Oksens år 2021

Oksens år 2021 – oksens egenskaber vil gavne os

Indholdsfortegnelse

Kinesisk nytår 2021

Kineserne lever efter to kalendere. Den gregorianske som betyder, at vi skriver år 2021 efter kristi fødsel og den kalender, som beregnes ud fra kejser Huangdis kinesiske kalender. Ifølge kejser Huangdis kinesiske kalender har kineserne år 4718. 

Det kinesiske nytår ligger ikke som hos os 31. december, men derimod mellem 21. januar og 20. februar. Det kinesiske nytår afgøres af fuldmåne kalenderen. Nytåret starter ved nymåne og slutter 15 dage senere ved fuldmåne. Det kinesiske nytår varer dermed i to uger og er kinesernes store familie højtid. Du kan læse om det kinesiske nytår her.

Den kinesiske astrologi rummer 12 dyr – dyrekredsen. Du kan læse legenden om udvælgelsen af dyrene her.

I 2021 falder det kinesisk nytår den 12. februar og vi skifter fra Rottens til Oksens år. Læs om Rottens år 2020 her.

I forbindelse med nytåres dekoreres med lanternet og andre festlige dekorationer med tegnet Fú, som betyder lykke. 

Nytåret varsler forår og kaldes derfor også for forårsfestival – 春节 (chūnjié).

Det kinesiske nytår 2021 falder den 12. februar.

Den 12 februar 2021 træder vi ind i oksens år

Oksen kom på andenpladsen efter den snu rotte. Oksen føler sig lidt snydt af den snu rotte, men det er stadig blandt de første dyr og meget stærk.

Oksen er Yang, idet den trækker mod jorden pga. tyngdekraften. 

Oksen er i kinesisk traditionel kultur et værdsat dyr. Det er hårdtarbejdende, pålideligt, intelligent og ærligt. I landbruget har den haft en central rolle idet den har trukket redskaber og vogne og således haft en uvurderlig betydning. 

Oksens værdsatte egenskaber

Oksen arbejder fokuseret, uden ønske om opmærksomhed eller anerkendelse for sit arbejde. Den er ærlig og oprigtig. 

Oksen får naturlig opmærksomhed for sit arbejde, men skjuler sine talenter.

Oksen bryder ikke rammerne, men mener hver skal blive inden for sine evner og rammer.

Den er venlig, men mener argumentation bør være mere sagligt end emotionelt orienteret. Oksen har et roligt temperament, tænker logisk og moralsk og kan være en stor ledere. (Barack Obama er født i oksens år og er derfor oksens tegn)

Oksens egenskaber i år 2021

Med et år 2020 i Corona pandemiens tegn trænger vi til at noget nyt og andet sker. Rottens år med Corona restriktioner greb voldsomt ind i alles hverdag. Rotten bragte fokus på mange ting præget af en global pandemi og globale begrænsninger for vores frihed til at ses, rejse og opleve. Rottens år bød os at finde ind til hinanden, vore værdier og os selv. Ind til kernen.

Oksens egenskaber vil styrke vores fortsatte vej gennem denne pandemi og den indgriben, den har i vores liv.

Oksens logik og udholdendhed kan vi inspireres af i krævende tider

Oksens evne til at forholde sig pragmatisk, logisk til tingene vil styrke vores sunde fornuft. Den sunde fornuft, som vi skal bære ind i vores hverdag både under restriktionernes snærende bånd og efter de løsnes. Ved at bruge oksens pålidelige og ordentlige moralske kompas vil vi holde i hævd at blive indenfor de rammer, som på sigt vil give os det, vi ønsker. Deri ser vi det hårdtarbejdende. Oksens udholdenhed bringer høsten i hus. 

Oksens år kan blive turbulent og prøvende. Oksen er tålmodig og målrettet og hvis vi vælger at efterleve de samme egenskaber, vil vi som oksen stå stabilt og fast i livet. 

Når prøvelserne kommer vil vi nå længst med at afholde os fra at falde i overdrevne emotionelle huller og argumenter ud fra følelser, der trækker livskraften ud af os. Vii vil drage fordel af at bruge oksens egenskab til også at se på de logiske argumenter og dermed se lyset for enden af tunnellen og styrke vores fællesskab, så vi sammen finder vej og styrke.  

Oksens pålidelighed og ærlighed kan være en del af vores moralske kompas

Oksens egenskaber i form af ærlighed og pålidelighed vil med vores gode moralske kompas styrke, at vi finder ind til vores sande evner og talenter og med vores råstyrke og vedholdenhed lader disse vokse gradvist frem, uden at dyrke behovet for at sætte os selv i scene eller i fokus. 

Oksens år lægger op til at vi finder ind til kernen i os selv på en måde, der giver hver enkelt plads og råderum, så vi sammen finder en måde at være og have et fællesskab med balance mellem individ og fællesskab. 

Det er hvad Oksens egenskaber kan bibringe oksens år 2021 fra det kinesiske nytår 12. februar 2021.

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: