Gunhild Qigong Norge

Begyndelsen og Slutningen går hånd i hånd!

Indholdsfortegnelse

Begyndelsen og slutningen går hånd i hånd

Sådan skrev Gunhild i sin certificeringsopgave i sommer.

Gunhild er netop blevet certificeret Qigong Instruktør!

Gunhild deltog i Level 3 af den certificerede Qigong Instruktør uddannelse ved Qigong Academy i starten af juli i år – 2018. Det var første hold af den reviderede og dermed nye Qigong Instruktør uddannelse. 

Gunhild afleverede sin certificeringsopgave få uger efter kurset – som den første og en måned før deadline!

Opgaven skulle vise Indsigt i, forståelse for og hensigtsmæssig anvendelse af Qigong i forhold til et konkret hold/målgruppe eller lignende.

22 sider var Gunhilds opgave på og den var fyldt med skønne tændstikmænd, der viste de forskellige øvelser, som var en del af hendes Qigongprogram. Opgaven er således fyldt med teori om og i Qigong, de enkelte øvelser/serier, vores virkemidler (fx stemme og musik), samt konkret beskrivelse af, hvordan der instrueres og hvordan der modificeres ved fx skånebehov.

Opgaven var ikke fuldendt før…

Efter at have skrevet sin opgave følte Gunhild trang til at sammenfatte, hvad hun havde arbejdet med i løbet af uddannelsen – på alle mulige planer. Det blev til det sidste afsnit i opgaven, som Gunhild kalder “Betraktninger”.

Da jeg læste opgaven, var jeg en glad og stolt Qigong-mor! Med smil fra øre til øre blev siderne slugt. Og da jeg kom til det sidste afsnit læste jeg med nysgerrighed begyndelsen af dette afsnit, som ikke var en del af opgaveformuleringen, men en absolut smuk opsummering af Gunhilds “rejse”.

Som jeg nærmede mig slutningen af afsnittet løb tårerne ned af kinderne på mig. Rørt over den smukke og poetiske sammenfatning og betaget af, hvor enkelt Gunhild udtrykker den dybde, der er i denne Qigong verden.

Gunhild har givet mig tilladelse til at bringe dette sidste afsnit og det får lov at stå uredigeret og uden yderligere kommentarer fra min side.

“Betraktninger

”Less is more” kunne denne oppgaven hete, hvis den hadde et navn. Det er så mye kunnskap som er gitt oss, og så utrolig vanskelig å få med ”litt av alt”. Hvordan jeg har klart å holde tak i KISS (keep it simple, sweetie) er jammen ikke godt å si.

Jeg har skrevet og lest, strøket ut og føyd til, revet meg i håret av fortvilelse og danset av glede, når jeg syntes, jeg fikk nye innsikter og gode ideer. Jeg har vært i Qigonboblen en uke og hatt alle døgnets timer til disposisjon, uten klokke og fri for både vannrette og loddrette forbindelser (de loddrette måtte noen ganger kontaktes for hjelp til datatekniske ting.) Så laget jeg meg noen mellomrom til å gjøre Qigong med  Vibeke Fraling og Robert Peng, til å spise og til å sove dypt . Dette har virkelig vært en prosess som for meg er et godt bilde på Vejen i Dao; den indre Vej. På ”utsiden” finnes det en ferdig Certifiseringsoppgave.

Nå er jeg ved slutten av denne delen av min livsvei, men sammen med ”Slutten” står tvillingsøsteren ”Begynnelsen” og venter. Før jeg sier takk for følget til ”Slutten”, tar vi oss tid til en refleksjon rundt alt som har skjedd de 10 mnd. vi har vandret sammen ”Begynnelsen” og jeg, og som har ledet meg frem dit, jeg er i dag.

Hva visste jeg, da vi to møttes, om Qigong som en del av Traditional Chinese Medisin (TCM). Jeg hadde riktignok hørt om Dao, men visste ikke at kongstanken i TCM er at ubalanse og blokkeringer i energiens/Qis flow i kroppen fører til sykdom. Jeg fikk høre skapelseshistorien om, hvordan alt ble til og om de essensielle aspektene i Daoismen og Qigong.

Ukjent var det også, at det sentrale begrepet i Daoismen er et kinesisk tegn, som kan oversettes med “Vejen”. Ingen hadde fortalt meg, at Qi er som en bro mellom kropp, sinn, følelser og ånd/sjel , og at det handler om å balansere kropp og sinn ved å balansere Yin og Yang, de 5 elementer/faser og Baguan. Jeg lærte, at de 5 elementer som oppstår av dansen mellom Yin og Yang er Metall, Vann, Tre, Ild og Jord, at de støtter hverandre, at de består av Qi i forskjellige sammensetninger og at elementene er knyttet til våre organer. Jeg lærte om musikk og frekvenser, som har de 5 elementer i seg – og hvordan vi bruker musikk og stemme i instruksjon og meditasjon i Qigong.

Men denne Vejen – hvor går den?  Jeg lærte om indre og ytre alkymi, at ”å handle ved ikke å handle” er veien til indre alkymi i Daoismen, og at det kan beskrives som å ”følge flowen”. Jeg kjøpte en bok som beskriver denne Vejen i 81 vers, og mens jeg leste i den og gjorde min Qigong, oppdaget jeg et nytt språk bestående av ord som Jing, Qi, Shen, Ming Men, Dantien, Wu Wei, Wei Qi field, Stance, Wuji, Zhang Zhuang og mange, mange flere. Jeg lærte at “less is more”, at jeg alltid er der, jeg skal være – og at mål og formål for å gjøre Qigong og kjenne Dao er dette:

  1. ”Å lære å heale og være vennlig overfor oss selv etterhvert som vi utvikler medfølende hjerter.
  2. Å lære å hjelpe, og bidra til å heale og elske andre fra den overfloden av healende og kjærlighetsfylt energi som vi mottar fra naturen; Himmelen og Jorden.
  3. Å lære om vår opprinnelige kilde og å hjelpe den med å utfolde seg inni oss selv.”

Jeg har fått et fantastisk materiale i form av tre grundige E-bøker, som jeg stadig kikker i og der, jeg alltid finner noe nytt å lære, eller noe jeg har lest før men plutselig forstår på en ny måte. Jeg er blitt anerkjent, sett og bekreftet – og har fått støtte for, at det er viktig, at jeg finner min egen styrke i Qigong, det som er unikt for meg når jeg nå skal videre på Vejen og bli stadig mer av den beste utgaven av meg selv.

Et stykke fremme i mitt indre landskap skimter jeg konturene av Qigonginstruktør Gunhild og oppstarten av Qigong i Haugesund Turnforening. Enda lenger fremme kjenner jeg følelsen av frihet og velvære som pensjonist, og jeg både føler gleden og spenningen ved å skulle treffe Vibeke Fraling og Fabrice Piche i november og lære enda mer. Min Vej inneholder også mange ”Mellomrom”, der jeg står og skuer utover, mellomrom, som er fylt med mennesker, opplevelser, innsikter, utfordringer – alt som finnes langs en livsVej. Og midt i flowen av mine refleksjoner her jeg står sammen med ”Slutten” blir jeg oppmerksom på stemmen til ”Begynnelsen”  som leser høyt Vers 5 i Dao De Jing:

Citat Lao Tzu Dao De Jing vers 5

”Himmel og Jord er upartiske;

De ser de ti tusen ting, som de er.

Den vise er upartisk;

Hun ser folk som de er.

Mellomrommet mellom

Himmel og Jord er som

en belg.

Formen endrer seg men

ikke funksjonen;

Jo mer den beveges

og brukes, jo større

utbytte.

Flere ord teller mindre.

Hold fast i ditt senter.”

 

Taus og takknemlig tar jeg ”Begynnelsen” i hånden og vandrer videre langs Vejen.”

 

Tusind tak Gunhild!

For dig, din unikke energi, dit bidrag til holdet, til mig og ikke mindst for, at du vil være med til sammen med mig at videreudvikle Qigong til børn til brug i pædagogisk, terapeutisk og helsefremmende øjemed.

Gunhild Norge
Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: