Kirstin Ellingsgaard

Qigong instruktør

Kirstine Ellingsgaard

Ergoterapeut og qigonginstruktør

 

Uddannelse

  • Certificeret qigong instruktør, oktober 2019
  • Masterclass Fascia 2020
  • Certificeret børne qigong instruktør 2021

 

Hold og undervisning

Kontakt

Adresse: á Gørðum 27, 180 Kaldbak
Email: kirstine@olivant.fo
Telefon: + 298 219123
Facebook / Messenger: Sansa

Mit møde med Qigong og hvorfor jeg har uddannet mig

Første gang jeg stødte på ordet Qigong, var en dag jeg sad og læste i fagbladet Sygeplejersken. Der var en artikel om to sygeplejersker, der havde en lille gruppe ældre damer, der kom en gang om ugen for at lave Qigong. Jeg tænkte efter at have læst artikelen, at de øvelser kunne jeg godt tænke mig at lære for at dygtiggøre mig i mit arbejde. På det tidpunkt arbejdede jeg som ergoterapeut inden for Forebyggelse og Sundhedfremme i Torshavns kommune.

Det viste sig at der skulle gå mange år fra at jeg have læst artikelen, til at jeg virkelig kom igang med Qigong.

I foråret 2018 kom jeg faktisk først i kontakt med Qigong, da jeg selv havde mest brug for det. Jeg var hjemme fra mit dejlige arbejde på grund af stress og havde faktisk mange smerter i kroppen både i lænden, ischias, nakke, hjertebanken, sov dårligt etc. Var så træt og kunne ikke hænge sammen og det skulle ende med en langtids sygemelding. Det var lige der, hvor jeg kravlede over til computeren for at komme på “youtube” og lave et par af de Qigong-øvelser, som var på der.

 

Mit møde med Vibeke Fraling

Jeg googlede Qigong og stress og fik forbindelse til Vibeke Fralings hjemmeside. Købte et af Vibekes web-produkter og kunne bare mærke at det gjorde mig godt. Meldte mig til Praktioner kurset og så fortsatte jeg på min Qigong-rejse i Vibekes Fraling Akademi. Vibeke har særlige evner til at undervise og vise vej. Hun er utrolig dygtig og nærværende i sin undervisning. Hun har et kæmpe indblik i mennesker og har en meget fin forståelse for kursisternes udviklingspotentiale.

Kom hjem fra Practioner kurset i juni 2018. Havde det så fantastisk indeni, en blanding af ro og bobler. En af mine gode venner sagde det så godt, “det ser ud til at være godt for dig, og det skal du blive ved med”. Efter jeg kom hjem til Færøerne igen, fortsatte jeg med at lave øvelserne og kunne bare mærke, at jeg var ved at få mere og mere energi, færre smerter, og min hjerne begyndte at vågne igen efter stressen. Oplevede at der begyndte at komme mere energi og fart over feltet, og besluttede mig for at følge hele uddannelsen, både for at forstå Qigong i teorien og blive inspireret til flere øvelser.

Drivkraften har hele tiden været den gode undervisning, den gode stemning, sammenholdet på holdet, og mit mål med at blive instruktør for andre og få lov at give videre af øvelser og viden.

LEVEL 2, 2018, har givet mig et rigtigt godt fundament og mod på at undervise. I forhold til LEVEL 3, 2019, bliver der lagt mere og mere på. I teoridelen lægger Vibeke stor vægt på undervisningsmodellen, som er et fantastisk redskab til at forberede sig og er med til at hjælpe én selv til at være totalt forberedt fra time til time, og til længere forløb. Jeg føler, at jeg har fået utroligt meget ud af uddannelsen og meget mere end forventet, både personligt og professionelt. Det har været en fantastisk personlig rejse.

Hos Vibeke Fraling Qigong Academy får du en uddannelse på højt niveau, og er jeg utrolig glad og stolt, at jeg har fået denne uddannelse.

Har sidenhen været på MASTERCLASS i fasciakursus 2020. På grund af COVID 19 blev dette kursus et opdelt til at første del var et Webkursus. (For mig der skal rejse så langt hvergang, var det utroligt dejligt at få denne mulighed). Fasciakurset gav mig en dybere forståelse for Qigong, og øvelserne er bare helt eminente.

Mine 3 mest exceptionelle oplevelser med Qigong

  1. Jeg har oplevet på egen krop og sind, at Qigong er med til at give mig mere energi, og jeg har fået viden og redskaber, der er med til at mindske min stress.
  2. Qigong har givet mig en ny farverig billedramme på livet i forhold til kroppen, energier, og hvordan vi tænker og føler samt hvordan det hele hænger sammen.
  3. Qigong giver mig en vej til at hjælpe andre til at få det bedre.

 

Min Drøm

Jeg drømmer om at lave kurser og retreats her på Færøerne og i udlandet. Jeg drømmer om at nå ud til enhver der måtte være modtagelig for Qigong her oppe. Også at nå ud til folk der har belastninger i forhold til sygedomme, at forebygge sygdomme og stressede tilstande. At nå ud til alle de mennesker for at lindre og være med til at sprede mere glæde og balanceret liv. Give enhver et mere glædesfyldt liv. Jeg drømmer stort i forhold til at udbrede Qigong på Færøerne.

Hvad er mit bedste råd til en, der spørger om, du tror, de vil have glæde af Qigong

Øvelserne er så rolige og opbyggende at alle kan være med og alle kan have glæde af dem. Qigong er med til at styrke kroppens selvhelbredende evner, skaber ro og balance i krop og sind. Qigong er med til at mindske stress og forebygge sygdom.

Så kom med og prøv og mærk efter hvad det kan gøre for dig.

 

Til dig som har været certificeret i et stykke tid

I den periode hvor jeg certifiserede mig og tiden efter, har jeg haft et hold for pensionister, som jeg har undervist i Sansemotorik, imens jeg lærte selv dygtiggjorde mig i Qigong, introcucerede jeg mit hold mere og mere til Qigong – og kunne bare mærke, at imens jeg selv fik det bedre og bedre af Qigongen, også gik overtil at at undervise i ren Qigong, hvor sansemotorikteorien så fint passer ind på mange måder.

Det, der er så fantastisk, er at alle kan være med og alle får noget ud af at være med til Qigong. Det er så fantastisk at følge dem på holdet og høre, hvad de forskellige får ud af Qigong.

Derudover har jeg haft to andre hold, hvor der er lidt færre elever på hvert. Fordelen med de små hold er, at det føles mere intimt og man kommer tættere på eleverne, får flere spørgsmål og har bedre tid til at instruere og forklare.

Her i sommer, have jeg et intensivt forløb med nogle kvinder med kroniske smerter. Det var meget lærerigt og givende for begge parter, mig som underivser og for eleverne, der aldrig havde lavet Qigong før. Disse kvinder kommer helt sikkert til at fortsætte med at lave Qigong hjemme og på hold eller WebQigong.

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: