jeg ville videre, fordi jeg var nysgerrig efter at lære mere om Qigong, både i forhold til mig selv, men også i forhold til mine deltagere. Og heldigvis opgraderede Vibeke uddannelsen med endnu mere teori, endnu bedre videoer og med en certificeringsopgave. Jeg meldte mig til det første hold på den nye uddannelse. Jeg kunne mærke, at den overbygning måtte jeg have med.

Uddannelsen har givet mig endnu mere baggrund for at undervise, for at forstå mine deltageres kropslige udtryk og for at forstå min egen måde at gøre Qigong på og at undervise i Qigong på. 

Jeg er mega stolt af at være uddannet ved VFQA, og jeg er ikke fedtet med at reklamere for Qigong i Qigongacademy.dk.  Ligeledes bruger jeg dels min egen historie, men også Vibekes historie, som inspiration for andre, der har mistet troen på, at alt kan blive bedre. Læs om Vibeke Fraling her og om hendes indre drivkraft her.

Jeg overtog Qigong holdet i Tommerup

Jeg overtog holdet i Qigong under Tommerup idræt i 2015. Det er nu blevet til to hold om ugen i en sæson der strækker sig over 9 mdr. Du kan finde Qigong holdene her.

Min drøm med Qigong

Som det første bruger jeg Qigong til at være tilstede i min hverdag, give mig selv et hvil fra udfordringerne, give mig selv en bedre nattesøvn og en fast tro på, at jeg er på rette vej, når jeg ønsker at undervise voksne, børn og deltagere på hold med Skånsom Qigong. 

Jeg bruger Qigong både i min egen hverdag, men også til at viderebringe denne gode viden til mine deltagere på mine hold. 

Jeg er ved at udvikle hold i Skånsom Qigong for mennesker med en demenssygdom. At give disse mennesker et pusterum, en rolig stund som kan følge dem endnu længere end lige det øjeblik hvor de undervises, vil for mig være det ultimative. Jeg vil tilbyde Skånsom Qigong på plejecentre, aktivitetscentre og patientforeninger. 

Samtidig har jeg en drøm om, at tilbyde Qigong på job. Jeg er selv en del af et system, hvor vi presses fysisk og psykisk hver dag. Jeg har selv mærket hvordan jeg kan styre, hvor meget udfordringerne skal præge mine handlinger og mine følelser- dette vil jeg gerne give videre til mine kollegaer. Jeg er derfor i gang med planlægning af Qigong på job. 

Jeg tilbyder også Børne og familie Qigong. Jeg blev certificeret i 2016 på den gamle uddannelse, men tager den opgraderede Certificerede Børne Qigong Instruktør uddannelse januar 2020. Det glæder jeg mig til. Jeg har gennem de sidste to år undervist på Workshops i udskoling og samt i gymnastikskole for 6-10 årige.

Jeg vil være taknemmelig, hvis jeg kan være med til, at skabe ro til bedre indlæring og koncentration, bedre kropsbevidsthed og et større overskud i dagligdagen for børn og unge. 

Mit bedste råd hvis folk er i tvivl om Qigong kan hjælpe

Jeg opfordrer meget, personer til at kigge i retning af Qigong. Jeg opfordrer dem til at se, Vibekes hjemmeside igennem, melde sig til nyhedsbrevet samt overveje, om ikke WebQigong er en mulighed for at komme i gang med Qigong. Men det allerbedste er nu alligevel, at deltage på et hold et eller et kursus og her anbefaler jeg at man kigger på Vibekes hjemmeside, hvor der er beskrevet, hvor de forskellige instruktører har hold. Det er denne side du kan finde instruktører på.

Kærlig Hilsen

Hanne

Masterclasses:

Her kan du kontakte Hanne

Hold og undervisning