Shibashi-cover.

Shibashi Qigong

Indholdsfortegnelse

Hvad er Shibashi?


Shibashi Qigong  kalde også Shi Ba Sh. Det er 18 øvelser, som træner hele kroppen, giver ro i hovedet og masser af ny energi. Den bringer balance til krop og sind. Serien er komplet kropstræning kombineret med mindfulness i bevægelse.

Du kan se de første fire øvelser her. De er filmet på stranden i Nyborg og filmen er speedet op ligesom stumfilmene.

Serien kendes også under navne som:

  • De 18 Harmonier
  • 18Qigong
  • 18 stances of Tai Chi Qigong
Master Lin-Hou-Sheng

Grundlægger af Shibashi Qigong er professor Lin Housheng


Shibashi er 18 Qigong øvelser, som er udviklet af professor Lin Housheng fra Kina I 1979.

Du kan læse en artikel om Professor Lin her. Han medvirkede i et forsøg af atomforsker Gu Hansen i 1978, hvor man naturvidenskabeligt dokumenterede eksistensen af Qi i 1978.

Du kan læse om Qi her.

Siden 1979 er der kommet flere øvelser til, men de første 18 øvelser hedder Shibashi Qigong set 1 (Shi Ba Shi).

Lin-Housheng-Fabrice-Piche
Fabrice Piché (til venstre) er repræsentant for Professor Lin Housheng (til højre) og udbredelsen af Shibashi i sin oprindelige form.

Serien er verdenskendt – men ikke nødvendigvis i oprindelig udgave

Professor Lin har lært mange mennesker serien og mange af disse har lært den videre. Det eneste oprindelig materiale, der findes om serien fra professor Lin er på kinesisk.

Det har betydet, at visse aspekter af den oprindelige tænkning og udførelse af serien er enten forandret eller forsvundet.

Serien er udbredt over hele verden – desværre ikke nødvendigvis i oprindelig udgave.

Fabrice Piché, repræsentant for professor Lin.

 

Shibashi øvelserne anvendes i sundhedsvæsenet Kina. Og nogle steder er det daglig bevægelse på uddannelser i Shanghai. Professor Lin udviklede serien, mens han arbejdede på Shanghai People no. 8 Hospital og derfor er serien en naturlig del af behandling og genoptræning der.

Desværre kender meget få andre de oprindelige øvelser. Der findes mange variationer verden over. Jeg er fx stødt på seks forskellige udgaver. 2017 blev jeg kontaktet af Fabrice Piché, som anerkendte min viden om Shibashi og min version. Han foreslog et samarbejde og at tage mig som elev. Jeg har siden efteruddannet mig i Shibashi set 1 hos ham med pensionerede professor Lin på sidelinjen. Jeg uddanner nu i den oprindelige udgave af øvelser og teori bag på min Qigong instruktør uddannelse.

Shibashi-film-introbillede

Shibashi Qigong gjorde mig rask


Denne serie er min absolutte yndling! Det var den jeg mødte da jeg var meget syg af stress og havde fået konstateret fibromyalgi. Du kan læse min historie her.

Øvelserne dæmpede mine smerter, gav mig styrke igen, ro i hovedet og energi til at kæmpe mig rask.

Shibashi betyder 18 bevægelser. Øvelserne er designet til at skabe balance i energiens flow i kroppen.

Øvelserne er en del af traditionel kinesisk medicin

Shibashi Qigong øvelserne er medicinske, hvilket betyder, at de virker både forebyggende og behandlende og er en del af den traditionelle kinesiske medicin. De har en positiv indflydelse på et langt og sundt liv og helbred.

Når man begynder at udføre Shibashi Qigong bringes kroppens energisystem i balance. Det betyder, at kroppens forskellige funktioner får optimale betingelser og derved vil kroppen genopbygge sig selv sundere og mere velfungerende.

Shibashi Qigong standser aldringsprocessen og bedrer immunforsvaret. Det gør den dels fordi åndedrættet er en væsentlig del af udførelsen og kroppen iltes grundigt. En veliltet krop holder sig sund og rask fordi skadelige stoffer ikke får lov at slide på den.

Shibashi kan du lære på Qigong Practitioner, som du kan læse om her.

Morgenqigong

Hvorfor er Shibashi Qigong så populær?


Shibashi Qigong bedrer en del almindelige lidelser som fx smerter i muskler og led, gigt, for højt og for lavt blodtryk, astma, søvnproblemer, stress og spændinger i kroppen.

Shibashi Qigong øvelserne er lette at lære og udføre og kan modificeres individuelt så alle kan være med.

De bløde og blide bevægelser og stræk kombineret med rolig vejrtrækning får kroppens væv til at slappe af og blive blødt og bevægeligt og sindet finder ro.

Udefra ser Shibashi Qigong øvelserne ikke ud til at kræve megen styrke, men indadtil arbejdes med de små og stabiliserende muskler, ledbånd og ligamenter. Derved opbygges styrke og smidighed. Gamle spændinger afspændes og  kroppen bliver både stærkere, mere smidig og slankere.

Qigong henvendt til?


Shibashi Qigong er for alle. Alder og eventuelle skavanker er aldrig en hindring, tværtimod. Denne motionsform, som bedrer både kondition, stopper aldring, bedrer immunforsvaret og dæmper stress, samt lærer dig at være nærværende/mindful og have mere energi og overblik er for alle, der vil nyde livet mere.

Shibashi Qigong kræver intet forhåndskendskab til Qigong. Shibashi kræver blot lysten til at lære en ny og anderledes bevægelsesform. Denne bevægelsesform vil hurtigt blive en del af dig og en naturligt integreret del af dit liv.

 

Shibadhi

Hvem er Shibashi Du lærer Shibashi Qigong på Qigong Practitioner


Shibashi Qigong er en vidunderlig serie at lære, så man kan gøre sin Qigong hvor man end er. Som du ser på øverste video er stranden for mig oplagt, men om det er på altanen, i haven, i stuen eller skoven så er fordelen ved at lære Shibashi Qigong at man altid har sin afstressning, sin grounding, sin “oplader” sin centrering sin velværegenerator med sig. Læs om Qigong Practitioner her.

Du lærer Shibashi Qigong og får serien på video, så du kan få den “helt ind under huden” hjemme foran TV, tablet eller sågar alle steder via din telefon.

Der hører naturligvis en E-bog med til Shibashi Qigong, men den indeholder også viden om Qigong generelt. Den er på ca. 100 sider.

Der er naturligvis også undervisning både i videomateriale og E-bog om basis bevægelser i Qigong.

Mobil med Qigong Practioner cover

Feedback fra købere af materialet:

“Jeg er i fuld gang med Shibashien … er begyndt at mærke en vild energi i mine hænder, mens jeg laver øvelserne – det er viiiildt :-)!!! Pragtfuld følelse. Når jeg er færdig med øvelserne, har jeg bare lyst til at blive stående, føler jeg er i en vildt fed meditativ tilstand. Det er bare skønt det her!!!”

Vibeke Larsen

“Nu har jeg været hele materialet igennem. Det er super godt!

I bogen er hver øvelse for sig med god forklaring omkring øvelsen. En oversigt med alle øvelser uden forklaring, som man kan bruge hvis man ikke lige kan eller vil tænde for filmen. 

Synes det er et fantastik godt materiale, selv mig, som har det svært med hukommelsen, bliver hjulpet optimalt.

Endnu et plus er listen med navnet på alle 18 øvelser. Så kan man se rækkefølgen.
Med filmene og e-bogen har man alt, hvad man skal bruge, når man vil lave qigong derhjemme.”

Pia Gross Fabricius

Tablet-Qigong-Practitioner

“Jeg søgte på internettet på “Qigong” og fandt din hjemmeside.

Jeg er elev på en Qigong instruktør uddannelse hos en anden og blev interesseret i indholdet af dit materiale om Shibashi. Jeg købte serien Shibashi og har brugt det til selvstudie for at efterligne dine bevægelser.

Det har fuldt ud levet op til mine forventninger. Det er superflot og både e-bog og videoer er lavet rigtig godt. Jeg er meget tilfreds!

Der er god vejledning til øvelserne og meget fin og anvendelig video. Jeg har især været glad for dit flotte layout på alt materialet, super lækkert layout og du virker meget engageret og smilende.

Jeg vil give mine medstuderende på Qigong instruktøruddannelsen din hjemmesideadresse og en positiv anbefaling af dit materiale.”

Anonym Qigong instruktør elev

Qigong Practitioner forside

Klar og frisk Qi til dig!

Kh

Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: