Qigong instruktør

Karin Ulslev Johannesen

Uddannelse

Undervisning og hold

Jeg har i foråret 2022 undervist i Ældresagen.
Pt er min undervisning i støbeskeen både hvad angår hold og workshops.
Jeg underviser individuelt i forbindelse med behandling.
Indenfor Storkøbenhavn kommer jeg gerne ud til dit område og underviser, hvis du kan samle
et mindre hold og har et undervisningslokale.

Kontakt Karin

Adresse: Klostergårdsvej 45, 3500 Værløse
Telefon: 2229 0444
Email: karjohdk@yahoo.dk

Website: https://www.kraniosakral-og-kropsterapi.dk/qigong/
facebook: karinkraniosakralterapi
Instagram: karinkraniosakralterapi

Mit møde med Qigong og Vibeke Fraling – Qigong Academy

-Jeg kan ikke huske, hvordan jeg fandt Vibeke. Jeg søgte efter steder, jeg kunne starte med at lære qigong, og det var hende, der kom til mig.
Jeg valgte at tage Practitioner kurset, da jeg var nysgerrig på qigong.
Jeg valgte Level 2 og 3 fordi jeg var nysgerrig og synes, at jeg var landet et godt sted hos Vibeke. Jeg ville gerne lære mere om Qigong og baggrunden for det. Jeg valgte Vibeke, fordi hun har meget glæde i sin undervisning samt et højt fagligt og professionelt niveau. Jeg kunne også fornemme, at hun ser alt. Jeg havde allerede undersøgt andre steder, da jeg fandt Vibeke, men fandt dem ret konkurrence orienteret og selvhøjtidelige. Havde hun også været det, havde jeg måske søgt videre, men nu landede jeg her ved hendes store smil og hendes røde hår.

Om Qigong Practitioner kurset

Jeg er glad for at have valgt Vibeke som min underviser.
Jeg synes det er fantastisk undervisningsmateriale og holder meget af Vibekes undervisningsform og person. Dyb, professionel, saglig, virkelig dygtig men også let med glæde. Hendes dybde af undervisningen giver anledning til et ønske om yderligere fordybelse.

 

Om Traniee Level 2 og Level 3

Jeg overvejer ikke altid ting, jeg følger mere en indre bevægelse hen mod noget. Men det jeg overvejede, var det økonomiske, samt om jeg kunne klare at lære det med den overvægt, nedsat funktion og stivhed jeg har i min krop.
Jeg synes opbygningen af uddannelsen har været perfekt.

Lige så meget som jeg holder af at bevæge mig med qigong øvelser, så finder jeg teorien virkelig spændende. Grundet corona perioden foregik meget af undervisningen på Zoom, hvilket jeg har lidt sværere ved ift at lære en øvelse med min krop. Jeg kan godt lide at have hands-on og blive rettet undervejs. Grundet en tidligere hjernerystelse kan jeg heller ikke være ved skærm helt så mange timer af gangen. Men jeg kunne lytte og se det efterfølgende. Det er godt. Jeg vil gerne rettes mere i mine bevægelser. Det har fungeret godt for mig med alt teorien som giver en dybere forståelse for øvelserne. Det giver mig lyst til at nørde med dem og har givet en bedre forudsætning for at undervise og mærke energien i kroppen.

Mine forventninger til uddannelsen

Jeg forventede ikke noget bestemt, da jeg ikke  vidste så meget om det i forvejen, gik nysgerrigt af vejen der viste sig.

  • Practitioner: et indblik i Qigong med oplevelsen af hvad det kan.
  • Level 2 og Level 3: Fordybelse, styrket forbindelse mellem oppe og nede, læring, endnu mere bevægelses glæde, leg og helhedsfølelse.

Fælles for dem mht platformen, så er det rigtig dejligt at have platformen og kunne gå tilbage og fordybe sig yderligere med øvelserne. Jeg har meget at lære med min krop. Professionelt har jeg et fantastisk redskab, at videregive til dem jeg underviser, måden jeg er med dem på, og som tilføjelse til de andre ting, jeg laver. Det er en tilføjelse, som binder sammen og skaber helhed.
Materialet er fantastisk, jeg kan blive ved med at læse i det og finde nye dybder. Et dejligt fælleskab, jeg kan altid finde en VF qigong instruktør rundt i DK, hvis jeg er på ferie og vil deltage på et hold. Også vores fælles forum på Fb er rart. Som sagt havde jeg ikke forventninger, så jeg kan ikke sige, hvad der var bedre end forventet, men blev glædeligt overrasket over teorien bag samt variationen af øvelserne, og hvor meget den enkelte øvelse kan tilpasses det enkelte menneske. Jeg kan bare bevæge mig i det uden at skulle være perfekt for at få noget tilbage.
Resultater er et meget lineært ord! – og jeg er jo ikke færdig med at lære Qigong eller at være i det felt. Qigong har givet mig en bevægelses/teori platform med dybder og visdom som er meget mere omfattende end jeg havde regnet med.
Det har ligesom bundet en sløjfe til de øvrige redskaber jeg har, givet mig styrke, mere mod på bevægelse og så meget mere. Jeg er løbende i proces sideløbende med qigong, jeg kan ikke huske specifikke ting jeg har lært om mig selv, men ved at jeg har lært en del, bla. At være mere i nuet, at kunne stå stille med min indre bevægelse, en øget opmærksomhed, en påmindelse om vejrtrækningen. Jeg har også mødt nogle af mine skyggesider, kan jeg huske.
Mht at overraske mig selv, kan jeg ikke huske det. Jeg har det fint med at undervise, men har udfordring med at stå med min krop i sin nuværende form og skulle være et godt eksempel, at kunne vise øvelserne korrekt, da jeg selv er lidt medtaget, at skulle aflevere film. Jeg er udfordret med mig selv på film eller billeder grundet min nuværende kropsform. Jeg har ikke håndteret det. Jeg gør det bare, men føler mig usikker/utilpas med min krop
noget af tiden når jeg underviser.
Jeg har været gladest for det hele, jeg kan ikke dele det op.

Jeg har fået en meget stor gave, som både kan udvides og nærstuderes til alle sider, dybder og højder

Mine 3 mest exceptionelle oplevelser med qigong

  • Bedre bevægelse, fantastisk teori grundlag/viden, den glæde det giver andre og mig selv når jeg underviser.
  • Største succesoplevelse: At være i gang med bevægelse igen. 
  • Mit bedste råd: Ja alle kan have glæde af Qigong og man kan selv vælge hvor meget man dykker ned i det. Uanset om du har brug for helbredelse eller fordybelse med det som allerede er godt, vil jeg opfordre dig til at opsøge muligheden for at gøre Qigong. At undersøge materialet, der ligger tilgængeligt på Qigongacademy.dk, tilmelde dig Vibekes nyhedsbrev samt abonnere på Web Qigong.

Som Qigong instruktør

Jeg har uddannet mig til Qigong instruktør for at kunne bidrage med at udbrede Qigong, for at kunne tilbyde en bevægelsesform som alle kan deltage i, som giver glæde, og som er både styrkende, helbredende og livgivende i både krop og sind.
Åndedrættet er en væsentlig del af Qigong og vigtigt for vores liv, og jeg oplever at mange har glemt hvordan det føles ”at trække vejret frit” og mærke, hvor livgivende og frigørende det er.
Endvidere er Qigong for mig en perfekt forlængelse af min forståelse af den Biodynamiske Kraniosakral terapi. 
Jeg føler desuden stor glæde ved at undervise i Qigong. Jeg vil bruge det til egen praksis og fortsat udvikling. Jeg glæder mig til at undervise og viderebringe Qigong, da det udover alle de ovennævnte faktorer giver det enkelte menneske en mulighed for selv at arbejde med deres helbred og livsglæde.
Jeg er endnu ikke afklaret med om jeg vil undervise mennesker inden for særlige kategorier, muligvis dem med smerter og stress – eller noget- eller overvægt. Men jeg vil fortsætte med at udbrede min undervisning både i større og mindre grupper, også gerne med børn. Jeg ønsker mig at Qigong bliver en integreret del af mit virke med workshops, undervisning af Qigong til små og store grupper samt til børn og unge, som der er mange krav til i dag. At støtte mennesket i at finde deres naturlige sundhed samt en følelse af tilladelse til at mærke, at ikke alt er kamp eller præstation, heller ikke det der burde være sundt og nærende.
Jeg går vejen, jeg bliver vist og vil efterhånden skabe de rammer der føles naturlige i mit virke som Qigong instruktør.

God Qi til dig!

Karin

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: