10 tips til Qigong cover

10 tips til god Qigong på Youtube

Indholdsfortegnelse

Cover Qigong Academy Youtube
Coverbillede af min You Tube kanal - Vibeke Fraling Qigong Academy

Hvad er god Qigong på Youtube?


Gratis Qigong på Youtube er de videoer man kan finde uendeligt mange af ved at søge på Qigong på enten Google eller direkte i Youtube.

God Qigong på Youtube er mere specifikt. For mig er god Qigong på Youtube de videoer, som viser mig, at instruktøren har en stor viden og ikke er bange for at dele af sin viden. Det er nemlig for mig et tegn på, at han/hun har rigeligt med viden!

Et godt spørgsmål til mig

Forleden var der en, der spurgte mig, hvorfor han skulle tage på kursus og lære Qigong, når han bare kunne finde noget på You Tube?

Hvorfor skal jeg betale for Qigong på WebQigong eller et kursus, når jeg bare kan finde noget gratis Qigong på Youtube?

Det var faktisk et super godt og relevant spørgsmål.

For med den digitaliserede verden er der SÅ meget gratis Qigong at finde på Youtube. Så hvorfor betale for noget, man kan få gratis?!

Svaret får du her:

Fordi det du finder gratis ALDRIG er fyldestgørende! Og alt for tit er det heller ikke det bedste!

Du får altid kun smagsprøver.

Selv på min Youtube kanal, hvor jeg ellers tit beskyldes for at give for meget væk. Selv i mine videoer, hvor jeg både instruerer og underviser, ser du kun toppen af isbjerget af den viden, jeg besidder. Forskellen mellem at undervise og intruere er, at instruktion er “hvordan” du gør øvelsen og undervisning er “hvorfor” du kan have glæde af den.

10 tips til Qigong

10 tips til god gratis Qigong på Youtube

Hvis du gerne vil finde kvalitets Qigong gratis så får du her mine 10 tips.

Disse 10 ting skal du lede efter for at finde gratis kvalitets Qigong på You Tube:

  1. Hvem har udgivet videoen? Er udgiver den samme som instruerer, eller er det “piratkopiering”?
  2. Har vedkommende både en Youtube kanal og en hjemmeside, hvor du kan finde mere viden om instruktør, Qigong og øvelser?
  3. Hvilken baggrund har vedkommende for at gøre Qigong? Fagligt og personligt.
  4. Instrueres der på videoen? Undervises der på videoen? Eller er der hverken instruktion eller undervisning? Skal man blot “gøre efter”?
  5. Hvad ved du om øvelserne i videoen?
  6. Hvad ved instruktøren? Hvis der ikke instrueres og undervises på videoen og du ikke kan finde informationer under videoen eller på tilhørende hjemmeside, så er der INGEN garanti for, at instruktøren ved noget dybdegående om øvelserne.
  7. Lærer du, hvordan du skal stå, gøre øvelsen, hvorfor du skal gøre sådan, hvordan du modificerer til eventuelle skavanker, du måtte have i fx knæ, lænd, skuldre eller nakke?
  8. Viser instruktøren på noget tidspunkt at vide noget om, hvordan der kan modificeres til eventuelle hensyn? Eller hvad årsagen kan være til diverse skavanker?
  9. Hvordan er dit åndedræt under og til slut i sekvensen? Lærer du at trække vejret? Ved instruktøren noget om åndedrættet? Er der en video på vedkommendes kanal med fokus på åndedræt? Er der fokus på åndedrættet i bare een af øvelserne i videoen?
  10. Har videoen fokus på de fire parametre, der er forudsætning for at gøre Qigong? De fire parametre; bevægelse, åndedræt, “stille sind”/mindful tilstand/visualisering og Qi.

Før jeg har tillid til, at en underviser er dygtig nok til, at jeg vil lade vedkommende undervise mig, tjekker jeg som minimum disse 10 spørgsmål.

Jeg modtager ikke undervisning af hvem som helst. Jeg vil vide, at de ved noget om den tilgang og form af Qigong, jeg har fokus på.  Ellers kan de ikke lære mig, det jeg ønsker at vide noget om. (Du kan læse om min tilgang og Qigongform her).

 

De fire parametre for Qigong

Video om hvad Qigong er – Qigong overfor

Hvad er de fire parametre i Qigong?

Disse fire parametre skal være i et sammenhængende hele tilstede for at der er tale om Qigong. Disse fire parametre er en væsentlig del af undervisningen på Qigong Practitioner – Level 1.

De er selvfølgelig også en del af både certificeret Qigonginstruktør  udvides med endnu større og grundigere faglighed.

Mit eget eksempel

August 2018 blev jeg kontaktet af en repræsentant for en Qigong Grandmaster. Inden jeg holdt Skypemøde med ham, havde jeg tjekket ham på Internettet.

Jeg ville have bekræftet, at han var den, han sagde, han var. Jeg ville vide, hvilken baggrund han har og at han er dygtig nok til at kunne lære mig noget og især indenfor det felt, der optager mig. Det lyder måske arrogant, men jeg ved, hvad jeg vil med Qigong og hvis han ikke kan lære mig noget indenfor det område, så er der ingen grund til at spilde tiden eller pengene. (Du kan læse om min tilgang til Qigong og Qigongform her).

Siden har jeg gennemført hans Internationale certificeringsuddannelse og er nu Internationalt Certificeret Teacher Trainer samt Nordeuropæisk repræsentant for Taichi Qigong Shibashi set 1. Dvs. jeg er uddannet 2. led efter skaberen med ret til at uddanne instruktører og repræsentere Shibashi systemet i Nordeuropa.

Din tid og dine penge er lige så vigtige. Sørg for kun at lære af dem, der allerede i det gratis materiale både på Youtube og hjemmeside viser dig, at de kan lære dig noget, du gerne vil lære.  Ellers er der ingen garanti for, at de ved noget værdifuldt og ej heller garanti for, at du føler, du får “valuta for pengene”, når du køber ved dem.

Du kan læse om mig og min baggrund her.

“Jeg har fundet denne video på YouTube, den er rigtig god!”

Jeg får tit, sådan en mail med et link til en video på YouTube. Det er ofte links til andre instruktører og andre former for Qigong end jeg arbejder med. Tidligere var jeg flink at se på videoen og svare afsender med konstruktiv viden. Den service har jeg ikke tid til længere.

Samtidig vil jeg sige, at der er ALT for få, der rent faktisk kender de grundlæggende principper for Qigong og det bærer videoerne i høj grad præg af.

Derudover er der videoer, hvor man kun har ringe glæde af at gøre Qigongen. Hvis man har et “dårligt” knæ, lændehold/diskusprolaps, eller andre gener, som kræver modificering af øvelser for at bygge kroppen smidig og stærk “fra bunden”. Så får man ikke den type individuel hjælp fra en generel YouTube video.

Med min baggrund som sygeplejerske og lærer har jeg viden om kroppens anatomi og fysiologi, sygdomslære samt indsigt i hensigtsmæssig brug af denne viden kombineret med min Master viden indenfor Qigong. Fra min lærerbaggrund har jeg evnen til at bygge undervisning op så man lærer det fundamentale først og bygger videre derfra. Ligesom når man skal bygge et hus, så sørger man for et godt, solidt og stabilt fundament.

Links til Shibashi videoer

Jeg får også tit spørgsmålet om, hvorfor jeg ikke lægger en gratis fuld længde video af Shibashi op på Youtube som reklame.

Der ligger rigtig mange videoer af Taichi Qigong Shibashi set 1 på Internettet. Det er en af de mest udbredte serier i verden. Men rigtig mange udgaver er forvanskede som følge af, at min Grandmaster og grundlæggeren professor Lin Housheng ikke taler engelsk.

Den oprindelige og originale tænkning og forståelse for detaljerne i udførelsen er røget fløjten. Derfor er jeg så taknemmelig og stolt over, at jeg blev kontaktet af Professor Lins repræsentant Fabrice Piché for at lære den originale og oprindelige Taichi Qigong Shibashi, da jeg var uddannet i en af de forandrede udgaver. Det er i sandhed et Qigongsystem, som fremmer afspænding, smidighed, kondition og indre ro.

Denne serie lærer man på weekendkurset Qigong Practitioner. Det er et kursus som samtidig har et 10 ugers mail forløb med E-bog og videoer med Teori og øvelser grundigt gennemgået som støtte til indlæring. Læs om Qigong Practitioner her.

Jeg lægger ikke en fuld Shibashi video op, fordi det kun vil føre til Qigymnastik. Udføres nogle af øvelserne uden forståelse af intention med og opbygning af øvelsen, så kan det skabe gener i fx lænd og knæ ved uhensigtsmæssig udførelse.

Viggo efter Qigong Practitioner Level 1 og Qigonginstruktør Trainee Level 2 – 2018

Jeg har undervist i Qi gong i mange år og yoga i 30 år. Da jeg trængte til ny inspiration søgte jeg på YouTube og så dine videoer. Jeg vil meget gerne undervise i Taichi Qigong Shibashi.

Materialet på kurset fungerer som det skal. Det er let og gå til. Jeg synes faktisk det er over al forventning. Der er ingen tvivl om, at materialet er gennemarbejdet mere end en gang. Der ligger grundighed bagved.

Sådan sagde Viggo – du kan læse hele hans Feedback nederst på siden her og Cammillas skønne mail om hvor meget Qigong har gjort for hende her.

Du kan møde flere andre Qigonginstruktører her. 

Vil du bare gerne gøre Qigong hjemme for dig selv uden at skulle lære noget først?

Så er medlemsklubben WebQigong noget for dig. Det er et abonnement til en medlemsklub, hvor du kan gøre Qigong med mig eller en af mine certificerede Qigong Instruktører på skærmen.

Header WebQigong

Læs mere om WebQigong her.

Klar og frisk Qi til dig!

Kærlig hilsen Vibeke

Tak fordi du læste artiklern Vibeke Fraling

Tak fordi du læste artiklen

Du må meget gerne dele denne side

 

Med venlig hilsen

Qigong Master Vibeke Fraling 

Facebook
LinkedIn
Sommer Qigong

Sommer Qigong

Sommer Qigong – hvad er det? Sommer Qigong er Qigong i det fri. Dvs. jeg finder et sted i naturen, i en park, på en

Læs mere »

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev. Få 4 øvelser der dæmper stress!

Du får mine 4 vigtigste daglige øvelser til at dæmpe stress!

.

Fornavn og efternavn:


Email: