Ny samlet certificeret Qigong instruktør uddannelse fra 2021

Fra 2021 samles Qigong Instruktør Trainee Level 2, Masterclass i Fascia 1+2 samt Certificeret Qigong instruktør avanceret niveau Level 3  til et online uddannelsesforløb på halvandet år.

Den første online uddannelse starter 6/2-21. Det er en forudsætning, at du har deltaget på Qigong Practitioner Level 1. Læs om den her.

Hvis du har Qigonginstruktør trainee Level 2 så er det nedenstående Level 3 med start april 2021 det sidste, du kan nå at tage for at færdiggøre din uddannelse.

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse fra 2021

Hvad er den certificerede Qigong Instruktør uddannelse?

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse fra 2021 er en uddannelse til Qigong Instruktør med afsluttende certificering fra Vibeke Fraling Qigong Academy. Det er en forudsætning, at du har deltaget på Qigong Practitioner forinden, læs om den ved at klikke her.

Efter certificering kan du instruere i Qigong på hold, som du selv sætter op fx ved aftenskoler, foreninger, på arbejdspladser, workshops eller Retreats både i Danmark og udlandet. Allerede ca. et halvt år inde i uddannelsen opfordres du til at oprette små hold, hvor du kan øve dig i at instruere og få værdifulde erfaringer som instruktør. 

Den samlede certificerede Qigong Instruktør uddannelse starter første gang 6/2-21 og forløber over halvandet år med afsluttende certificering.

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse er online og varer halvandet år. Det er en forudsætning, at du har gennemført Qigong Practitioner Level 1 inden start. Certificeret Qigong Instruktør uddannelse foregår via online møder, hvor deltageren har forberedt sig ved hjælp af videomateriale samt E-bøger. 

Hvorfor tage en online Qigong Instruktør uddannelse?

Fordelene er mange ved online undervisning.

Fordele:

 • Du kan deltage, hvor du end er, bare du har internet.
 • Du sparer transporten og ophold, som tager tid og koster penge og betyder endnu mere tid væk fra dine kære.
 • Du er på hold med max 8 deltagere, så der er tid til hver enkelt individuelt og samtidig fordelen af flere studiekammerater at sparre med.
 • Du får individuel sparring på din udførelse af alle øvelserne og du lærer af at se og høre sparring på de andres udførelse. 
 • Du kan studere, når det passer ind i din og familiens hverdag.
 • Vi kan ses oftere i kortere tid ad gangen end ved fysiske kurser
 • Uddannelsen forløber over en længere tidsperiode, så din indlæring styrkes.
 • Du studerer i skiftende studiegrupper, så du lærer alle holdkammerater at kende i mindre grupper ad gangen.

Ulemper:

 • “Kaffepause snakken” mangler.

Kan jeg være sikker på at lære godt nok online?

Ja, og måske endda bedre og grundigere end ved en uddannelse med fysisk fremmøde.

Dit undervisningsmateriale ligger som tekst og video. Det betyder, at når vi mødes online, så møder alle forberedt. Vi kan dermed nå dybere i forståelsen og anvendelsen af teorien og vi kan arbejde mere detaljeret med udførelsen af øvelserne. Du kan samtidig gense videoerne og få flere aspekter og detaljer med i din læring.

Da jeg havde været på Qigong Practitioner, var jeg ikke i tvivl om, at Vibeke Fralings tilgang til Qigong var det rigtige for mig. Min personlige praksis har derigennem fået meget mere dybde. Det var præcist det, jeg ønskede og manglede.

De efterhånden mange år med daglig Qigong praksis har givet mig et fysisk og psykisk stærkt og stabilt helbred. Vibeke Fralings tilgang til Qigong har dog givet mig en indsigt og en energi, som jeg kan se og mærke, at både jeg selv, og mine elever, nyder godt af.

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg også skulle certificeres hos Vibeke.

Vibeke Fraling, har taget sig tid til at fordybe sig i Qigong med det formål, at dele hendes personlige indsigt på hendes instruktørkurser. Det er fantastisk, 1000 TAK for det. Jeg var aldrig kommet så langt, så hurtigt, hvis jeg ikke havde mødt Vibeke!

Jeg er stolt over min uddannelse hos Vibeke Fraling, fordi niveauet er højt både fysisk og teoretisk.

Det er et kvalitetsstempel, som jeg er sikker på bliver tydeligere i de nærmeste år.

Det bedste ved uddannelsen, er Vibekes evne til at afmystificere Qigong/Traditionel Kinesisk Medicin teorierne, og trække paralleller til vesterlandsk måde at se livet og verden på.

Vibeke er en eminent formidler af den uvante daoistiske teori og tankegang, der ligger til grund for Qigong. Hun gør det komplekse lettilgængeligt.

Merethe Svahn

certificeret Qigong Instruktør

Indhold i den certificerede Qigong Instruktør uddannelse

 • Mindst 18 timers video med teorigennemgang fordelt på over ca. 25 videoer. 
 • Mindst 25 timers video med gennemgang af øvelser fordelt på ca. 150 videoer.
 • Mindst 570 A4 siders E-bog materiale med teori. 
 • 80 timers online live undervisning via online mødeprogram.
 • Medlemskab i online Qigong medlemsklub i 18 måneder, hvor Vibeke Fraling instruerer i Qigong Live ugentligt. (Værdi 2466 kr)
 • Instruktør T-shirt og bukser med Kolibri Qigong logo. (Værdi 748 kr)
 • Certificerings T-shirt ved bestået certificering.

Opbygning af uddannelsen

Den certificerede Qigong Instruktør uddannelse er opbygget af 16 moduler.

 • Modul 1 – Om at gå fra Qigong Practitioner til at være Qigonginstruktør Trainee samt Basis Qigong.
 • Modul 2 – Undervisningsplanlægning (sæson og session) samt grundelementer i Qigong programmet.
 • Modul 3 – Undervisningsplanlægning (øvelsesniveau) samt begynderinstruktør program i Qigong.
 • Modul 4 – Teori og praksis om Peak Performance.
 • Modul 5 – Teori og øvelser – Liangong Shibafa part 1 #1-9.
 • Modul 6 – Teori og øvelser – Liangong Shibafa part 1 #10-18.
 • Modul 7 – Teori og basisøvelser med fokus på Fascia(Bindevæv) i Qigong.
 • Modul 8 – Teori og øvelser med fokus på Fascia(Bindevæv) – Kejserens Foryngende Øvelser #1-8.
 • Modul 9 – Teori og øvelser med fokus på Fascia/Bindevæv – Kejserens Foryngende Øvelser #9-17.
 • Modul 10 – Teori og praksis om stress og polyvagal teori samt Walking Qigong.
 • Modul 11 – Teori og praksis om de 7 personlighedstyper i Qigong samt Qigong Wellness.
 • Modul 12 – Teori og praksis om TCM (Traditionel kinesisk medicin) i Qigong herunder de fem elementer.
 • Modul 13 – Teori og praksis om Stances (stående øvelser).
 • Modul 14 – Teori og praksis om hjernebølger, trance og meditation.
 • Modul 15 – Teori og praksis om hensyn i Qigong, herunder siddende Qigong.
 • Modul 16 – certificering, herunder din certificeringsopgave og -video.

 

Modul 1 – Om at gå fra Qigong Practitioner til at være Qigonginstruktør Trainee samt Basis Qigong. 

I dette modul er fokus på den ændring, der er, når du går fra at være Qigong udøver/practitioner til at skulle instruere i Qigong. Det er en ændring, der betyder, at du nu skal forholde dig til at skulle foregå med et godt eksempel på flere punkter. Heri findes fx 7 egenskaber, der karakteriserer en dygtig Qigonginstruktør. 

Modul 2 – Undervisningsplanlægning (sæson og session) samt grundelementer i Qigong programmet. 

Dette modul samt næste ruster dig til at kunne planlægge undervisning samt instruere i Qigong. Du lærer (didaktiske) værktøjer, som går i spændvidden mellem planlægning, instruktion samt undervisning i enkeltøvelse til en hel sæson/periode. 

Du lærer at bygge progression for dine deltagere, så de kan udvikle styrke, smidighed og større flow af Qi. Dette modul har især fokus på den overordnede planlægning for på næste modul at dykke længere ned i detaljen.

 

Modul 3 – Undervisningsplanlægning (øvelsesniveau) samt begynderinstruktør program i Qigong. 

Dette modul samt forrige ruster dig til at kunne planlægge undervisning samt instruere i Qigong. Du lærer (didaktiske) værktøjer, som går i spændvidden mellem planlægning, instruktion samt undervisning i enkeltøvelse til en hel sæson/periode. 

Du lærer at bygge progression for dine deltagere, så de kan udvikle styrke, smidighed og større flow af Qi. Dette modul har fokus på at konkretisere de overordnede planer fra forrige modul. Sådan at du med disse planlægningsværktøjer kan gå helt ned i detaljen. At være dygtig til at forberede sig grundigt gør det lettere at afvige fra planen i praksis om nødvendigt.  Uden forberedelse er alt improvisation, hvorimod med grundig forberedelse justeres planen naturligt i forhold til dine deltageres behov. 

 

Modul 4 – Teori og praksis om Peak Performance. 

Dette modul giver dig redskaberne til nårsomhelst at kunne indtræde i den tilstand, hvor du kan præstere allerbedst. Dette, dit peak state, er den tilstand, hvor du kan yde toppræstationer. Denne tilstand, som er efterstræbt i konkurrencemiljøer, er en af de naturlige tilstande at være i, når du gør Qigong. 

Du vil lære helt konkret, hvordan du gør både i forhold til fysikken, det mentale, følelsesmæssige og det energimæssige. Dertil endda nogle niveauer, som er meget lavpraktiske herunder fx Maslows behovspyramide.

 

Modul 5 – Teori og øvelser – Liangong Shibafa part 1 #1-9

Dette og efterfølgende modul indeholder Liangong Shibafa part 1, som er 18 øvelser udviklet til at hele og genoptræne kroppen, i særdeleshed efter traumer og skader. Denne serie er udviklet af Lægen Zhuang Yuan Ming, der bl.a. har studeret Tai Chi og Qigong.

I 1981 blev disse øvelser offentliggjort på den nationale konference i Shanghai. 

De to moduler med Liangong Shibafa er delt op så de hver består af ca. halvdelen af de 18 øvelser.

Liangong Shibafa er velegnede til at balancere kroppen fx ved smerter, piskesmæld, hjernerystelser og ryggener. Denne serie supplerer Taichi Qigong Shibashi set 1 rigtig godt.

 

Modul 6 – Teori og øvelser – Liangong Shibafa part 1 #10-18

Dette og foregående modul indeholder Liangong Shibafa part 1, som er 18 øvelser udviklet til at hele og genoptræne kroppen, i særdeleshed efter traumer og skader. Denne serie er udviklet af Lægen Zhuang Yuan Ming, der bl.a. har studeret Tai Chi og Qigong.

I 1981 blev disse øvelser offentliggjort på den nationale konference i Shanghai. 

Disse øvelser består af fokus på tre segmenter; seks øvelser med primært fokus på hals, nakke, skuldre og øvre brystkasse. Seks øvelser med primært fokus på kropsdelen og seks øvelser med primært fokus på underkrop og ben. 

 

Modul 7 – Teori og basisøvelser med fokus på Fascia(Bindevæv) i Qigong. 

Dette er første af tre moduler med fokus på bindevæv/fascia i kroppen. Bindevæv rummer 6 gange så mange nerveceller som muskler. Smerter registreres derfor mere af bindevæv end muskler. Eftersom bindevæv er kroppens sammenhængskraft er det væsentligt at have viden, forståelse og fornemmelse for fokus på aktivering, smøring og smidiggørelse af dette i Qigong. 

Dette modul rummer al det teoretiske omkring fascia som vævstype. Øvelserne i dette modul er alle med fokus på forståelsen af, hvordan bevægelse kan udføres, så vi slider mindst muligt på kroppen og i stedet støtter og styrker den. Det vil samtidig have en smertelindrende effekt.

Modul 8 – Teori og øvelser med fokus på Fascia(Bindevæv) – Kejserens Foryngende Øvelser #1-8. 

Dette er andet af tre moduler med fokus på bindevæv/fascia i kroppen. Bindevæv rummer 6 gange så mange nerveceller som muskler. Smerter registreres derfor mere af bindevæv end muskler. Eftersom bindevæv er kroppens sammenhængskraft er det væsentligt at have viden, forståelse og fornemmelse for fokus på aktivering, smøring og smidiggørelse af dette i Qigong. 

Dette modul indeholder teori til en serie af 17 øvelser kaldet Kejserens foryngende Øvelser. Disse øvelser afspænder kroppens fascia fra inderst til yderst. De har derfor stor smertelindrende effekt. På dette modul lærer du de første 8.

 

Modul 9 – Teori og øvelser med fokus på Fascia/Bindevæv – Kejserens Foryngende Øvelser #9-17

Dette er tredje af tre moduler med fokus på bindevæv/fascia i kroppen. Bindevæv rummer 6 gange så mange nerveceller som muskler. Smerter registreres derfor mere af bindevæv end muskler. Eftersom bindevæv er kroppens sammenhængskraft er det væsentligt at have viden, forståelse og fornemmelse for fokus på aktivering, smøring og smidiggørelse af dette i Qigong. 

Dette modul indeholder de sidste 9 øvelser af Kejserens foryngende Øvelser. Disse øvelser afspænder kroppens fascia fra inderst til yderst. De har derfor stor smertelindrende effekt. 

 

Modul 10 – Teori og praksis om stress og polyvagal teori samt Walking Qigong. 

Dette modul rummer teori om nyere stressforskning om de mange funktioner af nervus Vagus, den tiende hjernenerve, som har betydning for bl.a. vores stressniveau og vores balanceevne. Teorien om Nervus Vagus mange funktioner kaldes polyvagal teori og er baseret på Stephen Porges forskning. Den dokumenterer effekten af Mindfulness baserede bevægelser (som fx Qigong) i forhold til både akut og langvarig stress. Den dokumenterer, at Qigong medvirker til at opbygge større resiliens/modstandskraft over for stress. Walking/gående Qigong bygger styrke, udholdenhed, balance og er en enkel måde at øve evnen til nærvær. Nærvær er mindfulness. 

 

Modul 11 – Teori og praksis om de 7 personlighedstyper i Qigong samt Qigong Wellness. 

Dette modul omhandler forståelsen af de tre energicentre og centralmeridianen, som er forbindelsen mellem dem. Afhængigt af, hvor der er mest og mindst energiflow vil vi vise forskellige karaktertræk. Karaktertræk kommer af de tanker og følelser, som bestemte sammensætninger af mere eller mindre energiflow i krop og sind giver. Qigong vil over tid balancere disse mere og mere, så vi kan leve livet helt ind i den lavpraktiske hverdag  med mere balance, harmoni og neutralitet. Dvs. vore tanker og følelser, som alle påvirker vores måde at være i verden og leve vores liv falder mere og mere til ro og giver en oplevelse af større grad af overskud.

Qigong Wellness er Qigong, der forøger din indre oplevelse af velvære. Herunder de fem Silkeøvelser, som er udviklet i 80’erne til brystkræftramte kvinder. Disse fem øvelser er meget meditative og velegnede til at afspænde de områder, som er medtaget af strålebehandling, kemo og operation. Disse øvelser er meget populære blandt alle deltagere.

Velvære er et udtryk for indre ro, at vore tanker og følelser har fundet et fredeligt leje og at vi begynder at forstå vigtigheden af at fylde os selv for at have noget at flyde over til andre med.

Dette er en af kerneforståelserne i Daoismen. Det har intet med egoisme og selvoptagethed at gøre, det er en helt lavpraktisk ideologi – hvis kanden er tom, kan du ikke fylde et glas med den. Hvis du derimod hele tiden fylder kanden, vil der hele tiden være noget at fylde glasset med. Så grundtanken er, at vi er nødt til at være fyldte for at kunne være noget for andre. Deri kommer etiske principper fra Daoismen i spil med fx pligtetikken repræsenteret ved især Immanuel Kant og dermed det kategoriske imperativ om, at en handling er moralsk, om man altid kan ønske at alle skal handle på samme måde i en lignende situation. Dertil nærhedsetikken og den etiske fordring om altid at være bevidst om ansvaret ved at have med andre at gøre fremsat af Knud Ejler Løgstrup.

 

Modul 12 – Teori og praksis om TCM (Traditionel kinesisk medicin) i Qigong herunder de fem elementer. 

Dette modul handler om forståelsen af sammenhængen mellem krop og sind. Herunder den traditionelle kinesiske medicins forståelse af sammenhængen mellem organerne og de tanker og følelser vi har. Dette modul har fokus på at synliggøre den indre alkymiske proces. Den indre alkymi handler om transformation af energi. Energi kan ikke ødelægges, kun ændres. Forståelsen af denne transformation synliggøres via TCM. Øvelserne i dette er fx en lille serie på fem øvelser kaldet De fem Årstider, som synliggør den cykliske sammenhæng i transformationen af energi som vi kender den fra årstidernes skiften. Du stifter bekendtskab med meridianbanerne i kroppen. Du lærer om det mikrokosmiske kredsløb samt det makrokosmiske kredsløb af energi i kroppen. Du lærer samtidig om de mange forskellige typer af Qi, der findes i kroppen. 

 

Modul 13 – Teori og praksis om Stances (stående øvelser).

Dette modul har fokus på det at stå i Qigong, stå som en pæl eller et træ, kaldes det. Stances er en eminent måde at blive opmærksom på spændinger i kroppen. Det bygger styrke og udholdenhed – stamina – at stå i længere tid. At stå i stances udløser små rystelser (tremor) i vævet, som slipper ophobet energi i form af spændinger, Det er kroppens naturlige metode til balancering. Det træner samtidig evnen til at fokusere og tæmme/tømme sindet. Dermed udvikles udholdenhed både fysisk og mentalt.

 

Modul 14 – Teori og praksis om hjernebølger, trance og meditation.

Dette modul handler om meditation. Det handler om simple redskaber, der skifter bevidsthedstilstanden til de hjernebølger, som vi betegner meditative. Dem har vi flere lag af. 

At meditere giver hjernen ro til at restituere. Det giver samtidig dit sind adgang til flere lag af din viden samt kreativ problemløsning. kreativ problemløsning opstår, når din logisk-analytiske hjerne og din kreative-emotionelle-intuitive hjerne samarbejder om et problem/et spørgsmål/en idé. 

Qigong udøves i sig selv i de øvre lag af de meditative hjernebølger, men på dette modul lærer du mere om selve det at meditere og at guide meditationer. 

 

Modul 15 – Teori og praksis om hensyn i Qigong, herunder siddende Qigong.

Dette modul handler om at udvikle din forståelse for justering og modificering af øvelserne i Qigong. Alle øvelser kan modificeres og tilpasses individuelle behov. Less is more er kernetanken i Qigong, så med grundig og dyb viden og forståelse for øvelsens essens vil du kunne modificere den til enhver deltagers behov. 

I dette modul er siddende Qigong en fast bestanddel, da siddende Qigong er en enkel justering for en deltager med ustabil balance fx. 

 

Modul 16  – Certificering, herunder din certificeringsopgave og -video.

Dette modul er afslutningen på din uddannelse. For at blive certificeret skal du skrive en opgave, der godkendes, før du kan filme det certificeringsprogram, som din opgave handler om. 

Er du i tvivl om du kan skrive en certificeringsopgave, så kontakt mig. 

Hvordan og hvornår foregår uddannelsen?

Uddannelsen starter 6/2-21 med to timers online møde. Forud modtager du den første teorivideo og E-bog. Efter mødet modtager du materiale til forberedelse til næste online møde. Sådan vil det være hver gang.

Derefter er der ca. hver måned fire timers online møde og ca. midt mellem disse møder har vi næsten hver måned to timers spørgetime, hvor du kan få svar på spørgsmål til teori og øvelser. Spørgetimerne kaldes også Q&A = Questions and answers = Q&A.

Datoerne er som følger for hold 21, der forløber 6/2-21-6/8-22.

Datoer for hold 21 (start 6/2-21)

Lørdag er primær uddannelsesdag, mandag er primær dag for spørgetime

 • Intro og præsentation 6/2-21 kl. 9.00-11.00 
 • Modul 1 – 6/3-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 22/3 kl. 16.30-18.30
 • Modul 2 – 17/4-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 3/5 kl. 16.30-18.30
 • Modul 3 – 15/5-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 31/5 kl. 16.30-18.30
 • Modul 4 – 12/6-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 28/6 kl. 16.30-18.30
 • Modul 5 –  3/7-21 kl. 9.00-13.30 – intet Q&A
 • Modul 6 – 21/8-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 6/9-21 kl. 16.30-18.30
 • Modul 7 – 18/9-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 4/10 kl. 16.30-18.30
 • Modul 8 – 16/10-21 kl. 9.00-13.30 – intet Q&A
 • Modul 9 – 13/11-21 kl. 9.00-13.30 – Q&A 29/11 kl. 16.30-18.30
 • Modul 10 – 11/12-21 kl. 9.00-13.30 – intet Q&A
 • Modul 11 – 8/1-22 kl. 9.00-13.30 – Q&A 24/1-22 kl. 16.30-18.30
 • Modul 12 – 5/2-22 kl. 9.00-13.30  – Q&A 21/2-22 kl. 16.30-18.30
 • Modul 13 – 5/3-22 kl. 9.00-13.30 – Q&A  21/3-22 kl. 16.30-18.30
 • Modul 14 – 2/4-22 kl. 9.00-13.30 – Q&A 19/4-22 kl. 16.30-18.30
 • Modul 15 – 2/5-22 kl. 16.30-18.30 – intet Q&A
 • Modul 16 – 16/5-22 kl. 16.30-18.30 – Q&A 30/5-22 kl. 16.30-18.30
 • Opgaveaflevering 20/6-22 
 • Video aflevering 25/7-22
 • Feedback uge 31/32 
 • Certificerings Højtidelighed online 6/8-22 kl. 9.00-11.00

Pris og betaling for den certificerede Qigong Instruktør uddannelse – hold 21

Introduktionspris samlet 34.997 kr.

Betaling i rater:

1.944,50 kr. månedligt i 18 måneder = 35.001 kr.

1.458,50 kr i 24 måneder = 35.004 kr.

34.997 kr. som samlet betaling.

Ratebetaling er det mest almindelige.

Du kan sikre din plads her.

Hvis du har spørgsmål så skriv på kontakt@vibekefraling.dk, send besked over Facebook eller ring til 28 83 07 13.

 Kærlig hilsen Vibeke