Kaninens år 2023

Kaninens år 2023

Indholdsfortegnelse

Kaninens år 2023

Vandkaninens år forløber fra den 22. januar 2023 til 9. februar 2024.

Ved dette kinesiske Nytår, som er baseret på Månekalenderens Zodiac går vi fra den kolde og konkurrencemindede Vand Tiger til den æteriske Vand Kanin og kan dermed genoprette sindsro. 

Det kinesiske nytår er baseret på Månens Zodiac. Læs om det her.

Du kan læse om dyrene i dyrenes Zodiac her.

Kilde til denne artikel om Vand Kaninens år er AstroTwins. De identiske tvillingesøstre Ophira og Tali Edut er kendt som AstroTwins. De er professionelle astrologer fx for magasinet ELLE og matchmakerne på Amazon Prime Videos Cosmic Love. Du kan finde deres hjemmeside her.

Kaninens år 2023

Temaer for Kaninens år 2023

  • Sindsro
  • Overflod
  • Spiritualitet/Åndelighed
  • Kreativitet
  • Øget følsomhed
  • Øget evne til at udtrykke hengivenhed og kærlighed
  • Ønske om nære forbindelser 
  • Eskapisme/Virkelighedsflugt
  • Tendens til afhængighed
  • Offermindset

Vandelementet

I kinesisk astrologi er alle år, der ender på 2 eller 3, styret af vandelementet. Vand er den ultimative Yin. (Læs om Yin og Yang her).

Vand energien giver dybe følelser, kreativitet, bøglebevægelser og flow. Ideelt set er vand-år beregnet til at dykke dybt, undersøge følelser og formskifte. Men ligesom vand kan have forskellige udtryk vil kvaliteten af vand-året afhænge af dyret. Dyret for året afgør om kvaliteten er, at vandet flyder varmt, koldt, iskoldt eller dampende.

Fra rovdyr til byttedyr i det kinesiske nytår…

Sidste års Vand Tiger vakte følelser, der var reaktive og revolutionerende. Det var alt andet end roligt! Konflikter centrerede sig om ekstreme overbevisninger, fra krigen mellem Rusland og Ukraine til hijab-afbrændingerne i Iran til kampen for reproduktive rettigheder og fyldte amerikanske midtvejsvalg.

Måske har du som mange andre i dit personlige liv stået i situationer, hvor vi har skullet stå op for vores principper med naboer, familie og endda nære venner. Sandhedens tiger regerede året, som vi siger farvel til.

Selvom disse ideologiske krige ikke vil forsvinde fra den ene dag til den anden, vil skiftet den 22. januar 2023 være til at tage og føle på. Vi skifter fra det ultimative rovdyr (Tigeren) til det ultimative byttedyr (Kaninen). Pludselig vil vores følelse af sikkerhed være ensbetydende med aktiverede overlevelsesinstinkter, stressrespons! (Læs om stress her)

Mens Tigeren er ensom, er Kaninen social og fællesskabsorienteret. Den indre følelsesmæssige dæmning kan bryde sammen i 2023 og bringe en sand strøm af empati. Vi kan drukne i følelser af fx sorg eller af at føle os som offer. Eller vi kan bare blive så overvældede, at vi har brug for betroede, nære allierede til at trække os op af vores hul. Der er god grund til at samles med et supportnetværk – eller aktivt udvikle et godt og solidt fællesskab.

Lad os “smitte hinanden” positivt

Den kærlige kanin elsker at kramme og binde sig, at forpligte sig. Dette er året, hvor vi slår vores arme om hinanden – bogstaveligt talt! Undersøgelser viser, at et kram, der varer i 20-30 sekunder, får kroppen til at frigive beroligende neurokemikalier som oxytocin. 

I løbet af dette følelsesladede år gør vi klogt i at overveje bevidst at anvende fænomenet “følelsesmæssig smitte”, der studeres af neurovidenskabsmænd. Følelser kan hoppe fra person til person, alene ved et ansigtsudtryk fx smilet. Dit smil kan bogstaveligt talt vende en andens panderynker på hovedet – eller omvendt. (Læs om smilet og dets effekt her).

Kaninens regerende planet er Neptun

Kaninen er astrologisk set styret af den åndelige planet Neptun og deler træk med det vestlige stjernetegn Fiskene. Dette tegn styrer illusioner, flugt, grænseløshed og dyb visualisering.

Virkeligheden kan være et flydende koncept i 2023. Det kan være en virkelighed, vi måske ønsker at løbe væk fra så ofte som muligt.

Kaninår er tider, hvor vores frygt let udløses. Og der sker masser af skræmmende ting i denne hurtigt skiftende verden, fra klimakrisen til inflation til autokrater med atomvåben, der danner alliancer. Altimens vi stadig kæmper med nye mutationer af COVID19.

I 1963, det sidste vandkanin-år vi havde, blev John F. Kennedy myrdet – og Lee Harvey Oswald skudt og dræbt. Det vækkede global frygt, konspirationsteorier og uro.

For at mildne vores overvældende følelser løber vi en høj risiko for at flygte ud i vanedannende laster i løbet af vandkaninårene. Alligevel sender disse “vanedannende plastre” os kun længere ned i de forkerte slags kaninhuller. Der er ikke noget galt med selvberoligelse, men vi må vælge sunde midler til forløsning af indre stress. Qigong er et aldeles glimrende beroligende redskab – læs om Qigong som mindfulness her.

Du kan med fordel gøre klogt brug af Kaninens Fiske-lignende energi ved at arbejde på og med dit underbevidste sind. Det kan fx være ved hjælp af: Qigong, guidede meditationer, binaural beats, hypnoterapi og ved at sørge for din gode søvn. (Læs om træthed og søvn her). Hold påvirkning fra det blå lys på et minimum. Det er fx TV, PC, iPad og telefenoner. Du kan gøre Qigong inden sengetid,  tænde for den beroligende musik (i stedet for en ophidsende streaming-serie) og indånde beroligende dufte fra en aromaterapidiffusor. Drømme vil være levende i løbet af vandkaninåret, så gør hvad du kan for at gøre dem søde.

Find dit indre zen med Qigong i kaninens år 2023

Følg din indre leder!

Fordi kaniner er ængstelige, kan de være føjelige og let manipuleres med godbidder. Metaforisk er vandkanin år tider, hvor vi må være ekstra forsigtige overfor “gulerødderne, der dingler på vores vej”. I Kaninens år kan vi let lade os forlede af stærke personligheder og gode taleevner. Det kan være du tiltrækkes af en såkaldt oplyst mester, som faktisk er en mestermanipulator – eller en fuldgyldig kultleder. Pas på, hvad (og hvem) du involverer dig med, når du føler dig ensom, isoleret eller har brug for et fællesskab. Lær at mærke dig selv – din grounding er vejen til din indre leder! Din sande intuition. (Læs om MeTreat om intuition her. Den er tilgængelig for WebQigong medlemmer.)

Måske er det på tide at samle et følge, et netværk? For kunstnere er 2023 det bedste tidspunkt at tiltrække fans. Beatlemania brød ud i 1963, sidste gang vi havde et vandkanin-år, med vanvittige teenagere, der var vilde med de fire briter.

Vand… og flow!

Vandkaninen kan åbne op for mere flow: økonomisk, kreativt og spirituelt. Kaniner er fertile væsner, der er i stand til at bære syv unger i fem kuld hvert år. Metaforisk er 2023 et år, der er frugtbart på muligheder.

Kreativ finansiering kunne give os muligheder via byttehandel eller fælles økonomiske modeller.

Neptun, kaninens galaktiske vogter, hersker over havene, som i øjeblikket er i krise. Når vi går ind i 2023, er der meget arbejde at gøre. Havene opvarmes og vandige ødelæggelser var massive i 2022.

Selvom man kunne have ønsket, at 2022’s Vand Tiger havde inspireret til innovative løsningerne er udfordringerne stadig store. Måske vil kaninen anvende sin kreativitet i processen.

Drøm en lille drøm... i Kaninens år 2023!

“Drøm en lille drøm”

I stedet for at blive offer for frygt, er kaninår kraftfulde tider for helbredelse og visualisering.

I 1963, det forudgående vandkaninår, holdt Dr. Martin Luther King, Jr. sin legendariske “I Have a Dream”-tale – et neptunsk/fiske-ideal, udtrykte han i sin tale.

Mens han adresserede dybt rodfæstet racemæssig uretfærdighed, malede Dr. King et billede af den verden, han forestillede sig, hvor “…mine fire små børn en dag vil leve i en nation, hvor de ikke vil blive bedømt efter deres hudfarve, men efter indholdet af deres Karakter.”

Når vi går ind i 2023, er vi klar til endnu en drøm, der ironisk nok vækker os. Så meget som vi måtte ønske at tune ud, ignorere nyhederne og fokusere på, hvad der er praktisk, kan den slags eskapisme være skadelig for vores eksistens som menneskehed.

Manifestation er et stærkt værktøj i løbet af vandkaninåret, men ikke hvis vi forveksler det med glad “positiv tænkning.” Problemer skal løses, mens vi har visionen om en bedre og lysere fremtid. Det er et paradoks, men vores fremtid som menneskehed afhænger måske bare af det. Heldigvis giver kaninår os store overlevelsesinstinkter. 

Lørdag den 14. januar er der i medlemsklubben WebQigong MeTreat om det nye år og dets kvaliteter og hvordan du gør året til dit år. Læs om begrebet MeTreat her. På samme side er der informationer om MeTreat: Vinter er hviletid, forudsætningen for nye begyndelser(9).

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Blid bindevævsmassage - Vibeke Fraling Qigong Academy - fasciareleasemassage cover

Blid bindevævsmassage

Bindevævsmassage – et naturligt supplement til Qigong og et hit hos Qigong Instruktørerne Den blide bindevævsmassage kaldes i Kolibri Qigongs fagsprog for Fasciareleasemassage. Det er

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: