Skilt stress cover

Mit liv giver mig stress – hvad gør jeg?

Indholdsfortegnelse

Stress baometer

Helga skrev til mig på min mail og jeg fik lov at bruge hendes spørgsmål og mit svar i Qigongbrevkassen. Helga skrev:

Mit liv giver mig stress – hvad gør jeg?


Kære Vibeke

Jeg kontaktede dig, da jeg læste et indlæg, du havde i Facebook gruppen Særlig sensitive. Det tiltalte mig, derfor tilmeldte jeg mig dit nyhedsbrev.

Jer er HSP/særligt sensitiv, holdt op med at arbejde for 6 år siden, er pensionist. Kan ikke finde min rolle i mit nye liv, så hver dag er meget stressfyldt.

Jeg maler i en grp 1 gang i ugen, har svømmet her i vinter, strikker meget, går ture i skoven. Mit allerstørste problem er at jeg aldrig får ladet batterierne op, de bliver hver dag afladet. Det giver stress og dårlig livskvalitet.

Jeg bryder mig ikke om, hvor vi bor. Det er en lille landsby med en højskole. Ingen tager hensyn til hvornår man gør hvad. Motorsav der saver brænde en hel dag, højskole, der holder fester i weekenden med høj musik ( nogle gange om året ), hundegøen fra nabohunde som er en stor stressfaktor.

Vi har snakket, men de har ingen forstand på at opdrage den. Så mit system står på ” flugt “. Har nævnt det for min mand, når jeg snakker om at flytte, der er hunde alle vegne. Det at jeg aldrig er alene, er et stort problem.

Han kan ikke forstå min sensitive side, så det er svært ikke at have nogen at snakke med. Derfor søger jeg i første omgang at kunne blive i stand til at dæmpe min stress, og så ved jeg godt, at jeg skal have taget den alvorlige samtale, som vi har haft mange gange, og jeg ved han ikke gider at høre det igen.

kh Helga

Mit svar til Helga:

Kære Helga

Tak for din mail!

Uha, det lyder ikke til at være et glædesfyldt og energifyldt liv, du lever! Det er ikke et sjovt liv at have, når man kan sige: Mit liv giver mig stress – hvad gør jeg?

Jeg ser tydeligt de mange ting, der stjæler din energi og dræner dig fuldstændig.

Skilte der trækker en i forskellige retninger

“Lediggang er roden til alt ondt” siger vi og der er faktisk sandhed i det især for os sensitive. Vi har behov for at føle mening i det, vi gør og at et højere formål driver os. Når man bliver pensioneret ophører en stor del af den mening, den identitet, vi har haft i så mange år via vores arbejdsliv. Det giver en helt naturlig identitetskrise.

En identitetskrise vil helt naturligt synliggøre de aspekter af eens liv som ikke er i harmoni med eens indre værdier og behov. Kropsligt reagerer man med stress og rodløshed, en form for utilfredshed generelt. Det er helt naturligt og helt forståeligt. Det kan være tegn på flere ting og der kan være flere veje ud af det. Den vigtigste er at genskabe kontakten til sin indre kerne, hvilket bl.a. sker via Qigong.

De ting, der dræner dig, er, som jeg ser det:

  • ikke at blive forstået og rummet af din partner (det trigger helt grundlæggende problematikker som påvirker selvværd, tro på at man fortjener det gode i livet og at man har lov til at stille krav) Manglende forståelse og accept medfører resignation og dermed fjerner man sig fra at stå ved sig selv og sine behov og det er en nedadgående spiral. Vi kan ikke tvinge andre til at forstå, acceptere eller rumme, men vi kan tage stilling til om vi kan leve med det som det er, eller om vi vil forandre det. Det miljø, man lever i påvirker helbredet på celleniveau og et usundt miljø følelsesmæssigt er giftigt for kroppen og kan på sigt føre til sygdom. I starten vil det blot dræne kroppen for energi og medføre de gener, du allerede har.
  • dit grundlæggende behov for alenetid og ro bliver ikke dækket. Det vil sige på et dybt personligt plan, tilgodeser du ikke dig selv. Du får ikke skabt det rum og den plads du har behov for. Det forøger stressreaktionen i krop og sind, idet du overstimuleres kraftigt.
  • dybest set lyder det til, at du har dyb foragt for der, hvor du bor. Det er formentlig bygget op over lang tid. Årsagen er ikke nødvendigvis stedet og larmen osv., men det er de ting, som åbenlyst trigger dig og den stress du går i. Det trigger fx følelserne af at have sine grænser overskredet, at være gået på kompromis og at have givet og givet uden at få noget retur. Den foragt jeg sporer rettes måske mod ydre ting, fordi det vil være for svært at rette den mod det egentlige, at du faktisk står i en møg dårlig livssituation, som ikke lever op til de behov du har. Og det er fristende at gøre sig til offer for situationen fremfor, at tage mulighederne hjem til sig selv og begynde at skabe, det liv, som dækker dine behov.
  • Dit største problem vil jeg påstå er respekt! Du ønsker en respekt fra din mand, som han ikke giver dig, men spørgsmålet er om du giver dig selv den? Siger du “nej” nogensinde, siger du nogensinde “idag vil jeg kun have “mig” tid og jeg tager til xxx for at få det”, siger du nogensinde til din mand “du behøver ikke forstå mig, du skal bare lære udenad, at sådan her vil jeg have det”. Og så skal du vide præcis, hvad du vil have. Når han ikke forstår dig og er træt af at høre på dig, så trækker han faktisk det kort, at du skal lære udenad, hvordan han vil have tingene. Er det godt nok til dig, hvis det ikke er gensidigt? Som mennesker lærer vi andre, hvordan vi vil behandles og hvis vi har flyttet grænserne ad åre, så ender vi med at stå i en situation, hvor vi er uafgrænsede og udflydende. Ingen kan respektere mennesker, som ikke sætter grænser og står op for sig selv. Ikke engang een selv!
Mit-liv-giver-mig-stress-hvad-gør-jeg2

Rent Qigong mæssigt vil jeg anbefale dig de fem øvelser i Qigong førstehjælpskassen. Jeg vil anbefale, at du hver dag i to uger starter med de to første øvelser og derpå den lille video fra nyhedsbrevet( De 16 minutters øvelser ” Dæmp stress og få mere og ny energi”.

Tredje og fjerde uge laver du alle fem øvelser om morgenen og videoen om eftermiddagen. Læg så mærke til, hvordan tingene er og skriv evt. til mig igen. På et tidspunkt kan det være, du får lyst til at udvide til Shibashi serien, som er den serie, der har hjulpet mig allerbedst. Den kan købes via min hjemmeside.

Qigong handler om at arbejde med sin egen energi, så man ikke lader den lække og stjæle af andre. Daglig qigong vil hjælpe dig og det vil også hjælpe dig til efterhånden at kunne forholde dig til de måske lidt provokerende spørgsmål jeg stiller dig.

Vibeke Fraling

Du er til enhver tid velkommen til at skrive til mig med spørgsmål og kommentarer.

Hav en rigtig dejlig dag og tak fordi du skrev.

 Kh Vibeke

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: