Portæt Gitte-Moeldrup

Qigong instruktør - Søvind Østjylland

Gitte Møldrup Nielsen

 

Uddannelse

  • Qigong Instruktør September 2018

  • Masterclass Fascia 2019
  • Børne Qiging instruktør 2020

Kontakt Gitte

Adresse: Søvangen 27, Søvind, 8700 Horsens
Email: gimoeni@gmail.com
Telefon: 40 70 76 75
Facebook: https://www.facebook.com/Qigongforkropogsind/

Gitte-Moeldrup Qigong
Qigong underviser Gitte-Moeldrup

Mit møde med Qigong

Jeg mødte Qigong lidt tilfældigt i efteråret 2016. Familien var nået til et sted, hvor jeg følte, at der igen var plads til, at jeg kunne gå til noget én gang om ugen. Jeg kiggede derfor i programmet fra den lokale idrætsforening. Jeg havde tænkt, det skulle være Yoga, men her stod der Qigong. Jeg googlede det og blev enig med mig selv om, at det lød OK og måtte forsøges. Det var fantastisk allerede den første aften! Så jeg endte med at gå til Qigong 2 aftener om ugen i den sæson. Qigong blev mit åndehul.

Jeg ville dog efterhånden gerne kunne lave mere Qigong for mig selv derhjemme, så jeg begyndte at bruge videoer fra YouTube, men havde en fornemmelse af, at der var mere at komme efter end det, jeg fik i den lokale idrætsforening og fra YouTube videoerne.

Qigong var blevet mit åndehul og jeg ville så gerne give den oplevelse videre til andre. For at kunne det, måtte jeg vide meget mere selv.

Mit møde med Vibeke Fraling Qigong Academy og uddannelsen

Uddannelsen ved Vibeke Fraling Qigong Academy passede mig godt med opdelingen med 3 Levels. Det var muligt for mig at tage Qigong Practitioner bare for min skyld, for at jeg selv fik mere viden. Det var en enkelt weekend, og derfor overskueligt både i forhold til tid og økonomi. Andre uddannelsessteder skulle jeg binde mig for en hel uddannelse fra starten.

De tre vigtigste ting for mig ift. uddannelsen var:

– Den klarhed, der var på Vibeke Fraling Qigong Academy hjemmeside i forhold til beskrivelsen af hele uddannelsen og opdeling med de 3 Levels.

– Vibeke finder tilbage til kernen af Qigong

– Stor del teori med i uddannelsen udover praksis.

Det var afgørende for mig, at der var både skriftligt materiale og videoer. Jeg vidste fra min instruktør i den lokale idrætsforening, at disse elementer manglede i hendes uddannelse. Til Qigong Practitionerhavde jeg ikke en masse forventninger inden kurset, jeg var mere nysgerrig og spændt på, hvad det egentlig, var jeg havde kastet mig ud i. Da jeg meldte mig på de efterfølgende Levels 2 og Level 3 var mine forventningerne til teori og øvelser nok lidt højere.

Alle forventninger er blevet indfriet hver gang.

Jeg havde ikke forventet også at få et Qigong fællesskab og et netværk

Den største glæde og overraskelse har været det fællesskab og netværk, der er fulgt med uddannelsen. Det havde jeg ikke rigtig gjort mig tanker om, inden jeg startede. 

I forhold til at være certificeret instruktør og i fuld gang med at undervise på forskellige hold, er det fantastisk at vide, at jeg altid kan søge råd, vejledning og sparring hos Vibeke og resten af gruppen. Det giver en dejlig tryghed at have et sted at kunne spørge og få svar, som jeg kan bringe tilbage til deltagerne på mine hold.

Jeg har fortsat stor fornøjelse af det skriftlige, og især videomaterialet, som jeg bruger for at lære de enkelte øvelser bedre at kende ned i mindste detalje.

Som Qigong instruktør

Qigong instruktør uddannelsen har givet mig energi, selvsikkerhed og stor grad af faglige kompetencer. Qigongfagligt føler jeg mig velfunderet, når jeg går ud og underviser.

Jeg har noget at byde på, og er klædt på til at tilrette øvelserne, hvis nogle deltagere har brug for det.

Jeg kan med det samme svare på en del af de spørgsmål, jeg får, og til dem jeg ikke kan, ved jeg, hvor jeg kan få hjælp, hvilket er meget vigtigt for mig som forholdsvis nyuddannet.

De 3 vigtigste aspekter jeg har fået ud af at lære Qigong

Qigong giver mig et åndehul i hverdagen, og er en fantastisk måde, at få ladet noget energi på kroppen og sindets ”batterier”. Samtidig har jeg mulighed for gennem min undervisning at give dette åndehul til andre, som søger det.

Personligt giver det mig en god fornemmelse at arbejde med kroppen på den rolige måde vi gør i Qigong.

Jeg kan mærke, at min fysiske form er blevet bedre, uden at jeg har nået at miste lysten til det fysiske – hvilket er sket med andre fysiske interesser som løb eller fitness.

Jeg oplever, atjeg hviler mere i mig selv end tidligere. Mentalt og følelsesmæssigt er jeg blevet meget mere sikker på og glad for mig selv. Det betyder, at jeg er blevet bedre til at tage beslutninger ud fra, hvad der er godt for mig.

Energetisk har jeg fra første sæson med Qigong været i overskud langt det meste af tiden.

Nu (juni 2022) bruger jeg meget bevidst qigong til at komme igennem perioder, hvor livet er svært og skubber til mig. Det betyder, at jeg kan bevare roen og troen på alt det gode i livet og bl.a. fortsat have overskud til at undervise i qigong. Mine yndlingsøvelser skifter lidt, jeg lytter til kroppen og prøver at mærke efter, hvad den har brug for, men bruger selvfølgelig også min viden om hvilke basis-øvelser, der er vigtige i forhold til det, jeg gerne vil opnå. 

Jeg tror slet ikke, jeg var bevidst om, hvilken personlig rejse det ville blive for mig at tage denne uddannelse.

Det har været og er fortsat spændende og lærerigt.

Min drøm med Qigong

Mit drømmescenarie er, at undervisningen i Qigong på sigt kommer til at blive en del af mit arbejdsliv.

Jeg elsker, når jeg kan se, at andre udvikler sig og ”vokser”.

Som ergoterapeut i hjertet er det altid en fornøjelse at se andre blive selvhjulpne på deres måde, deres præmisser og i deres tempo. Qigong er et, for mig, ”nyt værktøj” til at sætte denne udvikling i gang.

Qigongen virker både fysisk og psykisk. Mennesker med forskellige udfordringer kan komme på samme hold, og få hver deres behov dækket.

Jeg vil gerne, at deltagerne oplever Qigong som et åndehul i hverdagen. Et åndehul som de, efterhånden som de lærer øvelserne at kende, kan give sig selv. Med tiden vil der blive så mange åndehuller ( glimt) i  hverdagen, at den bliver lettere at være i, og livskvaliteten vil vokse, man bliver gladere og smiler mere.

Jo flere der smiler mere, des bedre samfund får vi.

Da jeg først havde været på Qigong Practitioner gik det op for mig, hvor lidt jeg vidste og hvor meget mere der er at vide. Selvom jeg har lært så meget på begge de to følgende Levels 2 og Level 3 så er jeg sulten efter mere viden.

I Qigong siger vi, at vi aldrig bliver færdig med at lære. Det mærker jeg tydeligt. Jeg har derfor også uddannet mig til certificeret BørneQigong Instruktør i januar 2020 og desuden deltaget i MasterClasses. Jeg deltog i den første MasterClass i november 2019 i emnet Bindevæv/Fascia. I 2022 følger jeg de MeTreats, som Vibeke Fraling Qigong Academy tilbyder online. 

Jeg er meget glad for at have taget min uddannelse ved Vibeke Fraling Qigong Academy. Jeg føler mig velfunderet, når jeg går ud og underviser.

Jeg oplever, at jeg har noget at byde på, og er klædt på til at tilrette øvelserne, og svare på spørgsmål fra deltagerne. Hvis jeg bliver i tvivl om noget er det rart at vide, at jeg altid kan kontakte Vibeke og få svar/hjælp/sparring.

Jeg anbefaler Vibeke Fraling Qigong Academy.

Mit bedste råd til en, der spørger, om jeg tror, de vil have glæde af Qigong?

Prøv det!

Du kan jo komme og prøve at være med til en eller flere undervisnings gange, og se hvad du synes om det. Hvis ikke nogen af holdtiderne passer for dig, så sig til, så finder vi en tid der passer for dig, hvis du er interesseret.

Kærlig hilsen

Gitte

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: