Annette Simling Kristensen qigong underviser

Qigong instruktør

Annette Simling Kristensen

Uddannelse

Hold og undervisning

Kontakt Annette

Adresse: Frederikssund

Email: qigongfordig@gmail.com

Mit møde med Qigong og Vibeke Fraling – Qigong Academy

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Qigong på et aftenskolekursus i 2011. Øvelserne fangede mig egentlig, men jeg fik aldrig rigtig fundet fordybelsen og flowet. Så det blev ikke til mere på det tidspunkt.

Jeg husker ikke hvordan, men i starten af 2017 fandt jeg Vibeke Fraling. Jeg var på et 1½-dags MeTreat-kursus, hvor jeg dels lærte Shibashi-øvelserne og dels fik smagsprøver på forskellig teori.

Og så var jeg solgt! Jeg ville lære mere!!!

Jeg købte Vibekes videoer med Shibashi-serien, og trænede for mig selv. Og jeg nød det!

Jeg var også klar til at starte på Vibekes daværende instruktøruddannelse – for min egen fordybelses skyld. Men på det tidspunkt havde jeg planlagt en længere camino-vandring, og der var derfor flere tidspunkter af uddannelsen, hvor jeg ikke kunne deltage. Så det måtte jeg opgive.

Det blev måske mit held. For i mellemtiden lavede Vibeke uddannelsen om til den nuværende, og meget mere omfattende, uddannelse.

Om Qigong Practitioner kurset

I januar 2018 var jeg på Qigong Practitioner, hvor jeg lærte mere teori og mere Shibashi. Det var ganske vist lidt frustrerende, at det ikke helt var de samme øvelser, som jeg havde lært tidligere. I mellemtiden var Vibeke kommet under uddannelse hos repræsentanten for grundlæggeren af serien. Vibekes nørderi med de oprindelige øvelser betød at nogle øvelser oplevedes helt anderledes. Men faktisk føltes de også mere ligetil og mere flydende i forhold til dem, jeg tidligere havde lært.

Det er typisk Vibeke at blive ved med at finjustere på øvelser og materiale.

Da jeg i sin tid kastede mig ud i Qigong, var det med ønske om at få mere ro ind i min hverdag. Jeg er et rigtigt ”hoved-menneske”, og det var derfor vigtigt for mig at komme ned i kroppen. Jeg tænkte, at de langsomme, meditative bevægelser, som Qigong indeholder, kunne tilføre det.

Og det var præcis det, som Qigong Practitioner gav mig: Ro, fordybelse og en højere grad af nærvær.

Jeg havde stor glæde af at integrere dette i mit eget liv, og havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle lære mere Qigong end dette.

Om Traniee Level 2 og Level 3

Mine overvejelser har først og fremmest handlet om, at Qigong var noget, som jeg skulle gøre for mig selv, og for min egen skyld. Qigong handler for mig først og fremmest om at komme ned i kroppen og bruge dette til at finde ro i sindet. Jeg havde overhovedet ingen planer om at skulle være instruktør for andre.

Det var først og fremmest et ønske om at lære mere (der gjorde, at jeg tog Level 2 og Level 3). Lære mere teori og flere spændende øvelser end de opvarmningsøvelser og Shibashi-serien, som jeg allerede havde lært på Qigong Practitioner. Og dermed få flere og flere redskaber til min egen fordybelse.

Egentlig havde jeg ikke tænkt, at jeg skulle længere end Qigong Practitioner. Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg faktisk ret irriteret på Vibeke. Jeg synes, at hun var meget insisterende og pågående i sin markedsføring af Level 2!

Men jeg vidste jo godt, at det ikke handlede om hende, men om at jeg var utrolig tiltrukket af Level 2, men ikke synes at jeg havde tid og overskud. I øvrigt skulle jeg jo slet ikke være instruktør……  Men jeg ville rigtig gerne lære mere teori.

Så samtidig med at jeg tilmeldte mig kurset, skrev jeg faktisk til Vibeke og skældte hende lidt ud – med et glimt i øjet.

Og da først jeg havde haft Level 2, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg også skulle have Level 3 . Jeg ville bare lære mere! Både mere teori og flere spændende øvelser.

Efter Level 2 var jeg også begyndt at instruere mine kolleger i kontor-Qigong, ca. 10-12 minutter 2-3 gange om ugen. Jeg fik meget positiv respons på dette.

Så dér kom den første spirende tanke om, at jeg faktisk gerne ville virke som instruktør i en eller anden form for at dele min glæde ved Qigong med andre.  

Mine forventninger til uddannelsen

Jeg forventede, at lære en masse praktiske Qigong-øvelser og samtidig lære teorien bag på Level 2 og Level 3. Og så forventede jeg at lære lidt mere om baggrunden for Qigong og om den traditionelle kinesiske medicin, som jeg er meget fascineret af.

Først og fremmest så jeg frem til at få et grundigt fundament for min egen fordybelse i Qigong.

Jeg var også tiltalt af, at man udover live-undervisningen på de enkelte moduler også får adgang til nogle grundige e-bøger og et omfattende videomateriale. Så jeg hele tiden havde materiale ved hånden.  

Jeg fik til fulde indfriet mine forventninger – og meget mere end det! For udover en grundig teoretisk viden, en praktisk viden om de enkelte øvelser og fundamentet for en solid egen-praksis, viste uddannelsen sig også at indeholde en høj grad af personlig udvikling. Og et fantastisk fællesskab og netværk med mine medkursister.

Og så fik jeg jo også en erkendelse af, at jeg faktisk rigtig gerne vil ud og fungere som instruktør, så jeg kan dele min glæde ved Qigong og min Qigong-viden med andre.

Materialet indeholder også rigtig meget om netop at undervise. Det havde jeg ikke rigtig fokuseret på, da jeg jo ”bare” skulle lave Qigong for mig selv, troede jeg…..     

Det bedste ved uddannelsen har været det meget grundige materiale, som vi har fået både som e-bøger og som videoer.

Det er nogle virkelig grundige e-bøger og et omfattende videomateriale, der helt ned i detaljer viser de enkelte øvelser, og som man kan se igen og igen. Det var rigtig godt i forhold til min læring. Jeg kan stadig se nye ting, eller forstå ting på en dybere måde, når jeg genser videoerne eller læser i e-bøgerne.

Derudover har livedagene været rigtig gode. Her har der dels været Vibekes grundige gennemgang af stoffet, hvor der har været god plads til uddybende spørgsmål og drøftelser, og dels masser af Qigong.

Min oplevelse af Vibeke

Og så har det allerbedste nok været Vibeke selv, der med sit smittende humør og sin grundighed er en virkelig kapacitet. Det har været meget inspirerende at opleve Vibekes store glæde ved Qigong og den store viden, som hun er i besiddelse af og som hun gavmildt øser ud af.

Hun er nørdet på fede måde. Hun vil gerne have alle detaljer med og vil gerne formidle alle detaljer til os kursister. Det er så smittende, og man er ikke i tvivl om, at hun ved, hvad hun taler om. Samtidig har hun en speciel evne til at ”se” os kursister hver især, og udfordre os på en nænsom måde.

Min udfordring

Min største udfordring ved uddannelsen har nok været, at være vedholdende med min egen Qigong-praksis, specielt i starten.

Det var en ny daglig vane, der skulle integreres, og ved travlhed i hverdagen kunne det glippe. Men det blev lettere, efterhånden som jeg mærkede, at det gjorde mig godt.

Og det var rigtig godt, at der blev holdt tæt kontakt mellem Vibeke og os kursister via Q&A/spørgetimer og facebook-gruppe imellem de moduler, hvor vi mødtes fysisk.    

Mine 3 mest exceptionelle oplevelser med qigong

·        Jeg har fået et fantastisk redskab til at komme fra hovedet og ned i kroppen. Både via øvelserne og via åndedrættet. Det har været med til at give mig meget mere ro i sindet og gjort mig bedre til at være nærværende i nuet.

·        Jeg har fået en bedre kropsbevidsthed. Jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler, og handle på dem. Og til at finde lige præcis de Qigong-øvelser, som kan hjælpe mig, når kroppen eller sindet gør knuder.  

·        Jeg har fået et større kendskab til mig selv. Jeg har undervejs fået øje på nogle af mine mønstre, som har været med til at spænde ben for mig. Disse indsigter har været med til at give mig lysten, og modet, til selv at stå frem og virke som instruktør.    

Min drøm med Qigong

Først og fremmest vil jeg bruge Qigong til min egen fordybelse. Som mit værktøj til at komme ned i kroppen og få ro i sindet. Men jeg vil også rigtig gerne virke som instruktør i forskellige sammenhænge, og dermed udbrede Qigong til andre. 

Som Qigong instruktør

I forlængelse af min undervisning af mine kolleger, kunne jeg godt tænke mig at instruere i Qigong på kontorarbejdspladser.

Det at have stillesiddende arbejde ved PC mv. kan give mange udfordringer. Bla. i form af spændinger og smerter i hals, nakke, ryg og lænd, dårlig holdning og overfladisk vejrtrækning. Jeg oplevede, at mine kolleger var overraskede over, hvor hurtigt de kom ned i kroppen, og over at de fik brugt kroppen på en ny og anderledes måde.

Jeg er derfor overbevist om, at regelmæssig kontor-Qigong kan gøre noget godt for ”kontor-kroppe”. 

Jeg kunne også godt tænke mig at instruere i Qigong med henblik på at forebygge eller minimere stress. Dette da jeg fra min egen krop kan mærke, at det har en effekt. 

I det hele taget ser jeg Qigong som en virkningsfuld metode til at bringe balance i krop og sind, og få mere ro. Uanset hvor du er i livet.

Kan du anbefale Qigong Academy?

Jeg er meget glad for, at det var Vibeke Fraling Qigong Academy, jeg faldt over, da jeg stiftede bekendtskab med Qigong. Det har givet mig en meget grundig uddannelse, som jeg bestemt er stolt af. 

Først og fremmest fordi uddannelsen er så grundig og har givet så meget viden, både teoretisk og praktisk, på et højt fagligt niveau. 

Men også fordi Vibeke har været en eminent underviser, der i den grad har formået at inspirere og give lyst til at lære mere og mere….. Og hun har også formået at skabe et godt og trygt fællesskab på uddannelsen, som har givet et rigtig godt netværk.  

Jeg vil helt bestemt anbefale Vibeke Fraling Qigong Academy til andre, der har lyst til at lære Qigong på et højt fagligt niveau. 

Hvad er dit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong?

Mit allerbedste råd vil være at prøve det på egen krop og mærke hvilken forskel, det gør for dig.

Jeg kan slet ikke forestille mig, at der er nogle, der ikke vil have glæde af Qigong.

God Qi til dig!

Annette

Lær hvad 10 minutters daglig Qigong kan gøre for din sundhed – på 5 dage

0 kr for at deltage Ja, jeg vil gerne deltage!

.

Fornavn og efternavn:

Email:


Med kun 10 minutters daglig Qigong vil du:

  • Mindske stress, da kroppen afspændes og den beroligende og genopbyggende del af nervesystemet aktiveres
  • Få bedre søvn, da motion stabiliserer hormoner med indvirkning på søvn og søvnens kvalitet
  • Lindre gener fra spændinger i kroppen