selvmelidenhed-smiley

Selvmedlidenhed, du var min følgesvend!

Indholdsfortegnelse

Zumba-Vibeke

Hvordan selvmedlidenhed blev udskiftet med glæde


Nu skal du høre en ellers velbevaret hemmelighed…

Da jeg i sin tid mødte Qigong (2012) var jeg godt klar over, at Qigong var godt for mig. Jeg kunne mærke det gjorde mig så utroligt godt. Alligevel havde jeg så uendelig svært ved at tage mig sammen og gøre Qigong hver dag eller bare en gang i mellem…

Jeg var nået til et sted i mit liv, hvor min livskvalitet lå på et meget lille sted, den var nærmest ikke eksisterende og jeg vidste, at hvis jeg ville have mere ud af livet, var jeg NØDT til at gøre NOGET! Jeg havde taget gevaldigt på og havde smerter dagligt. Mange og voldsomme smerter. Jeg følte mig som en taber i livets spil. Alle de drømme jeg havde haft til livet var faldet på gulvet med et ordentligt klask, da jeg gik ned med stress i 2009. Det var ret så sølle! JEG følte mig ret så sølle! Du kan se mig her, som jeg så ud i 2012! Tre år med massiv stress og smerter havde formet mig som en sofakartoffel og tilføjet en del kilo. Du kan læse om, hvor meget jeg tabte mig med Qigong her.

Depri person illustration

Selvmedlidenhed var som et spind jeg sad fast i

Jeg sad fast i et mønster med selvmedlidenhed og undlod at gøre det, som var godt for mig. Jeg havde nogle seriøse og altoverskyggende overbevisninger om, at jeg ikke fortjente at have det godt eller at nyde livet. Jeg gik derfor rundt og havde ondt i livet og ondt af mig selv over det. Jeg svælgede nærmest i selvmedlidenhed! Jeg følte, at andre skulle gøre mig glad, lykkelig eller bare hjælpe mig – hele tiden. Det var ude af mine hænder at gøre noget selv. Jeg bebrejdede alt og alle for den elendighed, jeg følte indeni. Jeg var ganske enkelt godt træls at være sammen med. 

Når man har går rundt og tror, at man ikke fortjener det gode i livet, så bliver livet mere noget man overlever end noget man lever og nyder. Med den type overbevisninger og en adfærd, som fastholdt dem, var det utroligt svært at få det bedre. Hverken fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt.  

Jeg var derfor nødt til at tage en beslutning, træffe et valg!

Ville jeg fortsat have det, som jeg havde det? Ville jeg fortsætte med at level i overlevelsesmode? Eller ville jeg vende mit liv, gøre den indsats som er nødvendig og begynde at leve for at leve og nyde….?

Alt er muligt for den som har indre fred

Gamle vaner kan spænde ben

Da jeg besluttede at uddanne mig til Qigong instruktør var det ikke fordi, jeg var helt vild for at komme til at undervise i Qigong. Jeg meldte mig på en uddannelse og startede med hold med det samme. Jeg var notorisk ELENDIG til at gøre noget godt for mig. Det var ikke motivation nok. Jeg valgte at blive instruktør med det samme. Jeg var jo NØDT til at gøre og lære Qigong for at kunne opretholde min forpligtelse overfor deltagerne. Det var først længe efter, at jeg fandt motivation til at gøre Qigong for min skyld. Det hjalp mig gradvist af med smerter og stress over tid. Jeg vidste, jeg ønskede, at mit liv skulle indeholde mere liv og nydelse end overlevelse, men jeg havde dengang så svært ved at indrette mit liv efter det.

Det at være tvunget til at lære og forberede Qigong undervisning hjalp mig til gradvist at få det bedre på alle måder. Jeg blev fx også bedre til at koncentrere mig og få tankerne til at falde til ro.

 

Einstesins definition på sindssyge citat

Det var en skræmmende beslutning at skulle gøre og lære Qigong. Det var en beslutning jeg måtte tage tit, for vanetanker ændres ikke bare sådan med et knips med fingrene. Vaner ændres ikke alene med en god intention og et knips med fingrene. Det tager tid og kræver en bevidst indsats! Faktisk siger nogle, at en vane skal ændres ved at erstatte den med en ny handling som gøres bevidst dagligt mindst 28 gange i træk.
Det betyder, at man skal gøre den nye handling dagligt i mindst 28 dage, førend det defineres som en etableret vane. Og stadigvæk vil de gamle mønstre titte frem og udfordre med jævne mellemrum. Jeg måtte en overgang næsten dagligt træffe en beslutning om at ville have det godt. Faktisk var der især een dag jeg tænker på, som et gennembrud.

 

selvmelidenhed-smiley lille
Vindere gør det der virker citat Vibeke Fraling

Den dag det hele


En morgen vågnede jeg og var temmelig trist og havde ondt af mig selv. Jeg kan huske, jeg følte mig misforstået, forkert og mindreværdig i forhold til andre. Jeg smågræd og sad og havde ondt af mig selv. Jeg havde været ved at starte på min morgen Qigong, som jeg var i færd med at etablere som vane. Men havde opgivet, fordi jeg ikke havde lyst! Jeg kunne ikke holde fokus på Qigongen, fordi jeg havde travlt med at lade tankerne kredse om det, jeg var trist over!

Bedst som jeg sad der og smågræd for mig selv ved spisebordet og syntes det var “Åh så synd for mig”, så slog en tanke ned i mig:

“Hvis du vil betragte dig selv som en vinder, en som realiserer sine drømme, så må du stoppe med at have ondt af dig selv og se at komme igang med at gøre det, der virker og det der skal til for, at du får det liv, du ønsker”.

WOW! Tænkte jeg. Det giver god mening…

Efter den tanke var det ret svært for mig, at have ondt af mig selv – jeg følte mig faktisk ret fjollet, som jeg sad der i mit nattøj med våde hundeøjne og pev. Jeg havde frygteligt svært ved at tage mig selv seriøst, så jeg rejste mig og gik igang med min morgen Qigong. Efter blot ti minutters morgen Qigong var jeg så sprængfyldt med energi, at jeg ryddede mit kontor, malede mine reoler og fik nyindrettet kontoret.Det var så vidt jeg husker en forårsdag i 2013.
Citat Vi Husker ikke dage vi husker øjeblikke cesare Pavese

Hver dag samme valg!

Hver dag siden har jeg taget beslutningen igen – det har jeg været nødt til, for vaner kræver bevidst arbejde at ændre og nye vaner vil provokere ens inderste på måder, man slet ikke forestiller sig. Men Qigong har hjulpet mig hver dag! Hver gang jeg har følt mig trist og selvmedlidenheden har banket på, har jeg gjort Qigong. Det har hjulpet mig med at holde fokus og langsomt vende skuden og fylde mit liv med mere energi, glæde og overskud.

Som Qigong instruktør har jeg været nødt til at gøre Qigong og fordybe mig i det. Det hjalp mig til efterhånden også at nyde at undervise og det kom nogenlunde samtidig, som min indre motivation for at gøre Qigong.

Den vedvarende indsats med at vælge bevidst at få det bedre og have større livskvalitet bar frugt. Jeg FIK forandret min tænkning og min levevis og idag har jeg viet mit liv til Qigong.

Gennem Qigong kan jeg hjælpe så mange mennesker med at vende deres liv og få mere liv ind i det. Livet er til for at leve og nyde det – og sådan er det!! 🙂

Her er en af mine morgen Qigong øvelser – den og tre andre får du ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

 

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Kaninens år 2023

Kaninens år 2023

Kaninens år 2023 Vandkaninens år forløber fra den 22. januar 2023 til 9. februar 2024. Ved dette kinesiske Nytår, som er baseret på Månekalenderens Zodiac

Læs mere »

International Qigongdag 2023

Det officielle og Vibeke Fraling Qigong Academys logo for International Qigongdag Om International Qigongdag 2023 – siden er ved at blive opdateret med events for

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: