Qigong i skolen

Qigong i skolen Vibeke Fraling

Da jeg var lærer (indtil 30. november 2017) gjorde jeg Qigong i skolen med mine elever. Det kan du læse om her.

Det gjorde en kæmpe forskel for dem, for deres læring og trivsel.

Og de elskede det!

Vi elsker din Qigong! Sagde en af eleverne i 7.kl. Nyborg Friskole.

Forskning om Qigong i skolen

Formålet med at undersøge Qigong i skolen

Tre forskere fra tre forskellige universiteter har udført et  pilotprojekt.

Forskerne er Chunyun Wang fra Francis Marion University,  Dong Chul Seo fra Indiana University samt Hongtao Li fra University of North Carolina at Chapel Hill.
 
Formålet var at undersøge, hvorvidt der kan gennemføres et sundhedsprogram  baseret på Qigong som vej til at reducere stress og bedre adfærden i klasserummet blandt børn i grundskolen.
Formålet har også været at undersøge og om der er potentielle fordele ved at deltage i et Qigong sundhedsprogram.

Metoden

Skolelæreren til en fokusgruppe på 30 elever i fjerde klasse ledte Qigong sundhedsprogrammet. Programmet varede i to måneder og foregik i klasseværelset.
Eleverne blev interviewet og observeret for at undersøge potentielle fordele ved Qigong sundhedsprogrammet. Den umiddelbare effekt blev vurderet i forbindelse med et skriveværksted lige efter Qigong.

Resultat

Mere end 85% af eleverne rapporterede, at de følte sig afslappede, rolige, glade og godt tilpas med sig selv
efter at have deltaget i Qigong sundhedsprogrammet. Læreren fandt eleverne mere rolige og ydermere fandt læreren dem mere fokuserede på deres skriveri efter Qigong.

Konklusion

Denne pilotundersøgelse viser, at  Qigong
sundhedprogrammet giver eleverne energi samtidig med at det får eleverne til at slappe af i  klassen. Det kan også forfriske elever i det daglige lovkrav om 90 minutters skriveøvelse.  En kort Qigong sundhedspraksis kan tjene som en effektiv stress reduktionsteknik til børn.

Fordele ved et Qigong sundhedsprogram – pdf fil.

Qigong i skolen på sundhedsdag i Haarby

I forbindelse med en sundhedsdag blev jeg bedt om at gennemføre Qigong workshops med eleverne fra 0-6 kl. Det kan du se en kort film af ovenfor.

Vil du lære at instruere i Qigong i skolen?

Du kan enten tage BørneQigonginstruktør uddannelsen, som forudsætter at du først tager Qigonginstruktør uddannelsen, hvoraf du kan læse om Level 1 her.

Du kan også tage et kursus sammen med kolleger på din skole eller institution. Børne Qigong Ambassadørkurset., læs om det her.

Hvis du slet ikke kender Qigong, kan du deltage på en Børne Qigong Workshop først for at prøve Qigong på egen krop og lære fire øvelser, som du kan prøve af med de børn du kender. Læs om det her.

Qigong i skolen – Børne Qigong Ambassadør

Læs her om Børne Qigong Ambassadørkurset. 

Den kan foregå hos jer; samlet for en kommune, skole eller institution med plads til mindst 10 lærere/pædagoger på eet kursus.

Pris for Børne Qigong Ambassadør til 10 lærere/pædagoger

Ønskes flere deltagere aftales pris særskilt, da jeg så har underviserassistent/-er med.

Endagskursus inklusive materiale – pris (fx skole/kommune/erhverv/foreninger):    19.997 ekskl. moms (pris for 2019)

Øvrige detaljer om forretningsbetingelser, samt mine priser for kortere workshops kan findes her.

Er du usikker på, om jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at gøre brug af mine forskellige smagsprøver, indtil du bliver overbevist om, at jeg er den rette leverandør.

Qigong med 7.kl på Nyborg Friskole

Qigong er ganske uformel – latter er meget stressforløsende og den skaber en fællesskabsfølelse i klassen, derfor har vi en meget uformel og humoristisk Qigong praksis. Eleverne afkræves stort fokus i timerne og Qigong bliver derfor et pusterum, som har endnu større positiv effekt i den smilende og varme atmosfære, vi skaber her.

Hvis du ønsker at høre mere om en eventuel workshop så kontakt mig på kontakt@vibekefraling.dk, Facebook eller telefon 28 83 0713.

Qigong Academy

    Kh Vibeke

Få mine 3 trin til mere energi, glæde og overskud

samt videoer med de 3 tilhørende Qigong-øvelser, E-bog og en meditation.

Fornavn og efternavn:

 

Email: