Nanzie Jørgensen qigong underviser

Certificeret Qigong instruktør

Nanzie Jørgensen

Uddannelse

Hold og undervisning

Kontakt Nanzie

Adresse: Horsens, Østjylland
Hjemmeside QiGongRoogbalance

Facebook – Qigong Ro og Balance

Instagram: qigong_roogbalance

Mit møde med Qigong

Jeg havde behov for at lære at komme ud af hovedet, og ned i kroppen, og havde igennem en periode forsøgt mig med flere ting som f.eks. mindfulness og BBAT. Jeg oplevede dog, at der manglede noget – f.eks. var mindfulness for stillesiddende til mig. Jeg overvejede, at melde mig på et Tai Chi hold på en aftenskole, men var usikker på, om det var det rette for mig. På aftenskolen havde de også et hold, der hed ”Qigong”, og jeg blev, af en fysioterapeut, anbefalet at forsøge mig med Qigong holdet fremfor Tai Chi.

Jeg meldte mig på Qigong holdet, og har været fanget af det lige siden den første gang.  Jeg havde brug for en kobling af både mindfulness, bevægelse, og åndedræt, hvilket jeg fandt i Qigong.  


Min udfordring

Ved tilmelding til Qigong Practitioner var jeg meget spændt på, hvorvidt jeg fysisk ville kunne udføre alle øvelserne. Jeg frygtede desuden, at jeg som plussize ville skille mig alt for meget ud på holdet – det har jeg jo prøvet mange gange før på andre hold. Det var derfor en stor ting for mig overhovedet at have taget springet til at melde mig på Qigong Practitioner, og at overveje at tage uddannelse som instruktør!

Det viste sig, at det ikke blev noget problem, og at alle øvelserne kan modificeres ved evt. behov.

Da jeg helt i starten meldte mig til Qigong på aftenskole, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle blive underviser indenfor det. Jeg havde blot et ønske om at opnå mere mental ro og velvære. Jeg har løbende oplevet, at jeg nu også kan mærke min krop mere generelt – en ting jeg ikke før vidste, at jeg manglede.

 Jeg har derfor via deltagelsen i Qigong Practitioner, og uddannelsen generelt, opnået et stort udbytte både fagligt, men ikke mindst personligt. 

Mit møde med Vibeke Fraling – Qigong Academy, Qigong Practitioner kurset og hele uddannelsen

Efter at have deltaget på Qigong hold på aftenskole i en sæson, kunne jeg mærke, at jeg ønskede meget mere viden om Qigong generelt. Herudover ønskede jeg også en større viden om, og forståelse for, øvelserne og effekten. Herudover har Qigong været så godt for mig at lære, at jeg også ønskede, at kunne at udbrede det til andre.

Jeg opsøgte derfor, sideløbende med undervisningen på aftenskolen, først bøger og videoer om Qigong, og til sidst viden om uddannelse som instruktør. Jeg googlede, og fandt, blandt andre, Vibekes uddannelse.

Jeg forventede, at få en god retreat weekend, og mere indsigt og viden om Qigong, ud af Qigong Practitioner. Og så havde jeg en forventning om, at finde ud af hvorvidt jeg reelt skulle tage instruktøruddannelsen også, og om det i så fald skulle være ved Vibeke.

Jeg havde behov for først lige at se både Vibeke, Qigong Academy og den qigong Vibeke udfører, an via deltagelsen i Qigong Practitioner.

Det var vigtigt for mig, at sikre mig, at der var kvalitet bag uddannelsen, og at jeg kunne spejle mig i Vibekes menneskesyn, fokus og undervisningsstil, og det kunne jeg helt klart.

Herudover var jeg spændt på hvordan undervisnings faconen passede til mig, hvilket den viste sig at gøre til fulde. Det har fungeret rigtig godt for mig, at have alle øvelserne både på skrift og video, så jeg har kunnet øve dem så ofte, og hvor jeg har villet. Samt at vi så har samlet op ved de personlige mødedage eller via Skype efterfølgende.  

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at tage uddannelsen ved Vibeke, og jeg anbefaler hende altid til andre. 

3 vigtigste aspekter du har fået ud af at lære Qigong

  • Jeg har genopdaget min krop. 
  • Større balance imellem krop og sind. 
  • Forståelse for åndedrættets vigtighed. 

Min drøm med Qigong

Udover at fortsætte min egen personlige udvikling, har jeg et stort ønske om, at kunne videregive Qigongen til andre. Drømmescenariet er, at få Qigong til at blive en etableret del af mit arbejdsliv. 

Jeg har etableret Qigong hold til plussize kvinder, fordi jeg ønsker at støtte andre til også at (gen)etablere en positiv kontakt til deres krop. Samtidig med at de oplever holdet som et trygt og accepterende rum at være i. 

Herudover vil jeg også meget gerne videregive Qigong til f.eks. stressramte, og alle andre der har mistet koblingen imellem krop og sind. Mit overordnede fokus i qigong er, at vi skal udføre det med udgangspunkt i selvomsorg og selvkærlighed. Det ligger mig meget på sinde. At det også var det jeg oplevede ved Vibekes Qigong Academy, var medvirkende til at jeg tog uddannelsen der.   

 

Hvad er det bedste råd til en der spørger om, du tror de vil have glæde af Qigong? 

Meld dig på et af mine, Vibekes eller mine qigong kollegers hold 😉 

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: