Qigong instruktør

Annette Simling Kristensen

Uddannelse

  • Qigong instruktør 2019
  • Børne Qigonginstruktør 2020

Masterclasses: 

  • Fascia 1-3 2020
  • Spir 1 2020/2021
  • Spir 2 2021/2022

Hold og undervisning

Kontakt Annette

Adresse: Frederikssund

Email: qigongfordig@gmail.com

Tlf.: +45 26 21 42 53

Mit møde med Qigong og Vibeke Fraling – Qigong Academy

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Qigong på et aftenskolekursus i 2011. Øvelserne fangede mig egentlig, men jeg fik aldrig rigtig fundet fordybelsen og flowet. Så det blev ikke til mere på det tidspunkt. Jeg husker ikke hvordan, men i starten af 2017 fandt jeg Vibeke Fraling, og var på et 1½-dags MeTreat-kursus, hvor jeg dels lærte Shibashi-øvelserne og dels fik smagsprøver på forskellig teori.

Og så var jeg solgt! Jeg ville lære mere!!!

Jeg købte Vibekes videoer med Shibashi-serien, og trænede for mig selv. Og jeg nød det! Jeg var også klar til at starte på Vibekes daværende instruktøruddannelse – for min egen fordybelses skyld. Men på det tidspunkt havde jeg planlagt en længere camino-vandring, og der var derfor flere tidspunkter af uddannelsen, hvor jeg ikke kunne deltage, så det måtte jeg opgive. Det blev måske mit held. For i mellemtiden lavede Vibeke uddannelsen om til den nuværende og meget mere omfattende uddannelse.

I januar 2018 var jeg på Practitioner (Level 1), hvor jeg lærte mere teori og mere Shibashi. Det var ganske vist lidt frustrerende, at det ikke helt var de samme øvelser, som jeg havde lært tidligere, for i mellemtiden havde Vibeke nørdet videre med Shibashi-serien og fundet versioner af øvelserne, der var mere i overensstemmelse med de oprindelige. Og som faktisk også føltes mere ligetil og mere flydende i forhold til dem, jeg tidligere havde lært. Det er typisk Vibeke at blive ved med at finjustere på øvelser og materiale.

Det er typisk Vibeke at blive ved med at finjustere på øvelser og materiale.

Jeg måtte lære Qigong

Da jeg i sin tid kastede mig ud i Qigong, var det med ønske om at få mere ro ind i min hverdag. Jeg er et rigtigt ”hoved-menneske”, og det har altid kommet mig til gode i min uddannelse og mine job som ingeniør. Det var derfor vigtigt for mig at komme ned i kroppen for at få mere ro og balance i mit liv, og jeg tænkte, at de langsomme, meditative bevægelser, som Qigong indeholder, kunne tilføre det.

Og det var præcis det, som Qigong Practitioner gav mig: Ro, fordybelse og en højere grad af nærvær.

Jeg havde stor glæde af at integrere dette i mit eget liv, og havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle lære mere Qigong end dette.

Jeg havde stor glæde af at integrere qigong i mit eget liv, og havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle lære mere Qigong end dette, og i hvert fald slet ikke, at jeg skulle være instruktør for andre.  Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg faktisk ret irriteret på Vibeke, fordi jeg synes, at hun var meget insisterende og pågående i sin markedsføring af Level 2! Men jeg vidste jo godt, at det slet ikke handlede om hende, men om at jeg var utrolig tiltrukket af Level 2, men ikke synes at jeg havde tid og overskud – og i øvrigt skulle jeg jo slet ikke være instruktør……  Men jeg ville rigtig gerne lære flere øvelser og mere teori. Så samtidig med at jeg tilmeldte mig kurset, skrev jeg faktisk til Vibeke og skældte hende lidt ud – med et glimt i øjet. Og da først jeg havde haft Level 2, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg også skulle have Level 3 – jeg ville bare lære mere! Både mere teori og flere spændende øvelser.

Så samtidig med at jeg tilmeldte mig kurset, skrev jeg faktisk til Vibeke og skældte hende lidt ud – med et glimt i øjet.

Min oplevelse med level 2 og 3

Da jeg forsatte fortsatte med Level 2 og Level 3 var det først og fremmest for at lære mere Qigong for mig selv og for min egen fordybelses skyld. Så mine forventninger var først og fremmest at få et solidt fundament for min egen Qigong-praksis. Og så forventede jeg også at lære meget mere om den spændende teori, som knytter sig til Qigong og den traditionelle kinesiske medicin, som jeg er utrolig fascineret af. Qigong handler for mig først og fremmest om at komme ned i kroppen og bruge dette til at finde ro i sindet, og jeg havde derfor også en forhåbning om, at Qigong kunne være med til at give mig mere ro og balance i mit liv. Jeg havde overhovedet ingen planer om at skulle være instruktør for andre.
Jeg fik til fulde indfriet mine forventninger til uddannelsen – og meget mere end det! For udover en grundig praktisk viden om de enkelte øvelser og en meget grundig teoretisk viden om både øvelserne og om den traditionelle kinesiske medicin, så viste uddannelsen sig også at indeholde en høj grad af personlig udvikling. Og der var med til at vise mig nye sider af mig selv. Og desuden gav uddannelsen også et fantastisk fællesskab og netværk med mine medkursister.
Under uddannelsen fik jeg også en spirende lyst til at dele min begejstring for Qigong med andre. Det medførte, at jeg efter Level 2 begyndte at instruere mine kolleger i kontor-Qigong, ca. 10-12 minutter 2-3 gange om ugen. Det var meget grænseoverskridende for mig at vise denne side af mig selv frem på min arbejdsplads, for jeg har nok følt lidt, at det var meget ”alternativ” interesse for en ingeniør. Men jeg fik meget positiv respons på dette, og det var nok det første skridt i at stå mere fast i mig selv og det, som jeg brænder for.
Og så fik jeg jo også en erkendelse af, at jeg faktisk rigtig gerne vil ud og fungere som instruktør, så jeg kan dele min glæde ved Qigong og min Qigong-viden med andre – også selv om det slet ikke var min forventning før uddannelsen. Og materialet indeholder også rigtig meget om netop at undervise, og det havde jeg ikke rigtig fokuseret på, da jeg jo ”bare” skulle lave Qigong for mig selv, troede jeg…..

Det bedste ved uddannelsen

Det bedste ved uddannelsen har været det meget grundige materiale, som vi har fået både som e-bøger og som videoer. Det er nogle virkelig grundige e-bøger og et omfattende videomateriale, der helt ned i detaljer viser de enkelte øvelser, og som man kan se igen og igen. Det var rigtig godt i forhold til min læring, og jeg kan stadig se nye ting eller forstå ting på en dybere måde, når jeg genser videoerne eller læser i e-bøgerne. Derudover har livedagene været rigtig gode. Her har der dels været Vibekes grundige gennemgang af stoffet, hvor der har været god plads til uddybende spørgsmål og drøftelser, og dels masser af Qigong. Og så har det allerbedste nok været Vibeke selv, der med sit smittende humør og sin grundighed er en virkelig kapacitet 😊. Det har været meget inspirerende at opleve Vibekes store glæde ved Qigong og den store viden, som hun er i besiddelse af og som hun gavmildt øser ud af. Hun er nørdet på fede måde – hun vil gerne have alle detaljer med i materialet, og hun vil gerne formidle alle detaljer til os kursister. Det er så smittende, og man er ikke i tvivl om, at hun ved, hvad hun taler om. Samtidig har hun en speciel evne til at ”se” os kursister hver især, og udfordre os på en nænsom måde.

Jeg er stolt over at være uddannet ved Vibeke Fraling Qigong Academy

Jeg er meget glad for, at det var Vibeke Fraling Qigong Academy, jeg faldt over, da jeg stiftede bekendtskab med Qigong. Det har givet mig en meget grundig uddannelse, som jeg bestemt er stolt af. Først og fremmest fordi uddannelsen er så grundig og har givet så meget viden, både teoretisk og praktisk, på et højt fagligt niveau. Men også fordi Vibeke har været en eminent underviser, der i den grad har formået at inspirere og give lyst til at lære mere og mere….. Og hun har også formået at skabe et godt og trygt fællesskab på uddannelsen, som har givet et rigtig godt netværk.

Jeg fik til fulde indfriet mine forventninger – og meget mere end det! For udover en grundig teoretisk viden, en praktisk viden om de enkelte øvelser og fundamentet for en solid egen-praksis, viste uddannelsen sig også at indeholde en høj grad af personlig udvikling. Og et fantastisk fællesskab og netværk med mine medkursister.

Min udfordring

Min største udfordring ved uddannelsen har nok været at være vedholdende med min egen Qigong-praksis, specielt i starten. Det var en ny daglig vane, der skulle integreres, og ved travlhed i hverdagen kunne det glippe. Men det blev lettere, efterhånden som jeg mærkede, at det gjorde mig godt. Og det var rigtig godt, at der blev holdt tæt kontakt mellem Vibeke og os kursister via Q&A og facebook-gruppe imellem de moduler, hvor vi mødtes fysisk.

Mine 3 mest exceptionelle oplevelser med qigong

  • Jeg har fået et fantastisk redskab til at komme fra hovedet og ned i kroppen. Både via øvelserne og via åndedrættet. Det har været med til at give mig meget mere ro i sindet og gjort mig bedre til at være nærværende i nuet.
  • Jeg har fået en bedre kropsbevidsthed. Jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler, og handle på dem. Og til at finde lige præcis de Qigong-øvelser, som kan hjælpe mig, når kroppen eller sindet gør knuder.
  • Jeg har fået et større kendskab til mig selv. Jeg har undervejs fået øje på nogle af mine mønstre, som har været med til at spænde ben for mig. Disse indsigter har været med til at give mig lysten, og modet, til selv at stå frem og virke som instruktør.

Min drøm med Qigong

Først og fremmest vil jeg bruge Qigong til min egen fordybelse. Som mit værktøj til at komme ned i kroppen og få ro i sindet. Men jeg vil også rigtig gerne virke som instruktør i forskellige sammenhænge, og dermed udbrede Qigong til andre.

Som Qigong instruktør

Det vigtigste for mig er at bruge Qigong til min egen fordybelse – som mit værktøj til at komme ned i kroppen og få ro i sindet. Men jeg er også klar til at være instruktør i forskellige sammenhænge, og dermed udbrede Qigong til andre.

I forlængelse af min undervisning af mine kolleger, kunne jeg godt tænke mig at instruere i Qigong på kontorarbejdspladser. Det at have stillesiddende arbejde ved PC mv. kan give mange udfordringer i form af spændinger og smerter i hals, nakke, ryg og lænd, dårlig holdning og overfladisk vejrtrækning. Jeg oplevede, at mine kolleger var overraskede over, hvor hurtigt de kom ned i kroppen, og over at de fik brugt kroppen på en ny og anderledes måde. Jeg er derfor overbevist om, at regelmæssig kontor-Qigong kan gøre noget godt for ”kontor-kroppe”. Jeg kunne også godt tænke mig at instruere i Qigong med henblik på at forebygge eller minimere stress, da jeg fra min egen krop kan mærke, at dette har en effekt. I det hele taget ser jeg Qigong som en virkningsfuld metode til at bringe balance i krop og sind, og få mere ro, uanset hvor du er i livet.

Jeg er derfor overbevist om, at regelmæssig kontor-Qigong kan gøre noget godt for ”kontor-kroppe”. 

Jeg kunne også godt tænke mig at instruere i Qigong med henblik på at forebygge eller minimere stress. Dette da jeg fra min egen krop kan mærke, at det har en effekt.

I det hele taget ser jeg Qigong som en virkningsfuld metode til at bringe balance i krop og sind, og få mere ro. Uanset hvor du er i livet.

Hvad er dit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong?

Mit allerbedste råd vil være at prøve det på egen krop og mærke hvilken forskel, det gør for dig.

Jeg kan slet ikke forestille mig, at der er nogle, der ikke vil have glæde af Qigong.

Efter certificeringen er jeg fortsat med at uddanne mig hos Vibeke Fraling Qigong Academy, og det omfatter både Qigong-mæssige emner som personlig udvikling. Jeg oplever Vibeke som en meget vidende og engageret underviser, der både støtter og udfordrer os, gerne med et kærligt spark bagi…… Også her oplever jeg et meget nært fællesskab blandt os certificerede instruktører, med gode muligheder for sparring og erfaringsudveksling.
Det er stadig meget vigtigt for mig, at bruge Qigong til min egen fordybelse – som mit værktøj til at komme ned i kroppen og få ro i sindet. Derudover kan jeg mærke, at Qigong bliver en mere og mere integreret del af mit liv, og at det har hjulpet mig til at blive mere bevidst om, hvad der betyder noget for mig, og at stå ved det. Jeg kan ikke forestille mig, at Qigong ikke bliver ved med at være en vigtig del af min hverdag.

God Qi til dig!

Annette

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: