Mit møde med Qigong

I 2013 faldt min interesse, måske ikke så tilfældigt, på Qigong til International Qigongdag. Jeg kontaktede efterfølgende Vibeke for, at hun kunne oprette hold i Tommerup idræt. Det første år var vi 2-3 personer i en alt for stor hal. På trods af den store hal og de få personer kunne jeg alligevel mærke, at Qigong gjorde noget godt. Jeg fik ro i hovedet, og jeg sov bedre om natten. Året efter var holdet på mellem 10 og 15 personer stadig med Vibeke som instruktør.

Derfor har jeg uddannet mig

Jeg er social og sundhedsassistent i hjemmeplejen, og det belastende arbejde gjorde, at jeg sidst i 2015 blev sygemeldt med stress i 3 mdr. Jeg fortsatte med Qigong og gjorde de øvelser hjemme, som jeg kunne huske. Jeg husker det, som at det nok mest var Rygmarvsåndedrættet. Jeg brugte 3 måneder på at komme tilbage på 33 timer. Samtidig meldte jeg mig, stærkt motiveret af Vibeke, til uddannelsen til instruktør. Jeg var noget nervøs ved tanken, fordi jeg stadig var stressramt og kunne ikke huske selv små ting. Ej heller koncentrere mig i længere tid ad gangen. Jeg havde også svært ved at have mange personer omkring mig. Så jeg følte mig meget presset.

Hvad har jeg fået ud af uddannelsen?

Jeg blev en del af hold 4 på den gamle uddannelse, der dengang strakte sig over 5 måneder. Qigong hjalp mig med at strukturere min hverdag, give mit sind ro, bevæge kroppen nænsomt uden at det skabte mere stress. Jeg lavede de øvelser, der kom til mig. Det var øvelser som Trække og skubbe skyen, Qigong åndedrættet, Mindfull Walking og Rygmarvsåndedrættet. Jeg ved i dag, at det var en fantastisk genoptræning i at genopbygge mit sind, så jeg igen kunne håndtere flere input ad gangen. Så havde det ikke været for Qigong, den viden der følger med samt den daglige Qigong tankegang, så var jeg ikke kommet så langt, som jeg er nu.

Min hverdag under min stresssygdom var præget af træthed, manglende initiativ, følelsen af alt for mange input, trods det at jeg stort set kun havde som opgave at starte vaskemaskinen. Rigtig meget uro i kroppen og i nogle perioder angstfyldte. Angst som jeg slet ikke opfattede som angst. Her har Qigong lært mig at lytte til kroppen og tage disse signaler alvorligt. Nu kan jeg styre angsten, og jeg kan styre min vejrtrækning. Qigong hjælper mig i hverdagen til at accepterer min aktuelle tilstand og til at have en tryghed i, at Qigong er mit redskab til at have en rigtig dejlig hverdag. Det er jeg meget taknemmelig for. 

Mere viden

Jeg har instrueret i Qigong siden 2015. Men jeg ville videre. Vibeke opgraderede uddannelsen med endnu mere teori, endnu bedre videoer og med en certificeringsopgave, og jeg meldte mig til det første hold på den nye uddannelse.

Uddannelsen har givet mig endnu mere baggrund for at undervise, for at forstå mine deltageres kropslige udtryk og for at forstå min egen måde at gøre Qigong på og at undervise i Qigong på.

Hvad vil du bruge det til?

Min undervisning har hovedsagelig været i foreningsregi, men fra 1. september 2020 underviser jeg i aftenskole – FOF Middelfart. Qigong, der giver energi, glæde og ro i krop og sjæl, afspænder og reducerer smerter.

Som det første bruger jeg Qigong til at være til stede i min hverdag, give mig selv et hvil fra udfordringerne, give mig selv en bedre nattesøvn og en fast tro på, at jeg er på rette vej, når jeg ønsker at undervise voksne, børn og deltagere på hold med Skånsom Qigong.

Jeg bruger Qigong både i min egen hverdag men også til at viderebringe denne gode viden til mine deltagere på mine hold.

Ønsker for fremtiden

Jeg er i udvikling med at oprette hold i Skånsom Qigong for mennesker med en demenssygdom. At give disse mennesker et pusterum, en rolig stund, som kan følge dem endnu længere end lige det øjeblik, hvor de undervises, vil for mig være det ultimative. Jeg vil tilbyde Skånsom Qigong på plejecentre, aktivitetscentre og patientforeninger.

Samtidig har jeg en drøm om at tilbyde Qigong på job. Jeg er selv en del af et system, hvor vi presses fysisk og psykisk hver dag. Jeg har selv mærket, hvordan jeg kan styre, hvor meget udfordringerne skal præge mine handlinger og mine følelser. Dette vil jeg gerne give videre til mine kollegaer.

Jeg har gennem de sidste to år undervist på Workshops i udskoling og indskoling samt i gymnastikskole for 6-10 årige. Får jeg muligheden, vil jeg gerne oprette hold for børn og forældre. Jeg vil være taknemmelig, hvis jeg kan være med til at skabe ro til bedre indlæring og koncentration, bedre kropsbevidsthed og et større overskud i dagligdagen.

Vibeke Fraling Qigong Academy

Jeg er meget stolt af at være en del af Qigong Academy. Det er en fornøjelse at være med og at være en del af Vibekes rejse, en rejse der også bliver hendes deltageres rejse i Qigong. Ligeledes bruger jeg min egen historie, men også Vibekes historie som inspiration for andre, der har mistet troen på, at alt kan blive bedre.

Mit bedste råd

Jeg opfordrer meget de mennesker der kommer til mig med angst, stress og smerter at se i retning af Qigong. Jeg opfordrer dem til at dykke ned i al det materiale, der ligge på QigongAcademy.dk, samt til at melde sig til nyhedsbrevet samt abonnerere på Web Qigong.

Kontakt

Hanne Nielsen
Kornvej 15. 5500 Middelfart
hannesvanevej@hotmail.com
Tlf. 22810543
Qigong specielt til tidligt demensramte. 

 

Certificeringsår: 2016 (gammel uddannelse). 0g 2018

2016 (gammel uddannelse)  certificeret Børne Qigong instruktør

2016  MasterClass Ba Du An Jin

2019  MaterClass Facia 1 og 2

2020  MasterClass Fascia 3 – Qigong Fasciareleasemassage