International Qigong dag 2024 - Sara i Stige

Qigong instruktør Trainee

Sara Papis

Uddannelse

  • Certificeret Qigong instruktør​ januar 2024
  • Tilmeldt Børne Qigong Instruktør uddannelse som starter februar 2024

Hold og undervisning

  • KK74, Tingløkkeskolen, Dalum: onsdage kl. 18.00-18.50
  • SGF, Stige Skolen, Stige: torsdage kl. 17.45-18.45

Adresse: Odense
Email: spapis@hotmail.com
Telefon: 

Facebook: Sara Papis

Qigonginstruktøruddannelsen - en personlig udviklingsrejse

Jeg har oplevet på egen krop, hvordan yoga og mindfulness hjælper med at få ro på nervesystemet og på tankerne. Jeg er særlig sensitiv og har generaliseret angst.   
Da min datter i en alder af 9 år begyndte at udvikle angst, startede hun med at gå til børneyoga og havde stor gavn af det. Yoga’en og meditationen hjalp mig bl.a. igennem en rigtig hård periode, efter at af mine søster begik selvmord i 2009. Fra det tidspunkt var jeg ikke i tvivl: jeg ønskede at uddanne mig til yoga og mindfulness instruktør for børn, så de fra en tidlig alder kunne lære at mærke deres krop og passe godt på sig selv.

Nervesmerter og angst blev både en slutning og en ny begyndelse

Jeg var godt i gang med uddannelsen som mindfulness instruktør da jeg i 2016 begyndte at få stærke nervesmerter i venstre side af bækkenet, hvor jeg ikke kunne sidde ned uden at fremprovokere smerterne. Min angst blussede samtidig op igen. Jeg mistede mit arbejde efter længere tid sygemelding. Efter 1 års tid, hvor jeg var igennem samtlige afdelingerne på OUH uden at de kunne finde årsagen til smerterne, blev jeg henvist til Smertecentret og Psykiatrien. De fandt en medicinbehandling, som hjalp på smerterne og angsten. Både i Psykiatrien og på Smertecentret fik jeg stor gavn af hold, hvor man fik forklaret kroppens reaktion på stress og smerter, og var også på et MBSR forløb.
Kroniske smerter og generaliseret angst: 2 tunge diagnoser, som jeg skulle lære at leve med. Da jeg fik tildelt førtidspension i en alder af 44 år, besluttede jeg, at det absolut ikke skulle betyde enden på min tilværelse og min drøm. På det tidspunkt fik jeg hjælp af hjemmeplejen 3 gange dagligt, da jeg kunne intet selv pga. de stærke smerter. Det var et meget begrænset liv.
Jeg opsøgte dygtige behandlere og terapeuter, som hver især hjalp mig på min vej. Jeg genvandt stille og roligt fleksibiliteten i kroppen samt adgangen til et mere selvstændigt liv. Pga. smerterne kunne jeg dog stadig ikke sidde ned, og jeg kunne ikke dyrke Yoga, da det fremprovokerede smerterne i bækkenet. Så det var begrænset med overskud og svært at se lyst på tilværelsen.

Og så mødte jeg Qigong!

I foråret 2022 deltog jeg i noget udendørs Qigong undervisning ved en fysioterapeut veninde, som var ved at uddanne sig til Qigong Instruktør. Umiddelbart efter første time følte jeg en skift i mig. Jeg mærkede, at jeg havde mere overskud og følte mig mere glad. Samtidig kunne jeg se, at jeg sagtens kunne klare Qigong uden at det fremprovokerede smerterne for meget.
Jeg blev således ved med at deltage i den ugentlige undervisningstime. Og jeg mærkede for hver gang en større livsglæde og overskud. Qigong’en voksede stille og roligt på mig. Og jeg kom frem til, at jeg ville uddanne mig i denne retning.
Jeg snakkede med min veninde, og da min drøm stadig var at arbejde med børn, anbefalede hun Vibeke Fraling, Qigong Academy, som bl.a. uddanner til Børne Qigong Instruktør.

Mit møde med Qigong & Qigong Academy

Jeg gik ind på Vibekes hjemmeside og fandt ud af, at hun selv havde oplevet et liv med smerter og at Qigong havde hjulpet hende. Det var afgørende for mig at vide, at hun kunne relatere til mine fysiske begrænsninger og smerter.
Et Instruktør hold startede ugen efter, så jeg kontaktede hende med det samme. Der var heldigvis stadig en ledig plads på holdet og et par dage efter mødte jeg til den første live dag i Odense.

Både Level 1 og uddannelse samtidig!

Jeg var nødt til at tage Practitioner og Instruktør uddannelser sideløbende de første uger. På live dagene var derfor det meste nyt for mig. Der mødte jeg Vibeke for første gang. Jeg oplevede hende som en meget kærlig og smilende person. Og hendes grin smitter af – man kan ikke lade være at grine med!
Jeg fandt ud af, at hun er rigtig dygtig til at forklare teorien på en meget lavpraksis måde, så alle kan være med. Og hun forklarer udførelsen af øvelserne på en meget detaljeret plan.
Samtidig var det vildt skønt at møde de andre deltagere på holdet, samt Karina, som er Vibekes assistent på vores hold. Så jeg gik fra live dagene træt men med det største smil og gåpåmod til at gennemføre uddannelsen.
Både Practitioner og Instruktør uddannelser har bekræftet mit første indtryk af Vibeke og hendes undervisning. Begge forløb kendetegnes ved et højt fagligt niveau, med masse af baggrundsviden om filosofien bag Qigong samt en høj præcisionsgrad i beskrivelsen af, hvordan øvelserne skal udføres. Samtidig er der altid masse af grin og livsglæde – både i undervisningsvideoerne samt i live online undervisningstimer. Så det er fedt, at tingene ikke tages for højtideligt!
Jeg er virkelig glad for, at jeg valgte begge uddannelser hos Vibeke, fordi jeg føler, at jeg ikke kun har fået masse af viden med mig, men at jeg samtidig har udviklet mig meget personligt. Det er en dejlig rejse, og et dejligt fællesskab man deler med sit hold.

Hvad har du fået ud af uddannelsen

Masser af viden – teoretisk og praktisk 

Da jeg startede på både Practitioner og Instruktør uddannelser havde jeg ikke særlig meget viden om Qigong, og derfor heller ikke mange forventninger, andet end at jeg nok skulle lære en masse. Jeg blev ikke skuffet, fordi begge uddannelser giver en masse dybdegående viden om Qigong, og om de mange øvelser, som Vibeke lærer fra sig på begge uddannelser.

Systematisk opbygget og ekstra Qigong med WebQigong

Begge uddannelser er bygget op på en rigtig god og systematisk måde og Simplero platformen er nem at navigere i. Desuden er det super, at man har gratis adgang til Web Qigong og Me Treats. Jeg har brugt rigtig meget Web Qigong til min morgen Qigong, så jeg har kunnet vælge mellem de mange videoer og veksle programmerne. Og via de månedlige Me Treats har jeg lært om forskellige emner, som vedrører Qigong.

Studiegruppe

Vi oprettede en studiegruppe med mit hold, hvor vi har mødtes online hver 14. dage, for at drøfte de spørgsmål, vi kunne have og undervise hinanden. Vi har også mødtes live ca. hver 3. mdr. hos hinanden, for at undervise hinanden og også for at have lidt socialt sammen. Det er virkelig rart at have nogen tætte på, som man kan snakke Qigong sammen med! Det er lige så skønt og nødvendigt som en mødregruppe, når man lige har fået en baby. Man oplever en masse sammen via undervisningen og udvikler sig sammen – og man kommer virkelig tætte på hinanden.

Jeg føler derfor at jeg får en masse med mig både fagligt og menneskeligt

Selvom jeg stadig ikke kan sidde ned, har min krop udviklet sig meget, og den kan meget mere, end jeg kunne da jeg startede på Practitioner. Desuden har jeg genvundet tilliden til mig selv, og til hvad jeg kan bidrage med i livet. Og det har støttet mig gennem min personlige udviklingsproces.
Min største succesoplevelse er helt sikkert, da vi skulle starte med at prøveundervise nogle venner. Da synes jeg, at jeg fik gennembruddet. Helt min nervøsitet og usikkerhed forsvandt, da jeg stod og underviste dem. Det føltes, som om jeg havde gjort det hele mit liv – selvom det krævede en masse øvelse og forberedelse inden. Og mine veninder var glade – og afslappede – efter hver time. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde fundet min rette hylde.
Min plan var at begynde med at undervise, når jeg var færdig med Instruktør uddannelsen. Men jeg kom hurtigere i gang! Jeg fik tilbudt et hold i Stige via en af Vibekes deltager fra holdet foran mig. Og så fik tilbudt et andet hold i Dalum via en veninde. Så var det bare med at køre på! Og selvom det kræver en del arbejde, er jeg vildt taknemlig for, at jeg underviser sideløbende med, at jeg gør uddannelsen færdig. Jeg føler, at det giver en ekstra dybde til det, som vi lærer i undervisningen, og jeg lærer øvelserne bedre ved at give fra mig.
Så mit bedste råd til alle, som overvejer at uddanne sig til Qigong instruktør er: kom i gang!

Din rolle og dine ønsker ift. din funktion som Qigong instruktør

Min oprindelige plan var udelukkende at undervise børn. Men efter at være startet med mine to hold til voksne kan jeg mærke, at jeg føler mig tilpas med min rolle. Så jeg tænker, at jeg fremover vil arbejde med begge aldersgrupper.
Ift. det mere voksent publikum ønsker jeg, at mine timer er en tidslomme, hvor de slipper den daglige travlhed samt de kropslige begrænsninger, der måtte være. Jeg ønsker, at deltagerne genvinder kontakten til deres krop, får ro i tankerne og oplever en større livsglæde. I undervisningen fokuserer jeg bevidst på det dybe åndedræt, så den stille og roligt automatiseres og bliver en del af deres hverdage, så de kan få ro på nervesystemet, når der er behov for det. Og jeg fører Vibekes afslappet og uformel undervisningstone videre, så alle føler sig velkommen og vi gør Qigong sammen med et smil på læberne.
Jeg starter først på uddannelsen som Børne Qigong instruktør i januar 2024. Jeg har en vision om at lave familiehold, hvor forældre og børn kan have tid sammen mens de gør Qigong. Jeg ønsker, at via børnene lærer at mærke kroppen og forældrene genfinder kontakten med deres egne via de legende øvelser. Samt at de får et pusterum fra hverdagens ræs, hvor glæden for samværet er i fokus.

Sara papis certificering - vibeke fraling qigong academy
Her får Sara sit certificeringsbevis til Qigong på Stige Skole, hvor jeg (Vibeke Fraling) går til Qigong hos hende. (Januar 2024)

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: