Børne Qigong

Børne Qigong

Indholdsfortegnelse

Børne Qigong er fedt – også for voksne

Børne Qigong for børn og barnlige sjæle i alle aldre.

Jeg er selv mor og tidligere lærer.

Min yngste søn og jeg gør Børne Qigong sammen og de to store af mine børn har jeg også gjort Qigong med, da de var mindre og boede hjemme.

Da jeg arbejdede som  lærer benyttede jeg Qigong som pædagogisk redskab med mine elever.

Jeg har personlig erfaring med Børne Qigong og Skole Qigong i indskoling, mellemtrin og udskoling. Desuden i Anderledes Undervisningstilbud på Profilskole. Og faktisk også med Asylbørn, som ikke talte eller forstod dansk.

Børne Qigong med eleverne i skolen giver dem ny energi, skærpet fokus og udvikler sociale kompetencer. Der har altid været meget mere ro i hver enkelt elev og derfor også i klassen efter Qigong. Og de elsker det – du kan se en film med Skole Qigong her. Det er i den ene af de 7. klasser jeg havde, indtil jeg sagde op for at hellige mig Qigong helt i december 2017.

Du kan lære fire øvelser du kan gøre i din hverdag med børn. Læs mere her

BørneQigong på Haarby Skole i Sundhedsuge

Marts 2017 var jeg på Haarby skole og gøre Qigong med 0-6 kl. i forbindelse med deres Sundhedsuge. Her er en lille film jeg har klippet sammen og fået lov til at anvende for at  vise lidt af denne dejlige dag.

Forskning om Børne Qigong

Ny forskning viser at blot 20-25 minutters Børne Qigong 2 gange ugentligt i 6-8 uger forbedrer elevernes koncentration og indlæring væsentligt. Samtidig er det en hjælp til alle børn med fx særligt sensitivt karaktertræk, ADHD eller ADD bare for at nævne nogle. Læs mere her.

Der er flere forsningsstudier, som viser at BørneQigong hjælper ved ADD og ADHD samt er et væsentligt redskab for mennesker med det særligt sensitive karaktertræk. Læs mere her.

Børne Qigong med fokus på grounding og stressreduktion

De øvelser,  jeg anvender i mit arbejde med børn, er blandede øvelser med forskelligt fokus. Der er grounding øvelser med fokus på hurtig stressreduktion, øvelser for mere balance baseret på association til og efterligning af fx dyr og der er åndedrætsøvelser, som især kan skabe hurtig følelsesmæssig balance.

Børne Qigong er meget kropslig men med fokus på samarbejdet mellem krop og sind. Som mor og lærer oplever jeg, at børn i vor tid let bliver stressede og overstimulerede. Deres reaktion er at blive overenergiske, leder efter yderligere stimuli som afledning, har svært ved at sidde stille, koncentrere sig og lukke stimuli ude. Det fører til yderligere overstimulering og dermed en ond cirkel af overaktivitet og medfølgende korrektion/udskæld samt overmandelse af træthed.

Det er min erfaring, at disse børn selv kan tage en Timeout med Børne Qigong, når blot de har lært en enkelt eller to øvelser. Jeg har flere elever, som rejser sig i timen og gør en øvelse for sig selv. Det er ikke for at skabe opmærksomhed, men fordi, de trænger til den ro, de oplever med Børne Qigong.

Børne Qigong for bedre koncentration og indre ro

Børne Qigong træner evnen til at koncentrere sig og skabe indre ro både fysisk og mentalt. Børnene træner deres evne til at skabe deres egen “indre osteklokke”, hvor de ikke forstyrres af ydre stimuli. Det er en væsentlig evne at udvikle, da vores verden aldrig står stille og vores institutionaliserede børne- og skoleverden er spækket med stimuli.

Hvis barnet ikke er i stand til at skabe sit eget indre rum, vil disse stimuli skabe en stressreaktion i kroppen. Med Børne Qigong kan barnet selv dæmpe stressen og give sig selv en Time-out. Det vil give børnene selvtillid, at kunne mestre disse stresspåvirkninger. Samtidig giver Børne Qigong højere selvværd, fordi barnet bliver i stand til at mærke sig selv.

Børne Qigong udløser nogle hormoner i kroppen (bl.a. Oxytoxin) som skaber en ‘lykkefølelse’ i kroppen og som udvikler evnen til empati/medfølelse. Børne Qigong er dermed med til at udvikle væsentlige sociale kompetencer. Du kan læse resultatet af forskning om Qigong fra Harvard her.

Jeg tilbyder Børne Qigong Workshop til forældre, bedsteforældre, daginstitutioner, skoler eller lignende. Læs mere her.

Certificeret-BørneQigong-instruktør-uddannelse

Derudover har jeg udviklet en Børne Qigong Instruktøruddannelse, som er en overbygning til Qigong instruktør uddannelsen.

Noget af det allervigtigste for mig er, at de mennesker, der vil anvende Børne Qigong er uddannet bedst muligt til det, så de besidder den viden teoretisk såvel som praktisk, der gør dem kompetente til at arbejde med så virksomme øvelser som Qigong. Faglighed og etik er topprioritet hos mig. Derfor har jeg lagt Børne Qigong instruktør uddannelsen som en videreuddannelse og ikke som en uddannelse i sig selv. Læs om den her.

Vibeke Fraling

Kh Vibeke

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Børne Qigong Workshop med Webinar

Workshop med webinar – indhold Børne Qigong Workshop med Webinar er Børne Qigong Workshop samt halvanden times webinar med Qigong Master Vibeke Fraling og Børne

Læs mere »
Qigong i Klassen

Skole Qigong

Hvad er Skole Qigong? Skole Qigong er Qigong, man gør i skolen, i skoletiden. Som lærer har jeg gjort Qigong med mine elever jævnligt og

Læs mere »