Hundens år cover

Hundens år 2018

Indholdsfortegnelse

Hundens år 2018

2018 er Hundens år – den brune hunds år for at være helt præcis.

Den brune hunds år = 年狗年春 på kinesisk.

Hundens år 2018 starter den 16. februar 2018 og slutter den 4. februar 2019.

Du kan læse om det Kinesiske Nytår her.

Hunden er kun et ud af tolv dyr

Legenden om de tolv dyr

Ifølge gamle sagn kaldte Buddha dyreriget sammen for at genetablere verdens orden.

Men kun tolv dyr dukkede op. Som belønning for deres loyalitet fik de tildelt et år i den kinesiske kalenders 12 års cyklus.

Årene blev tildelt i den rækkefølge som dyrene dukkede op til mødet. Alt der sker i løbet af dette år præges af årets dyrs natur.

Hundens-år-chinese-zodiac

​​”Jade-Kejseren Buddha bad sine disciple invitere alle verdens dyr. Rotten aftalte med sin bedste ven katten, at de skulle vække hinanden, så de kunne være de første, der kom afsted. Katten lagde sig trygt til at sove i fuld tillid til aftalen med rotten. Men Rotten lagde sig til at sove i oksens øre. Rotten vidste nemlig, at Oksen altid vågnede tidligt og dermed var Rotten sikker på at komme tidligt op.Da dagen gryede vågnede Oksen som altid og startede sin lange vandring mod himmeriget. Da den ankom til Himmerigs Porte sprang Rotten ud af øret og kom derved først til mødet med Buddha.Så kom Oksen og alle de andre

Dernæst kom selvfølgelig Oksen som havde båret Rotten hele vejen. Tigeren kom som den tredje takket være sin fysiske styrke. Kaninen var den fjerde på grund af sine evne til at hoppe over stok og sten. Dragen fløj over floden og ankom som nummer fem. Jade Kejseren undrede sig over, hvorfor han ikke var fløjet ind på en førsteplads. Dragen svarede, at han først havde været nødt til at forhindre tørke længere nede ad floden og derpå blæse en stok ind med en Kanin på inden han kunne tænke på sig selv.  Slangen svømmede ved siden af Hesten og kun ved at skræmme Hesten kom Slangen ind som nummer seks og Hesten som nummer syv. Geden, Aben og Hanen lykkedes ved fælles kraft at komme over floden og endte på plads otte, ni og ti. Buddha var temmelig forundret over, at Hunden kom som nummer elleve, siden han jo svømmer godt. Hunden forklarede, at han var beskidt og ikke ville svine floden til, så han tog et bad i en dam inden han krydsede floden. Tiden gik og Kejseren spekulerede på om der mon kom flere. Med et hørte han lyde i vandet. Det var en frustreret Gris, der dukkede op. Hvorfor var den dog så sent på den? Jo, Grisen var blevet sulten og var stoppet op inden turen over floden for at spise. Efter maden blev han træt og en lur var nødvendig, før han fortsatte.Katten nåede aldrig op til Buddha for at kræve en plads i hierakiet, derfor er katten og rotten stadig fjender den dag idag.”

Hundens-år-2018-oversigt-dyr-og-år

De tolv dyr og deres år

Disse tolv dyr har hvert sit kalenderår, som de præger. De tolv dyr kom til med Buddhismens indtog i Kina. De erstattede “de tolv grene” i den astrologiske Stamme-Gren cyklus. Store dele af Kina er buddhistiske, men der er også mange der holder sig til Daoismen. Den kan du læse om her.

Hvert år repræsenteres således af et dyr og dets egenskaber og særkendetegn.

Du kan i tabellen her finde dit år og dyr. Hvis du er nysgerrig efter at kende dyrets og dermed dine særkendetegn kan du klikke på dette link og læse mere.

Om Hundens år 2018

Hundens år 2018 starter 16. februar 2018 og slutter 4. februar 2019

  • Det kinesiske navn for Hunden: Gau
  • Det ellevte tegn i den kinesiske dyrekreds.
  • Hunden “hersker” mellem Kl. 19.00 – 21.00
  • Hundens faste element: Jord

Hundens karaktertræk kort

Positive egenskaber

Hunden er særdeles loyal, trofast, ærlig, generøs og uselvisk.

Negative egenskaber

Hunden er også pessimistisk, lettere fraværende, bekymret og reserveret.

Hundens heldige tal

1, 4, 5, 9, 10, 14, 19, 28, 30, 41, 45, 54

Hundens-år-2018-brun-hund

Generelt om Hunden

Ærlige og kærlige er Hundeårpersoner

Personer født i Hundens år er oprigtige og ofte hudløst ærlige. De er også typiske fejlfindere og vil kritisere alt, hvad de føler er forkert. Hundeår personer er samtidig loyale og uselviske venner. De har tendens til at være lidt stædige og en smule ekscentriske. Til gengæld er Hundehår personer rolige som type.

Mennesker født i Hundens tegn kan have tendens til at sætte andre og deres behov før sig selv. Deres beskyttertrang får dem til at “gå gennem ild og vand” for deres nære og kære.

Retfærdighed er virkeligt vigtig for Hundeårpersonen. Og han/hun støtter altid op om den som vurderes at havre ret. Ligesom Hundeårpersonen gerne træder til og hjælper andre.  Hundeårpersoner er populære som venner, da de er meget tillidsvækkende.  Venner og familie betyder alt for Hunden og han/hun kan blive ulykkelig uden realtioner.

“Kan det nu også passe?”

Hundeårpersoner har ry for at være mistænksomme af natur og tillid til andre falder dem ikke altid let. De kan være stædige og konstant på vagt.  De forventer, at andre er ligeså ærlige som de selv, selvom det sjældent er tilfældet. Desuden kan Hundeårpersoner være utroligt bedrevidende og tro sig klogere end alle andre (og sig selv).

Konservativt anlagt anvendes også om Hundeårpersoner. Men også moralske og til tider ganske pragtfulde. At holde på hemmeligheder og tage ansvar er to af Hundens styrker.

Hundens mindre postive karaktertræk er en evig pessimisme. De forventer ofte det værste vil ske. Deres humør er som en rutsjebane skiftevis på toppen og på bunden. Disse humørskift kan både være hyppige og hurtige og de kan have en tendens til let at blive vred eller hidsige. Disse følelsesudsving skyldes oftest at Hundenårpersoner tager sig af alt hvad folk siger og tager det personligt. Kilde

 

Hundens år 2018 præges af hundens kvaliteter

Hundens år præges af trofasthed, loyalitet og retfærdighed. Et år hvor det kan være fordelagtigt at indgå i partnerskaber (privat og professionelt) eller skrive vigtige kontrakter. Hundens år ses også som traditionen år. Dvs. du kan fx reflektere over de traditioner du har eller ikke har med familie og venner.

Hundens år 2018 vil sandsynligvis være et år med gang i. Meget kan komme fem i lyset for at blive set på.

Hundens værdier omkring ærlighed, retfærdighed, mod og at kæmpe for det man tror på samt sine venner kan betyde, et forsøg på at gøre op med ulighed i verden. En ulighed forårsaget af selvoptagethed, grådighed og uvidenhed.

Hunden med sit Jord-element kan betyde endnu større grad af solidaritet. Hundens loyalitet og retfærdighedssans kan blive omdannet til material og åndelig rigdom.

Hundens år er oplagt til livsstilsændringer

Hundens år 2018 er et godt år at gøre grundlæggende livsstilsændringer. Fx begynde at dyrke motion, flytte, skifte job eller hvad der nu kan fremme sundheden). Det kan også være opstart af nye projekter på det arbejdsmæssige felt.

Fordi Hunden er så orienteret omkring uselvisk loyalitet, retfærdighed, moral og ærlighed vil handliger, der er udtalt egoistiske og argumenter der ikke er velovervejede og rimelige vil i stigende grad afvises af flertallet. I stedet vil værdier som empati og social retfærdighed vinde frem.

Der kan være et behov for at skabe tryghed og stabilitet for med afsæt deri at kunne gøre gennemgribende forandringer på mange felter. Forandringerne har alle afsæt i værdier som ærlighed, retfærdighed samt forøgelse af livskvalitet for flere.

 

Hundens-år-2018-new-year
Læs også om det Kinesiske Nytår og historien bag denne “Drageudklædning” og “Løvedansen“
Hundens-år-2018-oversigt-nytår

Datoer for de tolv dyrs Nytår

Efter Hundens år 2018 kommer Grisens år 5. februar 2019.

Her kan du se en oversigt over de tolv dyrs årscyklus. Hvor vi er i det elvte år og afslutter en cyklus 2020.

 

Qigong-Vibeke-Fraling
Hav et fantastisk Hundens år 2018!
Jeg ønsker for dig, at det bliver pragtfuldt!
Især at du undgår at gå i Hundene ;-)

Klar og frisk Qi til dig og dine!

Kh Vibeke

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: