Certificeret Qigong instruktør

Marianne Gaarde Hansen

Uddannelse

  • Marianne Gaarde Hansen
  • Certificeret 2016 og igen 2020
  • Certificeret Børneqigong-instruktør 2016
  • Masterclass Fascia 1 + 2, 2019

Hold:

Onsdage 17.30-19.00 Qigong M/K
Tilmelding på www.aasgf.dk (Årslev-Sdr. Nærå gymnastikforening)
Sted: Husmandsstedet, Over Bækken 1, 5792 Årslev

Onsdage 19.15-20.30 Godnat-qigong M/K
Mit private hold – tilmelding på mariannegaardehansen@gmail.com
Sted: Husmandsstedet, Over Bækken 1, 5792 Årslev

Pop-up-qigong

Endvidere tilbyder jeg pop-up-qigong i sommerperioden, når vejret er godt.
Sted: Anes Høj, Ibjergvej 11, 5792 Årslev
Se opslag i min FB-gruppe Qigong v. Marianne Gaarde

Qigong-intro – 2024

Jeg afholder gratis prøvetimer i qigong som følger:

  • Onsdag, 07.08.2024 kl. 19-20.15
  • Onsdag, 14.08.2024 kl. 19-20.15

Sted: Husmandsstedet, Over Bækken 1, 5792 Årslev (udendørs ved godt vejr ellers indendørs i loen)

Medbring: Drikkedunk og evt. sko/trøje.

Program: 

  • Kl. 19.00-19.15 Kort introduktion af qigong, mine hold og lidt om mig
  • Kl. 19.15-20.15 Qigong

Afslutningsvis bliver der tid til spørgsmål og evt. tilmelding.

Kontakt

Adresse: Stationsvej 20, 5792 Årslev
Mail: mariannegaardehansen@gmail.com
Mobil:  2448 7890
Sociale medier: FB-gruppen Qigong v. Marianne Gaarde

Mit møde med Qigong, Vibeke Fraling og hvad det har gjort for mig

Vi er tilbage i foråret 2013, hvor jeg første gang støder på Qigong. Jeg bliver af min veninde inviteret med til en prøvetime, som Vibeke, der selv er helt nystartet Qigonginstruktør, afholder.

I efteråret 2013 starter Vibeke Qigong-hold op i Årslev Sønder Nærå gymnastikforening, og det melder jeg mig til. Jeg mærker med det samme, at det her er godt for min krop og for min koncentrationsevne, men jeg kan også i starten mærke en usikkerhed eller modstand på, at Qigong er langsomme bevægelser kombineret med åndedræt. Som gymnast, aerobic- og zumba-udøver var jeg vant til tempo og høj puls.

Som tiden går, begynder jeg at mærke, hvordan Qigong gør mig godt. Det gør godt fysisk, og det gør noget for mit tankemylder i hovedet. Jeg var så begejstret, at jeg ikke missede én eneste gang hele sæsonen.

Noget forandres i mig
Fysisk havde jeg siden min første graviditet og fødsel i 1991 døjet med kroniske lændesmerter, og psykisk var jeg tilbage i 2013 alt for stresset.

Efter et halvt år med Vibekes Qigong lagde jeg pludselig en dag mærke til, at jeg var blevet bedre til at trække vejret dybt fx under svømning, og jeg lagde mærke til, at mine lændesmerter var næsten væk.

Mht. stress så var og er det en større opgave, men jeg kunne mærke, at den måde – Vibeke guidede og underviste på – gjorde, at der blev ro i mit hoved, og det var fantastisk.

Mindfulness i bevægelse
Når vi forklarer Qigong som mindfulness i bevægelse, så er det præcis det, der har gjort en forskel for mig. Jeg har haft så meget tankemylder, at stillesiddende mindfulness eller meditation ikke ville være det rigtige for mig. Tankemylderet er først forsvundet ved, at jeg med seriøs og vedholdende guidning er kommet fra hovedet og ned i kroppen. I en 90 minutters træningssession har det nogle gange kunnet tage helt op til 45 minutter, førend tankemylderet er stoppet.

I september 2015 var Vibeke Fraling imidlertid blevet selvstændig og havde startet ”Vibeke Fraling Qigong Academy”. En dag prikkede hun mig på skulderen og sagde; ”Er det ikke noget for dig at blive instruktør? Jeg starter hold op om 4 uger, og du kan få en plads”.
Med det samme kunne jeg mærke, at der tændtes en flamme inden i. Mig – Qigonginstruktør – ja for pokker. Det er da præcis det, jeg skal.

Som sagt fik jeg en plads på hold 4 på Vibeke Fralings første uddannelse, og brugte de næste 7 måneder på at nørde Qigong og lære alle de ting omkring Qigong, som Vibeke kunne. Og i april 2016 stod jeg som færdiguddannet Qigonginstruktør v. Vibeke Fraling og startede med det samme op Qigong-hold på Husmandsstedet i Årslev.

Siden har jeg undervist fast på Husmandsstedet, Amandaskolen i Kerteminde og på Sundhedscenteret Åhaven i perioder, og jeg har lejlighedsvist været hyret til enkeltarrangementer, hvor folk har skullet stifte bekendtskab med Qigong.

Jeg elsker at undervise i Qigong og har lært så meget ved det. Den største lære er dog, at jeg aldrig bliver færdig med at lære, og jeg er meget ydmyg overfor det redskab, jeg har lært ved Vibeke Fraling.

Marianne-Qigong-instruktør-Vibeke-Fraling-
Ved Mariannes første certificering i 2016
cert. Qigong instruktør Marianne Gaarde Hansens hold I naturen med træer og himmel bag sig
Mariannes Pop up Qigong i Naturen
cert. Qigong instruktør Marianne Gaarde Hansens hold I naturen - Namaste, tak for Qigong.
Mariannes pop Up Qigong hols I naturen - Anes høj ved Årslev

Mit udbytte af Qigong

Mit udbytte af Qigong-uddannelsen har været rigtig stort. For det første har jeg haft en eminent underviser i Vibeke Fraling, og for det andet har jeg mødt Qigong på et tidspunkt i mit liv med store børn, hvor jeg har haft mulighed for at kunne fordybe mig og bruge meget tid på at lære og forstå Qigong og tænkningen bag.

Jeg har i perioder været voldsomt stressramt og har derfor ikke kunnet tage alt det ind, som Vibeke har forsøgt at lære fra sig, og omvendt ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag, hvis jeg ikke havde været så heldig at møde og lære Qigong.

På den nye uddannelse, som jeg har afsluttet her i 2020, har jeg fået meget mere viden på det personlige plan, men jeg har også lært meget mere omkring det at undervise, at opbygge programmer og lave progression i min undervisning og læse mine deltagere, at fornemme, arbejde med og opbygge Qi.

Min rolle og mine ønsker ift. min funktion som Qigong instruktør

Jeg vil helt klart fortsætte med mine M/K-hold én gang ugentligt, for det er min uges højdepunkt. Derudover pusler jeg med tanken om at starte Qigong-hold for fx demensramte, som vil have stor glæde af Qigong. Det skal være et hold, hvor det gode humør er i højsædet, og hvor alle øvelser kan laves både siddende og stående og er tilpasset den enkelte deltagers formåen.

Endvidere drømmer jeg om lave retreats, hvor bl.a. Qigong og sund kost skal indgå. Der er flere, der har spurgt mig, om ikke jeg kunne finde på at lave noget sådant, og jo det kunne være rigtig sjovt.

Efter at have været certificeret nogle år

Jeg har som skrevet været uddannet siden april 2016 på Vibeke Fralings første uddannelse og har undervist lige siden.

Mine Qigong-hold betyder meget for mig. Jeg glæder mig til hver eneste undervisningsgang og har så gode oplevelser og respons på mine hold.

Jeg har holdt fast i mit oprindelige hold i Årslev Sdr. Nærå gymnastikforening, som er hver onsdag kl. 17.30-19.00 på Husmandsstedet i Årslev. Desuden har jeg mit eget private godnat-Qigong-hold hver onsdag kl. 19.15-20.30, hvor jeg har meget fokus på at komme over i vores ro-på-nervesystem, så deltagerne får en god nattesøvn efterfølgende.
Endelig laver jeg udendørs Qigong i sommermånederne, hvilket er helt fantastisk.

Qigong har gjort en kæmpe forskel for mig og mit velbefindende. Det er kommet for at blive, for med den stress og det tempo, der er i vores samfund i dag, så har vi mennesker så meget brug for Qigong, og den ro, det giver.
Det at Qigong er ”mindfulness i bevægelse” passer perfekt til os vesterlændinge, der har så svært ved at få abehjernen til at tie stille. Dér er Qigong nemlig fuldstændig uovertruffen!

Marianne-Qigong-instruktør-Vibeke-Fraling-
cert. Qigong instruktør Marianne Gaarde Hansen I naturen - Namaste, tak for Qigong
Namaste, tak for Qigong!

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: