Børne Qigong i grundskolen - Live workshop

Table of Contents

Hvad er Børne Qigong i grundskolen?

Børne Qigong i grundskolen er sekvenser på mellem 7-20 minutter med Qigong, som læreren eller skolepædagogen kan instruere i, som en “Brain Break” i løbet af skoledagen. 

Børne Qigong er mindfulness i bevægelse med plads til humor og lethed. Du kan læse om Børne Qigong her.

Typisk gøres Qigong i grundskolen i klassen. Jeg har oftest haft eleverne til at stå bag deres stole, som var skubbet ind under bordet. Eleverne får hurtigt en forståelse for, hvordan øvelserne gøres, så de kan stå relativt tæt. Qigong i skolen kræver ikke særligt meget plads, det er en klar fordel. Du kan læse om Skole Qigong og elevernes oplevelse her.

Du kan se en video med Børne Qigong i grundskolen herunder. Den er filmet i min 7. klasse i november 2017. Det er eleverne, som ønskede at lave en video til YouTube med deres yndlingsøvelser, da jeg stoppede som lærer for at gå 100% selvstændig med Qigong. 

Hvorfor gøre Børne Qigong i grundskolen?

Brain Break

Børne Qigong i grundskolen giver eleverne en Brain Break i skoletiden. Denne Brain break er en Energizer energimæssigt og kropsligt. Det er samtidig en pause til hjernen, som ikke bare får mulighed for at hvile, men faktisk får mulighed for at hvile og restituere SAMTIDIG med at højre og venstre hjernehalvdel åbnes for hinanden. Det sker i et skifte i hjernebølgerne, som gør det muligt for hjernen at koble den logisk-analytiske venstre side med den kreativt, intuitive højre side. 

Dette skift i hjernebølgerne giver bedre koncentration, øget indlæring samt evnen til kreativ problemløsning. Du kan læse om hjernebølger her

Du kan læse om forskning med Qigong ved ADHD i skolen her.

Indre ro og trivsel

Qigong hjælper ved ADD og ADHD. Det har forskere i USA påvist. Det kan du læse om her. Det skyldes reduktion af stress i nervesystemet. 

Du kan læse om et pilotprojekt som viser, at fire ugers kontinuerlig daglig Qigong giver eleverne mere indre ro her.

I Qigong beroliges stressrespons markant i nervesystemet, så eleven oplever en større grad af indre ro. Denne indre ro mærkes på elevens trivsel og dermed på klassens trivsel. Qigong gøres desuden med smilende opmærksom og plads til humor og latter. Det påvirker hele klassens trivsel ved at hver enkelt elev oplever stigning i “velvære hormoner” og giver tryghed i fællesskabet. Du kan læse om smilets betydning for velvære herDu kan læse om hvordan Qigong mindsker stress ifølge ny stressforskning her.

Bevægelse påvirker hjernen – krop og sind sammenhæng

Udover de fordele, som er nævnt allerede, så giver Børne Qigong i grundskolen den bevægelse, som mangler i hverdagen.

Eleverne sidder, mere end nogensinde før, en stor del af deres tid hver dag foran skærme. Det betyder, at kroppen opleves “stivere”. Med Qigong aktiveres kroppen. Vævet smøres, smidiggøres, afspændes og styrkes ikke tilstrækkeligt, når eleverne er inaktive. Den manglende bevægelse påvirker krop og sind. Det kaldes textneck og er et stigende problem. Textneck er belastning af nakkens hvirvler, som følge af foroverbøjet hoved. Hovedets vægt belaster især omkring den syvende og nederst nakkehvirvel og aktiverer stressrespons i kroppen og kan udløse depression. Det kaldes neuroplasticitet. Du kan læse om dette og textneck her

Nemt at implementere og anvende i klassen

Du kan tilpasse din Qigong sekvens, så den passer til den tidsmængde, der passer dig og din øvrige planlægning.

Du kan gøre Qigong med eleverne på meget lidt plads. Der er ikke behov for meget mere plads end den, eleverne har i forvejen. 

Mange elever har glæde af at gøre øvelserne for at finde ro i hverdagen. Jeg har altid lært mine elever, at de må rejse sig i undervisningen og stå bag deres stole og gøre øvelser, hvis de blot er stille og følger med i undervisningen/har øjenkontakt med mig. Det giver eleverne en mulighed for at justere deres egen indre tilstand fra uro til ro, fra træt til mere energi og fra ukoncentreret til koncentreret. Mine elever helt ned i 1. klasse har formået at administrere dette med stort positivt udbytte for alle. De elever, som har benyttet muligheden mest, er de elever, som ellers kan blive meget frustrerede over at skulle sidde stille og de kan nemt komme til at virke forstyrrende på undervisningen. Med Qigong kan de vende den indre uro og samtidig få brugt overskydende “krudt” på en groundende måde. 

Hvordan foregår Børne Qigong i grundskolen live workshop?

Børne Qigong workshop for lærere og pædagoger i grundskolen forløber over en dag, ca. 8 timer. 

Dagen starter med velkomst og præsentation. Derpå gør vi Qigong for at du, som deltager, bliver klar til at lære og samtidig mærker på egen krop og eget sind, hvad Qigong kan og gør i læringssituationen.

Derpå fordyber vi os i udvalgte øvelser.

Du vil lære ca. 10 øvelser og du vil få forslag til kortere og længere programmer med disse øvelser, så du nemt kan komme i gang med Qigong i skolen med det samme.

Du lærer bl.a. de fire øvelser, som er inkluderet i Børne Qigong workshop – online. Dette materiale med videoer og e-bog til de fire øvelser er inkluderet i denne Live Workshop. (Værdi 347 kr.) Resten af øvelserne får du tid til selv at illustrere og skrive noter til.

Undervejs holder vi pauser, hvor vi kan spise vores medbragte mad. Jeg sørger for, at der er kaffe/te, frisk frugt og mørk chokolade til pauserne.

Hvem underviser på Børne Qigong i grundskolen Workshop?

På Børne Qigong Workshop underviser Vibeke Fraling. Workshoppen er udviklet af Vibeke Fraling. Den er baseret på egne erfaringer og de erfaringer med Qigong i skolen, som min kollega skolepædagog Britta Storm og jeg har haft med elever fra 2016 og til og med 2021. 

I 2016 var Britta og jeg ansat i asylklassen på Nyborg Friskole og gjorde hver morgen 20 minutters Qigong med op til 22 asylbørn i alderen 5 år op til 14 år. Qigong gjorde en væsentlig forskel for hver enkelt elevs trivsel samt i forhold til at nedbringe mængden af, samt alvoren i de konflikter eleverne havde med hinanden. Da asylcentret lukkede fortsatte vi i grundskolen på Nyborg Friskole og tog Qigong med os ind i vore klasser fra indskoling til udskoling.

I løbet af vores tid med asylbørnene holdt vi foredrag for medlemmer af foreningen Danmarks private skoler; dvs. skolelederne fra landets private skoler. De var meget begejstrede for vores arbejde med asylbørnene og Qigong. 

Foredrag med vibeke Fraling

Hvor foregår Børne Qigong i grundskolen Live Workshop?

Denne Børne Qigong i grundskolen Live workshop afholdes næste gang 2. juni 2022 i Odense. Læs mere her.

Næste Børne Qigong i grundskolen workshop foregår: 

Torsdag 2 juni 2022 kl. 8.30-16.30.

I salen i Oasen, Nuets Center, Thorsgade 13, 5000 Odense C. 

Gældende Coronarestriktioner og forholdsregler overholdes. 

Pris

Normalpris 1.597,60 kr excl. moms. 1.997 kr. inkl. moms. 

Det er muligt at få en EAN faktura i forbindelse med tilmelding.

Det får du:

  • Qigong – for din læring (værdi 100 kr)
  • Du lærer mindst 10 “Qigong i grundskolen øvelser” (Værdi 1.997 kr)
  • Du får fem programmer med forskellig varighed lige til at bruge med det samme (Værdi 497 kr)
  • Videoer og e-bog til fire af øvelserne (værdi 347 kr) – adgang til dette materiale med det samme
  • Pdf filer med illustration til print af alle øvelser (Værdi 197 kr)
  • Kaffe/te, frisk frugt og mørk chokolade til alle pauser, eftermiddagskage. 

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: