Qigong instruktør

Helle Byskov Jensen

 

Uddannelse

  •  Certificeret Qigonginstruktør 2018
  • Masterclass Fascia 1-3 2019
  • Masterclass fascia 2020
  • Masterclass SPIR1 2021
  • Masterclass SPIR2 2022

Hold og undervisning

KFUM-hallen, Hasseris, Aalborg:

Tirsdage 16.30-17.30, start 6.9.22, 10 uger – tilmelding: https://fb.me/e/7o3TliIXD
Mulighed for drop-in på holdundervisningen (hvis der er plads)

Torsdage 9.00-10.00, start 8.9.22, 10 uger – tilmelding: https://fb.me/e/1V9NUmkIg
Mulighed for drop-in på holdundervisningen (hvis der er plads)

Andre muligheder:
Lær om Qigong, lørdag 29.10.22 10.00-12.30 – Fjaltring i Lemvig-området

Tilmelding på kursusstedet NotFarAways hjemmeside: https://www.notfaraway.dk/event-details/laer-om-qigong

Se i øvrigt Helles tjigong-side på Facebook for øvrig undervisning og kurser i Aalborg og Lemvig-området: https://www.facebook.com/tjigong

Adresse: Aalborg
Email: hellebyskovjensen@gmail.com

Telefon: 23469988

Facebook / Messenger: Tjigong

Mit møde med Qigong og Qigong Academy:

Mit første møde med Qigong var samtidig også mit første møde med Vibeke og Qigong Academy. Jeg gik hos en massør, som talte varmt om Qigong – han nævnte Vibeke Fralings navn, og så havde jeg noget at søge på.

Mit første indtryk af Vibeke Fralings Qigong Academy var, at hendes ansigt udadtil virkede professionelt og seriøst. Så jeg meldte mig på en weekend i sommerferien – der startede min Qigong-rejse.

Uddannelsen udvikler sig

Jeg har fulgt Vibekes udvikling af uddannelsen til Certificeret Qigong-instruktør siden 2017. Og jeg er imponeret over den tydelige progression, der nu er bygget ind i uddannelsens opbygning helt fra man starter uden viden til Masterclass Spir2, som jeg færdiggør i efteråret 2022. Vibekes viden om Qigong er både utrolig dyb og bred, og det bliver tydeligt i undervisningen, som er på et meget højt niveau. Alle spørgsmål bliver altid besvaret grundigt med et utroligt overblik, hvilket jeg er meget imponeret over.  

Ud over den dybe viden om Qigong, så indeholder uddannelsen også vigtige aspekter om, hvordan man starter sin Qigong-virksomhed og praktik rund om det at have hold. Min oplevelse nu hvor jeg har startet min [tjigong]-virksomhed er, at jeg er blevet klædt utroligt godt på til at videreformidle Qigong.

Efter endt uddannelse har vi stort glæde af at arbejde sammen om fx International Qigong dag og Sommer Tour, som Vibeke har introduceret i 2022.

Om Practitioner kurset – og hele uddannelsen: 

Jeg havde aldrig prøvet Qigong, før jeg kom på Practitioner Weekend. Jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med at uddanne mig indenfor Qigong, for jeg kunne mærke både fysisk og mentalt, at Qigong gjorde en forskel for min livskvalitet. Jeg var desuden ikke i tvivl om, at jeg ville kunne hjælpe mange mennesker ved at uddanne mig til at give min viden videre.

Mine 3 exceptionelle oplevelser med Qigong

Først og fremmest så har det været meget væsentlig for, hvordan mit liv har udviklet sig, at jeg opdagede Qigong i 2017. For jeg havde gjort mange forsøg på at få normaliseret balancen mellem krop og sind helt efter stress – fx mindfulness, Alexanderteknik, yoga, maratonløb. Da jeg prøver Qigong allerførste gang er det nærmest en åbenbaring for mig, hvor simpelt det kan være at skabe både ro og overskud i krop og sind.

For det andet har det helt enkelt været berigende i hverdagen altid at have Qigong-helsebevægelserne lige ved hånden. Det er skønt fx at stå op om morgenen og gøre Qigong inden morgenmaden, da både krop og sind bliver skærpet på den bedst mulige måde til at få en dejlig dag. Og jeg mærker nu, hvordan vedholdende praksis rent faktisk gør, at jeg heler mig selv med Qigong, samtidig med at jeg forebygger dårligdom.

Derudover har jeg valgt at gribe den mulighed for selvudvikling, som qigong giver udøveren – hos Vibeke fx Masterclass Spir 1 og 2. I den proces har jeg med uddannelsens teori, meditationspraksis og gennem samarbejdet mellem krop og sind fx både kunnet forstå og ændre mine reaktionsmønstre, som hverken psykolog eller de ovennævnte eksempler har kunne lykkedes med. Min oplevelse er, at jeg har lært mig selv bedre at kende på den mest naturlige måde med min Qigong viden og praksis. Og det takket være kinesere, som gennem årtusinder har fordybet sig i forståelsen af den menneskelige organisme. Jeg er simpelthen blevet meget bedre til at være mig.

Hvad har jeg fået ud af uddannelsen:

Fagligt:

Min oplevelse af Qigong-uddannelsen ved Qigong Academy er, at uddannelsen på alle niveauer er kendetegnet ved en høj grad af fordybelse i både at mestre øvelsernes udførelse, formidlingen deraf og den vigtige teoretiske ballast, som vi instruktører får med.

Personligt:

På det personlige plan har uddannelsen ligeledes været utroligt berigende.

Qigong har givet mig større kropsbevidsthed og dermed skærpet min bevidsthed om, hvornår jeg er for meget oppe i hovedet. Jeg har nu min egen ”værktøjskasse” med let tilgængelige øvelser til brug når som helst, jeg har behov for fx at lindre spændinger i kroppen. I det hele taget har Qigong skærpet mit fokus på at holde balancen i livet med større livsglæde til følge.

Om Vibeke:

Jeg er stolt af at være en del af Qigong Academy, da Vibeke Fraling ikke går på kompromis med kvaliteten, og jeg vil anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy. Vibeke er en utrolig kompetent underviser med en meget solid og bred viden om alt, hvad hun beskæftiger sig med

Min drøm med Qigong

Jeg glæder mig over allerede i det først år af min virksomheds levetid at kunne mærke, hvordan mine deltagere også mærker, hvor unik en følelse af både ro og energi, Qigong giver allerede efter første undervisningsgang.

For jeg er meget optaget af at udbrede kendskabet til de kinesiske helsebevægelser. Jeg ser nemlig Qigong som bæredygtighed for os som mennesker: bevægelserne er både effektfulde, blide og skånsomme, hvilket giver et positivt klima for krop og sind.

Og det er min drøm, at rigtig mange mennesker får øjnene op for, hvor geniale de organiske helsebevægelser faktisk er. Godt, vi bliver flere og flere Qigong-instruktører. For qigong kan fx afhjælpe rigtig mange livsstilssygdomme i vores tid. Og det er mit mål at bidrage hertil så meget jeg kan.

 

Helle:

“Mit bedste råd er, at de skal prøve Qigong. Og så lade kroppen svare på, hvorvidt Qigong er godt for dem.”

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: