Qigonginstruktøruddannelse med certificering

En Qigonginstruktøruddannelse med certificering fra Vibeke Fraling Qigong Academy er en uddannelse med fokus på høj faglighed og stor personlig udvikling.

Den er inddelt i tre Level, hvorefter man til stadighed kan fortsætte sin udvikling og læring med videreuddannelse til certificeret Børne Qigong Instruktør samt supplere med efteruddannelser kaldet MasterClass, som du kan læse om her.

Du kan læse kort om de tre Level her på siden. De er grundigt beskrevet hver for sig, når du følger linkene.  Under hver Level er der mulighed for tilmelding.

Her vil blot være en kort beskrivelse med link.

 

 

Qigonginstruktøruddannelse i tre level med afsluttende certificering

Level 1 af certificeret Qigonginstruktøruddannelse

Level 1 er Qigong Practitioner, klik her for at læse mere uddybende. Dette Level har fokus på at lære dig Qigong for din skyld. Du lærer det grundlæggende i Qigong samt den verdensanerkendte form Taichi Qigong Shibashi set 1, som jeg er repræsentant for i Nordeuropa. Dette level giver dig mulighed for at fortsætte på den deciderede Qigonginstruktøruddannelse. Læs mere på siden via dette link.

Du lærer Qigong, som du kan integrere i din hverdag. Det er Qigong, som du kan have stor glæde og fornøjelse af fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og energetisk.

Du lærer nogle grundlæggende Qigong principper både i teori og praksis og dertil lærer du en serie på 18 øvelser. Den kaldes Shibashi set 1, og du kan læse om den her. Den er udviklet af professor Lin Housheng i 1979. Ham kan du læse om her.

Dette Level er et weekend kursus kombineret med 10 ugers mail forløb til at støtte din indlæring. Du har adgang til online materialet til kurset i mindst et år fra kursusdato. Bemærk at Qigong Practitioner Level 1 er 10 ugers online forløb samt to live kursusdage.

 

Level 2 af certificeret Qigonginstruktøruddannelse

Level 2 er Qigonginstruktør Trainee, klik her for at læse mere uddybende.  På dette Level af certificeret Qigonginstruktøruddannelsen er der stadig fokus på dig og på den grundlæggende forståelse i Qigong.

Du lærer på Qigonginstruktør Trainee Level 2 derudover at instruere. Der er teori om pædagogik, didaktik, læring, undervisningsplanlægning og opbygning af både sessioner og forløb.

Derudover lærer du selvfølgelig mere Qigong. Du lærer endnu en stor serie. Denne serie Liangong Shibafa part 1 er især velegnet til at hjælpe mennesker med diverse skavanker i hele bevægeapparatet. Jeg har selv anvendt den efter jeg fik en bold i hovedet og fik hjernerystelse og piskesmæld.

Du lærer enkeltøvelser, som kan krydre dit program og du lærer øvelser indenfor genrerne:

  • Basis Qigong – alt det fundamentale i Qigong
  • Qi Massage – den type øvelser, som har fokus på at “fjerne propper” i flow af Qi.
  • Stances – stående stillinger som i sig selv er øvelser.
  • Afslutningsøvelser – de øvelser, som vi anvender til at afslutte sessionen og forankre forbindelsen til og i energiens flow.

Dertil lærer du øvelser, som hjælper dig med at forblive centreret, når du arbejder med mange og mange forskellige mennesker.

Du får sparring på hvor og hvordan du kan komme igang med at have hold og instruere.

Level 3 af certificeret Qigonginstruktøruddannelse

Level 3 er Certificeret Qigong Instruktør uddanelse – avanceret niveau, klik her for at læse mere uddybende. På dette level er der stadig fokus på dig, men nu mest som instruktør. Dine mange roller og din grounding har du arbejdet videre med siden Level 2 og nu er du nået til at kunne dykke dybere ned i Qigongs forståelse og de muligheder for balancering, den giver energetisk, kropsligt, mentalt og følelsesmæssigt. På dette niveau af uddannelsen skal din viden og forståelse for Qigong vise sig ved at du ikke bare instruerer, men at du også kan undervise. Forskellen ligger i den dybere, højere, bredere og mere nuancerede viden du får på dette niveau.

Det er på dette Level af certificeret Qigonginstruktøruddannelse, vi ser på forbindelsen mellem krop og sind. Krop og sind er knyttet via tanker, følelser og organer. TCM (Traditionel kinesisk medicin) har haft denne tilgang i flere tusinde år.

Vi fokuserer på, hvordan balance og ubalance i energien viser sig i adfærd og dermed i fx personlighedstyper og i fysiske ubalancer. Vi arbejder med, hvordan vi med øvelser og instruktion kan medvirke til optimal balancering på alle planer.

Praktisk er der fokus på de Fem Elementer fra Traditionel Kinesisk Medicin og dermed krop-sind forbindelsen. Teoretisk har vi fokus på energiens forskellige udtryk og svingninger i fx Musik, lyde, tanker og følelser. Vi har igen fat i Shibashi serien for at forstå endnu et lag af De Fem Elementer, som de udtrykker sig i Qigong. Derudover lærer du De fem Silkeøvelser, som er udviklet til brystkræftramte.

Vi ser på hjernebølger og forbinder dem med teorien i Qigong og Daoismen for at kunne integrere meditative øvelser mest hensigtsmæssigt i Qigong

Certificering på certificeret Qigonginstruktøruddannelse

Certificeringen består af to elementer:

Det ene element er en skriftlig opgave, hvor den teoretiske viden og forståelse vises.

Det andet element er en Qigong session, hvor Trainee instruerer og underviser og dermed demonstrerer sin viden og forståelse.

Når disse to elementer bestås udstedes certificeringsbevis samt certificeringssegl.

BørneQigong Instruktøruddannelse

Efter certificering er det muligt, at tage en certificeret videreuddannelse til BørneQigong Instruktør. Denne kan anvendes med børn, unge og familier. Øvelserne i denne uddannelse kan anvendes på alle dine hold, ligesom du lærer at konvertere øvrige øvelser til Børne Qigong øvelser. Læs mere her. 

MasterClass – efteruddannelse for certificerede Qigong Instruktører fra Vibeke Fraling Qigong Academy

Efter certificering til Qigong Instruktør kan du fortsat dygtiggøre dig og opdatere din viden med MasterClass. Det er efteruddannelse med forskellige temaer. Læs mere her.

 

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig på 28 83 07 13 eller kontakt@vibekefraling.dk