Lin-Housheng-Fabrice-Piché

Artikel om Professor Lin Housheng – skaberen af Shibashi

Indholdsfortegnelse

Kinesisk talemåde når du drikke vandet så husk kilden

Denne artikel om Professor Lin Housheng, skaberen af Shibashi, har jeg fået skriftlig tilladelse af forfatteren John Voigt til at oversætte og offentliggøre, uden ændringer.

Den er bragt første gang i Qi Journal, Volume 21, No. 4 Winter 2011-2012

Tak til

Tak til John Voigt, som har givet tilladelse til, at jeg må oversætte og offentliggøre denne artikel på min hjemmeside. Jeg fandt den første gang på Professor Lin Houshengs side.

Tak til Fabrice Piché, som gør så stort et arbejde for at Professor Lins vigtige arbejde udbredes i sin oprindelige form og forståelse. Og tak fordi du kontaktede mig for at takke mig for at kreditere professor Lin, så jeg kunne lære endnu mere om Shibashi.

Tak til Professor Lin for det enorme arbejde, han har gjort for udviklingen af forståelsen af Qi, Qigong og udviklingen af hele Shibashi serien.

“Når du drikker vandet, så husk kilden”

– kinesisk ordsprog

 

Lin-Housheng-Fabrice-Piché

Introduktion

Jeg rejser regelmæssigt i hele USA for at studere, hvordan kineserne gør qigong tidligt hver morgen. [se min “Qigong i parken” – Qi Journal, Fall 2009].

Jeg opdagede et sæt bevægelser, der syntes at være begunstiget og foretrukket frem for alle andre. Jeg så det på Tompkins Square Park i den nedre del af østsiden af ​​Manhattan. Jeg så spredte fragmenter af det i Qigong udført af mennesker på Boston Common, og i New York City Chinatown i Columbus Park og i Washington Square Park i San Francisco. Jeg så hele formen (med sin anden variant version) lavet af næsten hundrede mennesker på Madison Park i Oaklands Chinatown. (Senere fandt jeg ud af, at selv min kone gør det: hendes instruktør, Huan Zhang bruger det ofte som en opvarmning til hans Yang Style Taijiquan.)

Jeg vidste ikke, hvad det blev kaldt, før jeg gik til mit yndlingsted, New China Book Store i San Francisco – desværre er de netop lukket. Som altid bad jeg om og købte alt, hvad de havde om Qigong (selv bøgerne på kinesisk). Endnu en gang var hovedparten af ​​det, jeg købte, om denne form. Endelig lærte jeg dens navn (både på engelsk og kinesisk): Den mest populære, og jeg tror, den hurtigst voksende Qigong, der praktiseres i verden i dag, er Taiji Qigong i 18 bevægelser (太极 气功 十八 式); det forkortes ofte som Shibashi (“atten typer / former / stilarter”). I dag i Kina kræves, at alle studerende i traditionel kinesisk medicin (cirka anslået at være hundrede tusinde mænd og kvinder) pålægger regeringen at studere Shibashi af Lin Housheng.

Jeg abonnerer på Google Video Alerts, som giver mig besked om nye qigong-videoer på nettet. Jeg modtager meddelelse om tre udgivelser om dagen. Den mest almindelige form, der præsenteres – selvom den måske ikke kaldes det, og pudsigt nok nævnes det ofte aldrig, hvem der virkelig har skabt serien, er Taiji Qigong – Shibashi. Jeg har lige bemærket, at Fabrice Piché har forsøgt at rette op på den store fejl ved at tilføje sandheden om, at Lin Housheng faktisk er faderen til Shibashi.

Qigong – med forskellige andre navne – er over 2.000 år gammel. Men dens klassiske former – (og her snakker jeg ikke om, hvad der almindeligvis hedder “Tai Chi”) – har normalt kun hentydninger til, eller tilbyder myter om deres skabers liv. Med Shibashi er dette ændret: Endelig kan vi begynde at finde ud af de faktiske historiske omstændigheder og begivenheder, der omgiver fødslen af ​​en større Qigongform.

Lin-shaolin

Lin Housheng (林 厚 省)

En kort biografi af skaberen af ​​Shibashi


Lin Housheng blev født den 16. september 1939 i byen Fuqing i Fujian-provinsen. Fujian-provinsen ligger i den sydøstlige del af Kina. Hans far døde, da han var tre år gammel. Fra barndommen elskede han den udvikling mennesket opnår gennem fysisk træning. Som 15 årig begyndte han at studere med en Shaolin munk. Traditionen tro forbliver denne munk navnløs.

Lin Housheng dimmiterede fra Shanghai Physical Education University i 1964. Hans hovedfag var vandsport og Wushu (kampsport, populært benævnes det “Kung Fu”). Han havde fået gode karakterer og det muliggjorde, at han kunne blive i Shanghai, hvor han blev forsker ved Shanghai Physical Education Science Research Institute. Desværre opstod Kulturrevolutionen i Kina i disse år. Som følge deraf blev Shanghai Physical Education Science Research Institute lukket. Han fik derfor arbejde ved et gymnasium, hvor han underviste i idræt.

Den 6. maj 1966 blev Kulturrevolutionen officielt sat i værk og den skabte socialt kaos i hele landet. I den statskontrollerede presse blev Qigong kaldt “et råddent relikvie af feudalisme” – “historisk affald” – “en giftig ukrudt.” Folk der praktiserede Qigong blev kaldt “kontrarevolutionær” eller “klasse fjende”.

Lin Housheng fortsatte sin Qigong og Tai Chi praksis i hemmelighed, ofte i mange timer og sent om natten. Det var nødvendigt at hemmeligholde, da det ellers kunne udløse straf i form af slag, tvangsarbejde eller endog drab. Disse trusler gjaldt ikke kun udøveren men således også Professor Lins kone og nyfødte datter. Denne intensive træning og fordybelse har ført til mange fantastiske præstationer efterfølgende.

“I 1968 begyndte han i en alder af 29 år i løbet af sin praksis at opleve en usædvanlig følelse i sin krop, og hans nervesystem blev pludselig ekstremt stimuleret. Han blev begejstret, fuld af intense følelser af, hvad det var ville sige at være i live. Hele verden omkring ham forvandledes til et storslået gyldent lys. Han følte sin livsenergi (Qi) som en flydende kilde, der løber inde i hans krop og cirkulerer jævnt gennem Guvernørmeridianen (Du Mai) og Conceptionsmeridianen (Ren Mai) [energimeridianerne i ryggen og fronten af ​​kroppen]. Med et deles denne cirkulære strøm i to stærke baner af qi, som hver strømmer ned fra hans skuldre og ud af hans to håndflader. Han indså, at det var præcis, hvad hans lærer tidligere havde fortalt ham om Ekstern Qi. “- [Oprindeligt fra Lin Houxing Qi Gong Shi Jie, 1992]

Efter ti år sluttede Kulturrevolutionens galskab d. 6. oktober 1976, en måned efter Formand Mao Zedongs død. Det muliggjorde, at Lin Housheng stoppe med at gemme sig og bruge de enorme færdigheder, han havde erhvervet gennem årene. Men først var det nødvendigt, at give svar på tiltale i forhold. Først og fremmest til de mange skeptikere i regeringen og andre steder, der hævdede, at Qigong var et meningsløst og overtroisk relikvie fra fortiden. Han satte sig for at bevise overfor dette mekanistisk videnskabeligt orienterede marxistiske foretagende, at Qigong ikke var noget falsk og bedragerisk “hekseri”.

For at gøre dette blev han det centrale emne for eksperimenterne udført af en berømt atomforsker, Gu Hansen. Den 10. marts 1978 projicerede Lin Housheng ekstern Qi fra sine hænder, som hun målte med moderne videnskabelige enheder. Lavfrekvente infrarøde strålebølger og elektromagnetiske bølger blev registreret. Eksistensen af Qi var nu videnskabeligt bevist (i det mindste Qi, som professor Lin sendte).

“Det var første gang, at Qi’s fysiske karakter blev bevist. Offentliggørelsen af ​​resultaterne af eksperimentet skabte bølger i landet, vakte interesse og trak mange forskeres interesse i retning af forskning i Qigong. Deres heroiske forpligtelse havde en afgørende effekt på stigningen af ​​Qigong i nutidens Kina.” David A. Palmer. Qigong Feber. Columbia University.

Dette medførte en øget interesse for Lin Housheng og hans evner. Året efter i 1979 viste Lin med succes sine Qigong færdigheder overfor tre vicepremierministre og over 300 forskere ved Kinas statsråd i Beijing.

Samme år 1979 kombinerede Lin Housheng elementer fra Tai Chi og Qigong og skabte det første sæt af atten øvelser, der udgør Taiji Qigong – Shibashi.

1980 var et spændende år. Professor Lin Houshengs bog, Qigong Makes Health (气功 使人 健康) blev udgivet. Det var den første bog om Qigong, der udkom efter afslutningen af ​​den kulturelle revolution.

Den 21. juni skete endnu en virkelig fantastisk skelsættende ting:

Den 21. juni 1980 blev den første kirurgiske operation foretaget udelukkende med bedøvelse foretaget af Professor Lin ved hjælp af Wai Qi = ekstern Qi. Det foregik i Shanghai på No. 8 People’s Hospital. Denne operation blev en verdensnyhed. Qigong-mester, Lin Housheng fra den kinesisk medicinske forskningsinstitution strakte sin højre hånd og pegede sin pege- og midterfingre på akupressurpunktet Yin Tang mellem patientens øjenbryn. Gennem fingerspidserne udsendte han Wai Qi (eksternt projiceret Qi) fra en afstand på ca. 3 centimeter på en 29-årig kvindelig patient. Efter tre minutter nikkede han til kirurgen, som derefter tog sin skarpe skalpel op og begyndte en kirurgisk operation på skjoldbruskkirtlen

maxresdefault

Patienten modtog ingen yderligere bedøvelse, hun forblev bevidst hele vejen igennem operationen og viste ikke selv det mindste tegn på smerte i løbet af 140 minutters operation. Da en valnødde stor tumor blev fjernet og vist til patienten, lyste et smil på hendes ansigt. Lin Housheng fortsatte med at udføre mange andre succesfulde Qigong procedurer på hospitalet.

“…Fra midten af 1980’erne steg interessen for Qigong og Qigong Healing, takket være Professor Lin. Qigong blev en ny trend.” Kilde: Medicinsk Qigong: En Vital Branch of Oriental Medicine, af Jampa Mackenzie Stewart; på http://taoofmedicine.com/therapies/qigong/

“Stærkt udløst af Lin’s arbejde opstod en forbløffende qigong-dille sted i Kina: I midten af ​​1980’erne var der 2.000 Qigongorganisationer og mellem 60 og 200 millioner udøvere på tværs af Kina. Dette repræsenterede næsten en femtedel af den kinesiske befolkning.” Http://en.wikipedia.org/wiki/Qigong

Lin Housheng var blevet en kinesisk Qigong “Superstar.” Den første udgave af 150.000 eksemplarer af hans bog “Qi Gong er svaret på sundhed” blev udsolgt på en måned i 1985. [Paul Dong. Chi Gong: Den gamle kinesiske vej til sundhed, s. 117].

I 1987 behandlede Lin Shanghais borgmesters hustru. Denne borgmester, Jiang Zemin, blev to år senere den mest magtfulde person i Kina: Det Kommunistiske Partis generalsekretær.

I 1989 kom han til USA for at deltage i et forskningsprojekt ved San Diego State University. Han blev statsborger i USA i 2010.

I 1990’erne – og fortsat ind i det 21. århundrede – har Lin Housheng rejst i verden, især i landene i Sydøstasien for at præsentere serien for lokale Taiji Qigong Shibashi Associations. Hans publikum består ofte af mange tusinde mennesker.

I 2011 turnerede han Malaysia og Taiwan. I efteråret 2012 forventer han igen at rejse til Malaysia og Taiwan.

I øjeblikket bor han i Los Angeles County, Californien i et asiatisk præget samfund — (han lærte aldrig at tale engelsk). I forbindelse med sine mange ture i Asien bor han i den by, hvor han først fandt berømmelse, Shanghai.

I oktober 2011 interviewede forfatteren Lin Housheng med Lin’s datter som oversætter.

Spørgsmål: Træner du stadig at udlede Ekstern Qi til helbredelse?

LHS: Ja, nogle gange. Men jeg opfandt en lignende enhed til at erstatte min eksterne Qi til helbredelse.

Spørgsmål: Hvad laver du nu?

LHS: Jeg er for det meste pensioneret, men jeg er ofte inviteret til at turnere Shibashi foreninger i forskellige asiatiske lande og give foredrag om Shibashi og Qigong.

Spørgsmål: Hvad er det mest spændende, der er sket i dit liv?

LHS: Den mest spændende ting er at være banebrydende indenfor qigongbedøvelse, undersøge qigongs materialisme, at opfinde medicinske Qigongenheder til at replikere (kopiere, red.) eksterne qi samt skabe forskellige sæt Shibashi.

Mere om Shibashi

“Formgivningen af “The 18 Movements of Taiji Qigong” var baseret på nogle bevægelser af Taiji Quan kombineret med Qigong vejrtrækningen.” – Lin Housheng

Lin Housheng tog visse gesti fra Taijiquan og ændrede dem, ofte forenklet, for at skabe en ny Qigong af langsomme og blide bevægelser, som er relativt lette at udføre. For eksempel begynder Shibashi med en version af den første bevægelse fra de fleste tai chi-former “Step Out, Raise and Lower Hands.” Shibashi Set 1, nr. 10 har “Waving Hands Like Clouds”, der ligner en tai chi form med samme navn, men uden de bevægelige fødder.

Hvordan det gik for sig

Spørgsmål til Ping Lin (Lin Houshengs datter): “Har nogen regeringskommission – som fx Statens fysiske kultur- og sports kommission beordret din far til at producere en qigong form for hele folket? Eller byggede han Shibashi, og så præsenterede det for regeringen?”

Ping Lin: “Regeringen modtog gode rapporter om min far og hans arbejde. Han fik derefter tilladelse til at fremme Qigong. Derfor udviklede han Shibashi, en nem træning til almindelige mennesker. “

I modsætning til ældre historiske qigongformer er den oprindelige version af Shibashi let tilgængelig. Ved hjælp af en internetbrowser til video og skrive “18 taiji qigong Master Lin Hou” vil du møde den første Taiji Qigong. Men takket være Lin Houshengs kreativitet er der mange andre Shibashi-former (hans hjemmeside, linhousheng.com giver flere oplysninger). Hvad Lin faktisk gjorde, var at konstruere seks forskellige sæt af atten bevægelser, der hver især giver 108 øvelsesformer. Set 1 kom ud i 1979. Set 2 var tilgængelig i 1988. Andre sæt fortsatte med at udkomme i 1990’erne og ind i det nye århundrede. I 2009 blev en dvd frigivet bestående af Lins foretrukne 36 øvelser taget fra de tidligere sæt.

 

Lin-Hou-Sheng qigong

Hvad det vil gøre for dig

Bare at gøre Shibashi ‘s bevægelser som en mild træning vil medføre positive resultater som afslapning, blide stræk og muskulær udvikling. Det bliver mere i form af Qigong, når den person, der praktiserer formen, bliver opmærksom på, at livsenergien strømmer gennem deres arme, ben og krop. De mulige resultater stiger, når sind og åndedræt mere aktivt går ind i processen for at lede og styre qi.

Ikke desto mindre er Shibashi’s primære formål sundhed. De bølgelignende, flydende udførelse af øvelserne stimulerer blodstrømmen gennem hele kroppen – (Lin Housheng mener, at Qi holder til i blodet). I traditionel kinesisk medicin (TCM) anses sygdom for at være forårsaget af overskud eller udtømning eller stagnation af Qi. Shibashi kan bidrage til at rette op på sådanne ubalancer for at skabe en tilstand af velvære. Fysiske og følelsesmæssige problemer vaskes væk i den øgede strøm af qi’s livsenergi. Her er et eksempel: Den tredje form i Taiji Qigong nr. 1 er “Vajer med regnbuen.” Til dette drejer du torso og arme fra side til side. Dette regulerer qi-strømmen til alle organerne i torsoen (kaldet “Triple Burner” eller “Triple Heater” i TCM). Dette masserer og stimulerer desuden endokrine kirtler – skjoldbruskkirtlen, thalamus, adrenaler – og lymfeknuder i nakke, underarm og lyske. Dette kan afhjælpe de to største dræbere for alle mennesker: kræft og hjertesygdomme. I mange shibashi former bevæges arme og hoved skiftevis mellem venstre og højre, dette kan bidrage til at harmonisere venstre og højre hjernehalvdele.

Shibashi’s blide bevægelser kan praktiseres af både unge og gamle for at øge energien og dens vitalitet, forynge kroppen, sindet og sjælen og få mere fysisk smidighed og fleksibilitet. Det kan også være en hjælp til at tabe sig, reducere følelsesmæssig spænding og forbedre koncentrationen; samt få mere intuitiv kreativ kræfter. Selvom det ikke ofte nævnes i den eksisterende litteratur, kan det føre til dybere åndelige oplevelser, da den mere avancerede udøver kan opleve intern bevidst livsenergi (Qi) som forbundet med ekstern livsenergi (ikke-lokal bevidsthed eller den guddommelige nærvær i alt og alle). Som Lin Housheng viste med sin eksterne Qi, kan der virkelig ske fantastiske ting.

Fodnoter

En særlig tak skal gå til Ping Lin, Lin Houshengs datter, som elskværdig arbejdede gennem min uvidenhed for at give indsigterne, som kun et barn ved om deres far. Si Ying Wu hjalp nådigt med nogle af de vanskelige oversættelser fra kinesisk til engelsk. Og især til Fabrice Piché for at sætte denne artikel på internettet. Men for eventuelle fejl i teksten er ingen skyldig, udover forfatteren.

Om Tai Chi Grandmaster He Weiqi: Nogle af oplysningerne om Shibashi på internettet siger, at den blev skabt af He Weiqi og Lin Hou Sheng. Det er tilsyneladende ikke sådan. Lin Hou Shengs datter har via telefon fortalte mig, “He Weiqi tilføjede intet til Shibashi nr. 1 og kun små ting [til set 2], da hun var min fars assistent til fremme af Shibashi Set 2 i Malaysia i 1988. “For mere om He Weiqi, gå til http://usksf.org/?page_id=91 Og også http: //www.polariswushu.net/weiqihe.html

Forfatteren underviser lejlighedsvis Shibashi i Boston-området. Han kan kontaktes på john.voigt@comcast.net

 


 

Lær professor Lin Housheng Taichi Qigong Shibashi set 1

Du kan LÆRE Qigong, du kan gøre for dig selv på Qigong Practitioner online kursusforløb.

Det er RAB godkendt med 15 timer.

Qigong-Vibeke-Fraling

Tilføjet af Vibeke Fraling

Om John Voigt – https://www.chinesemedicineliving.com/sample-page/contributors/john-voigt/


Kh Vibeke

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: