Fasciareleasemassage

Qigong fasciareleasemassage

Indholdsfortegnelse

Qigong Fasciareleasemassage – selvstændig MasterClass for certificerede Qigong Instruktører

Qigong Fasciareleasemassage er en selvstændig MasterClass om Fasciareleasemassage. MasterClass er for certificerede Qigong Instruktører fra Vibeke Fraling Qigong Academy.

For mere end 20 år siden i årene 1998-2001 udviklede jeg denne healende Fasciareleasemassage. Dengang vidste jeg af gode grunde ikke, at den er helt i tråd med Qigong.

Min datters begejstring blev starten på udbredelsen

Men i august 2019 efter en MasterClass i Fascia, var min datter netop blevet optaget på Kiropraktor uddannelsen og vi talte om, hvad der fascinerede hende mest. Vi kom til at tale om Fascia, Qigong og min massage. Hun kunne ikke huske, hvad det var, så hun fik en massage. Hun har Scoliose/skævhed i thorakalhvirvel 4 og 5 og deraf følgende skævheder, gener og smerter i resten af ryggen og kroppen. 

Jeg har aldrig før fået lov at behandle hende så dybt. Efter en grundig massage kunne hun knække det meste af sin ryg på plads selv. Blot ved at dreje kroppen liggende på underlaget. Hun havde ingen smerter og kunne rette sin ryg op og havde fuld bevægelighed samt en mærkbart forbedret kropsholdning. Det var synligt for mig, de selvsamme ting, som hun mærkede. Hun sov efterfølgende tungere og bedre end vanligt. Hun sov uden smerter. Hun var ekstatisk!

Så hun har insisteret på, at jeg lærer hende det, jeg kan. Hun spurgte mig samtidig om, hvornår jeg skulle lære andre det samme, så det blev første gang i november 2019, hvor jeg afholdt den første MasterClass for certificerede Qigong Instruktører.

Bindevævsmassage - MCFSpir Fasciareleasemassage
På billederne ser du min datter blive masseret.
Masterclass-Fascia-fasciareleasemassage

Hvad er Qigong Fasciareleasemassage?

Qigong Fasciareleasemassage er en massageform, som får bindevævet til at slippe dybtliggende spændinger og får energien til at flyde frit. Denne massageform er skånsom at udføre, meget blid og ekstremt effektiv at modtage. Jeg har udviklet den baseret på teori, viden og erfaring med Kraniosakralterapi, Reikihealing og muskulær massage. Jeg har arbejdet med den i 20 år, men aldrig fuld tid, da jeg aldrig har ønsket at have klienter på den måde. 

Den er udviklet ud fra to væsentlige kriterier:

  1. Den skal løsne dybtliggende væv, så det har en dybdegående og langvarig effekt og opleves blid og skånsom at modtage.
  2. Den skal være skånsom for behandleren at udføre, så man kan have mange klienter uden at slide på krop og energi. 

Hvordan udføres Fasciareleasemassage?

Af hensyn til dine arbejdsstillinger, så anbefales det, at du har en massagebriks, så du kan stå i horsestance/Wujistance eller sidde på en rygløs stol. Men har du ikke mange klienter kan den udføres på en (blød) yogamåtte eller en madras på gulvet. 

Du giver Fascia Qigonghealingsmassage uden generende smykker, ur og tøj på dine hænder og arme. Klienten er i behageligt tøj uden snærende sømme, bælter, smykker og lignende. Klienten ligger på ryggen under hele behandlingen. 

Sørg for behagelig temperatur i rummet og evt. tæppe til at lægge over klienten, da man kan blive kuldskær og meget svedende skiftevis, som man masseres. Læg en pude under knæene så lænden bedre kan slappe af. Behagelig, rolig og afslappende musik i baggrunden. 

Det første hold, der lærer Fasciareleasemassagen.

Instruktørernes oplevelse med bindevævsmassage

Gittes oplevelser

Hej Vibeke

Endnu en gang tak for en fantastisk weekend. I forhold til massagen, er jeg sådan indrettet at jeg ikke rigtig bryder mig om at få massage. Så alene det at lægge mig på briksen var specielt. Gunhild og Rebekka vidste, at min største udfordring var den. Da jeg først lå der føltes det godt og nænsomt, også selvom Rebekka gik og du kom til uden at kende denne detalje.Jeg har lige givet min mellemste datter lidt, skuldre og nakke ansigt.Da jeg havde lagt hænderne om baghovedet og begyndte at bevæge fingrene, begyndte Esther at grine, det kildrede i hendes lænd, hele vejen over. Nakken blev ret hurtig blød, men den kildrende fornemmelse fortsatte da jeg kom videre op omkring kraniet. Det tog lidt tid før hun blev “blød og lækker” her 😂

I går havde jeg min ældste datter på briksen om eftermiddagen, hun fik hele kroppen masseret.Hun venter tvillinger og var især spændt omkring lænden. Hendes tilbagemelding var, at det var behageligt og afslappende. Hun kunne nyde en afspændt lænd resten af dagen/ aftnen 😊

Mange hilsner Gitte 

Bindevævsmassage - Fasciareleasemassage for cert. Qigong Instruktører bindevævsmassage undervisning

Fra venstre mod højre masserer Vivi og Lene Trine som ligger på briksen. Til højre ser vi Charlotte og Nanzie massere Charlotte S. på briksen – billederne er fra deres undervisning.

Lenes mand har “bestilt tid igen”

Hej Vibeke

Min bedre halvdel har fået fornøjelsen af massagen i dag og siger følgende: 

“Dejlig afslappende – der er virkelig ro på kroppen både under og bagefter. Kan mærke en positiv effekt i mine spændte skuldre og arme – bruger mellem 8-10 timer hver dag foran en computer. Jeg har allerede bestilt tid til næste massage :-)”

Det var ord fra Finn. 

Kh Lene

Vivi vil glæde sin familie og venner med bindevævsmassage

Kære Vibeke.

Jeg er, som du ved, ikke massør eller alternativ behandler, så jeg kommer ikke til at udbyde massagen til kunder, men da jeg skal have hold fra januar vil jeg fortælle om massagen og måske, vil jeg vise deltagerne, hvad denne fantastiske massage går ud på. 

Min mand, børnebørn og mine veninder vil være dem der får glæde af, at jeg har været på kursus hos dig😊

 Min mand kan ikke fordrage at blive masseret, men jeg har nu fået lov til, at give ham denne bindevævs-/FasciareleaseMassage og han er helt vild med den!!!!!! Han siger den er afslappende og meget behagelig og så er det rigtig godt, at han kan have sit tøj på under massagen.

Jeg laver massagen på mig selv hver morgen så godt jeg kan, inden min daglige egen Qigong praksis og det kan jeg varmt anbefale.

Jeg tænker, at massagen også vil være god til alle de mennesker der lider af “hudsult”. Hvad tænker du? (Jeg er helt enig med Vivi!, red.)

Ønsker dig en dejlig aften

Kh, Vivi

Gunhild bringer bindevævsmassagen til Norge

Jeg opplevde massasjen som dypt avslappende  – det var som om de myke (bløde) bevegelsene gjorde det lett for kroppen å gi slipp og bare «flate ut». Jeg kunne se på hendene mine at de var annerledes, kjenne det i kropp og hode. En deilig og livgivende massasje.

Kh Gunhild

Bindevævsmassage - Fasciareleasemassage for cert. Qigong Instruktører fasciareleasemassage undervisning
Tættest på kameraet ses Gunhild massere Gitte. 

Charlotte skulle vænne sig til en massage, hvor tøjet bliver på

Hej Vibeke 

Jeg oplevede en meget stor ro i kroppen fordi massagen er utrolig nænsom og blid. Hele kroppen opleves som at være i en dyb afspændt tilstand. Her kan min krop og mine tanker virkelig slippe stress, fordi alt foregår langsomt og roligt. Jeg skulle lige først vænne mig til at det er en massage hvor man beholder tøjet på, men energien er jo ligeglad med det. Det kunne jeg tydeligt mærke. 

Kh Charlotte Rømer Bergstrøm Scheibel ❤️🌼

Bindevævsmassage - Fasciareleasemassage for cert. Qigong Instruktører fasciareleasemassage undervisning masterclass

Lene havde hørt, at bindevævsmassage gør ondt, men oplevede den blideste form for massage

Kære Vibeke

Du får min oplevelse her:

Flere havde sagt til mig, at fascia/bindevævsmassage gør vildt ondt og ikke er nogen særlig spændende eller behagelig oplevelse. Men efter jeg selv har prøvet den massage, som du har udviklet, kan jeg kun sige: De har bestemt ikke ret! 

Det er noget af den blideste form for massage, jeg nogensinde har prøvet, og jeg har prøvet en del efterhånden. Ud over at være meget blid og behagelig, så kunne jeg også mærke, hvordan den havde en dybdegående effekt på mit stramme bindevæv.

Jeg har nogle særlige problematikker i venstre arm og skulder efter en større operation, som ingen andre massører har kunnet få bugt med. Men under denne her massage, kunne jeg tydeligt mærke. at der var noget, der slap og vævet blev blødt og eftergiveligt, hvor det indtil nu har været stift og ømt. 

Så jeg kan KUN anbefale at prøve den. 

Venlig hilsen Lene Belling

Hanne var glædeligt overrasket over den grounding og energioverskuddet hun fik af bindevævsmassage

Tommerup d. 26-11-19

Oplevelser hos mig efter undervisning i Qigong Bindevævs-/Fasciareleasemassage,

Jeg nød massagen trods megen snak i rummet. Jeg havde to kompetente massører til min rådighed.

Jeg var behagelig træt da jeg kørte hjem. (skal lige tilføjes at det også var min arbejdsweekend med 13 timers arbejde)  

Jeg gik tidligt i seng og sov fantastisk. 

Næste dag fornemmede jeg energi, overskud, meget afbalanceret. Jeg havde en travl 8 timers dag på job samt engelsk undervisning mandag aften. 

Jeg stoppede op og tænkte, at det er ikke normalt for mig, at klare så mange ting på en dag. Og så efter en travl weekend. Normalt ville jeg have brug for hvile, restitution, lidt bekymrethed for at give for meget af mig selv. 

Men fornemmelsen var groundhed, afbalanceret overskud, følelsen af at være fyldt med energi. 

Alt dette har jeg brugt af i dag på andendagen for massagen, hvor jeg har lavet introduktion for pensionister, haft kontakt til FOF for skånsom Qigong til næste efterår, haft Qigong på job – En deltager i 60 min. Jeg skal undervise i Qigong i tommerup idræt i aften. Oven i hatten har jeg booket 2 ”kaniner” til Qigong Fasciaereleacemassage samt en 3. på vej. Og er stadig grounded og energifyldt. 

Så ja, en dejlig undervisning der giver genklang på mange planer. 

Mange kærlige Qigong hilsner Hanne

Trine oplevede bindevævsmassage som lyttende nærvær på kroppen

Hej Vibeke 

Mit første møde med Kolibri FasciaReleaseMassage er som gravid i 3. trimester. Jeg var noget spændt da min krop, både nu under 3. graviditet og før graviditeten er meget sensitiv overfor forskellige former for massage. Der skal ikke arbejdes meget i dybden før det for mig kan være en voldsom oplevelse at få massage og gøre direkte ondt.

Men mit møde med FasciaReleaseMassage har været en helt anden og anderledes oplevelse – en dejlig og tryg oplevelse. I FasciaReleaseMassage er der en form for “lyttende” nærvær på ens krop og sind. FasciaReleaseMassage er blid og skånsom samt ekstrem effektiv til at afstresse og at afspænde krop og sind både via massagen men også via intuition og energi. Fascia Release Massage arbejder derved i flere lag af afspænding og afstressning af krop og sind.

Så skøn og klart god til gravide og kvinder i efterfødselsforløb, da den helt naturligt tager hensyn til de naturlige forandringer i krop og sind, der er i disse faser af livet.

Trine

Hvem er jeg til at lære dig Fasciareleasemassage?

Du kender mig som Qigong Master. Men jeg har udover dette min baggrund som sygeplejerske, Kraniosakralterapeut og Reikihealer. Jeg har uddannet healere i over 20 år og har haft folk på briksen i længere tid. Jeg har dog altid ønsket at undervise fremfor at lave en til en behandlinger. Derfor har jeg blot udviklet denne Qigong Fasciareleasemassage og selv arbejdet med den. Jeg har altid søgt efter en, som kan det, jeg selv kan. Men først nu er jeg klar til at lære fra mig.

Lene
LeneCert. Qigong Instruktør
Læs mere
"Det er den blideste form for massage jeg nogensinde har prøvet, og jeg har prøvet en del efterhånden. Derudover kunne jeg mærke, hvordan den havde en dybdegående effekt på mit stramme bindevæv. Jeg har nogle særlige problematikker i venstre arm og skulder efter en større operation. Ingen andre massører har kunnet få bugt med det. Men under denne massage, kunne jeg tydeligt mærke, at der var noget, der slap. Vævet blev blødt og eftergiveligt, hvor det indtil nu har været stift og ømt." Lene
Vivi
ViviCert. Qigong Instruktør
Læs mere
"Min mand kan ikke fordrage at blive masseret, men jeg har nu fået lov til, at give ham denne Fasciarelease Massage og han er helt vild med den!!!!!! Han siger, den er afslappende og meget behagelig og at det er rigtig godt, at han kan have sit tøj på under hele massagen." Vivi
Gunhild
GunhildCert. Qigong Instruktør
Læs mere
"Jeg opplevde massasjen som dypt avslappende  - det var som om de myke bevegelsene gjorde det lett for kroppen å  gi slipp og bare «flate ut». Jeg kunne se på hendene mine, at de var annerledes, kjenne det i kropp og hode. En deilig og livgivende massasje." Gunhild
Hanne
HanneCert. Qigong Instruktør
Læs mere
"Næste dag fornemmede jeg energi, overskud, og var meget afbalanceret. Jeg havde en travl 8 timers dag på job samt engelsk undervisning mandag aften. Jeg stoppede op og tænkte, at det er ikke normalt for mig, at klare så mange ting på en dag Og så efter en travl weekend. Normalt ville jeg have brug for hvile, restitution, lidt bekymrethed for at give for meget af mig selv.  Men fornemmelsen var grounding, afbalanceret overskud, følelsen af at være fyldt med energi. Så ja, en dejlig undervisning der giver genklang på mange planer." Hanne
Charlotte
Charlottecert. Qigong Instruktør
Læs mere
"Jeg oplevede en meget stor ro i kroppen fordi massagen er utrolig nænsom og blid. Hele kroppen opleves som at være i en dyb afspændt tilstand. Her kan min krop og mine tanker virkelig slippe stress, fordi alt foregår langsomt og roligt. Jeg skulle lige først vænne mig til at det er en massage hvor man beholder tøjet på, men energien er jo ligeglad med det. Det kunne jeg tydeligt mærke." Charlotte
Tidligere
Næste

Hvornår kan du lære Fasciareleasemassage?

Fasciareleasemassage er en selvstændig MasterClass for certificerede Qigong Instruktører fra Vibeke Fraling Qigong Academy.Klik her for at læse hvad en MasterClass er. 

Når der er en MasterClass i Qigong Fasciareleasemassage i kalenderen vil du finde datoerne her på siden ligesom du vil modtage mail med tilmeldingsmulighed. 

Jeg glæder mig til at lære dig endnu mere om Qigong og Fasciareleasemassage og de fantastiske muligheder, vi har for at hjælpe andre!

Kærlig hilsen

Vibeke

Vibeke Fraling 2024 - Vibeke Fraling Qigong Academy Master i Qigong
Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: