Certificeret Qigong instruktør

Tina Oddershede Vangsgaard 

Sygeplejerske og pædagog

Uddannelse

Undervisning og hold

Qigong i det fri: tirsdage i uge 26+27+28 fra kl. 17 – 17.45.
Sted: Landsbyparken i Villerslev, Frederiksvej 4, 7755 Bedsted Thy.

Hold: Jeg afsøger flere muligheder. Det bliver meldt ud på min facebook side: Qigong i Thy, når der er nyt.

Kontakt Tina

Adresse: Skyumvej 153, 7755 Bedsted Thy
Telefon: 4219 8195
Email: t.o.vangsgaard@gmail.com

facebook: Qigong i Thy
Instagram: qigong_i_thy

Mit møde med Qigong & Qigong Academy

Mit møde Jeg husker tydeligt første gang, jeg hørte om Qigong. Jeg talte med en god bekendt om mine efterhånden mange skavanker; diskusprolapser i lænden og al den ballade den kroniske smertesygdom fibromyalgi kunne finde på at lave i min krop, og at jeg ikke havde fundet noget, som kunne afhjælpe smerterne, stivheden i kroppen og den træthed, som fulgte mig mere eller mindre konstant. Min koncentration og hukommelse var også påvirket og det samme var søvnen. Det gik hårdt udover livskvaliteten, at have det sådan, og jeg var efterhånden blevet lidt opgivende. Hun anbefalede mig at prøve Qigong hos Vibeke Fraling. Hun havde været på et kursus hos Vibeke, og var sikker på, at det var noget for mig.

Jeg meldte mig til ”Minikursus i Qigong – lær hvad 10 minutters daglig Qigong kan gøre for din sundhed”, men turde ikke håbe på, at det ville hjælpe. Jeg havde jo prøvet så meget; yoga, varmtvandsøvelser, fysioterapeut, kiropraktor, styrketræning, gåture, cykelture, div. kosttilskud mm og med forskellig effekt. Noget af det fik jeg faktisk flere smerter af, fordi det var for krævende ift. fibromyalgien og andet lindrede bare en del af min krop eller lindrede kun for en stund.

Stor var derfor min begejstring, da jeg opdagede hvilken positiv effekt Qigong øvelserne havde, og ikke kun for en del af min krop, men for hele mig, for både krop og sind. Min gode bekendte fik i den grad ret! Qigong var helt sikkert noget for mig og det måtte jeg bare fordybe mig mere i, så jeg lavede en aftale om, at jeg kunne tage kurset ”Qigong practitioner” ved siden af mit fleksjob. Efter det kunne jeg jo ikke slippe det, jeg havde lyst til at lære mere og også at kunne give det videre til andre, og give andre muligheden for at mærke alt det positive Qigong kan bringe med sig. Jeg kunne heldigvis forlænge aftalen og fortsætte på uddannelsen til Certificeret Qigong Instruktør ved siden af mit fleksjob. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv.

Certificeret Qigong Instruktør uddannelse

Instruktøruddannelsen har givet mig meget mere end, jeg turde drømme om. Jeg elsker at uddannelsen er præget af grundighed, høj faglighed, mange detaljer at dykke ned i, nørderi, flere perspektiver og Vibekes smittende latter og humor. Det har været et meget trygt rum at udvikle sig i.
Uddannelsens sammensætning med en live weekend at starte op på, online undervisning hver 14. dag og en live weekend at slutte af med, fungerede rigtig godt for mig. Studiegruppen på vores hold har været en rigtig god støtte at have under hele forløbet. Vi har mødtes online hver 14. dag og brugt gruppen til at sparre med hinanden, tale teori og øvelser, instrueret hinanden og talt om det, der lige var behov for.
Uddannelsen har ikke kun handlet om at lære teori og øvelser, men i høj grad også om en personlige udvikling, så jeg nu står stærkere i min kerne. Jeg føler mig bedre rustet til at møde livets naturlige op- og nedture. Der er kommet mere glæde, håb og livskvalitet ind i min hverdag – ja faktisk er jeg blevet mere livsduelig i kraft af de redskaber Qigongen har givet mig.

 

 

Min rolle som instruktør

Med certificeringen i hus er jeg ikke færdig med at lære Qigong, det bliver man aldrig. Min intention er at forblive nysgerrig på Qigongen og alt, hvad den kan og bringer med sig. Videreuddannelse hos Vibeke er helt klart en del af den intention. Men først skal jeg fordøje og genbesøge alt det spændende undervisningsmateriale, vi har fået i løbet af uddannelsen. Som nyuddannet er jeg i gang med at finde min vej og undersøge, hvilke muligheder der er her i Thy. Jeg har mange ideer og ønsker. Overordnet ønsker jeg at give andre mulighed for at finde et åndehul, hvor de kan lære at mærke deres krop og mærke, hvad den har brug for. Jeg ønsker at give dem en pause fra at præstere, hvor de kan afspænde krop og sind og lære at være til stede i nuet. Jeg glæder mig til det hele, og er så taknemmelig for at være blevet vist denne vej.

Kærlig hilsen Tina

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: