_DSC3414

Certificeret Qigong instruktør, Fyn

Hanne Leila Nielsen

 

Hanne er blevet interviewet af Fyens.dk om hvordan Qigong hjalp hende ud af stress – læs her

Siden har Hanne også været i Ude og Hjemme – læs her.

Uddannelse

  • Certificeringsår: 2015 (gammel uddannelse) 0g igen i 2018, ny uddannelse – level 1, 2, 3

  • 2016 (gammel uddannelse)  certificeret Børne Qigong instruktør

  • 2016  MasterClass Ba Duan Jin

  • 2019  MaterClass Facia 1 og 2

  • 2020  MasterClass Fascia 3 – Qigong Fasciareleasemassage

  • 2020 Certificeret Børne Qigong Instruktør
  • 2021 MasterClass Spir 1

  • 2022 MasterClass Spir 2
  • 2022 Undervisningsassistent for nye instruktører i VFQA

Hold og undervisning

Qigong primært skåne qigong for mennesker med fysiske og kognitive udfrodringer. Mennesker, der oplever et behov for at bevæge kroppen på en nænsom måde. Jeg lærer den enkelte at lytte itl egen krops signaler.

Mine hold i AOF Middelfart:

Torsdag d. 28 septemper kl. 16.45­- 17.45, ved venteliste oprettes nyt hold kl. 18.00 til 19.

Samt Qigong i det fri. Følg med på min facebookside: www.facebook.com/qigongmedhanne

Se mere på AOF   https://aof.dk/aftenskoler/aof-center-odense/

Adresse: Svalevej 15. 5500 Middelfart
Email: hannesvanevej@hotmail.com
Telefon: 22810543
Facebook: https://www.facebook.com/qigongmedhanne

 

Mit møde med Qigong

Jeg er social og sundhedsassistent i hjemmeplejen og det belastende arbejde gjorde at jeg i 2015 blev sygemeldt med stress. Jeg deltog i forvejen på Qigong hold med Vibeke. Jeg gjorde de øvelser hjemme som jeg kunne huske og det var vist nok mest Rygmarvsåndedrættet. Jeg brugte 3 måneder på at komme tilbage på job. Og det var med hjælp fra Qigong. Jeg meldte mig, stærkt motiveret af Vibeke til uddannelsen til instruktør og var noget nervøs ved tanken, fordi jeg havde svært ved at huske selv små ting. Jeg havde svært ved at koncentrere mig i længere tid ad gangen og havde svært ved at have mange personer omkring mig. Så jeg følte mig meget presset.

Hvad har jeg fået ud af uddannelsen?

Jeg blev en del af hold 4 på den gamle uddannelse der dengang strakte sig over 5 måneder. Qigong hjalp mig med at strukturer min hverdag, give mit sind ro og bevæge kroppen nænsomt uden at det skabte mere stress. Jeg lavede de øvelser der kom til mig. Det var øvelser som Trække og skubbe skyen, Qigong åndedrættet, Mindfull Walking og Rygmarvsåndedrættet

Qigong og hele uddannelsen blev min vej og rehabilitering fra et liv med stress i de foregående 10 år. Qigong gjorde det muligt at ændre min tilstand fra at være en person der famler i blinde og ikke vidste hvem jeg selv var og hvad jeg skulle. Jeg var bekymret og utryg og jeg forestillede mig altid hvordan andre havde det. Jeg så mig selv som offer og synes at der var andre der var årsagen til min væremåde og min situation. Jeg har altid været god til at tilpasse mig de miljøer jeg var en del af. Jeg forestillede mig at min verden var en kasse og hvis jeg skubbede lidt for meget til siderne i kassen, gjorde det ondt. Derfor trak jeg mig ofte tilbage igen til det velkendte.  Qigong ændrede min opfattelse fra at være i offerrollen til at begynde min heling med mig selv fra min egen kærne. Jeg kan nu skubbe til kassens sider og slå lidt hul i siderne. Jeg kan sige fra og stå ved mig selv. Og jeg kan være i den frygt, glæde og neutralitet der følger med at gøre noget, der med min vilje ikke er muligt, men med mit sind føles ok.

Min hverdag under min stresssygdom var præget af træthed, manglende initiativ, følelsen af alt for mange input, trods det at jeg stort set kun havde som opgave at starte vaskemaskinen. Rigtig meget uro i kroppen og i nogle perioder angstfyldte. Angst som jeg slet ikke opfattede som angst. Her har Qigong lært mig at lytte til kroppen og tage disse signaler alvorligt. Nu kan jeg styre angsten, og jeg kan styre min vejrtrækning. Qigong hjælper mig i hverdagen til at accepterer min aktuelle tilstand og til at have en tryghed i, at Qigong er mit redskab til at have en rigtig dejlig hverdag. Det er jeg meget taknemmelig for. 

Mere viden

Jeg har instrueret i Qigong siden 2015. Min undervisning har hovedsagelig været i foreningsregi fra 2015 men fra 1 september 2020 underviser jeg i aftenskole – AOF Middelfart. Qigong der giver energi, glæde og ro i krop og sjæl, afspænder og reducerer smerter. 

Og da Vibeke opgraderede uddannelsen i 2018 med endnu mere teori, endnu bedre videoer og med en certificeringsopgave meldte jeg mig til det første hold på den nye uddannelse (2018).

Jeg bruger Qigong til at være til stede i min hverdag, give mig selv et hvil og en opladning, en bedre nattesøvn og en fast tro på at jeg tør stole på mig selv. Qigong er en del af min hverdag og jeg nyder at videre bringe denne gode viden til mine deltagere på mine hold.

Uddannelsen har givet mig endnu mere baggrund for at undervise, for at forstå mine deltageres kropslige udtryk og for at forstå min egen måde at gøre Qigong på og at undervise i Qigong på. Det er blevet til meget mere viden gennem de sidste 8 år for

Vibeke udvikler hele tiden uddannelsen og lægger ovenpå så det altid er interessant af være en del QigongAcademy.

Jeg har 2 hold i Skånsom Qigong for mennesker med fysisk og psykiske belastninger.  At give disse mennesker et pusterum, en rolig stund som kan følge dem endnu længere end lige det øjeblik hvor de undervises, er for mig være det ultimative.

Nu arbejder jeg i et dagcenter og jeg underviser ældre i qigong 1 gang om ugen. Det giver helt tydeligt en ro og en tryghed. Efter hver gang bliver holdet siddende en lille stund hvor øvelsernes indvirkning lige så stille viser sin virkning. Meget betagende.
Sidste år var jeg Undervisningsassistent på Instruktøruddannelsen i QigongAcademy 2021-23. Det var et meget interessant og udviklende område for mig og jeg glædede mig over at jeg var med til at give min viden videre samt at lære, hvordan det kan udvikle de enkelte deltagere i helt deres eget flow og retning.

Hvad vil du bruge det til?

I år er jeg Undervisningsassistent på Instruktøruddannelsen i QigongAcademy 2021-23. Det er et meget interessant og udviklende område for mig og jeg glædes over at jeg kan være med til at give min viden videre samt at lære hvordan det udvikle den enkelte deltagere i helt deres eget flow og retning.

Når det er sommer, arrangerer jeg undervisning i Qigong i det fri. Det er omkring Fænøsund og jeg deler det som en begivenhed på min facebook. Så kan alle deltage, og der er ingen tilmelding.

Som noget nyt tog Vibeke på Sommer tour og var også her i Middelfart.

Jeg prioriterer altid at være en del af Internationale Qigongdag. Denne dag er en dag hvor vi sammen gøre opmærksom på Qigong og dens gode egenskaber. Denne dag kommer der altid nye deltagere og ofte er der bemærkninger om at man kan mærke effekten blot ved en enkelt undervisningsgang.

Ønsker for fremtiden

Jeg har jeg en drøm om at tilbyde Qigong på job. Jeg er selv en del af et system hvor vi presses fysisk og psykisk hver dag. Og jeg har selv mærket hvordan jeg kan styrer, hvor meget udfordringerne skal præge mine handlinger og mine følelser. Dette vil jeg gerne give videre til mine kollegaer rundt omkring i ældreplejen.

Min anden drøm er at jeg gerne vil forene Qigong og natur. Det giver mig ro og opmærksomhed at være i naturen. Samtidig med at udføre Qigong er det næsten dobbelt op på velvære og heling af krop og sjæl. Dette vil jeg gerne udvikle i de næste år.

Vibeke Fraling Qigong Academy

Jeg er meget stolt og taknemmelig for at være en del af Qigong Academy. Det er en fornøjelse at være med og at være en del af Vibekes rejse, en rejse der også er hendes deltageres rejse i Qigong. Ligeledes bruger jeg min egen historie som inspiration for andre der har mistet troen på at alt kan blive bedre.

Mit bedste råd

Jeg opfordrer meget de mennesker der kommer til mig med angst, stress og smerter at se i retning af Qigong og tilmelde sig et hold hos en af mine mange instruktørkollegaer fra Qigong Academy.  Jeg opfordrer også til at dykke ned i det materiale der ligger på QigongAcademy.dk.  Samt til at melde sig til nyhedsbrevet og abonnerer på Web Qigong.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: