Qigong i skolen

Qigong i skolen Vibeke Fraling
7.a 2017 Nyborg Friskole – mine skønne elever, da jeg var lærer.

Da jeg var lærer, gjorde jeg Qigong i skolen med mine elever. Det kan du læse om her. Dette billede er taget da jeg sluttede som lærer og gik 100% selvstændig med Qigong 1/12-2017.

Eleverne og jeg elskede Qigong i hverdagen. Det gjorde en kæmpe forskel for dem, for deres læring og trivsel.

Og de elskede det! Når jeg møder dem i bybilledet i Nyborg siger de altid: “Vi savner din Qigong! – Og din latter!”

Vi elsker din Qigong! Sagde en af eleverne i 7.kl. Nyborg Friskole.

Eleverne i 5.kl. Nyborg Friskole august 2019 beder dagligt om Qigong. Deres lærer har været på Børne Qiogng Workshop hos mig – det kan du læse om her.

Forskning om Qigong i skolen

Formålet med at undersøge Qigong i skolen

Tre forskere fra tre forskellige universiteter har udført et  pilotprojekt.

Forskerne er Chunyun Wang fra Francis Marion University,  Dong Chul Seo fra Indiana University samt Hongtao Li fra University of North Carolina at Chapel Hill.
 
Formålet var at undersøge, hvorvidt der kan gennemføres et sundhedsprogram  baseret på Qigong som vej til at reducere stress og bedre adfærden i klasserummet blandt børn i grundskolen.
Formålet har også været at undersøge og om der er potentielle fordele ved at deltage i et Qigong sundhedsprogram.

Metoden

Skolelæreren til en fokusgruppe på 30 elever i fjerde klasse ledte Qigong sundhedsprogrammet. Programmet varede i to måneder og foregik i klasseværelset.
Eleverne blev interviewet og observeret for at undersøge potentielle fordele ved Qigong sundhedsprogrammet. Den umiddelbare effekt blev vurderet i forbindelse med et skriveværksted lige efter Qigong.

Resultat

Mere end 85% af eleverne rapporterede, at de følte sig afslappede, rolige, glade og godt tilpas med sig selv
efter at have deltaget i Qigong sundhedsprogrammet. Læreren fandt eleverne mere rolige og ydermere fandt læreren dem mere fokuserede på deres skriveri efter Qigong.

Konklusion

Denne pilotundersøgelse viser, at  Qigong
sundhedprogrammet giver eleverne energi samtidig med at det får eleverne til at slappe af i  klassen. Det kan også forfriske elever i det daglige lovkrav om 90 minutters skriveøvelse.  En kort Qigong sundhedspraksis kan tjene som en effektiv stress reduktionsteknik til børn.

Fordele ved et Qigong sundhedsprogram – pdf fil.

Qigong i skolen på sundhedsdag i Haarby

I forbindelse med en sundhedsdag blev jeg bedt om at gennemføre Qigong workshops med eleverne fra 0-6 kl. Det kan du se en kort film af ovenfor.

Vil du lære at gøre Qigong med dine elever i skolen?

Hvis du slet ikke kender Qigong, kan du deltage på en Børne Qigong Workshop (det kan du også hvis du bor i Norge – læs her) først for at prøve Qigong på egen krop og lære fire øvelser, som du kan prøve af med de børn du kender. Læs om det her. Alle øvelser er gennemprøvet med mine elever gennem min tid som lærer.

Du kan også få mig ud på din skole, hvor jeg kan afholde en Børne Qigong Workshop for dig og dine kolleger. Denne workshop giver jer et indblik i, hvad du og I kan med Qigong i skolen. I Norge er Gunhild Odland underviser.

Qigong med 7.kl på Nyborg Friskole

Qigong er ganske uformel – latter er meget stressforløsende og den skaber en fællesskabsfølelse i klassen, derfor har vi en meget uformel og humoristisk Qigong praksis. Eleverne afkræves stort fokus i timerne og Qigong bliver derfor et pusterum, som har endnu større positiv effekt i den smilende og varme atmosfære, vi skaber her.

Hvis du ønsker at vide mere om en Børne Qigong workshop. Kan du læse her. Barne Qigong Workshop, Norge – læs her. Du er altid velkommen til at kontakte mig på kontakt@vibekefraling.dk eller telefon 28 83 07 13, hvis du har spørgsmål. Jeg er lettest at træffe i hverdagen mellem kl. 8.30-16.30. Dog kan jeg være i undervisning, men så har jeg en telefonsvarer, du kan lægge besked på.

Qigong Academy
 Kh Vibeke

Få mine 3 trin til mere energi, glæde og overskud

samt videoer med de 3 tilhørende Qigong-øvelser, E-bog og en meditation.

Fornavn og efternavn:

 

Email: