Qigong i skolen

Qigong i skolen

Indholdsfortegnelse

Da jeg var lærer, gjorde jeg Qigong i skolen med mine elever. Det kan du læse om her. Dette billede er, taget da jeg sluttede som lærer og gik 100% selvstændig med Qigong 1/12-2017. Det er fra en video, du kan læse om og se her.

Eleverne og jeg elskede Qigong i hverdagen. Det gjorde en kæmpe forskel for dem, for deres læring og trivsel.

Og de elskede det! Når jeg møder dem i bybilledet i Nyborg siger de altid: “Vi savner din Qigong! – Og din latter!”

Vi elsker din Qigong! Sagde en af eleverne i 7.kl. Nyborg Friskole.

Eleverne i 5.kl. Nyborg Friskole august 2019 beder dagligt om Qigong. Deres lærer har været på Børne Qigong Workshop hos mig.

Forskning om Qigong i skolen

Formålet med at undersøge Qigong i skolen

Tre forskere fra tre forskellige universiteter har udført et  pilotprojekt.

Forskerne er Chunyun Wang fra Francis Marion University,  Dong Chul Seo fra Indiana University samt Hongtao Li fra University of North Carolina at Chapel Hill.
 
Formålet var at undersøge, hvorvidt der kan gennemføres et sundhedsprogram baseret på Qigong som vej til at reducere stress og bedre adfærden i klasserummet blandt børn i grundskolen.
Formålet har også været at undersøge og om der er potentielle fordele ved at deltage i et Qigong sundhedsprogram.

 

Metoden

Skolelæreren til en fokusgruppe på 30 elever i fjerde klasse ledte Qigong sundhedsprogrammet. Programmet varede i to måneder og foregik i klasseværelset.
Eleverne blev interviewet og observeret for at undersøge potentielle fordele ved Qigong sundhedsprogrammet. Den umiddelbare effekt blev vurderet i forbindelse med et skriveværksted lige efter Qigong.

Resultat

Mere end 85% af eleverne rapporterede, at de følte sig afslappede, rolige, glade og godt tilpas med sig selv
efter at have deltaget i Qigong sundhedsprogrammet. Læreren fandt eleverne mere rolige og ydermere fandt læreren dem mere fokuserede på deres skriveri efter Qigong.

Konklusion

Denne pilotundersøgelse viser, at Qigong sundhedprogrammet giver eleverne energi samtidig med at det får eleverne til at slappe af i klassen. Det kan også forfriske elever i det daglige lovkrav om 90 minutters skriveøvelse.  En kort Qigong sundhedspraksis kan tjene som en effektiv stress reduktionsteknik til børn.

Fordele ved et Qigong sundhedsprogram – engelsk pdf fil.

I forbindelse med en sundhedsdag blev jeg bedt om at gennemføre Qigong workshops med eleverne fra 0-6 kl. Det kan du se en kort film af ovenfor.

Vil du lære at gøre Qigong med dine elever i skolen?

Du kan deltage i Børne Qigong i grundskolen – Live Workshop, læs om den her. Alle øvelser er gennemprøvet med mine elever gennem min tid som lærer. Denne Workshop er for lærere og pædagoger i grundskolen. 

Hvis du vil lære fire øvelser til at starte med, så er det denne online workshop. Denne Workshop er inkluderet i den Live Workshop med Qigong i grundskolen.

Qigong med 7.kl på Nyborg Friskole

Qigong er ganske uformel – latter er meget stressforløsende og den skaber en fællesskabsfølelse i klassen, derfor har vi en meget uformel og humoristisk Qigong praksis. Læs om smilets effekt her. Eleverne afkræves stort fokus i timerne og Qigong bliver derfor et pusterum, som har endnu større positiv effekt i den smilende og varme atmosfære, vi skaber her.

Hvis du ønsker at vide mere er du altid velkommen til at kontakte mig på mailto:kontakt@vibekefraling.dk eller tel:28830713 med spørgsmål. Jeg er lettest at træffe i hverdagen mellem kl. 8.30-16.30. Dog kan jeg være i undervisning, men så har jeg en telefonsvarer, du kan lægge besked på.

Vibeke Fraling

Kh Vibeke

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: