Yin & Yang MeTreat

Indholdsfortegnelse

Yin & Yang - Balance mellem VÆRE og GØRE

En MeTreat med fokus på forskellen på Yin & Yang = VÆRE og GØRE.

 • Er der altid noget du liiiige skal gøre, før du kan slappe af?
 • Myldrer tankerne rundt i hovedet på dig?
 • Har du ALT for mange bolde i luften?
 • Har du tendens til at love mere end du kan holde?
 • Har du været ramt af stress?

Kom og mærk, hvor stor forskel det kan gøre at VÆRE og restituere førend du skal GØRE…

Jeps!

Jeg vender din verden på hovedet til denne MeTreat!

Du vil høre, mærke og forstå, hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen og hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Læs om Yin og Yang her

Hvis du endnu ikke ved, hvad en MeTreat er, så læs her

Ying & Yang er balancen

Yin og Yang er hinandens komplementære modsætninger.

Egentlig udsprang de af een energi Wuji, som er oprindelsen. Den delte sig i to og blev til Taichi = Yin og Yang. Læs om kosmologien her.

Wuji kaldes også for DAO, som også oversættes som VEJEN. I forståelsen Livsvejen. Så balance i Yin og Yang giver balance på livets vej, helt ned i hverdagens trivialiteter. 

Yin betegnes fx som Moder Jord, mørke, natten, det feminine, indadvendte og restituerende aspekt. Yang betegnes fx som himlen, Fader Sol/lyset, dagen, det maskuline, udadrettede og handlingsorienterede aspekt. 

Som du kan se på Taichi symbolet som Yin & Yang symbolet oprindeligt hedder, så fuldender de hinanden. Alligevel har de hver deres eget særkendetegn. De er i konstant bevægelse, idet de drejer rundt (med uret). Det er deres bevægelse, der skaber liv. Deres bevægelser kaldes også en dans. Yin & Yangs dans symboliserer og tydeliggør deres evige og uendelige skiften.

Balancen er ikke stilstanden eller en konstant – medmindre det konstante er bevægelsen. Derfor er balance en forståelse og respekt for betydningen af vekselvirkningen mellem de to og deres udtryk = VÆRE og GØRE.

Denne vekselvirkning medvirker til en kontinuerlig transformation af energiens udtryk i os som mennesker. Afhængig af vores bevidsthedsniveau og deraf følgende bevidste valg vil det føre til personlig og spirituel udvikling.

fem elementer Yin og Yang sol og måne stor-2

Yin & Yang er forudsætningen for personlig og spirituel udvikling

”Når Yin og Yang er forenet, udgør de Taiji. Taijis oprindelse er Wuji. (= Dao, red.)Når de fem faser også kaldet elementer fødes, fuldender de hver deres særegne natur. Sandheden i Wuji og essensen af Yin og Yang og De Fem Faser/Elementer forenes på forunderlig vis, og løber sammen. Qians vej bliver til det mandlige. Kuns vej bliver til det kvindelige. Disse to Qi reagerer med hinanden, transformeres og skaber alle verdens ting. Alle verdens ting bliver ved at formere sig, og variere sig uendeligt. Når dette overføres på menneskets forhold, kan man forklare det således, at mennesket opnår Taijis skønhed og overlegne åndelighed: Når dets krop er født, udvikler ånden bevidsthed. De fem menneskelige kvaliteter aktiveres, og kan skelne godt og ondt. Af dette kommer alle ting.”

Ovenstående er hentet fra Kilde Wikipedia.

I ovenstående nævnes de fem faser eller elementer. Dem kan du læse om her.

Den førnævnte vekselvirkning er det, vi oplever som skift fx i forhold til vores energiniveau. Det kan være skiftet mellem den kropslige fornemmelse af at være energisk eller træt. I tankerne mellem iderig eller tom indre skærm. I følelserne mellem begejstring eller tristhed/opgivenhed.

Opdagelse og erkendelse af hvilken fase energien er i samt respekt for fasen og næring af den vil på sigt balancere dit liv mest. Derfor vil du høre og forstå, hvorfor det er vigtigt at holde pauser i hverdagen samt hvordan du kan holde dem korte, enkle og effektive. Det kan vi godt lide i Vesten.

Yin & Yang Metreat (online) - indhold

 • Denne MeTreat fokuserer på Yin & Yang og deres pendant VÆRE og GØRE. 
 • Vi starter med at gøre Qigong for at slippe hverdagen og blive nærværende. (Ca. 10-20 minutter)
 • Dernæst holder jeg et oplæg om Yin & Yang og deres udtryk i form af VÆRE og GØRE og disses betydning for balance i hverdagen. Det er som regel både fængende, enkelt og alligevel komplekst og måske endda ganske underholdende. Undervejs vil du formentlig få en del indsigter og gøre væsentlige erkendelser. Det er muligt at stille spørgsmål. (Ca. 60 minutter)
 • Vi holder en kort tissepause undervejs, hvis det er ønsket. Du kan drikke og spise snacks undervejs.
 • Undervejs i oplægget vil vi, hvis det passer i oplæg og tid, trække vejret i åndedrætsøvelser og eller gøre Qigong, som støtter din forståelse og erfaring med de to kvaliteter Yin & Yang/VÆRE og GØRE.  
 • Vi slutter med en meditation med fokus på balancering af energien afstemt med dagens tema og energi. (Ca. 10-25 minutter)

Tid, sted og andet om Yin & Yang MeTreat (online)

Dato og tid for den online MeTreat – Yin & Yang:

Metreat -> Yin & Yang = Balance mellem at VÆRE og at GØRE (online) ligger online.

 

Hvor afholdes MeTreat?

Denne udgave er en online udgave, den ligger som video online. Du modtager link til at se den efter tilmelding.

Påklædning og diverse

Sørg for at have afslappet tøj på, som du kan bevæge dig i. Og også tøj, hvor du kan have skiftende indre temperatur. Det kan give den indre varme at gøre Qigong. Min erfaring er, at nogle bliver kuldskære, når vi går til oplægget. Det er almindeligt, at man kan blive kuldskær, når man processer denne type viden. 
Sørg for at have drikkelse og lidt snack i nærheden, man kan nemlig også blive sulten, når man processer.
 

Pris:

Introduktionspris for online MeTreat: 397 kr.

Der kan betales med Kreditkort, Mobile Pay og kontooverførsel. Når betaling er registreret, modtager du kvittering på mail, samt flere informationer om eventet.

Gratis deltagelse i 2022 som medlem af WebQigong. Læs om WebQigong her. Læs under medlemsbonusser i medlemsklubben.

Tilmelding herunder

Sådan ser det ud online

Her på billederne under ser du mig i studiet på Lumbyvej 11 i Odense. 

På billedet til venstre står jeg klar til at instruere dig i Qigong.

På billedet til højre er jeg ved at undervise – helt oldschool med flipchart.

Under billederne ser du på et Google map/kort, hvor jeg har mit kontor/studie. 

Metreat - hej Vibeke Fraling her - hej fra studiet
Metreat glimt af zoom online Metreat undervisning
Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: