Qigong i skolen

Qigong i skolen Vibeke FralingDa jeg var lærer (indtil 30. november 2017) gjorde jeg Qigong i skolen med mine elever. Det kan du læse om her.

Det gjorde en kæmpe forskel for dem, for deres læring og trivsel.

Og de elskede det!

Vi elsker din Qigong! Sagde en af eleverne i 7.kl. Nyborg Friskole.

Forskning om Qigong i skolen

Formålet med at undersøge Qigong i skolen

Tre forskere fra tre forskellige universiteter har udført et  pilotprojekt.

Forskerne er Chunyun Wang fra Francis Marion University,  Dong Chul Seo fra Indiana University samt Hongtao Li fra University of North Carolina at Chapel Hill.
Formålet var at undersøge, hvorvidt der kan gennemføres et sundhedsprogram  baseret på Qigong som vej til at reducere stress og bedre adfærden i klasserummet blandt børn i grundskolen.
Formålet har også været at undersøge og om der er potentielle fordele ved at deltage i et Qigong sundhedsprogram.

Metoden

Skolelæreren til en fokusgruppe på 30 elever i fjerde klasse ledte Qigong sundhedsprogrammet. Programmet varede i to måneder og foregik i klasseværelset.
Eleverne blev interviewet og observeret for at undersøge potentielle fordele ved Qigong sundhedsprogrammet. Den umiddelbare effekt blev vurderet i forbindelse med et skriveværksted lige efter Qigong.

Resultat

Mere end 85% af eleverne rapporterede, at de følte sig afslappede, rolige, glade og godt tilpas med sig selv
efter at have deltaget i Qigong sundhedsprogrammet. Læreren fandt eleverne mere rolige og ydermere fandt læreren dem mere fokuserede på deres skriveri efter Qigong.

Konklusion

Denne pilotundersøgelse viser, at  Qigong
sundhedprogrammet giver eleverne energi samtidig med at det får eleverne til at slappe af i  klassen. Det kan også forfriske elever i det daglige lovkrav om 90 minutters skriveøvelse.  En kort Qigong sundhedspraksis kan tjene som en effektiv stress reduktionsteknik til børn.

Fordele ved et Qigong sundhedsprogram – pdf fil.

Qigong i skolen på sundhedsdag i Haarby

I forbindelse med en sundhedsdag blev jeg bedt om at gennemføre Qigong workshops med eleverne fra 0-6 kl. Det kan du se en kort film af ovenfor.

Vil du lære at instruere i Qigong i skolen?

Du kan enten tage hele Qigonginstruktør uddannelsen, hvoraf du kan læse om Level 1 her. Du kan også tage et kursus sammen med kolleger på din skole eller institution.

Kort kursus i Qigong i skolen

Det korte kursus består af undervisning fra kl. 8.30-15.30.

Den kan foregå hos jer; samlet for en kommune, skole eller institution med plads til 15 lærere på eet kursus.

Deltagerne vil lære:

7 øvelser, som kan benyttes på alle klassetrin eller 7 øvelser primært henvendt til Indskoling og mellemtrin eller udskoling og ungdomsuddannelse.

Deltagerne vil lære øvelserne, så deltageren kan instruere dem i klassen.

Deltagerne vil modtage en E-bog samt en video som støtte til hukommelse og fortsat læring af øvelserne.

Jeg deler gavmildt ud af mine erfaringer med bedste tidspunkt og rammer fx. Hvor meget og hvor lidt skal der til både af tid og plads. Som det ses på billedet øverst kan det sagtens lade sig gøre at “klemme” 23 teenagere ind i et klasseværelse og stadig have plads til at praktisere Qigong.

Jeg underviser i sammensætning af program af 7, 10 og 15 minutters varighed.

Langt kursus i Qigong i Skolen

Det korte kursus består af to dages undervisning fra kl. 8.30-15.30.

Den kan foregå hos jer; samlet for en kommune, skole eller institution med plads til 15 lærere på eet kursus.

Deltagerne vil lære:

15 øvelser, som kan benyttes på alle klassetrin eller 15 øvelser primært henvendt til Indskoling og mellemtrin eller udskoling og ungdomsuddannelse. Eller den ene dag kan være øvelser til et trin og den anden dag kan være til et andet trin.

Deltagerne vil lære øvelserne, så deltageren kan instruere dem i klassen.

Deltagerne vil modtage en E-bog samt video som støtte til hukommelse og fortsat læring af øvelserne.

Jeg deler gavmildt ud af mine erfaringer med bedste tidspunkt og rammer fx. Hvor meget og hvor lidt skal der til både af tid og plads. Som det ses på billedet øverst kan det sagtens lade sig gøre at “klemme” 23 teenagere ind i et klasseværelse og stadig have plads til at praktisere Qigong.

Jeg underviser i sammensætning af øvelser til programmer af ca. 7, 10, 15 og 20 minutters varighed.

Pris

Endagskursus inklusive materiale – pris (fx skole/kommune/erhverv/foreninger):    19.997 ekskl. moms

Endagskursus er i udgangspunktet på seks undervisningstimer samt en time til pauser – fx 2 x 15 minutter og 1 x 30 minutter. Fx kl. 9.00 – 16.00. Et dagskursus er inklusive undervisningsmateriale (1-4 A4 sider) leveret digitalt til kursusholder, så denne kan distribuere til deltagere (kun deltagere på deltagerlisten) enten digitalt eller printet i farver.

Todageskursus inklusive materiale – pris (fx skole/kommune/erhverv/foreninger):    36.997 ekskl. moms

Todageskursus er i udgangspunktet på to dage af hver seks undervisningstimer samt en time til pauser – fx 2 x 15 minutter og 1 x 30 minutter. Fx kl. 9.00 – 16.00. Et dagskursus er inklusive undervisningsmateriale (1-4 A4 sider) leveret digitalt til kursusholder, så denne kan distribuere til deltagere (kun deltagere på deltagerlisten) enten digitalt eller printet i farver.

Øvrige detaljer om forretningsbetingelser, samt mine priser for kortere workshops kan findes her.

Er du usikker på, om jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at gøre brug af mine forskellige smagsprøver, indtil du bliver overbevist om, at jeg er den rette leverandør.

Qigong med 7.kl på Nyborg Friskole

Qigong er ganske uformel – latter er meget stressforløsende og den skaber en fællesskabsfølelse i klassen, derfor har vi en meget uformel og humoristisk Qigong praksis. Eleverne afkræves stort fokus i timerne og Qigong bliver derfor et pusterum, som har endnu større positiv effekt i den smilende og varme atmosfære, vi skaber her.

Hvis du ønsker at høre mere om en eventuel workshop så kontakt mig på kontakt@vibekefraling.dk, Facebook eller telefon 28 83 0713.

Qigong Academy    Kh Vibeke

Få mine 3 trin til mere energi, glæde og overskud

samt videoer med de 3 tilhørende Qigong-øvelser, E-bog og en meditation.

Fornavn og efternavn:

Email: