Rottens år Godt Nytår

Kinesisk nytår 2020 – Rottens år

Indholdsfortegnelse

Om Rottens år 2020


Kinesisk nytår falder i 2020 på datoen d. 25.1.2020. Det er samtidig her Vibeke Fraling Qigong Academy officielt har åbning af de nye lokaler – se mere her: https://www.facebook.com/VibekeFralingQigongAcademy/

Nedenfor kan du læse, hvorfor det passer så godt ind i den kinesiske astrologi, at denne tilføjelse med egne lokaler kommer netop nu.  

År 2020 er, ifølge det kinesiske nytår, Rottens år. Det kinesiske navn for Rotten er = Shu 鼠. 

I modsætning til den vestlige kultur anses rotten positivt, og er højt respekteret i Kina. Rotten er det første af de 12 astrologiske dyr, og det er derfor også en ny begyndelse af denne astrologiske cyklus. De andre dyr i den kinesiske nytårs cyklus kan du læse mere om her: https://www.qigongacademy.dk/hundens-aar-2018/

Faktisk er 2020 nærmere bestemt Metal Rottens år. Rottens år symboliserer i sig selv håb og rigdom, og metal symboliserer ambition, beslutsomhed, fremskridt og vedholdenhed. 
Det er en kombination der kun sker hver 60. år. 

Rottens faste element er vand. Vand er forbundet med fleksibilitet, intelligens, visdom og rigdom. Når metal og vand elementerne kombineres forudsiges det, at året  bliver fyldt med muligheder, ændringer og gode udsigter.

Rottens år er derfor et godt år for at få ryddet op i de tidligere års “rod” og sætte nye ting i gang. 

Rottens karaktertræk (kort)

Positive sider – kvaliteter i balance

 • Nysgerrig
 • Indsigtsfuld
 • God intuition- og observationsevne
 • Positiv
 • God til at være i nuet

Negative sider – kvaliteter som kan balanceres

 • Beregnende
 • Nærig/grådig
 • Pertentlig
 • Egoistisk
 • Stædig
 • Tendens til jalousi

 

Generelt om Rotten


Folk født i rottens år er, ifølge kinesisk astrologi, spændende og intelligente at være i selskab med. De er muntre, fantasifulde, indsigtsfulde, charmerende og snakkesalige. 

De er meget loyale og omsorgsfulde overfor dem, som de betegner som værende i deres inderkreds, og de værner meget om deres privatliv. Føler de, at deres tillid svigtes, kan folk født i rottens år, dog komme til at tage det meget nært, og på den baggrund blive smålige, pedantiske, stædige og vrede. 

De er ambitiøse, intuitive, har en positiv indstilling, og er gode til at se muligheder og handle på disse.

De kan dog samtidig have tendens til at være overambitiøse, stædige og manipulerende, og de skal passe på med, ikke at fremtvinge deres ambitioner igennem på bekostning af andre. Samtidig er de gode strateger, og de ting, som de gør, har altid en “bagtanke” – her kan de især gøre brug af deres gode observationsevner og detaljeorientering. 

Folk født i rottens år er tilpasningsdygtige, problemløsende og hurtige til at træffe beslutninger –  derfor er de gode overlevere, og de kan klare sig igennem enhver situation. 

Hvordan man fejrer kinesisk nytår kan du læse om her https://qigongacademy.dk/kinesisk-nytaar/

 


Lanterner kendetegner Kinesisk Nytår

新年快乐 (Xīnnián kuàilè) – godt kinesisk nytår, til alle!

 

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Børne Qigong Workshop med Webinar

Workshop med webinar – indhold Børne Qigong Workshop med Webinar er Børne Qigong Workshop samt halvanden times webinar med Qigong Master Vibeke Fraling og Børne

Læs mere »
Qigong i Klassen

Skole Qigong

Hvad er Skole Qigong? Skole Qigong er Qigong, man gør i skolen, i skoletiden. Som lærer har jeg gjort Qigong med mine elever jævnligt og

Læs mere »