Qigong instruktør

Lív Krosstein Askham

Social- og sundhedsassistent – Kosmetolog

Uddannelse

  • Certificeret Qigong instruktør 2021
  • Børneqigong instruktør 2022
  • Masterclass Fascia 1-3
  • Påbegynder Spir 1 2022

Hold og undervisning

Holdinfo om tid og sted på Facebook og Instagram. Jeg tilbyder skånsom Qigong. Der laves i roligt tempo, som styrker kroppen og beroliger sindet med det dybe åndedræt.

Qigong hold:
mandag kl. 17-18
Tirsdag kl. 11.30-12.30
Torsdag. Tid kl. 11.30-12.30 og 17-18.

Qigong for efterfødsel:
Tirsdag kl. 10.00 i ca. 45 min.

I Føoya Fólkaháskúla

Kontakt Lív

Adresse: Háskúlavegur 14,  Tórshavn. Færøerne
Email: livaskham@gmail.com
Telefon: 00298 252016
Facebook: LívQigong

Instagram: LívQigong

Mit møde med Qigong

Jeg surfede tilfældigt på nettet sidst i November måned 2020 og vupti, så var Vibeke Fraling – Qigong Academy foran skærmen. Jeg startede med Minikurset og var solgt. Jeg startede med Practioner den 6. december 2020 og gik direkte i gang med level 2-3 bagefter. Jeg havde kendskab til andre internationale uddannelser, men dette var lige det som jeg havde bevidst søgt efter. Uddannelsen fandt sted i Danmark, som gjorde det håndgribeligt og selvfølgelig var sproget var på dansk, lige til at overskue for en færing :O)
Jeg overvejede, om jeg ville kunne finde ud af Qigong uddannelse, da alt var på nettet og pc. Men det var nemt og overskueligt. Man fik mail med information for hver mødegang, som jeg var meget glad for. Var der spørgsmål eller nogen tvivl, var Vibeke klar til undsætning.
Jeg var stress offer og savnede at have overskud og glæde i hverdagen og genvinde min gode natte søvn. Slippe stagnation på grund af min dårlige tilstand og være en spontan, sjov og overskudsagtig mor. Et ønske om at få bedre koncentration og evnen til at tage kreative problemløsninger.
Min åndedræt var til tider meget overfladisk, hvor jeg gispede efter vejret for at undgå følelsen af at drukne af pligter og gøremål. Qigong hjalp mig i at få indsigt i hvor slemt tilredt jeg rent faktisk var. Jeg er så glad for at have fundet denne gyldne skattekiste. Et redskab at genvinde balancen i mit indre og ydre alkemi.
I starten kunne jeg kun lave Qigong i 10 minutter, men så fik jeg mod til at lave 2×10 minutter om dagen. Disse 10 minutter blev til mere og plus spontan træning nogle gange om dagen. Der gik en uge og der var en kæmpe forskel i min forbedring. Jeg fik en god nattesøvn og overskuddet kom tilbage. Jeg fik også ro og glæde tilbage i hverdagen. Jeg kunne mærke hvordan min krop fik sin saft og kraft tilbage.

Dette gjorde at jeg blev nysgerrig og fik lysten til at få mere vide om Qigong, forstå energien. Uddannelsen gav en god forståelse samt høj faglighed bl.a. anatomi, biologi og sindet o.s.v. At alt har forbindelse med hinanden inde i krop og sind. Jeg kan rigtigt godt lide hvordan Vibeke få kombineret den vestlige og østlige verdener sammen, så man kan få forståelse og glæde af dem begge to.
Min overvejelse var, om det var for krævende at gennemføre. Men med dedikeret insats gik det som smurt. Jeg vil gerne opfordre alle til at tage Qigong instruktør uddannelsen. Da Qigong er essentiel. Så har man mulighed for at lave Qigong for sig selv og for andre om man har lyst til det.
Hele processen af uddannelsen har været spændende og god. På grund af at al fysisk fremmøde var på nettet, blev det optaget på video. Det var en fordel, da jeg er boende på Færøerne.
Var man forhindret, så kunde man indhente den forsømte tid på videoen eller også bare gennem gå det om igen. Mega smart! Det som jeg var aller mest glad for var at meget var på lyd fil. Så fik mor lige multetaske lidt. Der blev lagt tøj sammen og lyttet samtidig. “Win, Win”.

Nogle gange måtte jeg lige “klappe hesten lidt”, da jeg blev lidt for ivrig. Derfor synes jeg at opbygning af uddannelsen var meget fin.
Jeg er så glad for at have fuldført uddannelsen. En ny dør er åbnet sig for mig og jeg er spændt på denne lyse fremtid. Jeg har et ønske om at gøre et karriereskifte og blive Qigong instruktør, forhåbentlig fuldtid. Jeg vil gerne vise andre der har det skidt at de behøver ikke at have det sådan. De kan genvinde deres saft og kraft tilbage ind i sit liv.

Vibeke er meget grundig og gennemført. Det gjorde mig tryg i uddannelsen. Hun har højt humør og meget engageret. Uddannelsen er til at overskue med job og familie kørende ved siden af. Da alt er optaget på video, kan en passe det efter eget tempo. Jeg vil dog anbefale at være med til klassens mødegange.

Grundig gennemført
Professionel i høj plan
pædagogisk

Mit møde med Vibeke Fraling og Qigong Academy

Jeg forventede at få en bredere og dybere viden og forståelse for Qigong. At lære øvelserne bedre, samt mærke energien i selve øvelserne. Få en dybere forståelse på mig selv og andre. På den måde få plads fra ting og mennesker. Genvinde min egen saft og kraft tilbage igen.
Jeg forventede at komme i en proces med min personlige udvikling, hvor de ydre lag blev skrællet af fra min “løg”. Samt en forventning om en grundig og gennemført faglig uddannelse med højt engagement.
Noget som fungerede meget godt for mig var at der blev sat dato på fremmøde. Så havde jeg nogle “deadlines” at forholde mig til for motivation. En slags struktureret progression.
Jeg var lidt nervøs, hvor vidt jeg ville finde ud af uddannelsen via nettet, men platformen var god og nem at overskue. Jeg har også haft stor glæde af Web-Qigongen. Jeg har været glad for fællesskabet i klassen. Der var god kemi og alle var målrettede. Vi hjalp hinanden med teori og øvelser. Fællesskabet gjorde mig mere tryg, samt fik jeg erfaring med at instruere. Jeg har været igennem en personlig modningsfase både fysisk og psykisk, som jeg er meget tilfreds med. Jeg er så glad og stolt at have gennemført Fascia og Certificering til Børne Qigong.
Fascia forløbet var en “eye” åbner for mig. Det var som om, at alt faldt bedre på plads. Det gjorde mig mere tryg og en bedre forståelse verbalt at instruere mine deltagere.
Børne Qigongen er en fantastisk spændende ny “kapitel”, som jeg vil kaste mig ud i.
Jeg har fundet min indre forfatter frem, ved at forberede min fortælling. Det bliver spændende at give liv til gamle færøske fortællinger. Hvor det indre legebarn for frit spil😊
Jeg er spændt på, at starte på Master Class forløbet, som er efter- og videreuddannelse inden for Qigong. Lære om bindevævsmassage og Raindrop technique. Det bliver spændende at prøve at lave en anden slags massage på klienter. Personligt ønsker jeg at få mere viden om spiritualitet. Det er jeg meget spændt på at lære mere om på MasterClass Spiritualitet forløbet. Men Rom blev ikke bygget på en gang. 
Jeg har lært at lytte bedre til min krop og være mere opmærksom på mine tanker. At begge går hånd i hånd. Jeg har lært at sige fra, der hvor mine grænser går til og på den måde vise kærlighed overfor mig selv og andre.

 

Lív

Jeg har lært at lytte bedre til min krop og være mere opmærksom på mine tanker.”

Hvilken udfordring havde du, hvis du havde en/nogle?

Min udfordring var at stå fast i at det var OK at lave denne investering på mig selv. Forløbet har været lidt udfordrende med familieliv, arbejde og Qigong. Jeg ville gerne have mere tid og blive mere tilfreds med opgaven. Som nok aldrig bliver helt færdig, da man aldrig bliver færdig med at lave Qigong.
Noget som var super vigtigt for mig, var at jeg gjorde dette for min egen skyld. Så jeg kunne genvinde min saft og kraft tilbage i mit liv og for min familie. Få viden og lærdom at ride med stormen og ikke inde i stormen. Forstå Qi og blive min egen Mester i mit liv. En af mine succesoplevelser var at mærke Qi i øvelsen, og at mærke at jeg var på den rigtige vej i livet.

Hvad svarer du, hvis nogen spørger, om Qigong er noget for de?

Om nogen spørger om de vil få glæde af Qigong. Vil jeg sige, selvfølgelig! Qigong er essentiel og for alle. Man for overskud og glæde ind i livet igen. Alt kommer i balance både i krop og sind. Der bliver plads at nyde livet igen. Man for en god søvn og kan tage kreative problem løsninger. Det er en hver drøm 🙂

Min drøm med Qigong

Lív

Qigong har meget at byde på!”  

Min drøm med Qigong er at dele budskabet, så alle kan få glæden og overskuddet tilbage ind i sit liv.

På grund af livserfaringer vil min særlige målgruppe være stressramte unge mødre. Hvor fokus vil være på stress og at genopbygge kroppen igen fra graviditet og fødsel. Samt hjælpe dem der har fået arbejdsskader, da jeg kan relatere mig i deres situation.

Mit vilde drømmescenarie er at implementere Qigong ind i vores sundhedssystem. Hvor sundhedsystemet sender folk direkte til Qigong for at komme i forbedring.

Her kan det være f.eks. stressoffer, arbejdsskader, gravid før og efterfødsler, deprimerede o.s.v.

Morgen Qigong på skolerne og børnehaverne for at opnå bl.a. en bedre indlæring og et bedre velvære og ikke mindst at hjælpe disse unge mennesker til at være tilfredse – forstå det perfekte i det uperfekte.

Kan du anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy?

Selvfølgelig, Vibeke er meget grundig og gennemført. Det gjorde mig tryg i uddannelsen. Hun har højt humør og meget engageret. Uddannelsen er til at overskue med job og familie kørende ved siden af, da alt er optaget på video, kan det indpasses til eget tempo. Jeg vil dog anbefale at være med til klassens mødegang.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: