coverqigong

Bzzzzz sagde det og så gik min indre skærm i sort midt i min certificering

Indholdsfortegnelse

For en uge siden gik min indre skærm i sort!

Bzzzzz

Sagde det

og BUM var der sort på den indre skærm!

Det har taget mig en uge at få trukket nye kabler og få genstartet den. 😉

Vibeke-Fraling-Fabrice-Piche-Shibashi
Vibeke Fraling og Fabrice Piché aka Yin og Yang i stuen med Shibashi set 1

Tirsdag – fredag uge 45 2018

Tirsdag aften 6/11-2018 hentede jeg min Qigong mester og lærer Fabrice Piché på Nyborg Station. Jeg skulle have eneundervisning i tre dage forud for et weekend Seminar i Taichi Qigong Shibashi set 1. Vi havde virkeligt intensiv undervisning og det var fedt for første gang at stå face to face fremfor over Skype. Vi har arbejdet sammen i over et år og dette var min afslutning på min undervisning i set 1.

I mange timer i de tre dage trænede vi og nørdede detaljer på et plan, som kun er muligt live.

Med en finger har han væltet mig, til jeg lærte at finde balancen på et ben – tilbagelænet!

Han har justeret positionen af mit bækken med tre fingre og lært mig at gøre det samme med mine elever. Helt ud i de mindste kroge har vi været med teori og praksis.

Undervisning på engelsk med fransk accent

Al undervisning har været på engelsk med fransk accent iblandet franske ord og formuleringer, når det engelske ikke var nok. Gudskelov at jeg har lært så mange sprog og har sprogøre!Sætninger som disse fyldte rummet:
“It’s ALL connected”
(ALT er forbundet, red.)
“Oh, you dropped it”
(Åh, du tabte den, red.)
“Extend, feel the Qi”
(Forlæng, mærk Qi/energien, red.)
“Yeah excellent, now you’ve got it, one more like that! And one more… and one more… keep on… Yeah! You’re doing great!
(Jaaa glimrende, nu har du den, en mere sådan! Og en mere… og en mere… fortsæt… Jaa! Du gør det storartet! red.)En øvelse tog næsten halvanden time før jeg ikke længere tabte energibolden af og til eller mistede forbindelsen. Den type nørderi elsker jeg og det viser netop det vidunderlige ved Shibashi Qigong. Selvom vi arbejder på så detaljeret plan og har VIRKELIGT  MANGE detaljer på plads, så er en øvelse aldrig den samme. Den er ny, hver gang man gør den. Man opdager nyt og nye aspekter for hver gentagelse. Gennem den type fokuseret arbejde bliver sindet stille og det giver den dybe indre fred, som tillader energien at flyde frit. Det bliver man glad i låget af!
FAbrice-Piché-og-Vibeke-Fraling ved Knudshoved Fyr Nyborg
Vibeke Fraling og Fabrice Piché har fået grineflip af Qigong

Qigong er sjovt! Virkeligt sjovt!

Og Fabrice og jeg har grinet og grinet! På trods af mange timers intensiv Qigong, var det lattermusklerne, jeg var øm i!Torsdag havde vi fotoshoot ved det gamle færgeleje i Nyborg. Her er et af billederne fra vi fik grineflip midt i en opvarmningsserie til Shibashi Qigong. I baggrunden ses fyret ved Slipshavn. Tak til fotograf Rasmus Boldt.At le og gabe er effektive måder at slippe spændinger og blokeringer. Og mange gange var det det, der gjorde det muligt at tage øvelsen til det næste niveau. Aldrig har min krop føltes så stærk, smidig, blød og blid som i de intensive dage. Det bedste er faktisk, at den stadig har det, selvom hverdagen ikke muliggør den sammen intensive Qigongfordybelse, Men det store arbejde har muliggjort, at der skal mindre til for at være lige der, hvor det er allermest optimalt.Sådan er det, når man foretager et – eller rettere adskillige – “level up”, som Fabrice kalder det.Det talte vi en del om under vores te-forberedelse. Det er en særlig måde at drikke te på, som er ganske meditativ og dermed særdeles velegnet til egen eller fælles fordybelse i et emne.

Shibashi Qigong i Nordeuropa er nu “level-up’et”

Og nu kommer vi til mit Bzzzz øjeblik.

Torsdag eftermiddag under vores Te-meditation siger Fabrice med et, “du kommer til at repræsentere Taichi Qigong Shibashi set 1 meget flot her i Nordeuropa”. Og her skal vi nok lige genopfriske, hvem Fabrice Piché er og hvem han repræsenterer.

Fabrice er repræsentant for Grundlægger af Shibashisystemet professor Lin Housheng og det “International Qigong Information Research Institute”, som Professor Lin repræsenterer. Dette Institut er knyttet til Universitet i Shanghai. Fabrice og Francois Caron er de to officielle repræsentanter for Professor Lin og Shibashi Qigong set 1-8 i Frankrig og Canada . Disse to er de eneste, der officielt er uddannet til at uddanne instruktører og dermed videregive den oprindelige intention, viden og praksis i systemet. De blev præsenteret for verden, som Lins repræsentanter ved denne lejlighed i 2012 med udførelse af set 8, elitesettet.

Så da han sagde det, forstod jeg ikke helt, hvad han sagde. Heller ikke da han gentog det, forstod jeg det helt.Men han fortsatte fuldstændigt upåvirket.“Det betyder, at den uddannelse, du tilbyder skal ændres, så den lever op til de internationale standarder.” Lige først blev jeg ærligt talt bare lidt tøsefornærmet. I mit hoved havde sætningen lydt, som om jeg ikke var dygtig nok osv. Men så begyndte det at dæmre lidt. Det var jo netop fordi, han faktisk synes, jeg ER dygtig nok. Og så blev jeg bare til Maude fra Matador. Ikke at jeg gik i seng der midt på dagen, men indeni dånede jeg og gik i sort skærm.Da han senere spurgte, hvilken øvelse jeg ville undervise i på seminaret som del af min eksamen, tja, så måtte jeg altså lige sidde ned og trække vejret.Det var slet ikke gået op for mig sådan rigtigt, at mit ønske om at vide ALT om Shibashi Qigong set 1 nu var ved at udmønte sig i noget ganske stort.

EKSAMEN!


Jo, det var faktisk det ord, han havde sagt! Jeg var ganske enkelt nu så forvirret, at jeg ikke formåede at spørge, hvad det var for en eksamen og ikke mindst hvilken uddannelse, jeg var ved at tage.

I stedet fokuserede jeg på at lære og suge til mig og få inkorporeret så mange detaljer som overhovedet muligt.

Seminaret var eminent. Det var en ære og fornøjelse at afholde seminar med så vidende og dygtig en underviser.

Og at blive udvist den ære at assistere ham i undervisningen, var helt igennem enestående. Min sidste del af eksamen viste sig at være at undervise i en øvelse. Jeg valgte meget poetisk den øvelse, som han i sin tid havde set på min You Tube kanal. Den øvelse havde fået ham til at finde min hjemmeside og kontakte mig. #10 Skyhænder. Jeg underviste på engelsk og det gik ok. Jeg var ikke selv helt tilfreds, ordene forsvandt ligesom indeni. Det plejer jeg ellers ikke at generes af. Men jeg bestod og han har rost min udvikling adskillige gange i den uge.

 

FAbrice-Piché-og-Vibeke-Fraling undervisning

Tillykke du er bestået!

Fabrice og deltagerne på seminaret tog fusen på mig. Da jeg kom tilbage fra eftermiddagspause søndag råbte de alle “Tillykke” og Fabrice stod klar med certificeringsbevis. Som den tudemarie jeg jo er, så var det et temmelig rørstrømsk øjeblik.

Tak-Fabrice-Piché- siger tillykke Vibeke Fraling
FAbrice-Piché-og-Vibeke-Fraling
You-did-good-Vibeke-Fraling kram
FAbrice-Piché overækker certificat til Vibeke-Fraling
shibashi-teacher-trainer-certificate

Jeg læste certifikatet, men jeg så kun bogstaverne, jeg forstod faktisk ikke, hvad der stod.

Post Qigong18.com

Jeg læste certifikatet, men jeg så kun bogstaverne, jeg forstod faktisk ikke, hvad der stod.

For at være helt ærlig, gik det først op for mig mandag aften i en telefonsamtale med min datter.

Jeg læste certifikatets tekst op for hende og det måtte jeg gøre fem gange før jeg forstod, hvad der faktisk stod. Da jeg fortalte Fabrice, at jeg faktisk ikke havde fattet helt, at jeg havde certificeret mig som Teacher Trainer, dvs. uddannet til at uddanne instruktører. Han smilede bare og sagde, at det skulle han nok have forklaret mig bedre så. “Jeg er jo nødt til at have dygtige Teacher Trainers til at repræsentere mig her i Europa”, sagde han.

Jeg har nu brugt nogle dage på at lande på fødderne og begynde at fordøje dette for mig ganske afgørende skridt, jeg har taget og de skridt det fører med sig.

Der kommer til at være ændringer af min nuværende uddannelses Level 2 og 3, så den løftes til international standard, men hvordan det vil udmønte sig, er ikke på plads endnu. Jeg tilstræber en glidende overgang, så nuværende og nyligt certificerede får mulighed for at få det nye med.

Dog kan det med sikkerhed siges, at Level 1 – Qigong Practitioner allerede er, som den skal være. Eneste ændringer bliver formentlig, at der fremtidigt (2019) bliver løbende start fremfor samlede holdstarter. Desuden samles spørgetimerne til en hver tredje måned for alle der deltager eller har deltaget på online forløbet.

Selvom det kan føles ganske overvældende at Level-Up, så er det også ganske fantastisk. Det er i disse store skridt, at man ser forandringer og udvikling. Det er ligeledes disse skridt, der er manifestationen af drømme, vi har haft. Hvis det ikke skal forblive en drøm, så må man jo gøre noget nyt af og til.

Citat Vibeke Fraling Små skridt i ønsket retning bringer dig sikkert i mål

Drømme kan faktisk gå i opfyldelse

Det blev jeg interviewet om tirsdag efter min eksamen. Du kan læse opslaget på Facebook her.

Post Qigong Academy
Opslag Vibeke Fraling Facebook

Men hvis du ikke er på Facebook, har jeg indsat det i skærmbilleder fra min telefon her.

 

Opslag Vibeke Fraling Facebook interview
Post Qigong Academy
Vibeke Fraling Qigong Academy

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: