Yin & Yang MeTreat

Indholdsfortegnelse

Yin & Yang - Balance mellem VÆRE og GØRE

En MeTreat med fokus på forskellen på Yin & Yang = VÆRE og GØRE.

 • Er der altid noget du liiiige skal gøre, før du kan slappe af?
 • Myldrer tankerne rundt i hovedet på dig?
 • Har du ALT for mange bolde i luften?
 • Har du tendens til at love mere end du kan holde?
 • Har du været ramt af stress?

Kom og mærk, hvor stor forskel det kan gøre at VÆRE og restituere førend du skal GØRE…

Jeps!

Jeg vender din verden på hovedet til denne MeTreat!

Du vil høre, mærke og forstå, hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen og hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Læs om Yin og Yang her

Hvis du endnu ikke ved, hvad en MeTreat er, så læs her

Ying & Yang er balancen

Yin og Yang er hinandens komplementære modsætninger.

Egentlig udsprang de af een energi Wuji, som er oprindelsen. Den delte sig i to og blev til Taichi = Yin og Yang. Læs om kosmologien her.

Wuji kaldes også for DAO, som også oversættes som VEJEN. I forståelsen Livsvejen. Så balance i Yin og Yang giver balance på livets vej, helt ned i hverdagens trivialiteter. 

Yin betegnes fx som Moder Jord, mørke, natten, det feminine, indadvendte og restituerende aspekt. Yang betegnes fx som himlen, Fader Sol/lyset, dagen, det maskuline, udadrettede og handlingsorienterede aspekt. 

Som du kan se på Taichi symbolet som Yin & Yang symbolet oprindeligt hedder, så fuldender de hinanden. Alligevel har de hver deres eget særkendetegn. De er i konstant bevægelse, idet de drejer rundt (med uret). Det er deres bevægelse, der skaber liv. Deres bevægelser kaldes også en dans. Yin & Yangs dans symboliserer og tydeliggør deres evige og uendelige skiften.

Balancen er ikke stilstanden eller en konstant – medmindre det konstante er bevægelsen. Derfor er balance en forståelse og respekt for betydningen af vekselvirkningen mellem de to og deres udtryk = VÆRE og GØRE.

Denne vekselvirkning medvirker til en kontinuerlig transformation af energiens udtryk i os som mennesker. Afhængig af vores bevidsthedsniveau og deraf følgende bevidste valg vil det føre til personlig og spirituel udvikling.

fem elementer Yin og Yang sol og måne stor-2

Yin & Yang er forudsætningen for personlig og spirituel udvikling

”Når Yin og Yang er forenet, udgør de Taiji.  Taijis oprindelse er Wuji. (= Dao, red.) Når de fem faser også kaldet elementer fødes, fuldender de hver deres særegne natur.  Sandheden i Wuji og essensen af Yin og Yang og De Fem Faser/Elementer forenes på forunderlig vis, og løber sammen.  Qians vej bliver til det mandlige.  Kuns vej bliver til det kvindelige.  Disse to Qi reagerer med hinanden, transformeres og skaber alle verdens ting. Alle verdens ting bliver ved at formere sig, og variere sig uendeligt.  Når dette overføres på menneskets forhold, kan man forklare det således, at mennesket opnår Taijis skønhed og overlegne åndelighed: Når dets krop er født, udvikler ånden bevidsthed. De fem menneskelige kvaliteter aktiveres, og kan skelne godt og ondt. Af dette kommer alle ting.”

Zhou Dunyi (1017-1073), neo-konfucianist Tweet

Ovenstående er hentet fra Kilde Wikipedia.

I ovenstående nævnes de fem faser eller elementer. Dem kan du læse om her.

Den førnævnte vekselvirkning er det, vi oplever som skift fx i forhold til vores energiniveau. Det kan være skiftet mellem den kropslige fornemmelse af at være energisk eller træt. I tankerne mellem iderig eller tom indre skærm. I følelserne mellem begejstring eller tristhed/opgivenhed.

Opdagelse og erkendelse af hvilken fase energien er i samt respekt for fasen og næring af den vil på sigt balancere dit liv mest. Derfor vil du høre og forstå, hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen samt hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Det kan vi godt lide i Vesten.

Yin & Yang Metreat - indhold

 • Denne MeTreat fokuserer på Yin & Yang og deres pendant VÆRE og GØRE. 
 • Vi starter med at gøre Qigong for at slippe hverdagen og blive nærværende.
 • Dernæst forklarer jeg om Yin & Yang og deres udtryk i form af VÆRE og GØRE. Det er som regel både fængende, enkelt og alligevel komplekst og ganske underholdende. Undervejs vil du formentlig få en del indsigter og gøre væsentlige erkendelser. 
 • I passende bidder skifter vi til pause med te/kaffe, frugt og lidt mørk chokolade.
 • Drysset med rund hånd vil vi trække vejret i åndedrætsøvelser og eller gøre Qigong, som støtter din forståelse og erfaring med de to kvaliteter Yin & Yang/VÆRE og GØRE.  
 • Vi slutter med en meditation og en afsluttende runde, hvor du kan dele din største oplevelse med Metreaten, hvis du har lyst. 

Tid, sted og andet om Yin & Yang MeTreat

Dato og tid:

Tirsdag den 30. november 2021 (30/11-21) kl. 16.30-20.30. Der er begrænset antal pladser.
Denne MeTreat udsættes til begyndelsen af 2022 pga. tredje bølge af Corona i Danmark. Ny dato følger snarest.
 

Hvor afholdes MeTreat?

I salen i Oasen, Nuets Center, Thorsgade 13, 5000 Odense C.

Hvad med parkering?

Der er betalt parkering i parkeringshuse og -kældre i nærheden.

Nærmeste gratis parkering er mig bekendt på Jarlsberggade, som er ca. 8 minutters gang fra Thorsgade. Det er en trafikeret vej med begrænset antal pladser. 

 

Hvad med Corona?

Afholdelse af MeTreat sker altid med overholdelse af  gældende restriktioner. Der vil altid være håndsprit tilgængeligt i lokalet og jeg som underviser er vaccineret og testes altid før Live undervisning. Jeg anbefaler, at du lader dig teste inden afholdelse. Vi holder passende afstand i forbindelse med afholdelsen af MeTreat. Du kan altid læse gældende forholdsregler for Vibeke Fraling Qigong Academy her.

Påklædning og diverse

Sørg for at have afslappet tøj på, som du kan bevæge dig i. Og også tøj, hvor du kan have skiftende indre temperatur. Det kan give den indre varme at gøre Qigong. Min erfaring er, at nogle bliver kuldskære, når vi går til oplægget. Medbring evt. en stor trøje og et par varme sokker. Det er ikke fordi, rummet er koldt, men det er almindeligt, at man kan blive kuldskær, når man processer denne type viden. 
Hvis du ønsker, kan du medbringe et underlag til at stå på til Qigong. Qigong gøres efter min erfaring bedst på bare fødder eller strømpesokker, men et par behagelige indendørssko kan sagtens bruges også. 
Alle udendørs sko tages af udenfor lokalet. 
Medbring vandflaske, så nøjes vi med åbne kopper til de varme drikke, som jeg sørger for. Jeg sørger også for frisk frugt og mørk chokolade. Hvis der er andet, du har brug for, så medbringer du det selv.
Jeg sørger for skriveredskab og notesblok ligger klar til dig.
 

Pris:

Introduktionspris: 497 kr. (Normal pris 697 kr)

Prisen inkluderer MeTreat samt kaffe/te, frisk frugt og mørk chokolade.

Der kan betales med Kreditkort, Pay pal, Mobile Pay og kontooverførsel. Når betaling er registreret, modtager du kvittering på mail.

Tilmelding herunder

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

High on Qigong T-shirt

High on Qigong T-shirt Om High on Qigong statement High on Qigong…. De fleste, der kender Qigong, har det sådan. Man bliver “høj af Qigong”

Læs mere »

Lær hvad 10 minutters daglig Qigong kan gøre for din sundhed – på 5 dage

0 kr for at deltage Ja, jeg vil gerne deltage!

.

Fornavn og efternavn:

Email:


Med kun 10 minutters daglig Qigong vil du:

 • Mindske stress, da kroppen afspændes og den beroligende og genopbyggende del af nervesystemet aktiveres
 • Få bedre søvn, da motion stabiliserer hormoner med indvirkning på søvn og søvnens kvalitet
 • Lindre gener fra spændinger i kroppen