Metreat - I tomheden får hjertet sin stemme

MeTreat – I tomheden får hjertet sin stemme

Indholdsfortegnelse

Metreat - I tomheden får hjertet sin stemme
Denne MeTreat har fokus på tomheden som forudsætning for at høre hjertets hvisken med din højeste visdom og intuition.
Kun med hjertet kan man se rigtigt, det som er væsentligt er usynligt for øjet - den lille prins

Kort om MeTreaten

Tiden er inde til at give tid og plads til de indre processer og skabe en stærk forbindelse mellem krop, sind og ånd, så du har en god grounding til at stå stærkt og stabilt i verden som DIG!  

Livet må gerne give mening OG føles både let og godt. Det er tiden at slippe det, som holder dig tilbage og som begrænser dig. 

Hvem er du egentlig? Hvad får dit hjerte til at boble? Hvordan ser dit liv ud, når du begynder at stråle? 

Jeg kan ikke love dig, at du finder svar på alle disse spørgsmål på MeTreaten, men jeg kan love dig, at du får indsigter og redskaber til at høre svarene, når de er der. 

Denne MeTreat er for dig personligt og spirituelt:

 • Den er for dig og din personlige transformation.
 • Vi fordyber os i og med Qigong, åndedrætsøvelser og meditation.
 • Du får viden, indsigt og redskaber i relevante spirituelle emner.
 • Vi øver os i de tre tomheder, så hjertet kan få sin stemme. 

Vi har 3 fokusområder for vor spirituelle udvikling:

 • Din healing – Din Lyskvotient
 • Dine muligheder for at bidrage til andres healing – Din kærlighedskvotient
 • Din kerne, din essens – Din psykologiske kvotient

Læs mere om hvad MeTreat er her.

"Din historie har måske ikke så lykkelig en begyndelse, men det er ikke det, der bestemmer, hvem du er. Det gør resten af din historie - den du vælger at være." Sandsigerksen i Kung Fu Panda

MeTreat – I tomheden får hjertet sin stemme

Tomheden er fravær af handling og af dominans af tanker. Det giver et stille sind, hvor hjertets hvisken kan høres.

På dene MeTreat er fokus på veje til tomheden og tomheden som vej. 

Tomheden er i virkeligheden tre tomheder:

 • Wu Wei – at handle ved ikke at handle – fravær af handling
 • Wu Nien – at tænke ved ikke at tænke – dissociation fra tanker 
 • Wu Hsin – det tømte, stille sind
“Du behøver ikke at meditere i timevis for at opnå indre fred og oplysning. Du behøver kun at se, føle og handle fra hjertet. Lad hjertet guide dig til fredelige oplysning.” Po, Kung Fu Panda

Veje til tomheden og tomheden som vej

Daosimen er kendt for sine umiddelbare polariteter, dualiteter og tvetydigheder. Læs om DAO og DAOismen her.  

Men disse afstedkommes af forudsætningen for alle tings eksistens; Yin og Yang. (Læs om Yin og Yang her. Du kan lære mere om Yin og Yang på denne MeTreat.)

Yin og Yang er to modsatrettede komplementære og kompletterende energier. Vi har aldrig den ene uden den anden. Det er fordelingen – balancen – mellem dem, der afgør, hvilken, der er i dominans.

En del af denne balance er at forstå, erkende og acceptere, at vi ikke har kontrol over alt. Og at vi sommetider gør klogt i at give slip på forsøget med at kontrollere udover egen formåen. 

Det er her tomheden kommer ind. De tre Wu’er.

Tomhed handler om fravær af noget og nærvær af noget andet. Igen ser vi polariteten, dualiteten og det tvetydige. Fraværet handler om at afholde sig fra at GØRE og nærværet handler om at VÆRE. 

I tomheden kan vi VÆRE uden krav og forventninger. Vi kan trække vejret frit og give plads til at “rydde op indeni”. 

I stilheden hører vi hjertet hviske

Ofte er tomheden stille. Vi skaber stilhed indeni for at give plads til vores inderste visdom og intuition, som viser sig som hjertets stille hvisken. I tomheden og stilheden får hjertet sin stemme og vi øver os i at høre den. 

I hverdagen finder vi ikke altid så let tomhed, stilhed og VÆREN. På denne MeTreat fordyber vi os i forskellige måder at etablere denne tomhed, så vi kan give vores hjerte sin stemme og vi kan øve os i at høre den fremfor at overhøre den. 

I tomheden finder vi vejen – tomheden ER vejen

DAO betyder vejen, men DAO er også “det, som var før alt andet” også kaldet Wuji. Daoismens grundtanke er balance mellem aktiv og passiv. Kort sagt balancen mellem at gøre og at være. Og livet igennem opnår vi balance i livet ved at følge det naturlige flow mellem disse; er det tid for at gøre eller at være? Læs om flow her.

Frøet

Den bedste forståelse af denne balance er gennem forståelsen af naturen. Lad os fx se på, når vi sår solsikker i haven.

Før vi lægger frøet, gør vi jorden klar. Når frøet er lagt lægger vi nænsomt lidt jord over og vander. I en periode ser vi intet resultat, af vores såning. Men det betyder ikke, at der ikke sker noget. Under jordoverfladen suger frøet fugt, der giver næring til frøet, som sætter en spire. Denne spire bevæger sig opad – mod lyset. Samtidig etableres rødder som søger nedad for at suge næring fra jorden. 

Pludselig en dag bryder spiren gennem jordoverfladen og med eet er det synligt, at der skete og stadig sker noget. For hver dag vokser spiren sig større og stærkere for at sætte blade, og en blomst, som folder sig ud. Blomsten forvandler sig til nye frø, som vi kan lade ligge i og på jorden til nye blomster næste år eller vi kan samle frøene til bevidst såning næste år. 

Tomheden er at tillade i tillid

Når vi lader frøet ligge i jorden og giver tid, mens vi nænsomt plejer jorden og giver frøet de bedste muligheder for at udvikle sig, viser vi tillid til spiren og vi viser tillid til naturen og til livet.

Den samme tillid må vi vise os selv og det gør vi ved at turde være stille. I stilheden vil vi høre hjertets stemme. For nogle er den en fysisk fornemmelse, for nogle en tanke/en idé, for nogle nærmest en indre stemme og for andre en oplevelse af indre sikker viden.

Efter stilhed kan vi agere i forhold til denne indre visdom og intuition. Og når vi tillidsfuldt mærker flow vil vi vide, når det igen er tid til at VÆRE for at tillade tomheden.

På den måde bliver tomheden som den frugtbare jord, der muliggør frøet at vokse og udvikle sig. 

"Skub ikke fortidens minder dybere ind i dig selv. Lad disse minder ånde og lad gamle sår heles." Po, Kung Fu Panda
Sandra
SandraMeTreat-deltager
Læs mere
Tak for at give mig ro og stilhed til at høre hjertets stemme <3 Du gav mig muligheden for at blive i min "boble" af ro, selvransagelse og "mig tid" hele weekenden. Alt var enkelt og velstruktureret og der var plads til bare at være med det, der var. Weekenden gav mig en kærlig reminder på min spirituelle praksis og hvor vigtig den er. Det var dejligt ikke at tænke teori som studerende men bare være og gøre med andre. Jeg følte mig tryg og favnet af dig, de andre deltagere og energien i MeTreat. En oplevelse jeg gerne gentager. Kh Sandra
Hanne
HanneMeTreat-deltager
Læs mere
Hej Vibeke. Det var en meget dejlig Metreat. Jeg oplevede weekenden som en balanceret og reflekterende tid. De tre bedste ting: 1- Qigong øvelser, serier.(silkeøvelser, Shibashi). 2 - At chante. 3 - Åndedrætsøvelser med transformation. Jeg glæder mig til at høre om næste Metreat. Kh Hanne
Tidligere
Næste

Indhold i MeTreaten

For at finde tomheden indeni, vil vi benytte forskellige veje.

 • Bevægelse af kroppen, Qigong. Vi vil fordybe os i både stående bevægelser, stående stillinger og gående Qigong. 
 • Bevidst åndedræt herunder flere forskellige typer af åndedrætsteknikker. Vi vil fordybe os i det at trække vejret, både fysisk og teknisk samt det mindful/meditative aspekt af åndedrættet.
 • Meditation/mindfulness baseret på fx visualisering for at finde det stille sind. Vi vil meditere på forskellige måder med forskellige “virkemidler” herunder bevægelse, åndedræt, chanting og visualisering. 
 • Fornemmelsen af Qi i kroppen. Vi vil fordybe os i fornemmelsen af Qi i kroppen, herunder fornemmelsen af intuition fx “et indre ja/nej” i kroppen. 

Derudover vil vi have perioder med “stilletid”, som giver mulighed for at “absorbere og fordøje”, den viden og de indsigter, som dukker op. 

Hver dag vil skiftevis bestå af bevægelse/øvelser/meditation samt teori til og om de spirituelle redskaber.

I pauserne er der kaffe/te, frisk frugt og mørk chokolade. Til eftermiddag er der kage.

Morgenmad, frokost og aftensmad sørger du selv for. Der er køleskab til din mad. 

Dato og pris for Metreaten

Tid og sted for MeTreat

Datoer er fredag-søndag den 14-16. juni 2024. Du kan se den i kalenderen også.

 • Fredag kl. 9.00-18.00
 • Lørdag kl. 9.00-18.00
 • Søndag kl. 9.00-15.00.

Pris og tilmelding

1.497 kr. / 1.997 kr. /2.497 kr

For medlemmer af WebQigong er prisen; 1.497 kr. Tilmelding via Medlembonusser i medlemsklubben. Login her.

For ikke endnu-medlemmer af WebQigong er prisen; 1.997 kr Prisen inkluderer 3 måneders medlemsskab af WebQigong (normalt 147 kr månedligt). Bemærk, at du derved melder dig ind i medlemsklubben, men kan melde automatisk fornyelse månedligt til 147 kr fra med det samme. (Denne kan ikke betales i rater.)

Ikke-medlemmer af WebQigong, som ikke ønsker at melde sig ind i WebQigong kan deltager for 2.497 kr. Der er mulighed for betaling i 3 rater. 

Bemærk at al ratebetaling betyder 5% oveni prisen. 

De første 3 tilmeldte modtager på Metreat en Qigong Måtte til en værdi af 597 kr. (Disse er fundet, de får besked direkte.)

Det vil være muligt forud for MeTreat at bestille din egen Qigong Måtte, som du kan anvende på MeTreat og få med hjem med praktisk bærestrop. 

Sidste tilmelding 13. juni 2024 kl. 23.55, medmindre der er udsolgt inden.

Indeholdt i prisen er:

 • MeTreat 
 • kaffe og te (hele dagen)
 • Frugt/chokolade til formiddag samt eftermiddagskage 
Fredskoven - Bogense - MeTreat - Vibeke Fraling Qigong Academy-3
I disse skønne lokaler og omgivelser mødes vi til MeTreat i juni 2024

Lokalitet for MeTreat

Denne gang har jeg booket Fredskoven, som ligger i Bogense på Fyn. Se det på Google Map her. Jeg har booket hele huset, så vi får det hele for os selv. INGEN forstyrrelser!

Der vil være plads nok og vi vil have hele huset for os selv – lige der i skoven ved siden af golfbanen. 

Overnatning og kost er ikke inkluderet

Der er køkken på kursusstedet, så vi kan have madpakkerne i køleskab og foretage let tilberedning af den medbragte mad. 

Du kan finde hoteller, B&B og AirBNB i Bogense. Men book i god tid – det er en attraktiv by for turister!

Har du spørgsmål angående MeTreaten er du velkommen til at kontakte mig på mail kontakt@vibekefraling.dk eller på tlf. 28 83 07 13. Jeg svarer hurtigst muligt. 

BEDSTE PRIS - WebQigong medlem

1.497 kr

1297 kr. / kun for eksisterende WebQigong medlem
 • Bedste pris
 • Din medlemsbonus

NYT WebQigong medlem

1.997 kr

1.997 kr. / MeTreat og medlemsskab af WebQigong
 • Inkl. 3 måneders medlemsskab af WebQigong - uden binding

Ønsker ikke at blive WebQigong medlem

2.497 kr

2.497 kr / 2622 Kun MeTreat
 • Kun Metreat
Doris
DorisMeTreat-deltager
Læs mere
Kære Vibeke. Her er mine tre bedste oplevelser med Me Treat "I tomheden får hjertet sin stemme": 😊 1 - Fantastisk at gøre Qi gong sammen med andre over flere dage – i en åben og tillidsfuld atmosfære; energien i rummet blev "tæt" på en måde, jeg ikke har oplevet, når jeg gør Qigong alene. Jeg oplevede Taichi Qigong Shibashi set 1 på en helt ny måde. 😊 2 - Fantastisk at opleve det fællesskab og nærvær, der var i energien; Vibeke var max tilstede – og skabte samtidig max rum til os andre. 😊 3 - Fantastisk at opleve denne skiften mellem gøren og væren – praksis og teori – tale og stilhed – sammen med andre – og have tiden til fordybelsen. Tusind tak for den dejlige oplevelse 😊 Kærlig hilsen Doris
Karin
KarinMeTreat-deltager
Læs mere
Som helhed var det helt fantastisk med efterdønninger i lang tid efter. Jeg har virkelig følt en positiv Tomhed - som en 0-stilling. Jeg har en anden positiv stilhed og nærhed i mig. Jeg er blevet bedre til at få rutiner med meditation mm. De 3 bedste ting: (det er svært at adskille) 1️⃣ Dig og din måde at formidle på, din viden og dig som person, dit hele væsen. Du kan undervise i noget meget dybt og spirituelt på en respektfuld måde, med begge ben på jorden. As above so below 🙂 - med visdom, dybde og lattermildhed. 2️⃣ Helheden sammen med variationen og legen. Qigong, meditationer, mantraer, teori og udveksling. Dagene fløj afsted. Endvidere, at vi var en blandet gruppe, at vi kunne lege og lade os inspirere, synke ind i stoffet. Lade det være en krops- og føleoplevelse, som jeg ikke skulle høres i efterfølgende. Tilladelsen til at lade sind og krop opleve og integrere, det som var vigtigt lige i dette øjeblik uden at skulle forstå og huske det hele. At bevæge sig i Qigong sammen i stilheden. 3️⃣ Jeg synes, det var en fordel, at jeg ikke vidste for meget om, hvad der skulle foregå på forhånd. Derved mødte jeg op med et mere åbent sind uden forventninger. Jeg kunne lade mig overraske og gik ikke i automat mode. Jeg kunne forblive i nærværet. Variationen - også i musikken - med "tempo" kontra stilhed. "Larm" kontra stilhed. Lade mig "prikke" til og føle mig provokeret. At du spørger ind til emner, der dukker op og går linen ud med os. Dit mod. Som sagt er adskillelsen i beskrivelsen lidt udfordrende for mig, da det er helheden i dette, der er fantastisk. Kh Karin.
Tidligere
Næste
“Alt er muligt for den, som har indre fred” Master Shifu fra Kung fu Panda
Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Månedens tema coverbillede til blog

Månedens tema

Månedens tema Månedens tema er en af mindst 12 fordele ved at gøre Qigong, altså 12 gode grunde til at gøre Qigong. Du kan læse

Læs mere »
Nytårsforssæt - nyt år, ny mig og nye muligheder

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt ???? Nytårsforsæt ved at gøre status for året, der er gået og sætte intention for året, der kommer. Hvad er et nytårsforsæt? Måske du

Læs mere »
Kinesisk nytår - trædragens år 2024

Trædragens år 2024

Trædragens år 2024 – Kinesisk nytår Trædragens år 2024 forløber fra den 10. februar 2024, hvor vi ved det kinesiske Måne Nytår træder ind i

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: