Kirstin Ellingsgaard

Certificeret Qigong instruktør

Kirstin Ellingsgaard – Færøerne

Ergoterapeut

Uddannelse

  • Ergoterapeut
  • Certificeret Qigonginstruktør 2019
  • MASTER kursus 2020
  • Certifiseret børne-Qigonginstruktør 2021

Hold og undervisning

Adresse: á Gørðum 27, 180 Kaldbak
Email: kirstine@olivant.fo
Telefon: + 298 219123
Facebook / Messenger: Sansa

Mit møde med Qigong og hvorfor jeg har uddannet mig

Første gang jeg stød på ordet Qigong, var en dag jeg sad og læste i fagbladet fra Sygeplejersken. I der var en artikel om to sygeplejersker der havde en lille gruppe med ældre damer, der kom en gang om ugen for at lave Qigong. Jeg tænkte efter at have læst artikelen, at de øvelser kunne jeg godt tænke mig at lære for at dygtiggøre mig i mit arbejde. På det tidpunkt arbejdede jeg som ergoterapeut inden for Forebyggelse og Sundhedfremme i Torshavns kommune
Det skulle vise sig at gå mange år fra at have læst artikelen til at jeg virkelig kom igang med Qigong.
I foråret 2018 kom jeg faktisk først i kontakt med Qigong, da jeg selv havde mest brug for det. Jeg var hjemme fra mit kære arbejde på grund af stress og havde faktisk mange smerter i kroppen både i lænderne, ischias, nakke, hjertebanken, sov dårligt etc. Var så træt og kunne ikke hænge sammen og det skulle ende med en langtids sygemelding. Det var næsten lige der, hvor jeg kravlede over til computeren for at komme på “youtube” og lave et par af de Qigong-øvelser som var på der.

 

Mit møde med Vibeke Fraling

Jeg googlede Qigong og stress og fik forbindelse til Vibeke Fralings hjemmeside. Købte et af Vibekes web-produkter og kunne bare mærke at det gjorde mig godt. Meldte mig til Praktioner kurset og så fortsatte jeg på min Qigong-rejse i Vibekes Fraling Akademi. Vibeke har særlige evner til at undervise og vise vej. Hun er utrolig dygtig og nærværende i sin undervisning. Hun har et kæmpe indblik i mennesker og har en meget fin forståelse for kursisternes udviklingspotentiale.
Kom hjem fra Practioner kurset i juni 2018. Havde det så fantastisk indeni, en blanding af ro og bobler. En af mine gode venner sagde det så godt, “det ser ud til at være godt for dig og det skal du blive ved med”. Efter jeg kom hjem til Færøerne igen fortsatte jeg med at lave øvelserne og kunne bare mærke at jeg var ved at få mere og mere energi, mindre smerter, og min hjerne begyndte at vågne igen efter stressen. Oplevede at der begyndte at komme mere energi og fart på feltet, og besluttede mig for at følge hele uddannelsen, både for at forstå Qigong teoridelen og blive inspireret til flere øvelser.

Drivkraften har hele tiden været den gode undervisning, den gode stemning, sammenholdet på holdet og mit mål med at blive instruktør for andre og få lov at give videre af øvelser og viden.
LEVEL 2, 2018, har givet mig et rigtigt godt fundament og mod på at undervise. I forhold til LEVEL 3, 2019 bliver der lagt mere og mere på.. I teoridelen lægger Vibeke stor vægt på undervisnings modellen, som er et fantastisk redskab til fremover forberedelser og er med til at hjælpe en at være totalt forberedt fra time til time og til længere forløb. Jeg føler, at jeg har fået utroligt meget ud af uddannelsen og meget mere end forventet, både personligt og professionelt. Det har været en fantastisk personlig rejse.
Vibeke Fraling Qigong Academy får du en uddannelse på højt niveau og er jeg utrolig glad og stolt at jeg har fået denne uddannelse.
Har sidenhen været på MASTERCLASS i fasciakursus 2020. På grund af COVID 19 blev dette kursus et opdelt til at første del var et Webkursus. (For mig der skal rejse så langt hvergang, var det utroligt dejligt at få denne mulighed). Fasciakurset gav mig en dybere forståelse for Qigong og øvelser er bare helt eminente.

Mine 3 mest exceptionelle oplevelser med Qigong

1. Jeg har oplevet på egen krop og sind at Qigong er med til at give mig mere energi og jeg har fået viden og redskaber der er med til at mindske min stress.
2. Qigong har givet mig en ny farverig billedramme på livet i forhold til kroppen, energier og hvordan vi tænker og føler og hvordan det hele hænger sammen.
3. Qigong giver mig en vej til at hjælpe andre til at få det bedre.

Min Drøm

eg drømmer om at lave kurser og retreats her på Færøerne og i udlandet. Jeg drømmer om at nå ud til enhver der måtte være modtagelig for Qigong her oppe. Også at nå ud til folk der har belastninger i forhold til sygedomme, at forebygge sygdomme og stressede tilstande. At nå ud til alle de mennesker for at lindre og være med til at sprede mere glæde og balanceret liv. Give enhver et mere glædesfyldt liv. Jeg drømmer stort i forhold til at udbrede Qigong på Færæerne.

Hvad er mit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong

Øvelserne er så rolige og opbyggende at alle kan være med og alle kan have glæde af dem. Qigong er med til at styrke kroppens selvhelbredende evner, skaber ro og balance i krop og sind. Qigong er med til at mindske stress og forebygge sygdom. Så kom med og prøv og mærk efter hvad det kan gøre for dig.

Er henvendt til dig som har været certificeret i et stykke tid

I denne periode hvor jeg har certifiseret mig og tiden efter :

Har haft et hold for pensionister hvor jeg har undervist i Sansemotorik, imens jeg lærte Qigong introcuceret jeg mit hold mere og mere til Qigong – og kunne bare mærke, at imens jeg selv fik det bedre og bedre af Qigongen, også underviste mere og mere over til ren Qigong, hvor sansemotorikteorien så fint passer ind på mange måder.

Det der er så fantastist er at alle kan være med og alle får noget ud af at være med i Qigong. Det er så fantastist at følge dem på holdet og høre hvad de forskellige får ud af Qigong.

Derudover har jeg haft to andre hold, hvor der er lidt færre elever på hvert. Fordelen med de små hold føles mere intimt og man kommer tættere på eleverne, får flere spørgsmål og har bedre tid til at instruere og forklare. 

Her i sommer, have jeg et intensivt forløb med nogle kvinder med kroniske smerter. Det var meget lærerigt og givende for begge parter, mig som underivser, og for eleverne, der aldrig havde lavet Qigong før. Disse kvinder kommer helt sikkert at fortsætte med at lave Qigong hjemme og på hold eller WebQigong.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: