Certificeret Qigong instruktør Fyn

Vibeke Kunkel

Uddannelse

 • Certificeret Qigong Instruktør 2018
 • Certificeret Børne Qigong Instruktør 2019
 • Masterclass i fascia 2020

Vibeke Kunkel driver egen klinik som Registreret Alternativ behandler og tilbyder Detox Spa fodbad, tarmskylninger, biodynamisk kranio-sakral terapi, healing, bindevævs- og healingsmassage samt SoulKey Terapi.

Hold og undervisning

 • Qigong hold ved DOF Yogaskolen i Nyborg
  Mandag kl. 8.30-9.45 og 10-11.10 i Stendamsgade 2, 1.
  Onsdag kl. 17-18.30 i Vestervoldgade 4, 1.
  Tilmelding: https://www.yogaundervisning.dk/
 • Qigong hold Fysioterapien Gudme, Poppelvej 6, 5884 Gudme
  Tirsdag kl. 9-10.15
  Torsdag kl. 17-18.30
  Der er løbende optagelse på holdene og ingen periode binding.
  Tilmelding: Book gerne online her: nylivsenergi.dk, find Events eller kontakt Vibeke Kunkel
 • Tilbyder workshops og korte forløb i virksomheder, naturen, foreninger mm.

Adresse: Ny Livs Energi ApS, Solvænget 5, 5883 Oure

Email: vibeke@nylivsenergi.dk
Telefon: 22 77 63 53
Facebook:
https://www.facebook.com/nylivsenergidk
https://www.facebook.com/dyrkqigong

Instagram: Vibeke.kunkel

min hjemmeside her – Ny livs Energi

Qigong undervisning i naturen
Qigong instruktør Vibeke Kunkel

Mit første møde med Qigong

Jeg mødte Qigong første gang i 2013 på et hold ved en psykoterapeut, som også var Qigonginstruktør. Jeg reagerede temmelig kraftfuldt efter de første lektioner, jeg fik det, som om jeg havde fået influenza. Som alternativ behandler ved jeg, at det kan være et tegn på, at kroppen arbejder på at slippe ubalancer og komme i balance. Derfor vidste jeg, at det virkelig kunne gøre en forskel for mig at arbejde videre med Qigong. Jeg gik derfor til Qigong ved flere forskellige instruktører de efterfølgende sæsoner.

Mit møde med Vibeke Fraling – Qigong Academy

Jeg blev nysgerrig efter at lære mere om Qigong, da jeg kunne mærke at jeg blev opfyldt af en indre ro og glæde af at dyrke det jævnligt. Jeg tilmeldte mig i januar 2017 en Qigong MeTreat hos Vibeke – jeg tog faktisk helt til Roskilde fra Kerteminde for at deltage.

Jeg lærte en helt ny Qigong serie, som påvirkede mig meget følelsesmæssigt, og tårerne fik frit løb. Det var faktisk temmelig befriende, og Vibeke gav mig et opmuntrende smil og et varmt kram. Så det føltes helt okay. Vibeke havde lavet et lille hæfte med udførligt materiale og teorien bag serien, og min lyst og nysgerrighed blev vakt til at lære mere, og en lille spire begyndte at vokse i mig.

Jeg begyndte at forestille mig at undervise i Qigong selv 

Jeg tilmeldte mig derefter Qigong hold hos Vibeke i Nyborg, og har med glæde fulgt hendes hold i nogle år. Jeg kunne mærke, hvordan min krop blev stærkere og mere smidig, så det var en hjælp for mig personligt til at håndtere mit arbejde med klienter, hvor jeg hver dag bruger mig selv både fysisk, psykisk og energetisk.

Jeg fandt en vej til at fylde mig selv op med energi, ro og overskud. 

I oktober 2017 blev jeg dog påkørt bagfra af en bil, fik hjernerystelse og piskesmæld og måtte sygemelde mig i en lang periode. Jeg blev nødt til at tage min arbejdssituation op til overvejelse – jeg kunne ikke holde til at have så mange klienter som alternativ behandler længere. 

Jeg brænder virkelig meget for at arbejde med andre mennesker på en meningsfuld måde. Så da Vibeke spurgte, om ikke Qigong Practitioner var noget for mig, var det helt naturligt at tilmelde mig Qigong Practitioner i januar 2018. Udover at gå på Vibeke Fralings hold i Nyborg, blev jeg abonnent på WebQigong og er det stadig.

Deltagelse i Qigong Practitioner var helt klart med det formål, at jeg ville uddanne mig til Qigong instruktør så hurtigt som muligt. Jeg var nødt til at ændre på min arbejdssituation efter påkørslen, og derfor ville jeg nedsætte arbejdstiden med klienter for at nedsætte belastning af nakke, skuldre og ryg, og i stedet undervise i Qigong med flere hold om ugen. 

Om Practitioner kurset – og hele uddannelsen

Samlet set har de tre Level; Qigong Practitioner Level 1, Qigonginstruktør Trainee Level 2og Certificeret Qigonginstruktør avanceret niveau Level 3 oversteget mine forventninger. Jeg har fået utroligt mange forskellige øvelser fra flere forskellige serier.

Jeg har adgang til fantastisk videomateriale, som gør, at jeg kan nørde detaljer i øvelserne, og jeg har adgang til E-Bøger med meget fyldestgørende teori om Qigong. Jeg tilmeldte mig hurtigt Qigonginstruktør Trainee Level 2 i maj 2018. Jeg udfordrede ret hurtigt mig selv i at undervise – endda på engelsk i forbindelse med et kursus jeg deltog i ved Gregory Ashid Possman. Han og holdet roste mig for min undervisningsform.

Jeg blev virkelig yderligere motiveret til at gå videre til Certificeret Qigong Instruktør Level 3 – jeg kunne bare så tydeligt mærke, at det var det helt rigtige for mig at blive Qigong Instruktør.

Mit udbytte på det personlige plan

Personligt har jeg opnået en langt stærkere fysik, mit blodtryk og puls er faldet ret drastisk, jeg har fået en bedre søvnkvalitet, redskaber til at opnå indre ro og grounding. Jeg har fået forbedret smidighed i rygsøjlen og i kroppen, herunder i bindevævet generelt. Jeg er også meget bevidst om, at det er vigtigt at vedblive med at udføre Qigong jævnligt.

Jeg har fået en uendelig kilde til glæde, og jeg har opnået de ønskede færdigheder til at undervise Qigong hold, hvilket jeg simpelthen bare elsker. Og der er hele tiden mere at lære, nye sider og detaljer i Qigong, hvilket gør at det forbliver spændende at arbejde med. Jeg har lært at fylde mig selv op med livskraft og indre ro, så jeg kan give det videre til andre. 

Jeg har fået kolleger – hvilket jeg elsker!

Jeg er rigtig glad for det fællesskab, som jeg har fået med de andre deltagere på Instruktør uddannelsen. Vibeke har været god til at arrangere fællesspisning under selve kurset, derudover har vi været ude at spise sammen flere gange, og det har altid været både hyggeligt og sjovt. Vi hjælper hinanden og bakker op om hinandens videre vej med undervisning. Via Vibekes Facebook grupper er det nemt at dele oplevelser, glæder og udfordringer med undervisning og markedsføring af hold.

Jeg har fået nye skønne kolleger, som jeg altid kan henvende mig til og dele Qigong oplevelser med. Refleksion omkring mig selv som person, hvem er jeg, hvordan interagerer jeg med andre.

 

Fagligt har jeg fået redskaber på flere områder

Fagligt: I mit arbejde som Terapeut og Healer er det utrolig vigtigt at kunne beskytte mig selv, holde på min energi, være empatisk og sensitiv, men uden at brænde ud selv og uden at tage klienternes dårligdomme og energier ind i kroppen.

Når jeg træner jævnligt, kan jeg tydeligt mærke, at min grounding bliver stærkere, at jeg åbner op for hjerteenergien, tager tingene som de kommer, og at jeg får større tillid til, at de projekter og idéer, jeg får, og som jeg ønsker at manifestere, nok skal løse sig og gå i orden.

Hvis jeg indimellem mister modet og bliver frygtsom (som selvstændig kan økonomien være lidt svingende), er det bare med at komme i gang med Qigong, hvor bevægelsen sammen med åndedræt, visualisering og det at mærke energien flyde i kroppen gør, at du er i nuet, nyder nu og her og frygt og angst forsvinder som dug for solen.

Jævnlig Qigong praksis gør, at jeg kan være i nuet og slippe bekymringer. Jeg har meget stor gavn af Qigong tænkning, bevægelse og stances, når jeg behandler klienter. Er blevet endnu mere bevidst om min egen kropsholdning, når jeg arbejder.

Materialet er mere gennemarbejdet end jeg før har mødt

Materialer til Instruktør uddannelsen har langt oversteget mine forventninger. Jeg har sjældent oplevet et så gennemarbejdet materiale på andre kurser. 

Det gælder for samtlige workshops og kurser, jeg har deltaget i hos Vibeke Fraling, Qigong Academy, at jeg har fået et flot og meget fyldestgørende skriftligt materiale som E-bøger.

Vibeke Fraling har flere uddannelser bag sig, hvilket hendes kursusmateriale bærer meget præg af, da vi udover teorien omkring Qigong, DAO og Yin/Yang har fået så meget mere med i rygsækken. Derudover har vi fået forslag til musik i undervisningen.

Videoer af øvelser hjælper mig med at blive dygtigere hele tiden

Vi har også fået adgang til mange, fine videooptagelser af samtlige serier og øvelser, som jeg har haft rigtig meget gavn af. De har været og er stadig en fantastisk hjælp. 

Jeg har taget Qigong Instruktør uddannelsen med fysisk fremmøde, hvilket jeg har haft det rigtig godt med. Vibeke har efterfølgende arrangeret flere Q&A over nettet, og det gav rigtig god mening.

Vibeke har også gjort meget ud af oprette Facebook grupper, hvor vi kan spørge ind, så det er ikke kun under selve uddannelsesforløbet, at Vibeke støtter op.

Udfordringer?

Det har været en stor udfordring at tage uddannelsen samtidig med, at jeg har haft følger, efter jeg blev påkørt af en bil. Jeg har været deltidssygemeldt i en lang periode og har jo også skullet passe min virksomhed. Når de kognitive evner er svækket, såsom hukommelse, koncentration, indlæring og det at rumme andre mennesker samtidig med hovedpine, dårlig søvn, træthed og stivhed med mange smerter i kroppen, så har jeg været rigtig meget udfordret. Men vedholdenhed og stædighed er en af mine kvaliteter, og dette sammen med arbejdsomhed, optimisme og visioner har gjort, at jeg satte alt ind på at gennemføre uddannelsen, nørdede øvelser, og allerede i august 2018 begyndte jeg at undervise 3 hold via AOF.

Jeg vil til hver en tid anbefale Vibeke Fraling, Qigong Academy, fordi du ikke finder en mere dedikeret, ambitiøs og grundig (læs nørdet) underviser end Vibeke Fraling. Hendes humør er smittende, og hun har udført et kæmpe arbejde med undervisningsmaterialer og videooptagelser. 

Hun er selv en rigtig god rollemodel og udfører øvelserne til UG, fordi hun er detaljenørd, hvilket jeg rigtig godt kan lide, da jeg selv går op i at udføre øvelserne så optimalt som muligt.

Derfor bærer jeg med stolthed Vibekes logo på mit tøj, som jeg underviser i og har da også lagt mine certifikater på min hjemme- og facebookside. 

 

Mine 3 vigtigste aspekter, jeg har lært af at lære Qigong?

 • At jeg altid har adgang til selve kilden og til livskraft, hvilket giver mig indre styrke og mod.
 • At jeg har redskaber til at hjælpe mig selv og andre af med spændinger, smerter og stress.
 • At min evne til at være mindful og nærværende er styrket, og at jeg føler mig forbundet med mennesker, planter, dyr, ja med Moder Jord og hele universet.

Min største succesoplevelse

Jeg har været i gang med at undervise 3 AOF hold siden efteråret 2018, og det er nu udvidet til 3 hold på DOF Yogaskolen i Nyborg. Så mit formål med at blive Qigong instruktør er i høj grad opfyldt, da det var og stadig er at forene min egen sundhed med mit levebrød. Og at undervise i Qigong er absolut højt foreneligt med at være alternativ behandler.

Min drøm med Qigong

Jeg vil rigtig gerne i gang med Retreat-rejser i udlandet og har også tanker om at arbejde med Qigong på pyramiderne i Bosnien. Det kunne være helt fantastisk, da pyramiderne har en helt særlig energiudstråling, og inde i pyramiderne befinder man sig i den frekvens, der benævnes Schuman Resonansen på 7,83 Herz, og det kan slet ikke beskrives, hvordan dette føles. Der er samtidig en meget smuk udsigt.

Jeg har også tanker om at åbne mit hjem og undervise udendørs i min have, lige ved siden af Risinge Herregård i Nyborg, og nede på stranden 500 m. derfra. Jeg har visioner om at oprette mini Retreat om sommeren for par med eller uden børn i mit hjem med mulighed for overnatning og morgenmad. Jeg har som alternativ behandler klinik i eget hjem, så jeg har også mulighed for at tilbyde behandlinger udover undervisning i Qigong til de overnattende gæster.

 

Hvad har jeg opnået med Qigong?

Jeg har nu været i gang med at undervise i Qigong på aftenskole i 2 år og tog Masterclass i fascia i foråret 2020. Jeg bliver aldrig træt af at dyrke og undervise i Qigong. Det har givet mig en kilde til uendelig glæde, mental og kropslig styrke, som jeg elsker at dele med mine Qigong kursister. Jeg glæder mig til at implementere det sidste nye input og øvelser fra Masterclass i fascia, hvor vi skal arbejde med bindevævet i øvelserne fra Kejserens foryngende øvelser. Det fantastiske ved Qigong er at der hele tiden er mere at lære, hele tiden er et dybere lag, som kan efterforskes og nørdes. Og så er det dejligt at se på mine kursister, når deres kropsholdning er forbedret, deres bevægelighed er blevet mere fri, og der er kommet en anden glød i deres udstråling.

Mit bedste råd, hvis du er i tvivl om du har glæde af Qigong? 

Prøv det og mærk hvilken forskel, Qigong kan gøre for dig. Tilmeld dig et af mine eller mine kollegers hold, og hvis dette ikke er muligt, så start op med WebQigong hos Vibeke Fraling, Qigong Academy. Det er muligt at dyrke Qigong siddende på en stol, og på mine hensyntagende hold er det også helt okay at tage sig et hvil undervejs. 

Og som der står i DAO Vers 64: En rejse på tusinde mil begynder med et enkelt skridt. 

Kærlig hilsen

Vibeke Kunkel

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: