Temeditation

TeMeditation – kinesisk tradition på dansk

Indholdsfortegnelse

Hvad er TeMeditation?

Te meditation er en anderledes type meditation. Det er del af betegnelsen meditation i bevægelse – ganske som Qigong er. 

I Japan siges følgende om Te Meditation: 

“Smagen af Te og Zen er en og samme.”

Zen kan oversættes til en tilstand af oplysning og indre ro opnået gennem meditation. I Daoismen, som Qigong er udsprunget af, svarer det til Dao, som betyder “Vejen” og refererer til at leve livet med indre ro og i oplyst tilstand.  

Te har stor betydning for kineserne og har altid haft det. Følgende er en kinesisk talemåde, som tydeligt understreger dette.

En kinesisk talemåde lyder:

“Gå hellere uden salt i tre dage, end uden te i bare en dag.”

 

Hvorfor TeMeditation

 

Den måde vi brygger og nyder teen i Te Meditation får dit fokus til at være udelukkende på dette. Det stilner efterhånden sindet, så de mange tanker, man kan have, finder ro. 

 

Du kommer i en tilstand af fuldt nærvær og nydelse. En meditativ tilstand. Lidt som når man sidder og “stener” og bare er. Tankerne får lov at vandre og alligevel ikke. Det er en anderledes tilstand, end når sindet hele tiden holder os i gang med bekymringstanker, to do-lister og vurderende/fordømmende tanker. Det er mere oplevelsen af at sidde og være glad indeni, have tro på og tillid til, at alt er ok og godt og nok skal lykkes. Følelsen af at have det godt – indre ro.

 

I denne (let) meditative tilstand er hjernebølgerne i en svingning, som aktiverer både fokus og kreative, inspirerede tanker. Det er en tilstand, som er eminent til at afstresse krop og sind og samtidig muliggøre reel problemløsning, fordi den fremmer det, vi i daglig tale kalder inspiration og intuition. Det er første niveau af det, som kaldes at være “oplyst”.

 

I Kina er Te forbundet med respekt. I forbindelse med bryllupper afholdes særlige te-ceremonier. Disse kaldes Jing Cha. Jing kan oversættes til klassisk og Cha betyder te. Men som sammensætning betyder de to ord “respektfuldt at tilbyde te”. Disse bryllups te ceremonier fungerer som en formel introduktion af brud og gom. Det er samtidig en måde at udtrykke respekt for deres familier. 

 

Men det at byde på te er generelt en måde, hvorpå kineserne viser respekt overfor gæster. 

 

Hvordan foregår Te Meditation

 

Teen brygges med fuld opmærksomhed på duften og smagen. Vi øver os i at sanse og fornemme teen, mens den brygger. Vi øver os i at fornemme og sanse teens påvirkning af kroppen, som vi drikker teen. Alt dette foregår i rolige omgivelser og næsten uden tale.

 

Te Meditation foregår siddende på puder på gulvet rundt om et bord. Te Masteren/Te bryggeren brygger teen og lader dig dufte, smage og sanse teen. Han/hun fungerer som en guide, der fortæller, hvad der sker undervejs og hvad du kan sanse og hvordan. På den måde kan du udvikle den opmærksomhed, som vil give dig den meditative tilstand samt skærpe dine sanser, så du virkeligt kan nyde teens fine smagsdetaljer.

 

Vi drikker sædvanligvis kun en slags te afhængig af arrangement. Valget af te foretages af Temasteren. Der vil være te, som de fleste kender af navn, men som de færreste har lært at brygge, så den kommer til sin ret. Vi kan også drikke te, som mange ikke kender her i Vesten. Temasteren afgør dette.

 

TeMeditation er en del af alle kurser på Qigong Instruktør uddannelsen; Qigong Practitioner Level 1, Qigonginstruktør Trainee Level 2, Certificeret Qigong Instruktør avanceret niveau Level 3 samt Certificeret Børne Qigong Instruktør. Den vil i højere grad være del af uddannelsen til spirituel Qigong Instruktør (kommer ultimo 2020).

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: